X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Porada dnia

Prawdopodobnie jednym z najbardziej nielubianych przez kobiety starające się o dziecko stwierdzeń jest: „zrelaksuj się, a na pewno zajdziesz w ciążę!”. Z pewnością relaks i odprężenie sprzyjają zapłodnieniu, ale prawda jest taka, że jeśli istnieje fizyczna przeszkoda do zajścia w ciążę, nawet całkowity relaks nic nie pomoże. Zatem zanim skorzystasz z tej rady i zdecydujesz zdać się na los, upewnij się najpierw, że ani Ty ani Twój partner nie macie schorzeń, które mogą powodować potencjalne problemy z płodnością.

Paradoksalnie
    dzisiejsza porada dnia ot na topie ;)
    Jestem tego samego zdania!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, nie biorę tego do siebie, ale uwierzcie - można wyłączyc myślenie - jeśli coś sie np. dzieje w waszym życiu. U mnie akurat była to operacja korekty wzroku - tak sie nią stresowałam miesiac, że przestałam mierzyć, sprawdzać itp. Clo wzięłam - ale ani nie trzymałam się terminów serduszkowania, ani niczego. Do tego pracę straciłam miesiąc wcześniej. Więc uwierz, jak coś się dzieje, wyłączasz myślenie bo są inne rzeczy. Z kolei moja bratowa starała się prawie 5 lat. Żadnych przeciwskazań lekarskich - poprostu blokada czy coś. Zaszła kiedy zmarł jej ukochany wujek. Bardzo to przeżyła tym bardziej, że nie mogła do Polski na pogrzeb przyjechać. Nie mówie - że da się wyłączyć myślenie na zawołanie- ale jak wynika w naszym zyciu cos innego to potrafi odwrócić naszą uwagę i wtedy bach.... ;)

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy którejś z Was zdarzyło się plamienie w trakcie brania luteiny? I co może oznaczać? Hm

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Kobietki, czy którejś z Was zdarzyło się plamienie w trakcie brania luteiny? I co może oznaczać? Hm

A bierzesz ją, żeby wywołać @? ja kiedyś tak miałam jak brałam, żeby wywołać i oznaczało to, że @ pcha się na światło dzienne i trzeba odstawić lutkę. Zaraz po tym dostałam @.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę na II fazę. Dostałam ją razem z Clo. Pewnie coś się pokićkało :-(

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeśli to jest końcówka II fazy to może chodzić o to samo...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama czasami mowie zrelaksuj sie :D ale to chodzi bardziej o to, ze ogolnie zyje w stresie. Natomiast dlatego sie zapytalam ile czasu Clo, bo jak czytalam to wlasnie duzo dziewczyn zachodzi po Clo na koncu brania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc tez zachodzi z odstawienia ;)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziak dziewczęta i miłego weekendu.
    Madziu robiłaś dalszy monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Wiekszosc tez zachodzi z odstawienia ;)
    tak własnie zauwazylam :D odstawia i nagle buum :D

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak własnie zauwazylam :D odstawia i nagle buum :D
    Aszka nie obrazily bysmy sie za takie bum -no nie? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:24

aszka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt...dzis monitoring pecherzyk 21 mm endo juz 8 mm ...w pon do lekarza ...ten monitoring to po to zeby zobaczyc jak reaguje na bromergon czy owulki sa...nie odpuszczam ale wrzucilam na luz ...ze uda sie ok nie to co zrobie ..piekna pogoda byla a tu takie chmury czarne...

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 8dc, drugiego z Clo, ide na monitoring, zeby nie zaprzepascic szansy jak w poprzednim cyklu, gdy poszlam 16 dc i pecherzyk nie pekl. Strazznie jestem ciekawa co tam we mnie sie dzieje. Moj orvanizm to dla mnie wielka nkewiadoma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Można?
    Zaczynam przygode z Clo. Dostałam na 3 miesiace, mam brac jedna tabletke (5mg) dwa razy dziennie od 2dc do 5dc.
    Bez monitoringu, mam tylko robic w 21dc Progesteron zeby sprawdzic czy jest owu czy nie. I za 3 miesiace mam ponowna wizyte u ginekologa w szpitalu (mieszkam w Irlandii)
    Dzis przyszła @ wiec od jutra zaczynam Clo.

Trzymam za was kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Aszka nie obrazily bysmy sie za takie bum -no nie? ;D
    ja na to licze ze w razie czego zawsze to jakas nadzieja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    Cześć. Można?
    Zaczynam przygode z Clo. Dostałam na 3 miesiace, mam brac jedna tabletke (5mg) dwa razy dziennie od 2dc do 5dc.
    Bez monitoringu, mam tylko robic w 21dc Progesteron zeby sprawdzic czy jest owu czy nie. I za 3 miesiace mam ponowna wizyte u ginekologa w szpitalu (mieszkam w Irlandii)

Trzymam za was kciuki
    hej, wzajem :)

Ja 2 cykl ale jeszcze nie zaczełam czekam na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Chyba nikt...dzis monitoring pecherzyk 21 mm endo juz 8 mm ...w pon do lekarza ...ten monitoring to po to zeby zobaczyc jak reaguje na bromergon czy owulki sa...nie odpuszczam ale wrzucilam na luz ...ze uda sie ok nie to co zrobie ..piekna pogoda byla a tu takie chmury czarne...
    pogoda sie poprawi :) a pewnie ja tez czekam bo co zrobic i wrzucam na luz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    Cześć. Można?

Trzymam za was kciuki

Witamy i powodzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zadziwilam ginekologa.... 8dc, wczoraj wzielam ostatnie clo, a dzis na monitoringu pecherzyk 21 mm... gin byl tak zszokowany ze smiac mi sie chcialo:-) jutro szybciutko po zatrzyk i dzialamy. Moze go byl moj problem? Mega szybka owulacja:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Clo mam tez wczesne owulki nawet w 9 dc ...:)

‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ