X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miała skutków ubocznych troche jajniki ciagnely ale nie do przesady...owulka odczuwalna. .:)

zaba25 lubi tę wiadomość

• Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba25 wrote:
    hej dziewczyny, czekam na nowy cykl i zaczynam brac clo pierwszy raz, jakie macie z nim doswiadczenia bo troche sie boje skutkow ubocznych.
    zadnych nie mialam oprocz wlasnie odczuwalnej owulacji a tez mialam stracha jak przeczytalam ulotke
    bierz na noc :)

zaba25 lubi tę wiadomość

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    hej Virginia27
    no to rzeczywiscie wyglada na to ze mamy ten sam problem... czyli pozorny brak problemu a ciazy nie ma!
    takze doskonale Cie rozumiem
    ja juz nie raz ryczalam a dzisiaj to mam ochote ryczec caly dzien
    no ale przeciez nie bede siedziec przed komputerem przy swoim biurku i ryczec w pracy,chyba tylko to mnie powstrzymuje :(
    pewnie czytalas ze juz raz w ciazy bylam- i musze przyznac ze zaszlam w cyklu kiedy totalnie sobie odpuscilam. zupelnie. doszlam do wnioskow ze jestem zmeczona praca- akurat byl nawal roboty- i ten cykl sobie daruje.
    bralam wtedy juz bromergon na obnizenie prl. to byl drugi cykl z tym lekiem.
    od meza uciekalam ale jakos mnie dorwal w koncu- jeden jedyny raz na caly cykl i boom- ciaza.szkoda tylko ze trwala 9 tygodniu a nie 9 miesiecy :(
    wiec ja mysle ze chyba cos jest z nasza psychika jednak.
    tylko jak tu o tym nie myslec?
    nie wiem
    jakos nie potrafie.
    :(
    tez bym juz wolala chyba wedziec co mi jest - tzn ze cos w ogole jest jakas przyczyna tego wszystkiego. nawet lekarz powiedzial na ostaniej wizycie :
    szkoda ze wszystkie wyniki takie dobre bo nie wiadomo co leczyc
    ani sie smiac ani plakac jak sie cos takiego uslyszy..
    trzymam kciuki za wyniki mammografii, a ktory juz cykl bierzesz clo ?
    nie wiedzialam ze orzechy dobre na edno.. jem duzo orzechow caly cykl- uwielbiam! wszystkie brazylijskie, migdaly, wloskie!
    winko czasami tez popijam
    takze nie wiem co z tym endo.
    w ogole zdrowo sie chyba odzywiam i do tego regularnie uprawiam sport - ponoc wszystko b.dobrze wplywa na plodnosc.
    pewnie stad te wszystkie moje super wyniki no ale co z tego!!!

Tak widzialam ze pisalas o poprzedniej ciazy , wspolczuje :( i teraz jeszcze tyle prob i nic naprawde mozna oszalec:P
    ale coz trzeba probowac i miec nadzieje poki co jeszcze ja mam.
    A CLO pierwszy cykl teraz jak przyjdzie @ to bedzie drugi :)

• Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    Tak widzialam ze pisalas o poprzedniej ciazy , wspolczuje :( i teraz jeszcze tyle prob i nic naprawde mozna oszalec:P
    ale coz trzeba probowac i miec nadzieje poki co jeszcze ja mam.
    A CLO pierwszy cykl teraz jak przyjdzie @ to bedzie drugi :)
    oby @ nie przyszla :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, a u Ciebie jak sytuacja?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do swojego ginka, mowie ze @ trwala godzine i na razie zero nic wiecej nawet plamienia ustaly i czy dalej mam CLO brac
    odpowiedz: TAK, prosze ta godzinne krwawienie potraktowac jak 1szy dzien @ i od piatego znowu CLO.
    ok. ufam mu, chyba wie co robi.
    mam nadzieje... :)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie mogę znaleźć info na temat niskiego ph w badaniu nasienia...czy któraś coś wie na ten temat?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego wina na poprawę endometrium też słyszałam tylko, że ma być czerwone a jeśli chodzi o orzechy to mają być orzechy brazylijskie a nie migdały.

• pysia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradźcie :)
    biore clo juz 5 cykl ... i rezultatu nie ma, tzn owulacja raczej jest bo progesteron wysoki i pecherzyki rosna, ale slyszalam ze dziewczyny zachodza w ciaze po piciu ziol ojca sroki nr3 ... myslicie ze moge je zaczac pic biorac clo ? to moj 4dc ...

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka twój miał dobre PH, nie szukaj..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Pabelka twój miał dobre PH, nie szukaj..
    no tego mi było trzeba! :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    Co do tego wina na poprawę endometrium też słyszałam tylko, że ma być czerwone a jeśli chodzi o orzechy to mają być orzechy brazylijskie a nie migdały.

O widzisz. A ja sie tak migdalow ojadłam. A to same kalorie!

Ja sobie wmawiam ciaze. Widze dziesiatki objawow. Zmeczenie straszne, sennosc, bole piersi, bole brzucha, czestomocz i takie uczucie opuchniecia narzadow, czuje jakbym (przepraszam za doslownosc) miala tak "dużo" w majtkach. Przez to wszystko zaczely mi nawracac napady paniki. Swir po prostu ze mnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze dreszcze i zimnica. Chyba predzej mnie jakies chorobsko bierze...

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te brazylijskie to też same kalorie bo są bardzo tłuste więc tylko kilka sztuk dziennie ich zalecają. A do tego są cholernie drogie ale cóż ja odżałowałam i kupiłam paczuszkę za ponad 20 zł i jak się do nich dobrałam to zjadłam w dwa dni. Cóż tam kalorie kiedy cel jest tak ważny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, mi tez kalorie w szczytnym celu nie przeszkadzaja, ale jak sie okazuje te z migdalow pozarlam na daremno ;-)

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pomogą!!!!! W końcu wiara czyni cuda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio pocieszam historia Malgorzaty Kozuchowskiej. Pierwsza ciaza w wieku 42 lat. I to podobno bez wspomagaczy bo ona jest bardzo religijna. Mozna? Mozna!

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę w to że bez wspomagaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny doradźcie :)
    biore clo juz 5 cykl ... i rezultatu nie ma, tzn owulacja raczej jest bo progesteron wysoki i pecherzyki rosna, ale slyszalam ze dziewczyny zachodza w ciaze po piciu ziol ojca sroki nr3 ... myslicie ze moge je zaczac pic biorac clo ? to moj 4dc ...
    ja probowałam ale miałam zjazd po tym, gin mi powiedział ze to podojna stymulacja i sobie mozna krzywdy narobic i przerwalam.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ma 43 lata bo jest 1971 rocznik więc bez wspomagaczy chyba mało prawdopodobne. Mnie bardziej pociesza to że tyle osób po 40 rodzi zdrowe dzieci a czy ze wspomaganiem czy bez to nie ma znaczenia.

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ