X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie jesteśmy małżęństwem więc inseminacja też drożej kosztuje bo to jest traktowane jak zapłodnienie nasieniem dawcy poza tym też nie zawsze się udaję. Ja licze i wierzę, że wreszcie się uda. Tyle już tych leków i innych wspomagaczy nabrałam, że musi się udać. W końcu chyba zasłużę na to szczęście.

Anatolka, olka30 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Ja sie jednak troche posiluje z ta natura :-)

Ja tez jej nie odpuszcze! Ot! :)

Honik, jestes pewna? Mnie sie wydawalo, ze nasieniem dawcy to znaczy z banku nasienia i za to jest doplata. Co za roznica czy maz czy partner? Dziewczyny wyprowadzcie mnie z bledu jezeli sie myle...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do inseminacji sie podchodzi bez wzgledu na to czy masz meza czy partnera, u ginow mozna zrobic za 500 zł plus leki, w klinice w zaleznosci od miasta od 500 do 1500.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze status zwiazku jest bez znaczenia

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    My nie jesteśmy małżęństwem więc inseminacja też drożej kosztuje bo to jest traktowane jak zapłodnienie nasieniem dawcy poza tym też nie zawsze się udaję. Ja licze i wierzę, że wreszcie się uda. Tyle już tych leków i innych wspomagaczy nabrałam, że musi się udać. W końcu chyba zasłużę na to szczęście.
    Matko co Ty piszesz? Klinika bierze od Ciebie wiecej kasy? Nasienie dawcy daje Ci klinika. Dawcy za nasienie płacą i dlatego IUI droższa. Twojemu partnerowi zapłacili? Śmieszni są!

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ja nie miała skutków ubocznych troche jajniki ciagnely ale nie do przesady...owulka odczuwalna. .:)
    dzieki :) moze sie nie przyda, dzis wyyszla mi slaba 2 kreska....

Anatolka, olka30, scarllet lubią tę wiadomość

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ogladam Maszke :) wciagnelam sie.

Tez nie mam poki co po Clo ubocznych tylko mam nadzieje ze owulka bedzie malo bolesna.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, uwazaj, bo Maszka uzaleznia ;) a moj maz 2 tydzien L4. Wyplata we wrzesniu bedzie bombowa...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka a co z tym okiem?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polpasiec w oku. Juz lepiej ale nie na tyle, zeby mogl zjechac na dol do kopalni. Pracuje w dozorze po ziemia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Polpasiec w oku. Juz lepiej ale nie na tyle, zeby mogl zjechac na dol do kopalni. Pracuje w dozorze po ziemia.
    tak pamietam ze polpasiec, ale te krople pomogły juz?

• Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i status związku nie ma znaczenia ale jak dla mnie wydać 1000zł na zabieg który ma tylko do 25 % skuteczności to taką samą skuteczność i szansę mam zajść w ciążę naturalnie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej. Ciagle ma krople. Teraz troche zmniejszone dawki. Rzadziej ma wpuszczac.

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Femii Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    Może i status związku nie ma znaczenia ale jak dla mnie wydać 1000zł na zabieg który ma tylko do 25 % skuteczności to taką samą skuteczność i szansę mam zajść w ciążę naturalnie.
    1000? myslalam ze to jakies ok 600zl kosztuje ??

to znalazlam na necie na ten emat :

Inseminacja to zabieg refundowany przez NFZ. Aby się jej poddać, musicie mieć skierowanie od lekarza z poradni, która podpisała umowę z NFZ. Trzeba też być zakwalifikowanym przez specjalistę ze szpitala, w którym ten zabieg ma zostać wykonany. Niestety najczęściej jednak jest to zabieg, którego lekarze pracujący w szpitalach nie wykonują i trzeba udać się do centrum leczenia niepłodności. Tam za inseminację - jednorazową, zapłacimy ok. 400-650 zł (nasienie partnera) lub 500-950 zł (nasienie dawcy; koszt nasienia dawcy ok. 350 zł); w zależności od techniki. Jednak dla zapewnienia maksymalnej skuteczności, zazwyczaj wykonuje się dwa zabiegi w cyklu. Tak więc całkowite koszty pierwszego cyklu zabiegowego mogą wynosić około 1200-1900 zł. Jeśli nie uda się za pierwszym razem, koszty się zwielokrotniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:28

• Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do tego koszt badań i wizyt lekarskich. U mnie w mieście tak kosztuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:27

• Femii Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rzeczywiscie jak sie wszystko podliczy to troche kasy wychodzi
    zwaracam honor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:28

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    1000? myslalam ze to jakies 400 zl kosztuje ??
    Kolo 1000 moze byc. Jak sa potrzebne leki do stymulacji, badania hormonow, wizyty prywatnw itp. Czasem nawet do 1500zl. Zalezy gdzie.

Jak problem jest w niewoadomo w czym, albo nie do konca wiadomo to te 25-30% to jest sporo. Szczegolnie gdy jest dobre nasienie, a kobieta ma za soba kilkanascie nieudanych cykli. Przede wszystkim duzo moze pomoc ominiecie tzw. Bariery szyjka-sluz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i tak ale ja mam nadzieję że skoro raz się udało to i następny też. Zresztą mój dr tak mi ciągle powtarza "że najważniejsze że wiadomo że mogę zajść w ciążę a teraz tylko musimy powalczyć aby stało się to kolejny raz i jak najszybciej".

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ moze sa inseminacje, ale jak para ma na to czekac 2-3 lata i miec zabieg na, nie czarujmy sie, kiepskim sprzecie, szczegolnie wazna jest obrobka nasienia porzadna, to na ogol woli sobie uzbierac ten 1000zl... Taka prawda. Nikogo tu nie namawiamy, kazdy ma inne podejscie i inne zasoby finansowe. Wiadomo.

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chocbym miala wziac kredyt to jesli nie wyjdzie z clo, kolejnym krokiem bedzie inseminacja. Musze sprobowac wszystkiego

Anatolka, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ