Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka Ty jutro testujesz?!

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
    Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
    Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
    A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tulipanna. Nie boj sie clo. Ja nie mialam wlasciwie zadnych skutkow ubocznych wymienionych w ulotce, oprocz uderzen goraca. A dzieki temu lekowi zaczelam porzadnie jajeczkowac. Co prawda mija juz 3 cykl i pewnie bez efektu, ale postep jest. Teraz robie przerwe. Moze za miesiac/dwa wroce do clo. A tobie zycze powodzenia :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
    Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
    Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
    A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak.
    2 razy dziennie to bardzo czesto nam gadal tak co 48h -72 h ale mysmy i tak codziennie:P( ale nie wiecej niż raz dzienie)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, oczywiscie bez zmian.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anataloka a kiedy masz mieć @??

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    No i u mnie do gry wróciło CLO od 3 do 7dc ale już po raz ostatni. Dziś 1dc @ wpadła z samego rańca więc dzień będzie wyjęty z życia a dziś jeszcze trochę spraw do ogarnięcia nie mieście więc zaprzyjaźniłam się od rana z nospą :)
    Widziałam tutaj na forum wątek dot. dup-ka bo w tym cyklu mam również go brać ale sęk w tym,że postaram się tam poczytać ale jednak miałabym do Was pytanie czy jeśli go bierzecie bądź luteinę to od tego standardowego 16dc czy np. po 3 wyższej temp. albo potwierdzeniu owulacji na usg. Bo ja przy CLO od 3 do 7dc owulację miewam między 14dc a 16dc a przecież może też być trochę później nie każdy cykl jest taki samy a nie chciałabym sobie przyblokować owulacji :|A informacje dot. czy dawka 2x1 tabl. dup-ka blokuje owulację czy nie blokuje są podzielone...A, że to mój ostatni cykl z CLO chciałabym by się udało. W sumie pewnie Każda by chciała i tego Wam życzę <3

Owocności <3 i pogodnego dnia :) 442964r8gj9i1xhf.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Scarlet, oczywiscie bez zmian.

Anatolka to ja juz wiem, że u mnie będzie tak samo. Przecież u nas dzieje się wszystko równolegle :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolka to ja juz wiem, że u mnie będzie tak samo. Przecież u nas dzieje się wszystko równolegle :-)

No, chyba nie bylo sie co ludzic, ze tak szybko spadna poziomy po lekach. W pn chyba sobie sprawdze jak sie ksztaltuja. Rozmyslam nad testem po stosunku. To w sumie 80zl. Nie jakis szal.

Zastanawiam sie, moze ktoras z Was wie, bo ten test to sprawdzenie czy po 6-12h po stosunku plemniki zyja w sluzie czy sluz je zabija. A czy badanie z krwi na przeciwciala przeciwplemnikowe pokazuje to samo, co innego, mniej czy wiecej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynym czy macie jakieś diagnozy postawione? U mnie na razie nie wiadomo czemu się nie udaje...chyba to najgorsze takie... metody prób i błędów...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naczym polegaja te metody prób i błędów u ciebie ;)? Robił ci usg badania czy luz blues...;)?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania robią ale brak przyczyny nadal..w miedzyczasie podaja leki..napisałam wyzej co i jak...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam rzadko tu wchodzę i czasem nie nadążam czytać....mam nadzieje ze uda sie i to szukanie przyczyny nie będzie konieczne...mysle ze większość z nas zaczynalo metoda prób i błędów...podawaniem leków itp. Dobrze będzie kiedys musi nie może być wiecznie pod gore.
    Pozdrawiam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.

I lekarz ma rację. To że ma się dziecko nie świadczy o tym że płodność może być dalej

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dzien dobry
    kot-tanczy.gif

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, mój ginekolog powiedział, że Duphaston bierze się po owulacjim brany za wcześnie może ją wstrzymać. 15 dc podał mi pregnyl (w piątek) a duphaston zalecił dopiero w niedzielę. Pęcherzyk był spory - 23 mm więc do niedzieli pęknie. I chyba pękł bo dziś już nie boli brzuch, tylko co jakiś czas mi niedobrze po tym zastrzyku. Ale wczoraj był hardcore..

Aszka, kot piękny :) Witaj. I megapozytywny :) Wyginam śmiało ciało...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna super :)moze cos sie zadzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Mam pytanko czy jest szansa żeby Beta w 12dpo była wiarygodna? Kusi mnie żeby zrobić w następną sobotę test z krwi, bo wyjeżdżamy na wesele i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na dinka czy nie ;) Moje odczucia po clo w drugiej fazie cyklu są takie jak na @ i chyba je już wcześniej zaczynam odczuwać niż zwykle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka jeśli masz 100% pewnosci ze wtedy była owulka to 12dc powinna już być podwyższona

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ