CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiaziczka hey, ja nigdy dupka nie brałam, brałam tylko luteine i zazwyczaj 2-3di po odstawieniu był okres.
Virginia27 ja sie nawet gina spytałam czy nie lepiej najpierw HSG chociasz , zwłaszcza ze miałam zapalenie macicy i jajników, ale powedział ze moze tylko problem z owulacja jest wiec po co odrazu operacja? (oni chca laparo zrobic a nie tradycyjne HSG). Dlatego tez nie napalam sie na te 3 cykle z Clo... troche mi smutno ze moze sie nie udac ale czekam juz 18 miesiecy to poczekam jeszcze te 3. -
nick nieaktualnyWitajcie
Od jutra zaczynam pierwszy cykl z CLO, w poniedziałek idę na badania LH, FSH i estradiol myślicie, że po 1 tabletce CLO nie będą wyniki zbyt zawyżone ani niewiarygodne? Nie mogę iść w 3 dc bo wypada niedziela
A gin zalecił mi w 3-5 dc zrobić badanie. -
nick nieaktualnyBiaziczka wrote:Witam
Jestem tu nowa choć forum sledze już od jakiegoś czasu, a mianowicie od marca tego roku, kiedy to zaczęłam starać się o dziecko……..niestety bez rezultatu i już po przejściach.
Mam bezowulacyjne cykle i jak wiele z nas podwyższoną prolaktynę i za niski progesteron i tu lekarz upatrywał przyczynę braku owulacji…biorę Bromergon i Duphastan, dodatkowo w kwietniu brałam także CLO i udało mi się zajść w pierwszym cyklu brania…niestety poroniłam zaraz na początku ciąży…wylądowałam w szpitalu, ale na szczęście odbyło się bez zabiegu (lekarz na 2 m-ce kazał zrobić przerwę z CLO) …..i od tego momentu mój organizm chyba kompletnie zwariował…….duphaton na mnie kompletnie nie działa! Pierwszy cykl po poronieniu trwał aż 44 dni…..dzisiaj jest już 43 dzień kolejnego cyklu a okresu brak (dupka brałam 16-25 dc).
Dzisiaj byłam u ginekologa i on sam jest zdziwiony że przy dupku nie ma okresu……na usg wszystko w środku ok….ale mówi że na chwile obecną nie zna przyczyny takiego stanu…zlecił mi kolejne badania hormonalne, tj,: FSH, LH, Estradiol i TSH (tarczyce miałam robioną parę miesięcy temu i było ok, ale tak na wszelki wypadek) ..kolejna wizytę mam po 10 sierpnia, bo lekarz idzie właśnie na urlop
Dostałam doła dziś ……czy któraś z Was miała taką syt., ze nie dział Duphaston i co było tego przyczyną?
Wszystko tak się wlecze….staramy się dopiero 5 m-cy a ja czuję jakby to było już 5 lat..chyba sobie dzisiaj poryczę..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, co tu tak cicho?
Co u Was?
Która kiedy testuje? Ja 5-6 sierpnia i jakoś mi leci ten czas teraz przez przeboje z moim mężem i okulistami. We wtorek szoruję na progesteron, zrobię też PRL, bo mój nowy gin jak zobaczył wynik koło 35 to powiedział, że wszystko ok i nie będzie mi nic na to dawał, bo owulacja jest. Sprawdzę drugi raz co i jak, ale tym razem się porządnie wyśpię itp. żeby wynik był miarodajny. Poza tym myślę o sprawdzeniu CMV w klasie Igg. Robiła to któraś z Was?
-
Ja tam nie planuje testowania, bede testowac tylko jesli mi sie okres opozni....w przyszlym tygodniu wesele i krotki urlop, wiec nie bedzie mi sie dluzyc
A co robisz z okulistami?
No moja ginka tez mi nic na prolaktyne nie dala, bo owulacje sa, a wynik tez nie byl do konca miarodoajny bo mialam badanie z marszu robione i nie przygotowalam sie. Dlatego tez chce go jeszcze raz powtorzyc.
Nie mam pojecia co to jesz to CMV, skad takie badanie wytrzasnelas? -
U mnie jest spora szansa, że @ będzie przed planowanym testowaniem, bo na 100% będę miała cykl krótszy niż zwykle. Zawsze miałam Pregnyl 15-17 dc a teraz z nowymi lekami dostałam w 11, więc i cykl się skróci. Tak przynajmniej lekarz powiedział. Myślę, że pierwszy raz na nowych lekach nie powstrzymam się od zrobienia testu... ale temperatury nie mierzę jak zwykle
jestem na to za leniwa i nie chce się nakręcać. Mierzyłam jeden miesiąc i była pięknie podniesiona, zrobiliśmy sobie nadzieję, a @ i tak przylazła. Od tej pory nie mierzę.
Co z okulistami? Testowały sobie 2 panie dr krople na oku mojego męża, raczej nieskutecznie, a okazało się u trzeciej, że ma półpasiec w oku i dostał kolejne! Także mam reżim sanitarny w domu. Zmywarka na najwyższą temp., codziennie nowe ręczniki i śpi w sypialni na parterze, a ja na piętrze
CMV - cytomegalowirus. Tu info: http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=63118 Chce zobaczyć czy kiedykolwiek miałam z nim styczność. Poznałam dziewczynę, która nie miała i poroniła chyba w połowie 5 miesiąca... -
nick nieaktualnyHej
Anatolka, a wyspanie się ma coś wspólnego z wynikiem prolaktyny ?
Ja jutro też idę na badania, to moje pierwszy raz badane parametry pod tym kontem, prolaktynę znowu mam skontrolować, ale jutro nie mam na nią czasu bo mam też zrobić po obciążeniu..muszę jechać na 7:15 żeby zdążyć do pracy na po 8
Dzisiaj moja pierwsza tabletka CLO, lekarz zalecił mi od 3-7 dc. A Wy jak brałyście? -
pirelka wrote:Hej
Ja jutro też idę na badania, to moje pierwszy raz badane parametry pod tym kontem, prolaktynę znowu mam skontrolować, ale jutro nie mam na nią czasu bo mam też zrobić po obciążeniu..muszę jechać na 7:15 żeby zdążyć do pracy na po 8
Dzisiaj moja pierwsza tabletka CLO, lekarz zalecił mi od 3-7 dc. A Wy jak brałyście?Justynianss -
nick nieaktualnyA macie jakąś regułę kiedy przyjmujecie CLO, rano czy wieczór, czy nie ma to znaczenia?
Ja CLO biorę po praz pierwszy i nie wiem jeszcze nic na temat tego jak reaguje i na co u mnie wpłynie. Nie słyszałam żeby CLO skracało cykl.. ja miałam książkowe 27-28 dniowe, wyregulował mi Duphaston, ale ostatnio zrobiłam sobie od niego przerwę i znowu miałam 31 dniowy cykl. Zobaczymy jak teraz..
A po CLO idę na usg w 12 dc. -
Ja biore CLo 5-9 dc, z tym ze u mnie naturalnie tez byla owulacja, wiec to tylko taki przyspieszacz a nie inicjator dla pecherzykow. Clo biore wieczorem.
Z tego co dziewczyny tu pisaly to nie ma reguly, jednym sie skraca cykl, innym opoznia owulacje...U mnie sie skrocilo do ksiazkowych 29-30 dni, gdy naturalnie bywaly i 40 dniowe cykle -
pirelka wrote:Hej
Dzisiaj moja pierwsza tabletka CLO, lekarz zalecił mi od 3-7 dc. A Wy jak brałyście?
Podobno ma, też nie wiedziałam do tej pory, ale wyczytałam to gdzieś tu na forum. Trzeba się wyspać, nie wkurzać, nie stresować, nie uskuteczniać rano jakiegoś specjalnego wysiłku fizycznego, bo to podobno wszystko podnosi poziom PRL. Dlatego teraz spróbuje się dostosować i sprawdzić czy faktycznie wynik będzie niższy niż ostatnio. -
Hmm co do dni brania CLO to mój lekarz mi kiedyś powiedział, że jak kto sobie życzy od 3 dc 5 dni, od 4 dc 5 dni lub od 5 dc przez 5 dni. Różne szkoły i różnie upodobania. Ja brałam CLO 3-7, bo nie chciałam jeszcze bardziej przesuwać owu a tym samym wydłużać sobie cyklu, bo przy takim cyklu CLO i tak miałam 31-dniowy. Tak na logikę to brałam, że jak później zacznę brać CLO to później urosną pęcherzyki, później więc dostanę Pregnyl, więc i później będzie owu. Później owu = dłuższy cykl, bo faza lutealna zawsze koło 13-14 dniu u mnie. Czy moja logika mnie zawiodła w tej kwestii? Lekarza jakoś nigdy o to nie pytałam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa brałam Clo od 2 do 5 dc, rano i wieczorem po jednej tabletce 50mg. I zaczynam sie zastanawiac dlaczego tak? Odrazu 100mg i po jednej tabletce rano i jednej wieczorem... hymm czy przez to ze tak szybko brałam bede miała krótszy cykl? Tyle niewiadomych! ;)Co prawda lekarz wspominał ze najczesciej owu wystepuje 7 dni po ostatniej tabletce bo taki jest half-life Clo.
Powodzenia w testowaniu dziewczyny, ja narazie czekam na owulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 11:29
-
nick nieaktualnyAnatolka grunt ze maz leczony, trudno trzba wyleczyc i najwyzej odczekac z
Moj tez teraz problem z zębem i do dentysty chodzi. Na cytomegalie mi powiedział,że jeszcze nie teraz te badanie.
Pirelka obojetnie albo rano sie bierze albo na wieczor.
Ppusztysta jak dał Ci 100 mg to trzeba sprawdzic na usg bo moze byc masa pecherzyków, ja tak miałam i mi zmniejszył dawke.