X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik, ja chodzę do takiego alergologa co nie gada prawie nic. Jak poszłam pierwszy raz na wizytę to dostałam tylko jakieś skierowania na bad. z krwi, spirometrie i coś tam z sercem. Przyszłam do domu i byłam strasznie niezadowolona, bo w sumie niczego się nie dowiedziałam, a idąc tam miałam milion pytań i wątpliwości. Poczytałam o nim opinie na necie i on taki po prostu jest. Idąc kolejny raz już wiedziałam, że sam mi niczego nie powie i wszystkie pytania sobie spisałam w poczekalni zanim weszłam na wizytę i dokładnie o wszystko wypytałam. Nie były to specjalnie rozbudowane odpowiedzi początkowo, ale im więcej pytałam tym bardziej się rozkręcał. Może spróbuj swojego gina tak podejść. Ja bym spróbowała, bo lubię wiedzieć jaki lekarz ma na mnie pomysł i o co chodzi... Nie wyobrażam sobie, że ktoś mi coś zaleca a ja nie rozumiem czemu tak a nie inaczej :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano test, bo jutro wyjeżdżam na wakację wygrzać dupkę :) 9 dpo( może 10?) i nic... nawet cienia cienia :/

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane!
    dziś kontaktowałam się z lekarzem który będzie mi wykonywał hsg w związku z wynikami posiewu...otóż wyniki nie ciekawe...jakieś drożdżaki mnie zaatakowały...bez objawowo... muszę brać leki dowcipnie,i dopiero w 2 tygodniu sierpnia się kontaktować...już bym chciała mieć to za sobą!!! dziś mój 28 dc więc @ ma jeden dzień opóźnienia...czekam z niecierpliwością.poza tym dziś na 16.00 mój M ma na badanie nasienia i tu moje pytanie-kiedy są wyniki? jak długo będziemy czekać?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz robil takie badanie dwa razy. Za kazdym razem wynik byl po ok.3 h. Oby dwa razy byly inne kliniki, a czas podobny.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję.powodzenia!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore olej z wiesiołka na poprawe sluzu bo czytałam ze przy Clo może go być mało. I chyba pomogło bo sie az wylewa ;) (sorki za obrazowosc).

Co do badań faceta nie pomoge, też nas to czeka narazie kase zbieramy bo cholernie drogie to tutaj. A mogłam zrobic w Polsce jak byliśmy na poczatku czerwca =/ ale bałam sie ze nie zrobią bo chłop nie rozumie nic po Polsku a i normy bedą inne niz tutaj i na nic sie nie przyda... no coz. Daje sobie jeden cykl z CLO jak sie nie uda to robimy badania! :)

• kinganowa Nowa

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moj maz robil takie badanie dwa razy. Za kazdym razem wynik byl po ok.3 h. Oby dwa razy byly inne kliniki, a czas podobny.
    Mój podobnie! 3h to maks - tak nam powiedział lekarz przed badaniem

• olka30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na wyniki badań kompleksowych czekał parę dni, przychodziły pocztą.. A ostatnio w klinice czekał 2 godz., ale tylko podstawowe miał i morfologię.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppuszysta wrote:
    Ja biore olej z wiesiołka na poprawe sluzu bo czytałam ze przy Clo może go być mało. I chyba pomogło bo sie az wylewa ;) (sorki za obrazowosc).

Co do badań faceta nie pomoge, też nas to czeka narazie kase zbieramy bo cholernie drogie to tutaj. A mogłam zrobic w Polsce jak byliśmy na poczatku czerwca =/ ale bałam sie ze nie zrobią bo chłop nie rozumie nic po Polsku a i normy bedą inne niz tutaj i na nic sie nie przyda... no coz. Daje sobie jeden cykl z CLO jak sie nie uda to robimy badania! :)

No w PL kolo 150zł spermiogram. Myślę, że zrobiliby. To i tak się robi w klinikach prywatnych. Zakładam, że znalazłby się jakiś człowiek kumający po ang :) z resztą w razie czego mogłaś być i Ty jako tłumacz ;)

Też brałam w tym miesiącu Wiesiołka przed owu, ale tylko 5 dni, bo po pierwsze nie wyczytałam o nim na samym początku, a po drugie miałam mega wcześnie jak dla mnie owu (11-12 dc), więc trudno mi powiedzieć czy mi to cokolwiek dało...

Od 3 dni czuję kłucie w lewym jajniku - tym od owu... , a po owu jestem 6-7 dni. Trochę mnie to wkurza i niepokoi z drugiej strony :/

Jutro idę na progesteron i prolaktynę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:43

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pod koniec tygodnia na monitoring, jestem ciekawe co wyjdzie bo w koncu zmniejszył mi dawke.

pirelka lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam castagnus (teraz mam przerwę) i olej z wiesiołka na śluz bo właśnie też przy clo słyszałam ze jest on znikomy, na mnie chyba jakoś nie zadziałał. Od tego cyklu pije codziennie siemię lniane, dobre to to nie jest ale na prawde skuteczne, nawet mój mąż wczoraj stwierdził że bardzooo wilgotno jest:D

już się nie mogę doczekać poniedziałku w końcu monitoring będzie:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiołek w formie oeparolu femina pomógł po kilku mies. stosowania, już nie pamiętam może 3 może 4, nie od razu, ale za to potem śluz był książkowy :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis dopadl śpioch jak cholera...piersi bola 23 dc ale mam krótkie 24-25dni owu byla w 13 dc ...i dużo gęstego białego śluzu tylko ze nie wierze ze sie udalo bo zdarza sie tak mi często tylko piersi zaczely bolec wczoraj tak dziwnie zawsze bola po owulce dwa dni a tu tak...czekam do soboty chyba ze malpolud przyjdzie :(

Szania lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MÓJ M NA BADANIACH...
    powodzenia moje kochane!!! pamiętajcie że nadejdzie ten dzień w którym każda z nas czy to po raz pierwszy czy drugi zostanie mamą!! jestem z Wami czałym <3

olka30, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 3 tabl. CLO a w 12 dc idę na usg, zobaczymy.. powoli kończy się też @ więc niedługo nowe starania :D

aszka lubi tę wiadomość

• Honik Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka. Masz rację, że lepiej wiedzieć dlaczego i po co to wszystko biorę. Ja to wiem doskonale a poza tym bardzo ufam mojemu lekarzowi bo on na prawdę chce mi pomóc. Może jest małomówny ale jest doskonałym specjalistą w swojej dziedzinie. Niedawno pomógł mojej koleżance, która miała ogromne problemy z donoszeniem ciąży. Każda ciąża kończyła się u niej wcześniej czy później poronieniem a teraz od 3 miesięcy cieszy się uroczą córeczką. Dlatego wierzę, że i mnie się uda tym bardziej, że w lutym się udało od razu zajść w ciąże. Niestety moje szczęście trwało tylko 8 tygodni.

olka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nasienie robil i dali wyniki po 4 dniach, ale to standardowy czas podobno w Wawie. Pabelka w koncu sie musimy doczekac :)
    Ja wiesiolka juz nie biore bo mi nie pomagal.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam życzę dziewczyny, żebyście wszystkie się doczekały i to jak najszybciej. Wiem co to znaczy a mnie to czekanie doprowadza do obłędu.

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymam dluzej i jutro rano robie test. 11 dpo (jezeli byla wtedy, co mysle). Chyba nie zasne

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już nerwicę. Nienawidzę czekać na test :/ ale u mnie to zupełnie bez sensu na razie, bo to dopiero 8 dpo :/ od 3 dni kłuje mnie lewy jajnik, a właściwie to trochę poniżej i nie wiem o co chodzi :/ zastanawiam się czy nie pomarudzić mojemu lekarzowi i nie wcisnąć się na oddział, żeby obejrzał co tam się dzieje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 22:20

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ