CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie jesteśmy małżęństwem więc inseminacja też drożej kosztuje bo to jest traktowane jak zapłodnienie nasieniem dawcy poza tym też nie zawsze się udaję. Ja licze i wierzę, że wreszcie się uda. Tyle już tych leków i innych wspomagaczy nabrałam, że musi się udać. W końcu chyba zasłużę na to szczęście.
Anatolka, olka30 lubią tę wiadomość
-
scarllet wrote:Ja sie jednak troche posiluje z ta natura
Ja tez jej nie odpuszcze! Ot!
Honik, jestes pewna? Mnie sie wydawalo, ze nasieniem dawcy to znaczy z banku nasienia i za to jest doplata. Co za roznica czy maz czy partner? Dziewczyny wyprowadzcie mnie z bledu jezeli sie myle... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Honik wrote:My nie jesteśmy małżęństwem więc inseminacja też drożej kosztuje bo to jest traktowane jak zapłodnienie nasieniem dawcy poza tym też nie zawsze się udaję. Ja licze i wierzę, że wreszcie się uda. Tyle już tych leków i innych wspomagaczy nabrałam, że musi się udać. W końcu chyba zasłużę na to szczęście.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Madziara wrote:Ja nie miała skutków ubocznych troche jajniki ciagnely ale nie do przesady...owulka odczuwalna. .
moze sie nie przyda, dzis wyyszla mi slaba 2 kreska....
Anatolka, olka30, scarllet lubią tę wiadomość
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Honik wrote:Może i status związku nie ma znaczenia ale jak dla mnie wydać 1000zł na zabieg który ma tylko do 25 % skuteczności to taką samą skuteczność i szansę mam zajść w ciążę naturalnie.
to znalazlam na necie na ten emat :
Inseminacja to zabieg refundowany przez NFZ. Aby się jej poddać, musicie mieć skierowanie od lekarza z poradni, która podpisała umowę z NFZ. Trzeba też być zakwalifikowanym przez specjalistę ze szpitala, w którym ten zabieg ma zostać wykonany. Niestety najczęściej jednak jest to zabieg, którego lekarze pracujący w szpitalach nie wykonują i trzeba udać się do centrum leczenia niepłodności. Tam za inseminację - jednorazową, zapłacimy ok. 400-650 zł (nasienie partnera) lub 500-950 zł (nasienie dawcy; koszt nasienia dawcy ok. 350 zł); w zależności od techniki. Jednak dla zapewnienia maksymalnej skuteczności, zazwyczaj wykonuje się dwa zabiegi w cyklu. Tak więc całkowite koszty pierwszego cyklu zabiegowego mogą wynosić około 1200-1900 zł. Jeśli nie uda się za pierwszym razem, koszty się zwielokrotniają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:28
-
Femii wrote:1000? myslalam ze to jakies 400 zl kosztuje ??
Jak problem jest w niewoadomo w czym, albo nie do konca wiadomo to te 25-30% to jest sporo. Szczegolnie gdy jest dobre nasienie, a kobieta ma za soba kilkanascie nieudanych cykli. Przede wszystkim duzo moze pomoc ominiecie tzw. Bariery szyjka-sluz. -
Na NFZ moze sa inseminacje, ale jak para ma na to czekac 2-3 lata i miec zabieg na, nie czarujmy sie, kiepskim sprzecie, szczegolnie wazna jest obrobka nasienia porzadna, to na ogol woli sobie uzbierac ten 1000zl... Taka prawda. Nikogo tu nie namawiamy, kazdy ma inne podejscie i inne zasoby finansowe. Wiadomo.
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny