CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
no nie robilam HSG bo wg lekarzy- 3 niezaleznych ginow - nie ma takiej potrzeby.
nie wiem czemu nie zalecil monitoringu - mowil ze nie ma potrzeby - chyba ze cos by sie dzialo a nic sie nie dzialo - tylko teraz @ jakby nie mam.
ale fizycznie nic mnie nie boli.
trobiel jak juz mialam kiedys to mialam brzuch jak balon i bolalo a teraz brzuch plaski zeby nie powiedziec wklesly wiec zakladam ze nic sie nie zrobilo. zreszta bralam lutke w 2 fazie cyklu.
zadzwonie do niego i jesli powie ze mimo prawie zerowej @ mam kontynuowac CLO to zrobie w tym cyklu USG. pojde tutaj do lekarza- mieszkam za granica ale USG to USG chyba kazdy wie jak zrobic.
czytalam wlasnie ze CLO uposledza endo to moze dlatego @ prawie nie mam ?
tylko wtedy jaki sens brania..
zwariuje. tyle pytan zadnej odpowiedzi
fajnie mnieszkac za granica a miec lekarza w PL.
mozna szalu dostac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:02
-
No po Clo czasem dziewczyny maja cienkie endometrium. Zdarza sie. Jest gdzies tu na forum caly watek o tym wlasnie. Poszukaj sobie. Ja teraz nie dam rady, bo pisze z komorki. Ale dziewczyny tam maja takie domowo-jedzeniowe pomysly na ten problem. Moze cos Ci sie przyda. Przy clo tez jest czesto kiepski sluz. Czesto pomaga wiesiolek lub siemie lniane.
Moj progesteron z wczoraj 7dpo to 14,51 ng/ml. Najlepszy chyba z moich dotychczasowych. 0.9 lepszy niz w poprzednim cyklu. Zwariuje do wtorku chyba... -
aha ok dzieki za info -poszukam o tym co jesc na poprawe endo
no slyszlam wlasnie ze sluz tez kiepski ja wlasnie mialam calkiem sporo plodnego sluzu w tym cyklu z CLO wiec nie bardzo rozumiem dlaczego bym miala miec kiepska endo skoro sluz byl. bo to chyba na tej samej zasadzie ze hamuje wydzielanie estrogenow i wytwarzanie endo i sluzu plodnego ?
nie wiem- cos mi sie tak wydaje ze tak jest.
ale ja tez zawsze mialam tego sluzu duzo.. nawet bardzo i to czasami az 7 dni.
wiec tym bardziej zaden lekarz nie rozumie czemu nie jestem w ciazy.
czytam wlasnie o nieplodnosci idiopatycznej.
swietnie.
chyba psychiatra mi widac potrzebny !
aaaaaaaaaaaaaaaa
ratunku!!
:o
14 to bardzo ladny wynik progesteronu - w takim razie trzymam kciuki - moze Tobie chociaz sie udaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:14
-
OBJETOSC 2,5ML
PH 7.O
BAKTERIE-BRAK
LICZBA BADANYCH 1204 KONCENTRACJA 199,2MLN\ML W CALYM EJAKULACIE 498,1
RUCHLIWOSC
ruch postepowy szybka A liczba badanych 87 7,2% 14,4mln/ml w calym ejakulacie 36,0
ruch wolny B liczba badanych 585 48,6% 96,8mln/ml w calym 242,0
ruch w miejscu C liczba badanych 146 12,1% 24,2 mln/ml w calym60,4
brak ruchu liczba badanych 386 32,1% 63,9mln/ml w calym 159,7
za moment ciag dalszy
-
Hey Femii
ja mam taka sama sytuacje to znaczy tez jestesmy zdrowa plodna para a ciazy jak nie ma tak nie ma.
Ostatnie poltora roku spedzilam na badaniach i szukaniu przyczyn mojej/naszej niemoznosci zajscia, i nic.
Wczesniej sie nie staralismy ale tez nie zapobiegalismy, na chybil trafilok poltora roku po tym czasie stwierdzilam ze cos jest nie tak skoro nadal nie zachodze poszlam do lekarza no i zaczelo sie, badania hormonow i ogolne badania , badanie meza, HSG wszystkie wyniki bardzo dobrze teraz jestem na Clo-monitoring ok jajeczka sa pieknie rosna pekaja i dalej nic
Tez juz mam dosc czasami juz sie zastanawiam czy ja wogole chce jeszcze, szczegolnie miesiac temu czekalam na @ ktorej wogole nie bylo co misie nigdy nie zdarzylo, zrobilam chyba tysiac testow!!! wszystkie neg oczywiscie, wiekszosc czasu spedzilam na necie szukajac roznych wyjasnien co sie ze mna dzieje, i jakby tego bylo malo zrobil mi sie jakis guzek w piersi wlasnie w tym miesiacu bez @ i mam go do dzis boli czasem
boje sie troche co tomoze byc 12 ide na mammografie
wkoncu.
Byl to tez miesiac w ktorym mialam zaczac CLO a nie moglam bo nie bylo @, a tak sie juz cieszylam ze wkoncu moze cos mi pomoze:) @ przyszla nastepnego miesiaca w dniu kiedy miala byc, jak nigdy nic!!
W tym czasie naprawde czulam ze mam dosc i nawet sie poryczalam z tego wszystkiego.
Najgorsze jest to ze my nie mamy czego obwiniac, nie ma przyczyny bezplodnosci, bo przeciez jestesmy zdrowe wiec czemu nie mozemy zajsc?
Czasami wydaje mi sie ze moze jakbym znala swoj powod bezplodnosci to moze bylo by latwiej, miala bym co obwinic, a tak nic i niewiem co jest nie tak.
Juz nawet nieco diete zmienilam na bardziej zdrowa i jemy mase witamin, ciagle czytam w necie artykuly i fora co jeszcze moze pomoc
kapturnica lubi tę wiadomość
-
ruch progresywny liczba badanych 672 55,8% 111,2mln/ml w calym 278,0
ruch nieprogresywny liczba badanych 146 12,1% 24,2mln/ml w calym 60,4
formy prawidlowe 5%
formy nieprawidlowe 95%
aglutynacja brak
uplynnienie<60min
lepkość ++Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:39
-
Femii wrote:aha ok dzieki za info -poszukam o tym co jesc na poprawe endo
no slyszlam wlasnie ze sluz tez kiepski ja wlasnie mialam calkiem sporo plodnego sluzu w tym cyklu z CLO wiec nie bardzo rozumiem dlaczego bym miala miec kiepska endo skoro sluz byl. bo to chyba na tej samej zasadzie ze hamuje wydzielanie estrogenow i wytwarzanie endo i sluzu plodnego ?
nie wiem- cos mi sie tak wydaje ze tak jest.
ale ja tez zawsze mialam tego sluzu duzo.. nawet bardzo i to czasami az 7 dni.
wiec tym bardziej zaden lekarz nie rozumie czemu nie jestem w ciazy.
czytam wlasnie o nieplodnosci idiopatycznej.
swietnie.
chyba psychiatra mi widac potrzebny !
aaaaaaaaaaaaaaaa
ratunku!!
:o
14 to bardzo ladny wynik progesteronu - w takim razie trzymam kciuki - moze Tobie chociaz sie uda
na poprawe endo podobno jest dobre czerwone wino w okresie okolowulacyjnym (w rozsadnych ilosciach) i orzechy-migdaly, tak gdzies czytalam
Rozszyfrowalam tez swoj wynik progesteronu: 118 nmol/L czyli 37 ng/ml
Czy tak tez sie podaje w PL? W ng/ml? -
hej Virginia27
no to rzeczywiscie wyglada na to ze mamy ten sam problem... czyli pozorny brak problemu a ciazy nie ma!
takze doskonale Cie rozumiem
ja juz nie raz ryczalam a dzisiaj to mam ochote ryczec caly dzien
no ale przeciez nie bede siedziec przed komputerem przy swoim biurku i ryczec w pracy,chyba tylko to mnie powstrzymuje
pewnie czytalas ze juz raz w ciazy bylam- i musze przyznac ze zaszlam w cyklu kiedy totalnie sobie odpuscilam. zupelnie. doszlam do wnioskow ze jestem zmeczona praca- akurat byl nawal roboty- i ten cykl sobie daruje.
bralam wtedy juz bromergon na obnizenie prl. to byl drugi cykl z tym lekiem.
od meza uciekalam ale jakos mnie dorwal w koncu- jeden jedyny raz na caly cykl i boom- ciaza.szkoda tylko ze trwala 9 tygodniu a nie 9 miesiecy
wiec ja mysle ze chyba cos jest z nasza psychika jednak.
tylko jak tu o tym nie myslec?
nie wiem
jakos nie potrafie.
tez bym juz wolala chyba wedziec co mi jest - tzn ze cos w ogole jest jakas przyczyna tego wszystkiego. nawet lekarz powiedzial na ostaniej wizycie :
szkoda ze wszystkie wyniki takie dobre bo nie wiadomo co leczyc
ani sie smiac ani plakac jak sie cos takiego uslyszy..
trzymam kciuki za wyniki mammografii, a ktory juz cykl bierzesz clo ?
nie wiedzialam ze orzechy dobre na edno.. jem duzo orzechow caly cykl- uwielbiam! wszystkie brazylijskie, migdaly, wloskie!
winko czasami tez popijam
takze nie wiem co z tym endo.
w ogole zdrowo sie chyba odzywiam i do tego regularnie uprawiam sport - ponoc wszystko b.dobrze wplywa na plodnosc.
pewnie stad te wszystkie moje super wyniki no ale co z tego!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:12
-
Pabelka, nie wyglada to zle
pewnie jak inne dziewczyny zajrza to Ci jeszcze cos dopowiedza. Moze ten ruch beda mialy w podobny sposob podany i cos Ci jeszcze podszepna
nos do gory, wazne, ze zolnierzyki sa i sie ruszaja
najwyzej pokarmisz chlopa witaminkami jakimis
-
Dziewczyny, powiem Wam cos, bo pisalam o tym wczesniej i nie wiem czy sie dokopalyscie. Bralam Clo 12-13 cykli. Nic nie dalo. A co najciekawsze owu ciagle, przez poltora roku monitorowania, mialam mialam z prawego jajnika. Od tego cyklu jestem po opieka kliniki, zmiana lekow i owu z LEWEGO jajnika! Moze warto pomyslec o zmianie CLO na co innego...
-
hej dziewczyny, czekam na nowy cykl i zaczynam brac clo pierwszy raz, jakie macie z nim doswiadczenia bo troche sie boje skutkow ubocznych.Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc