X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie. Ovu wyznaczyło mi owulkę w ten dzień, w którym zrobiłam progesteron. Ahh te moje temperatury, o tyłek rozbić :P

kapturnica lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ....widze ze nie tylko ja nie spie...ja to odpuscilam to mierzenie bo wykres piekny prezentowal sie na ciazowy i duuupa a cykl niby bezowulacyjny bo juz bylo pozno po owulce a ciaza..z temp 36.70 to mowie nakrecac sie a potem plakac albo plakac bo leci w dol...zamierzam normalnie zyc ...bo swira dostane a moj maz kota przy mnie ;)

Monikq lubi tę wiadomość

• Monikq Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie obiecałam,że w tym cyklu po owulce nie będę mierzyła tempki i nic z tych moich obiecanek nie wyszło.Chyba każę mężowi schować termometr :) to będzie najlepsze rozwiązanie w moim przypadku.
    Pozdrawiam Was i życzę danego weekendu. :)

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze, nie badam szyjki, niespecjalnie skupiam się na śluzie, nie robię testów owu. Monitoring mam na tyle często, że wiem co się tam dzieje, a samą owu czuje - solidny ból, którego nie da się z niczym innym pomylić... Myślę sobie, że może to i dobrze, bo przez 2 lata to bym już sfiksowała a mój mąż razem ze mną... Pęcherzyk, pregnyl owulka i za 2 tygodnie test. Przez ostatni rok płaczę chyba nad każdym :( ale przynajmniej nie nakręcam się temperaturami, że może jednak a później rozczarowanie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, dlatego ja juz nie robie testow dopoki @ nie zaczyna sie spozniac. Bo co z tego nawet jakby wyszedl pozytywny a za pare dni krwawienie bo sie nie utrzymalo... Niestety czesto sie tak zdarza, wiec wole sobie oszczedzic stresu.

Co do temperatur to w ostatnim cyklu mierzylam pare razy w okolicach owulki zeby wyznaczyc skok i ze 3 razy po owulce w sumie i powiem Wam, ze lepiej mi tak. Bo co z tego ze wykres piekny jak @ przychodzi punktualnie...

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, jest mi lepiej, że nie tylko ja tak robię. Czasem jak czytałam i patrzyłam na wykresy dziewczyn to czułam się nie dość zaangażowana w to co robię, ale znam siebie i wiem, że tak jest dla mnie lepiej. Dla mnie i mojego małżeństwa. Ja mam późne owulki - ostatnio 18 dc, więc u mnie test i okres to najczęściej ten sam dzień, bo cykle mam 31 dni. W sumie to nie wiem po co je robię :(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, ja na poczatku staran wkladalam duzo serca w wykresy i obserwacje, ale z czasem zrozumialam, ze ciaza to nie nagroda za najstaranniejszy wykres. Fajnie by bylo jakby tak to dzialalo ;)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku nie mierzylam potem zaczelam... a ovu ,wyznaczalo mi ovulacje mimo ze jej nie bylo (wtedy nie wiedzialam) i byla podnieta a potem placz bo @@@. Potem przestalam mierzyc a teraz wrocilam ale szczerze to nie wiem po co bo mam wakacje i nie wstaje o tych samych porach.
    Wzielam dzis pierwsza tabletke Clo.
    Zobaczymy jak na moj humorek podziala ;)
    Wieczorem nastepna

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dostalam @ takze zaczynam nastepny cykl za kilka dni z CLo, sie zobaczy czy wyjdzie czy nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to idziemy razem ja dzis zaczelam Clo :)

A powiedzcie... przytylyscie po Clo??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ale po bromergonie ja 5 kg w 3 miesiace...:(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Nie ale po bromergonie ja 5 kg w 3 miesiace...:(

Ja też po CLO nie, a po Bromergonie kiedyś podobnie jak Madziara. Z tym, że mi to nie zaszkodziło, bo przy wzroście 168 ważę teraz 56 kg :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie tyje po clo.
    Ppuszysta ja to dopiero za kilka dni ale juz blizej niz dalej :D

• violączela Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy zdarzyło wam sie po clo miec 2 razy w cyklu płodne sluzy rozciągliwe i przezroczyste ?

Violączela
  • mieśka84 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie
    ja wpierwszej ciązy cztery lata temu zaszłam w ciążę po czterech cyklach na clo, zaszłam w ciążę po odstawieniu clo i byłam tylko na metformaxie, mam pcos

teraz znowu zaczynam stymulacje czekma na wywołaną @ i zaczynamy

mam pytanie czy któraś z Was brała przy clo dong quai, bardzo będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie
    pozdrawiam serdecznie

PCO
    0176854cfe4dc3063e64c5997ba27637.png
    0039d04da9.png
    baby3.gif

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Śmiesznie. Ovu wyznaczyło mi owulkę w ten dzień, w którym zrobiłam progesteron. Ahh te moje temperatury, o tyłek rozbić :P
    Jak widac mi tez wyznaczyl heheheheh -glupi program =D

Another lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieśka84 wrote:
    Witam Panie
    ja wpierwszej ciązy cztery lata temu zaszłam w ciążę po czterech cyklach na clo, zaszłam w ciążę po odstawieniu clo i byłam tylko na metformaxie, mam pcos

teraz znowu zaczynam stymulacje czekma na wywołaną @ i zaczynamy

mam pytanie czy któraś z Was brała przy clo dong quai, bardzo będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie
    pozdrawiam serdecznie
    hej witaj:) nie biore donga takze nie pomoge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolezanke...rzadko tu sie zdarza ze brala ktoras to i to...:) chodz chyba ktos pisal o tym .:)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Witamy kolezanke...rzadko tu sie zdarza ze brala ktoras to i to...:) chodz chyba ktos pisal o tym .:)
    Ja bralam w tym cyklu i clo i donga...i...
    Osobiscie nie polecam..Zawsze mialam po kilka jajek a w tym cyklu zaledwie jedno i to przeroslo w pindu w torbielke :-/
    Nie odradzam ani nie zachecam..Kazdy eksperymentuje na wlasnym ciele...Moj eksperyment clo plus dong okazal sie jednym wielkim niewypalem ;D
    Ale nie oznacza to ,ze komus innemu nie pomoze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 09:08

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że zgłupiałam. Wczoraj 37 stopni i pozytywny test owulacyjny, bóle owu i co? I dziś spadek temp do 36,7? Coś nie halo?

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ