SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak naprawdę patrząc na wiele dziewczyn i ich problemy to niewiele tego jest, bo w zasadzie endometrioza moja niewielka i tyle. Wiele, niewiele, dziecka prawie 2 lata nie ma :(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ehh... a ja dzisiaj rano się dowiedziałam, że moja szwagierka jest w ciąży..... to miałam być ja :P

Aszka... wiem, na razie tempka ok... ale przecież jeszcze jest luteina.... za to dzisiaj zaczely mnie tak piersi u góry i pod pachwinami bolec ze musiałam stanik sciagnac a w zyciu tak nie miałam. Dziwne - w pierwszej ciąży piersi w ogole nie bolały, wiec nie uznaje tego za objaw. Ale jakby się udało to byłoby jajo - kobiety dwóch braci blizniakow w ciąży z roznica tygodnia... ;)Pomarzyć zawsze można :)

Anatolka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak marze co miesiąc o jakiejś super fajnej sytuacji w ktorej mowie wszystkim ze jestem w ciazy :) ehhh, w koncu sie doczekamy. mi sie strasznie dluzy ten cykl. owulacja byla najprawdopodobniej w 9dc (wiem, ze dziwnie wczesnie). dzis 17 dc a ja nie moge sie doczekac zeby zrobic test. pewnie w przyszła sobote, czyli dokladnie 2 tygodnie po rzekomej owu sie poddam. ale to jeszcze ciagle tydzien. dzis zmierzylam po raz pierwszy w tym cyklu temperature - 36,7, przy mojej standardowej 36 - 36,4. :) powodzenia dziewzynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:43

Amberla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett tez mysle ze sie doczekamy w koncu. Moze to bedzie Twoj m-c :)
    Anatolka u mnie tez niby nic, a jednak sa dziewczyny co zachodza zaraz a inne jak ja, czy Ty widzisz m-ce mijaja, ale mam cały czas nadzieje ze sie uda.
    Powodzenia nam wszystkim :)

scarllet, Amberla lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że nam się uda :) Dlatego zdecydowałam się tu do was dołączyć, bo super atmosfera :)najłatwiej się mówi " nie myśl", "Nie nakręcaj się".... Najważniejsze - to dbajcie o siebie i swój związek, nie sprowadzajcie serduszkowania tylko do prokreacji a tylko do tego ze macie ochotę, chcecie a to sprawia przyjemność :) Wiem, że trudno, ale ja jak się trzymałam tempki, śluzu, czasu- robiliśmy wszystko o czasie po zastrzyku pregnylu itp... i nic, a wtedy kiedy zero monitoringu, zero innego badania myślenia się udało :)Każdej z nas się uda, prędzej czy później....

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzień z CLO i już czuję lekko jajniki,podbrzusze :/

Dzisiaj miałam badanie FSH, LH i Estradiol, ale LH nie ma w wynikach, nie wiem czemu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Dzisiaj miałam badanie FSH, LH i Estradiol, ale LH nie ma w wynikach, nie wiem czemu :/
    moze zapomnieli?
    To fajnie ze czujesz :) ja dopiero na owulke czułam.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czytam Was już od jakiegoś czasu i mam wrażenie jakbym czytała o własnych przeżyciach. Ja już przeszłam etap z Clo, bez skutku a teraz zaczynam Metformax.

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Muszę zapytać ginekologa ile cykli z CLO można próbować, bo chyba tak ciągle nie można się stymulować :/[/QUOTE]

Milekarz dal pol roku na probe z CLO.
    Ale tez gdzies czytalam ze max pol roku i przerwa :).

• Honik Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz odstawił po 2 cyklach choć miałam po nim piękne pęcherzyki ale nie wiem dlaczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    Muszę zapytać ginekologa ile cykli z CLO można próbować, bo chyba tak ciągle nie można się stymulować :/

Milekarz dal pol roku na probe z CLO.
    Ale tez gdzies czytalam ze max pol roku i przerwa :).[/QUOTE]
    6 miesiecy, chociaz dziewczyny tu pisały ze probowały i 8, albo 3 proby przerwa i 3 nastepne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznają do 6 cykli potem przerwa...a ja bralam 3 cykle i każą przerwę zrobić ...

• Honik Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak słyszałam, że do 6 cykli, dlatego jestem zdziwiona, że mnie lekarz po 2 kazał zrobić przerwę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie cos tam wypatrzyl a nie miałaś rzadnej torbielki albo cos ...

• Honik Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic nie miałam, wszystko było ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne :) noo musial miec jakas koncepcje ja brałam 3 mies a brak owulacji byl spowodowany bardzo wysoka prolaktyna...teraz jestem na bromergonie i owulki sa;)

olka30 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Może na wynik tego badania w Twoim laboratorium czeka się ciut dłużej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    Też tak słyszałam, że do 6 cykli, dlatego jestem zdziwiona, że mnie lekarz po 2 kazał zrobić przerwę.

A nie spytałaś po prostu dlaczego? Czy nie odpowiedział?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny a bierzecie lub bralyscie moze wiesiolka albo Castagnus??

Ja wlasnie zamowilam :)

Dzisiaj wyczytalam na forum ze on reguluje hormony miedzy innymi prolaktyne jak jest za wy wysoka, a podejrzewam ze moge ostatnio miec podwyszona :( Chociaz mialam badania hormonalne jakis czas temu i wszystko bylo ok to wlasnie nie pamietam czy mialam badana prolaktyne.
    Od grudnia zmienila mi sie dlugosc @ z 5-6 dni (i to dosc intensywnych) do 3 dni max i jest raczej skapsza niz zawsze, miesiac temu @ nie mialam wogole a dodam ze nigdy mi sie to nie zdarzylo, w tym samym czasie zrobila mi sie cysta w lewej piersi bylam u lekarza GP ktory stwierdzil ze cysta powinna sie wchlonac tak do tygodnia po @,no i po miesiacu, w czasie kiedy powinnam dostac nastepna @ dostalam :) jakby nigdy nic a juz mialam brac tabletki na wywolanie.
    W kazdym badz razie cysta nadal jest i czasem boli :(
    Czy to maga byc objawy podwyszonej prolaktyny??

• Honik Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam. Mój lekarz należy do tych co mało gadają. Dla niego liczy się tylko efekt, a że raz udało mi się zajść w ciążę to teraz robi wszystko żeby znowu się udało. Wiesiołka brałam nawet niedawno ale żadnych rewelacyjnych efektów po nim nie zauważyłam a co do Castagnusa to i owszem pięknie wyregulował mi kiedyś okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 05:18

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ