X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik, pozytywne podejscie to polowa sukcesu, wiec niech Twoj lekarz sie stara i na pewno wszystko bedzie ok :)

aszka, Honik lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Na NFZ moze sa inseminacje, ale jak para ma na to czekac 2-3 lata i miec zabieg na, nie czarujmy sie, kiepskim sprzecie, szczegolnie wazna jest obrobka nasienia porzadna, to na ogol woli sobie uzbierac ten 1000zl... Taka prawda. Nikogo tu nie namawiamy, kazdy ma inne podejscie i inne zasoby finansowe. Wiadomo.
    mam takie samo zdanie, ja tez nie namawiam, ale jak nie wypali z clo to bede probowac inseminacje.

Honik lubi tę wiadomość

• Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby było ok, ale zobaczymy w kolejnym cyklu bo ten sobie odpuściłam. Miałam okropnego doła po kolejnych nieudanych próbach i nie poszłam na wizytę po leki. Kiedy poszłam później mój dr nakrzyczał na mnie bardzo i powiedział że mam się nie załamywać bo tak nie wolno i że on jest poważny człowiek i wie co mówi i zrobi wszystko żeby mi się udało i że jak pomógł mojej koleżance to i mi pomoże bo ja też na to zasłużyłam. Aż się robi lepiej na sercu jak sie od lekarza takie słowa słyszy.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uważam że któraś z was mnie namawia ale może użyte przez was argumenty mnie przekonają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koszt inseminacji to około 950euro... czyli tez duzo.. plus konsultacje i badania przed. Takze nas na to nie stac w tym momecie... ale jesli by do tego doszło to poszłabym odrazu na IVF z oddaniem jajeczek... zeby jakas inna para mogla sie cieszyc dzieckiem.

Mam do was pytanie. Czy słyszałyscie o tym zeby Clomid powodował fałszywy pozytywny test owulacyjny? Jeśli sie go za szybko zrobi?
    Przeczytałam tak na angielskiej stronie ze najlepiej robic testy owu kilka dni po ostatniej tablece bo wczesniej moga byc fałszywie pozytywne.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik, ja spytalam, bo wczesniej pisalas, ze starasz sie do konca roku i odpuszczasz. Po prostu bardzo mnie to uderzylo, ze chcesz sie poddac nie wykorzystujac specjalnie wielu "dobrodziejstw" medycyny. 1000zl to sporo, ale wydaje mi sie, ze jednak dla wiekszosci kwota osigalna do odlozenia przez kilka miesiecy. Ja jesli teraz wyjdzie mi negatywny test to w przyszlym cyklu podejde do inseminacji. Tez sobie roznych rzeczy odmowilam przez ostatnie 2miesiace. Obeszlam sie smakiem patrzac na jakies fajne ciuszki czy dodatki do domu... Wole jednak zintensyfikowac swoje szanse na bobasa niz kupowac rzeczy, bez ktorych ostatecznie moge sie obejsc...

Moj maz tez kilka swoich meskich pierdol sobie odpuscil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:53

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik pewnie normalny lekarz to podstawa.

Anatolka ja tez juz odkladam, ech :/

Ppuszysta ja sie opieram na tempce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:07

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodziewalam sie kliniki juz jakis czas. Staralam sie przez ostatnie pol roku odkladac po kilkaset zl ze swojej wyplaty, wiec mam te kase na 2, moze nawet 3 inseminacje. Kurcze, no w koncu jak ten bobas sie zrobi to tez bedzie kosztowal... Przynajmniej kilkaset zl miesiecznie...

Fajny, ludzki lekarz to wazna sprawa. Ja mam naprawde swietnego, mimo ze mlodziutkiego. Ma moc zapalu. Ale sama po sobie czulam, ze im dluzej trwa leczenie, tym bardziej sie denerwowalam kazda wizyta: urosl pecherzyk czy nie, peknie czy nie, wszystko ok czy znowu cos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:49

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny test negatywny :-(

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane ja ten miesiac bez Clo,a jajcory czuje...juz nie moge doczekac sie HSG w przyszlym tyg.jeszcze we wtorek do swojego gina omowic wyniki meza i cala reszte .i tak wczoraj myslalam ze po hsg pewnie bede na wspomagaczach przez 3 m-ce,a puzniej tylko IUI w razie gdyby nie wyszlo przez ten okres...
    A Wy kochane zafasolkowujcie bo to dodaje nadzieji ktora pozostalym staraczkom dodaje otuchy!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet 23dc to troche za wczesnie! poczekaj kilka dni i dopiero zatestuj! Zycze powodzenia kochana! Mocno,mocno kciukam &&&. <3

scarllet lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory dc Scarlet? Moj tez. 12dni po Pregnylu. Nawet cienie cienia. Nic ;-(

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że jesteście w stanie z wypłaty odkładać po kilkaset złotych. Ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji i odłożenie nawet kilkudziesięciu złotych jest ogromnym wyrzeczeniem. Wiem bo już od roku nic nie kupuję, nawet z wakacji zrezygnowałam, żeby mieć na normalne wizyty u lekarza. A do końca roku tylko dlatego, że jestem już dość stara i później to już nie będzie miało sensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesnie, ale w sumie owu byla miedzy 9 a 11 dc, chyba, wiec gdyby cos bylo to juz :-( wiem ze poki nie pojawi sie @ trzeba miec nadzieje ale coraz mi z nia trudniej. Ale dobra, nie doluje, czekam na wiesci od ktorejs z was.
    Anatolka lekarz mi mowil ze zastrzyk dziala do dwoch dni, wiec jesli tak, to mozesz byc dopiero 10 dnipo owu, wiec moze tez jeszcze nic straconego

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik, wiek w metryce to nie wszystko. Czy bedzie sens staran czy nie to powie Ci w duzym stopniu badanie AMH.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje owu. Boli mnie brzucho. Rowniutko 24h po pregnylu... No moze...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to badanie mi powie, ale ja też nie chce rodzić mając prawie 50 lat. Bez przesady. Wiele można ale trzeba o przyszłości dziecka też pomyśleć.

A co do Pregnylu to może on fałszować wynik testu ciążowego i nie powinno się go robić wcześniej niż po 14 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 09:30

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl czy ovitrelle moga falszowac. Zgadza sie. Ale one falszuja na pozytyw jak sie utrzymuja w organizmie... Nie na negatyw niestety...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zaczełam odkładac zeby tez odłozyc na 2 inseminacje, ale przede mna jeszcze z pol roku wiec w sumie moze sie uda. Innego wyjscia to nie widze.
    Mnie tez boli brzuch ale jeszcze nic nie wskazuje na owu.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezorny zawsze ubezpieczony. Jak sie uda wczesniej to zaoszczedzona kasa zawsze sie przyda. W kazdym razie nie zginie :)

Aszka, ile Maszek obejrzalas? Sa 44 :) plus bajki, ktore Maszka opowiada lalkom i misiom, ale to juz gorzej sie oglada nie znajac jezyka. Czy mialas kontakt z ros kiedys? Ja jestem lektorem ros :) w sumie bardzo to lubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:46

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ