X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka Ty jutro testujesz?!

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
    Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
    Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
    A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tulipanna. Nie boj sie clo. Ja nie mialam wlasciwie zadnych skutkow ubocznych wymienionych w ulotce, oprocz uderzen goraca. A dzieki temu lekowi zaczelam porzadnie jajeczkowac. Co prawda mija juz 3 cykl i pewnie bez efektu, ale postep jest. Teraz robie przerwe. Moze za miesiac/dwa wroce do clo. A tobie zycze powodzenia :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
    Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
    Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
    A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak.
    2 razy dziennie to bardzo czesto nam gadal tak co 48h -72 h ale mysmy i tak codziennie:P( ale nie wiecej niż raz dzienie)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, oczywiscie bez zmian.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anataloka a kiedy masz mieć @??

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    No i u mnie do gry wróciło CLO od 3 do 7dc ale już po raz ostatni. Dziś 1dc @ wpadła z samego rańca więc dzień będzie wyjęty z życia a dziś jeszcze trochę spraw do ogarnięcia nie mieście więc zaprzyjaźniłam się od rana z nospą :)
    Widziałam tutaj na forum wątek dot. dup-ka bo w tym cyklu mam również go brać ale sęk w tym,że postaram się tam poczytać ale jednak miałabym do Was pytanie czy jeśli go bierzecie bądź luteinę to od tego standardowego 16dc czy np. po 3 wyższej temp. albo potwierdzeniu owulacji na usg. Bo ja przy CLO od 3 do 7dc owulację miewam między 14dc a 16dc a przecież może też być trochę później nie każdy cykl jest taki samy a nie chciałabym sobie przyblokować owulacji :|A informacje dot. czy dawka 2x1 tabl. dup-ka blokuje owulację czy nie blokuje są podzielone...A, że to mój ostatni cykl z CLO chciałabym by się udało. W sumie pewnie Każda by chciała i tego Wam życzę <3

Owocności <3 i pogodnego dnia :) 442964r8gj9i1xhf.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Scarlet, oczywiscie bez zmian.

Anatolka to ja juz wiem, że u mnie będzie tak samo. Przecież u nas dzieje się wszystko równolegle :-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolka to ja juz wiem, że u mnie będzie tak samo. Przecież u nas dzieje się wszystko równolegle :-)

No, chyba nie bylo sie co ludzic, ze tak szybko spadna poziomy po lekach. W pn chyba sobie sprawdze jak sie ksztaltuja. Rozmyslam nad testem po stosunku. To w sumie 80zl. Nie jakis szal.

Zastanawiam sie, moze ktoras z Was wie, bo ten test to sprawdzenie czy po 6-12h po stosunku plemniki zyja w sluzie czy sluz je zabija. A czy badanie z krwi na przeciwciala przeciwplemnikowe pokazuje to samo, co innego, mniej czy wiecej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynym czy macie jakieś diagnozy postawione? U mnie na razie nie wiadomo czemu się nie udaje...chyba to najgorsze takie... metody prób i błędów...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A naczym polegaja te metody prób i błędów u ciebie ;)? Robił ci usg badania czy luz blues...;)?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania robią ale brak przyczyny nadal..w miedzyczasie podaja leki..napisałam wyzej co i jak...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam rzadko tu wchodzę i czasem nie nadążam czytać....mam nadzieje ze uda sie i to szukanie przyczyny nie będzie konieczne...mysle ze większość z nas zaczynalo metoda prób i błędów...podawaniem leków itp. Dobrze będzie kiedys musi nie może być wiecznie pod gore.
    Pozdrawiam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.

I lekarz ma rację. To że ma się dziecko nie świadczy o tym że płodność może być dalej

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dzien dobry
    kot-tanczy.gif

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, mój ginekolog powiedział, że Duphaston bierze się po owulacjim brany za wcześnie może ją wstrzymać. 15 dc podał mi pregnyl (w piątek) a duphaston zalecił dopiero w niedzielę. Pęcherzyk był spory - 23 mm więc do niedzieli pęknie. I chyba pękł bo dziś już nie boli brzuch, tylko co jakiś czas mi niedobrze po tym zastrzyku. Ale wczoraj był hardcore..

Aszka, kot piękny :) Witaj. I megapozytywny :) Wyginam śmiało ciało...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna super :)moze cos sie zadzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Mam pytanko czy jest szansa żeby Beta w 12dpo była wiarygodna? Kusi mnie żeby zrobić w następną sobotę test z krwi, bo wyjeżdżamy na wesele i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na dinka czy nie ;) Moje odczucia po clo w drugiej fazie cyklu są takie jak na @ i chyba je już wcześniej zaczynam odczuwać niż zwykle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka jeśli masz 100% pewnosci ze wtedy była owulka to 12dc powinna już być podwyższona

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ