SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miała skutków ubocznych troche jajniki ciagnely ale nie do przesady...owulka odczuwalna. .:)

zaba25 lubi tę wiadomość

• Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaba25 wrote:
    hej dziewczyny, czekam na nowy cykl i zaczynam brac clo pierwszy raz, jakie macie z nim doswiadczenia bo troche sie boje skutkow ubocznych.
    zadnych nie mialam oprocz wlasnie odczuwalnej owulacji a tez mialam stracha jak przeczytalam ulotke
    bierz na noc :)

zaba25 lubi tę wiadomość

• Virginia27 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    hej Virginia27
    no to rzeczywiscie wyglada na to ze mamy ten sam problem... czyli pozorny brak problemu a ciazy nie ma!
    takze doskonale Cie rozumiem
    ja juz nie raz ryczalam a dzisiaj to mam ochote ryczec caly dzien
    no ale przeciez nie bede siedziec przed komputerem przy swoim biurku i ryczec w pracy,chyba tylko to mnie powstrzymuje :(
    pewnie czytalas ze juz raz w ciazy bylam- i musze przyznac ze zaszlam w cyklu kiedy totalnie sobie odpuscilam. zupelnie. doszlam do wnioskow ze jestem zmeczona praca- akurat byl nawal roboty- i ten cykl sobie daruje.
    bralam wtedy juz bromergon na obnizenie prl. to byl drugi cykl z tym lekiem.
    od meza uciekalam ale jakos mnie dorwal w koncu- jeden jedyny raz na caly cykl i boom- ciaza.szkoda tylko ze trwala 9 tygodniu a nie 9 miesiecy :(
    wiec ja mysle ze chyba cos jest z nasza psychika jednak.
    tylko jak tu o tym nie myslec?
    nie wiem
    jakos nie potrafie.
    :(
    tez bym juz wolala chyba wedziec co mi jest - tzn ze cos w ogole jest jakas przyczyna tego wszystkiego. nawet lekarz powiedzial na ostaniej wizycie :
    szkoda ze wszystkie wyniki takie dobre bo nie wiadomo co leczyc
    ani sie smiac ani plakac jak sie cos takiego uslyszy..
    trzymam kciuki za wyniki mammografii, a ktory juz cykl bierzesz clo ?
    nie wiedzialam ze orzechy dobre na edno.. jem duzo orzechow caly cykl- uwielbiam! wszystkie brazylijskie, migdaly, wloskie!
    winko czasami tez popijam
    takze nie wiem co z tym endo.
    w ogole zdrowo sie chyba odzywiam i do tego regularnie uprawiam sport - ponoc wszystko b.dobrze wplywa na plodnosc.
    pewnie stad te wszystkie moje super wyniki no ale co z tego!!!

Tak widzialam ze pisalas o poprzedniej ciazy , wspolczuje :( i teraz jeszcze tyle prob i nic naprawde mozna oszalec:P
    ale coz trzeba probowac i miec nadzieje poki co jeszcze ja mam.
    A CLO pierwszy cykl teraz jak przyjdzie @ to bedzie drugi :)

• Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia27 wrote:
    Tak widzialam ze pisalas o poprzedniej ciazy , wspolczuje :( i teraz jeszcze tyle prob i nic naprawde mozna oszalec:P
    ale coz trzeba probowac i miec nadzieje poki co jeszcze ja mam.
    A CLO pierwszy cykl teraz jak przyjdzie @ to bedzie drugi :)
    oby @ nie przyszla :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, a u Ciebie jak sytuacja?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Femii Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do swojego ginka, mowie ze @ trwala godzine i na razie zero nic wiecej nawet plamienia ustaly i czy dalej mam CLO brac
    odpowiedz: TAK, prosze ta godzinne krwawienie potraktowac jak 1szy dzien @ i od piatego znowu CLO.
    ok. ufam mu, chyba wie co robi.
    mam nadzieje... :)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie mogę znaleźć info na temat niskiego ph w badaniu nasienia...czy któraś coś wie na ten temat?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego wina na poprawę endometrium też słyszałam tylko, że ma być czerwone a jeśli chodzi o orzechy to mają być orzechy brazylijskie a nie migdały.

• pysia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradźcie :)
    biore clo juz 5 cykl ... i rezultatu nie ma, tzn owulacja raczej jest bo progesteron wysoki i pecherzyki rosna, ale slyszalam ze dziewczyny zachodza w ciaze po piciu ziol ojca sroki nr3 ... myslicie ze moge je zaczac pic biorac clo ? to moj 4dc ...

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka twój miał dobre PH, nie szukaj..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Pabelka twój miał dobre PH, nie szukaj..
    no tego mi było trzeba! :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honik wrote:
    Co do tego wina na poprawę endometrium też słyszałam tylko, że ma być czerwone a jeśli chodzi o orzechy to mają być orzechy brazylijskie a nie migdały.

O widzisz. A ja sie tak migdalow ojadłam. A to same kalorie!

Ja sobie wmawiam ciaze. Widze dziesiatki objawow. Zmeczenie straszne, sennosc, bole piersi, bole brzucha, czestomocz i takie uczucie opuchniecia narzadow, czuje jakbym (przepraszam za doslownosc) miala tak "dużo" w majtkach. Przez to wszystko zaczely mi nawracac napady paniki. Swir po prostu ze mnie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze dreszcze i zimnica. Chyba predzej mnie jakies chorobsko bierze...

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te brazylijskie to też same kalorie bo są bardzo tłuste więc tylko kilka sztuk dziennie ich zalecają. A do tego są cholernie drogie ale cóż ja odżałowałam i kupiłam paczuszkę za ponad 20 zł i jak się do nich dobrałam to zjadłam w dwa dni. Cóż tam kalorie kiedy cel jest tak ważny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, mi tez kalorie w szczytnym celu nie przeszkadzaja, ale jak sie okazuje te z migdalow pozarlam na daremno ;-)

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pomogą!!!!! W końcu wiara czyni cuda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio pocieszam historia Malgorzaty Kozuchowskiej. Pierwsza ciaza w wieku 42 lat. I to podobno bez wspomagaczy bo ona jest bardzo religijna. Mozna? Mozna!

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę w to że bez wspomagaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny doradźcie :)
    biore clo juz 5 cykl ... i rezultatu nie ma, tzn owulacja raczej jest bo progesteron wysoki i pecherzyki rosna, ale slyszalam ze dziewczyny zachodza w ciaze po piciu ziol ojca sroki nr3 ... myslicie ze moge je zaczac pic biorac clo ? to moj 4dc ...
    ja probowałam ale miałam zjazd po tym, gin mi powiedział ze to podojna stymulacja i sobie mozna krzywdy narobic i przerwalam.

• Honik Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ma 43 lata bo jest 1971 rocznik więc bez wspomagaczy chyba mało prawdopodobne. Mnie bardziej pociesza to że tyle osób po 40 rodzi zdrowe dzieci a czy ze wspomaganiem czy bez to nie ma znaczenia.

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ