CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Honik, ja chodzę do takiego alergologa co nie gada prawie nic. Jak poszłam pierwszy raz na wizytę to dostałam tylko jakieś skierowania na bad. z krwi, spirometrie i coś tam z sercem. Przyszłam do domu i byłam strasznie niezadowolona, bo w sumie niczego się nie dowiedziałam, a idąc tam miałam milion pytań i wątpliwości. Poczytałam o nim opinie na necie i on taki po prostu jest. Idąc kolejny raz już wiedziałam, że sam mi niczego nie powie i wszystkie pytania sobie spisałam w poczekalni zanim weszłam na wizytę i dokładnie o wszystko wypytałam. Nie były to specjalnie rozbudowane odpowiedzi początkowo, ale im więcej pytałam tym bardziej się rozkręcał. Może spróbuj swojego gina tak podejść. Ja bym spróbowała, bo lubię wiedzieć jaki lekarz ma na mnie pomysł i o co chodzi... Nie wyobrażam sobie, że ktoś mi coś zaleca a ja nie rozumiem czemu tak a nie inaczej
-
witajcie kochane!
dziś kontaktowałam się z lekarzem który będzie mi wykonywał hsg w związku z wynikami posiewu...otóż wyniki nie ciekawe...jakieś drożdżaki mnie zaatakowały...bez objawowo... muszę brać leki dowcipnie,i dopiero w 2 tygodniu sierpnia się kontaktować...już bym chciała mieć to za sobą!!! dziś mój 28 dc więc @ ma jeden dzień opóźnienia...czekam z niecierpliwością.poza tym dziś na 16.00 mój M ma na badanie nasienia i tu moje pytanie-kiedy są wyniki? jak długo będziemy czekać? -
nick nieaktualnyJa biore olej z wiesiołka na poprawe sluzu bo czytałam ze przy Clo może go być mało. I chyba pomogło bo sie az wylewa
(sorki za obrazowosc).
Co do badań faceta nie pomoge, też nas to czeka narazie kase zbieramy bo cholernie drogie to tutaj. A mogłam zrobic w Polsce jak byliśmy na poczatku czerwcaale bałam sie ze nie zrobią bo chłop nie rozumie nic po Polsku a i normy bedą inne niz tutaj i na nic sie nie przyda... no coz. Daje sobie jeden cykl z CLO jak sie nie uda to robimy badania!
-
Ppuszysta wrote:Ja biore olej z wiesiołka na poprawe sluzu bo czytałam ze przy Clo może go być mało. I chyba pomogło bo sie az wylewa
(sorki za obrazowosc).
Co do badań faceta nie pomoge, też nas to czeka narazie kase zbieramy bo cholernie drogie to tutaj. A mogłam zrobic w Polsce jak byliśmy na poczatku czerwcaale bałam sie ze nie zrobią bo chłop nie rozumie nic po Polsku a i normy bedą inne niz tutaj i na nic sie nie przyda... no coz. Daje sobie jeden cykl z CLO jak sie nie uda to robimy badania!
No w PL kolo 150zł spermiogram. Myślę, że zrobiliby. To i tak się robi w klinikach prywatnych. Zakładam, że znalazłby się jakiś człowiek kumający po angz resztą w razie czego mogłaś być i Ty jako tłumacz
Też brałam w tym miesiącu Wiesiołka przed owu, ale tylko 5 dni, bo po pierwsze nie wyczytałam o nim na samym początku, a po drugie miałam mega wcześnie jak dla mnie owu (11-12 dc), więc trudno mi powiedzieć czy mi to cokolwiek dało...
Od 3 dni czuję kłucie w lewym jajniku - tym od owu... , a po owu jestem 6-7 dni. Trochę mnie to wkurza i niepokoi z drugiej strony
Jutro idę na progesteron i prolaktynęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:43
-
nick nieaktualny
-
Ja brałam castagnus (teraz mam przerwę) i olej z wiesiołka na śluz bo właśnie też przy clo słyszałam ze jest on znikomy, na mnie chyba jakoś nie zadziałał. Od tego cyklu pije codziennie siemię lniane, dobre to to nie jest ale na prawde skuteczne, nawet mój mąż wczoraj stwierdził że bardzooo wilgotno jest:D
już się nie mogę doczekać poniedziałku w końcu monitoring będzie:)to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualnyA mnie dzis dopadl śpioch jak cholera...piersi bola 23 dc ale mam krótkie 24-25dni owu byla w 13 dc ...i dużo gęstego białego śluzu tylko ze nie wierze ze sie udalo bo zdarza sie tak mi często tylko piersi zaczely bolec wczoraj tak dziwnie zawsze bola po owulce dwa dni a tu tak...czekam do soboty chyba ze malpolud przyjdzie
Szania lubi tę wiadomość
-
MÓJ M NA BADANIACH...
powodzenia moje kochane!!! pamiętajcie że nadejdzie ten dzień w którym każda z nas czy to po raz pierwszy czy drugi zostanie mamą!! jestem z Wami czałymolka30, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka. Masz rację, że lepiej wiedzieć dlaczego i po co to wszystko biorę. Ja to wiem doskonale a poza tym bardzo ufam mojemu lekarzowi bo on na prawdę chce mi pomóc. Może jest małomówny ale jest doskonałym specjalistą w swojej dziedzinie. Niedawno pomógł mojej koleżance, która miała ogromne problemy z donoszeniem ciąży. Każda ciąża kończyła się u niej wcześniej czy później poronieniem a teraz od 3 miesięcy cieszy się uroczą córeczką. Dlatego wierzę, że i mnie się uda tym bardziej, że w lutym się udało od razu zajść w ciąże. Niestety moje szczęście trwało tylko 8 tygodni.
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam już nerwicę. Nienawidzę czekać na test
ale u mnie to zupełnie bez sensu na razie, bo to dopiero 8 dpo
od 3 dni kłuje mnie lewy jajnik, a właściwie to trochę poniżej i nie wiem o co chodzi
zastanawiam się czy nie pomarudzić mojemu lekarzowi i nie wcisnąć się na oddział, żeby obejrzał co tam się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 22:20