X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich odczuć wynika, że chyba była dzień wcześniej niż zaznaczyło OF. No to się okaże :)
    Dzięki za odp.
    Pozdrawiam i dobranoc

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tulipanna super :)moze cos sie zadzieje.

Niech się stanie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka trzymam kciuki za pozytywna bete :*

Nie wiem czy to po clo, bo nigdy tak nie miałam, ale mam boli mnie na dole, nie wiem już czy to jest jajnik, czy macica, czy cos z tego promieniuje na siebie. Ból nie jest mocny, 2/10. Coś jakby skurcze.
    Myślałam ze owulka była wczoraj, więc to już powinno przejść...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Nie wiem czy to po clo, bo nigdy tak nie miałam, ale mam boli mnie na dole, nie wiem już czy to jest jajnik, czy macica, czy cos z tego promieniuje na siebie. Ból nie jest mocny, 2/10. Coś jakby skurcze.

Miałam takie odczucia w okolicach owulacji, nawet 2 dni po. A teraz czasem też coś tam czuję, ale to bardziej przypomina bóle jak na @

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet.. ? OvuSis dodalam Cie do kumpelek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 09:15

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zdarzyło mi się coś dziwnego. Otóż w zapowiedzianym terminie owulacji wyznaczonym przez lekarza(10-14 dzień cyklu)owulacja nie wystąpiła. 16 dnia cyklu w dzień wyjazdu nad morze miałam badanie usg na którym wykazało że pęcherzyk owulacyjny ma 21 mm. Nad morzem nie miałam jak sprawdzać owulacji ale po powrocie lekarz stwierdził że "pęcherzyka brak więc musiał pęknąć a mam powiększoną macice co się zdarza w przypadku ciąży". Teraz kazał mi testu ciążowego nie robić dziś mam 36 dzień cyklu, okresu brak, bolą mnie piersi oraz mam bóle i zawroty głowy. Mam mieć usg "dowcipne" w czwartek aby wykluczyć bądź potwierdzić ciąże. Jestem w szoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test mysle ze to będzie dobry pomysl ...po co sie stresowac i czekać...;)testy juz mogą wykryć 8 dni po owu...;) swoja droga dziwny lekarz ze nie kazał testu robic...
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo jej rób test:D mam dobre przeczucia!:D

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że mówił o tym by testu nie robić bo on był ginekologiem mojej siostry jak ona była w ciąży test jej tego nie wykazał

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rob .....kochana...a nóż widelec;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZABOO bo tylko usg potwierdzi czy byl pecherzyk i czy pekł. Owu to tylko program. Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mam pytanko od piątku biorę CLO. Dokładnie w piątek to był 5 dzień cyklu skończyła mi się @ już nie plamiłam, a od soboty znów wróciły plamienia. Czytałam o takich działaniach niepożądanych , czy to normalne?? We wtorek idę do gina.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Mnie przy CLO też bolało. Miałam takie uczucie ciągnięcia -rozciągania. Czasem przypominało to coś w rodzaju bólu @ trudno powiedzieć. Faktycznie nie był mocny. Teraz podobnie mam przy Dupku. Dziś mam temperaturę powyżej 37 ładnie mi rośnie ale nie chce się napędzać bo już tak miałam wprawdzie aż tak ładych temperatur nie miałam ale boję się. Nie wiem może w czwartek zatestuje pierwszy raz. Boję się.... no a jak nie wyjdzie to kolejny cykl

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaboo i jak !?

Muminka powodzenia temp ladna ;) dupek nie podnosi temp wiec jest ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Witajcie! Mam pytanko od piątku biorę CLO. Dokładnie w piątek to był 5 dzień cyklu skończyła mi się @ już nie plamiłam, a od soboty znów wróciły plamienia. Czytałam o takich działaniach niepożądanych , czy to normalne?? We wtorek idę do gina.

Jest to możliwe i normalne ja tak miałam ...
    Poza tym rzadnych skutków ubocznych tylko promieniowanie jajnika...i owulki odczuwalne...

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    przyszłam się dopisać do wątku starających się z clo. Obecnie drugi cykl z Clo, pęcherzyki były aż 4, podany ovitrell. Czas pokaże, czy coś się udało, ale wielkich nadziei nie mam. 3 pęcherzyki były po stronie gdzie prawdopodobnie niedrożny jajowód.
    Mam już dzięki clo córeczkę, właśnie skończyła 2 latka :)

scarllet lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Figielku
    A to miałaś prawdziwą hodowlę :) aż 4 sztuki :) Ale, tak naprawdę do szczęścia potrzebujesz tylko jednego! :) Powodzenia :)

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję renieczko :* Trochę naniosłam, to fakt. Pierwszy raz mi się zdarzyła taka klęska urodzaju ;) Wcześniej maks 2 pęcherzyki po clo z dawką 2xdziennie.

renieczka, ty betujesz w tym tygodniu chyba? Trzymam kciuki!

W ogóle mam jeszcze pytanie, jak bierzecie clo? mi ostatnio lekarz kazał 4-8 dc; wcześniej brałam 5-9 dc u innej lekarki. Jest na to jakaś reguła, czy każdy lekarz ma swój pomysł?

UDizp2.png4vvop2.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek, ja brałam clo od 5-9 dc w dawkach 2x1, teraz zaczynam leczenie w klinice i przed IUI lekarz kazał mi brać od 3-7 dc ale tylko pół tabletki rano

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    dziękuję renieczko :* Trochę naniosłam, to fakt. Pierwszy raz mi się zdarzyła taka klęska urodzaju ;) Wcześniej maks 2 pęcherzyki po clo z dawką 2xdziennie.

renieczka, ty betujesz w tym tygodniu chyba? Trzymam kciuki!

W ogóle mam jeszcze pytanie, jak bierzecie clo? mi ostatnio lekarz kazał 4-8 dc; wcześniej brałam 5-9 dc u innej lekarki. Jest na to jakaś reguła, czy każdy lekarz ma swój pomysł?
    mozna brac i od 3 dc, zalezy jak lekarz przepisuje reguly nie ma zazwyczaj...Mi lekarz mowil ze do 10 dc. mozna brac po 10d.c bez sensu, chyba ze sie powtarza na wywolanie owulki.

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ