X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie zazwyczaj mniej wiecej sie pokrywa, mam na mysli wlasnie + 3 dni - 3 dni roznicy, ale wg mnie to i tak dobry wynik.

Wynik pewnie dobry... i mam nadzieję, że to ja i test nie kłamał, a nie OF, dlatego, że serduszkowanie było w środę i sobotę ;) Oj jakbym chciała.....

• olka30 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoka prolaktyna może powodować, że jajeczka są słabej jakości, poza tym może utrudniać zagnieżdżenie, więc powinno się ją zbijać mimo występującej owulacji..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • mieśka84 Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za odpowiedź

życzę wszystkim spełnienia marzeń po clo
    mi sie już jedno spełniło, mam nadzieje że drugie także
    ciumy

scarllet lubi tę wiadomość

PCO
    0176854cfe4dc3063e64c5997ba27637.png
    0039d04da9.png
    baby3.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieśka84 wrote:
    dziękuje za odpowiedź

życzę wszystkim spełnienia marzeń po clo
    mi sie już jedno spełniło, mam nadzieje że drugie także
    ciumy
    oby, sie zobaczy,a wczesniej tez bylas na clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dzis mialam monitoring ...owulka byla piekna jak to dr powiedziala ...teraz dupek...endo 9 mm :)
    Pozdrawiam i kciukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 01:37

Tigana, olka30, Anatolka, aszka, respondeca, pabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka no to super :) trzymam kciuki

Mi sie WKOŃCU lewy jajnik uaktywnil i "pika"sobie co jakis czas, a prawy czuje baaardzo... a to dopiero 5dc i ostatnia tabletka CLO.... nie za wczesnie? @@ tez miałam jakaś krótka bo wczoraj wieczorem juz tylko plamienia a dzis ledwo ledwo.... tylko sie cieszyc :P

Kciukam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tez tak mialam ...tak promieniowal ten jajnik ale owulka byla w 9 dc 10 11 wiec wczesnie zalezy jak szybko rosna teraz mialam owulke w 13 dc moze 13 okaze sie szczesliwa hehe... ale teraz te owulki mam bez stymulacji tylko bromek na zbicie prl..wiec dla mnie juz jest ogromny sukces bo glownie przed Clo mialam cykle bezowulacyjne niestety..a teraz jednak zobaczyli ze ta wysoka prl blokuje ja a ciaze tez sie nie utrzymywaly wlasnie z powodu jej wzrostu wraz ze stresem zwiazanym z oczekiwaniemn lub obawa ze znow cos strace ....

olka30, Ppuszysta lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i moje obawy się potwierdziły, pęcherzyk który miał 18 mm w 8 dc nie miał szans pęknąć :( Na szczęście się obkurcza więc może się wchłonie. Za to owulacja była o czasie z prawego jajnika (drugi raz z rzędu, niesamowite). Tylko tak myślę po co mi CLO skoro mi rosną tak szybko takie giganty, a natura i tak robi po swojemu? Doktorkowi się zmieniło, dawał mi dwa cykle, wczoraj już mówił o trzech, a ja bym w sumie chciała żeby już ten zaowocował i byłby spokój, moja psychika odpoczęła na wakacjach więc a nóż się udało??

Madzia dziwne, że dopiero teraz zobaczyli u ciebie tę prolaktynę, masakra ci doktorzy :( W sumie mi też jakoś szczególnie nie chcieli zbijać, ale mi niby owulacji nie blokowała, a jednak jak przycisnęłam to i gin i endokrynolog wypisują recepty na Dostinex bez problemu i niewielka dawka, a wyniki mam super. Po takich przebojach nikt wcześniej nie wpadł u ciebie na pomysł, żeby sprawdzić prolaktynę? Można się załamać.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy myślicie, że przy prolaktynie 34 powinnam przycisnąć lekarza o coś na zbicie? Nie blokuje mi ona owu, bo czerwiec miałam bez leków i wszystko było pięknie. Jak do Niego dzwoniłam z wynikiem to powiedział, ze to nie jest bardzo wysoka i nie widzi powodu, żeby mnie czymś szprycować. Idę dziś do niego i nie wiem czy się upierać czy dać spokój na jeden miesiąc... Echh

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka moze Ci dac, np pol tabletki wg mnie powinnas przycisnac.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się upierałam, bo robiłam badanie kilka razy i raz wychodziło 25 raz 37, a czasem ponad 50.. Po obciążeniu zaś prawie 400, więc nikt mi nie wmówi, że to nie problem, norma dla staraczek jest do 20 i powinno się zbić nadwyżkę.

Ja właśnie odebrałam wyniki ANA i wszystkiego mi się odechciało, normalne że przecież mi musiały wyjść przeciwciała przeciwjądrowe, żebym się za długo nie cieszyła optymizmem :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też się wydaje, że ktoś po coś określił te normy... Tak na zdrowy rozsądek.

olka30 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie tez te badanie ale w sierpniu.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś potrzebuje dobrych motywujących nowin? To ja się podzielę! Po zmianie leku do stymulacji z CLO na inny po półtora roku ruszył mój lewy jajnik. Przez półtora roku nie było z niego owulacji wcale, ani jednej, a wczoraj piękny pęcherzyk 19 mm i 2xPregnyl :) już chyba nie będę wybrzydzała na nowego lekarza z kliniki, widzę, że wie co robi :D

kapturnica, olka30, Tigana, aszka, pabelka88 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałaś Gonal??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dostałam Symletrol+Encorton :D czułam w tym cyklu kłucie w lewym jajniku, ale jakoś nie moglam w to uwierzyć, że jednak zachciało mu się współpracy, a wczoraj na monitorze taki piękny pęcherzyk <3 gdybym nie zobaczyła to chyba bym nie uwierzyła :) a prawy zupełnie odpoczywa - puściutko :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prawy jajnik ruszył po laparoskopii, tak to owulacja była tylko z lewego. Może akurat ten jajnik będzie i u mnie i u ciebie bardziej szczęśliwy..

• Tigana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz, przynamjniej dzeki takiemu dokladnemu monitoringowi bedziemy mogly kiedys powiedziec dzeciom, z ktorego jajnika sa :D

Ja jutro mam monitoring, a maz juz drugi dzien w szpitalu i jak go do jutra nie wypuszcza to przepadnie nam ten cykl :(

Anatolka lubi tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze ze w ogole cos jest. Ja dopiero za niecałe 2 tyg na monit.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ruszył po laparoskopii, ale leki podziałały pięknie :D

Dziś natomiast okazało się, że mój mąż ma wirusowe zapalenie spojówki (prawdopodobnie wirus herpes) i dostał leki, na których jest napisane, że w trakcie stosowania i 3 miesiace po nici ze starań, bo mają negatywny wpływ na spermatogeneze. Spanikowałam. Z okiem coś mu się działo od piątku, ale oczywiście był twardy i twierdził, że to tylko jakieś podrażnienie i przejdzie. W nd jechaliśmy do okulisty. Dostał krople i do 5 dni miało minąć. Było coraz gorzej. Dziś znów okulista, ale inny i okazało się, że leki nie działają, bo są na zakażenie bakteryjne. Dostał kolejne krople. Czytam ulotkę (wiem - to zboczenie) i panika 3 miesiące bez starań! Telefon do lekarza - nie odbiera. Chwilę później oddzwania <3 Trochę mnie uspokaja. Dziś możemy się starać, bo na już wyprodukowanych chłopaków to nie działa źle. Jeśli skończy się wyłącznie na żelu do oka i w miarę szybko to tylko kontrolnie spermiogram i nie trzeba będzie przerwy, bo to małe steżenie substancji czynnej. Jeśli konieczny będzie doustny antybiotyk dodatkowo to 92 dni bez starań :( Na razie widzę, że po jednej aplikacji zaczęła schodzić opuchlizna, więc dobrze działają nowe krople. Mam nadzieję, że na nich się skończy... Może nie będzie źle, bo mój luby chorował w dzieciństwie na ospę a to ten sam wirus. Dobrze, że ja byłam szczepiona. Lekarz powiedział, że mam nie panikować, bo skoro byłam szczepiona to raczej nic mi nie grozi. Całe szczęście.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ