CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak. -
nick nieaktualnyWitaj Tulipanna. Nie boj sie clo. Ja nie mialam wlasciwie zadnych skutkow ubocznych wymienionych w ulotce, oprocz uderzen goraca. A dzieki temu lekowi zaczelam porzadnie jajeczkowac. Co prawda mija juz 3 cykl i pewnie bez efektu, ale postep jest. Teraz robie przerwe. Moze za miesiac/dwa wroce do clo. A tobie zycze powodzenia
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:cześć Dziewczyny!W skrócie: Rok Duphaston i nic,w lipcu 1 raz sam pregnyl, sierpień przepadł bo oboje chorowaliśmy, ale widzę, że zabawa się zaczyna...tym razem na scenę wyszedł CLO...
Dziś byłam u lekarza.15 dzień cyklu. Wszystkie badania ok, moje hormony (wybadałam się jak wariatka w każdej fazie) przeciwciała przeciwplemnikowe-nieobecne, nasienie Serduszka super. Nadal nic.
Dostałam dziś zastrzyk przy endometrium 7 mm i pęcherzyku 23 mm. Jeśli w tym cylku znów się nie uda to na kolejne 3 przepisał mi CLO od 3-7 dnia po 1/2 tabl.Jeśli to się nie uda po 3 cyklach stymulowanych to wtedy już sprawdzi drożnośc jajowodow... Z racji tego, że po odstawieniu Duphastonu 2 miesiące temu teraz puchnę od połowy cylkum dłonie najbardziej z rana i knoci mi się cera (badania ok ale takie mam objawy nie pierwszy raz po odstawieniu Duphka-jeden cylk jest ok a potem się zaczyna)to lekarz powiedział,żebym brała, że to nie zaszkodzi na pewno. I mam go wziąć dopiero w niedzielę, czyli po owulacji. Ah i kazał przytulać się 2 razy dziennie od jutra:) Wam też tak zalecali? Rano i wieczorem? Boję się tego CLo...
A i przypomniało mi się: mój gin powiedzial, że duphaston nie fałszuje wyników badań progesteronu, bo to lek z innej grupy. Ale luteina już tak. -
nick nieaktualny
-
hej Kochane
No i u mnie do gry wróciło CLO od 3 do 7dc ale już po raz ostatni. Dziś 1dc @ wpadła z samego rańca więc dzień będzie wyjęty z życia a dziś jeszcze trochę spraw do ogarnięcia nie mieście więc zaprzyjaźniłam się od rana z nospą
Widziałam tutaj na forum wątek dot. dup-ka bo w tym cyklu mam również go brać ale sęk w tym,że postaram się tam poczytać ale jednak miałabym do Was pytanie czy jeśli go bierzecie bądź luteinę to od tego standardowego 16dc czy np. po 3 wyższej temp. albo potwierdzeniu owulacji na usg. Bo ja przy CLO od 3 do 7dc owulację miewam między 14dc a 16dc a przecież może też być trochę później nie każdy cykl jest taki samy a nie chciałabym sobie przyblokować owulacji :|A informacje dot. czy dawka 2x1 tabl. dup-ka blokuje owulację czy nie blokuje są podzielone...A, że to mój ostatni cykl z CLO chciałabym by się udało. W sumie pewnie Każda by chciała i tego Wam życzę
Owocnościi pogodnego dnia
-
nick nieaktualny
-
scarllet wrote:Anatolka to ja juz wiem, że u mnie będzie tak samo. Przecież u nas dzieje się wszystko równolegle
No, chyba nie bylo sie co ludzic, ze tak szybko spadna poziomy po lekach. W pn chyba sobie sprawdze jak sie ksztaltuja. Rozmyslam nad testem po stosunku. To w sumie 80zl. Nie jakis szal.
Zastanawiam sie, moze ktoras z Was wie, bo ten test to sprawdzenie czy po 6-12h po stosunku plemniki zyja w sluzie czy sluz je zabija. A czy badanie z krwi na przeciwciala przeciwplemnikowe pokazuje to samo, co innego, mniej czy wiecej? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzepraszam rzadko tu wchodzę i czasem nie nadążam czytać....mam nadzieje ze uda sie i to szukanie przyczyny nie będzie konieczne...mysle ze większość z nas zaczynalo metoda prób i błędów...podawaniem leków itp. Dobrze będzie kiedys musi nie może być wiecznie pod gore.
Pozdrawiam -
Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.
-
tulipanna wrote:Ja w sumie od niedawna tu do Was zaglądamm to drugi cykl z pomocą medyczną.. wiem, ze wina leży gdzieś po mojej stronie..Ukochany ma córkę z poprzedniego związku, zrobił też badania i jest ok. śmiałam się nawet do lekarza, że badanie go chyba nie ma sensu, bo jest żywy dowód, że z nim wszystko ok, ale lekarz stwierdził, że przez 7 lat mogło się wiele zmienić. Badania zrobił. Na szczęście jest super.
I lekarz ma rację. To że ma się dziecko nie świadczy o tym że płodność może być dalej -
nick nieaktualny
-
Magda_lena88, mój ginekolog powiedział, że Duphaston bierze się po owulacjim brany za wcześnie może ją wstrzymać. 15 dc podał mi pregnyl (w piątek) a duphaston zalecił dopiero w niedzielę. Pęcherzyk był spory - 23 mm więc do niedzieli pęknie. I chyba pękł bo dziś już nie boli brzuch, tylko co jakiś czas mi niedobrze po tym zastrzyku. Ale wczoraj był hardcore..
Aszka, kot pięknyWitaj. I megapozytywny
Wyginam śmiało ciało...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Mam pytanko czy jest szansa żeby Beta w 12dpo była wiarygodna? Kusi mnie żeby zrobić w następną sobotę test z krwi, bo wyjeżdżamy na wesele i nie wiem czy mogę sobie pozwolić na dinka czy nieMoje odczucia po clo w drugiej fazie cyklu są takie jak na @ i chyba je już wcześniej zaczynam odczuwać niż zwykle...
-
nick nieaktualny