CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziara wrote:Wyjdzie mi ciaza wyszla na tescie 10 dni po owu potwierdzonej ..co prawda lekka ale byla w 12 dpo byla wyrazna...i tez zero objawów piersi nie bolały troche jak na okres a poza nic...wiec życzę Ci aby ten brak objawów okazal sie fasolka:)
a to w 10 dpo robiłaś bete czy test z moczu jeśli tak to o jakiej czułości? -
nick nieaktualny
-
renieczka wrote:zawsze byłam, jestem i będę dziwolągiem ;(
ej, nie pisz tak! Takie czasy niestety, że mnóstwo osób ma problemy z zajściem w ciążę. Robiłaś już jakieś badania w tym kierunku? Z doświadczenia wiem, że warto przebadać tarczycę, potrafi namieszać w tym temacie.
Ja o córkę starałam się ponad 2 lata, po drodze zaliczyłam poronienie i lekkie załamanie psychiczne. Trzeba się wypłakać i walczyć dalej! Trzymam mocno kciuki!
ja po ostatnim usg owu. Pęcherzyki popękały 3 z 4, jeden się ostał, ma się wchłonąć. Dostałam lutkę i znów czekanie
Czarnulka84 lubi tę wiadomość
-
renieczka wrote:Ja chyba jednak na betę nie pójdę ;/ Temp spada i dupa z tego będzie ;/ Ale dziwi mnie to że tak szybko spada, a ja przecież luteinę biorę. Ehhh..;(
Według mojej oceny to za wcześnie by temperatura spadała- tym bardziej że bierzesz luteinę. Temperatura nadal utrzymuje się na powierzchni. Zaobserwuj ostatnie odczucia. Może mniej śpisz, bardziej niespokojnie, zmarzłaś, stres też wpływa na obniżenie temperatury. Mi też lekko ale lekko spada. Też staram się nie nastawiać bo czuję że na 90 procent nie jestem w ciąży a tylko 10 przemówiło za tym by jednak w 11 dpo iść na tą zasraną Betę ....
najwyżej powtórzę w piątek proforma jak dzisiaj będzie negatywna. Nie zrobimy nic. Trzeba próbować bo w końcu uda się wygrać walkę z naturą i już. :-*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiekoniecznie, ja biore luteine i mam caly czas niskie tempki. Niekoniecznie przy lutce musza wzrosnac, moga ale nie musza.
Scarlett dupka sie bierze po owu, najlepiej w 3 dzien po owulacji, jedna tabletke przynajmniej ja tak miałam przez 10 dni, w 10 dniu robisz test i jak negatyw to odstawiasz. -
nick nieaktualnyMagSz wrote:Hej, czy fakt że od 5 do 9 dc brałam Femarę może powodować to że mam większe niż zazwyczaj objawy pms? Czy leki typu CLo, Femara nie mają wpływu na drugą fazę cyklu?
-
MagSz wrote:Hej, czy fakt że od 5 do 9 dc brałam Femarę może powodować to że mam większe niż zazwyczaj objawy pms? Czy leki typu CLo, Femara nie mają wpływu na drugą fazę cyklu?
mdłości, zawroty głowy, i uderzenia gorąca...masakra z tym
i nie wiem czy CLO ma wpływ na temp. bo od kilku dni mam 36,7C a nie pamiętam kiedy ostatni raz w pierwszej fazie miałam tak wysoką temp...
Nasze organizmy to jedna wielka niewiadoma.. Teraz czekam na monitoring
w ndz 10dc albo we wt.12dc. Zobaczymy
Scarllet co do dup-ka ja jak go brałam to lekarz mówił, że mam brać od 16dc przez 10dni i 2x1 tabl. I sama od siebie spytałam czy on jak owulacja byłaby po 16dc może ją zablokować i mówił lekarz, że w jednym cyklu może ale w drugim kolejnym z rzędu nie powinno to już mieć wpływu no ale co lekarz to inna nauka i ulotka inna. Z tego co czytałam to dziewczyny biorą po 3 wyższej temp. albo po potwierdzeniu owulacji, ja mam zamiar w tym cyklu tak brać albo jak lekarz do 16dc potwierdzi owulację albo po 3 wyższej temp...W sumie przy CLo od 3 do 7dc owulacja była raz 14dc raz 16dc..zobaczymy czy teraz wgl. coś będzie
Powodzenia
Może ostatni mój cykl z CLO będzie tym szczęśliwym.. i IV rocznicę ślubu spędzimy już we 3 -
nick nieaktualnyMi w jednym cyklu dupek zablokowal owu jak wzielam rowno w 16 d c. chodzi o to ze dupek jest wg ulotki na 28 cykl. Jak ktos ma owulacje pozniej niz w 14 d c, i wezmie przed to moze zablokowac, dlatego sie bierze 3 dni po owu.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Scarlet, jest tez kwestia ceny. Lutka dopochwowa ok 3zl, a dupek ok 30zl. QUOTE]
wczoraj kupowałam luteinę dowcipną 100 i płaciłam 108 zł za dwa opakowania. Bez refundacji oczywiście. Nie wiem, czy refundowana nie jest dopiero w ciąży? -
nick nieaktualnyfigielek wrote:Anatolka wrote:Scarlet, jest tez kwestia ceny. Lutka dopochwowa ok 3zl, a dupek ok 30zl. QUOTE]
wczoraj kupowałam luteinę dowcipną 100 i płaciłam 108 zł za dwa opakowania. Bez refundacji oczywiście. Nie wiem, czy refundowana nie jest dopiero w ciąży? -
nick nieaktualny
-
A na ryczalt nie jest za 3,20zl? Dawno dosc nie kupowalam, ale placilam grosze...
Sprawdziłam, zgadza sie lutka dopochwowa jest albo na ryczałt, albo 100% płatna. Na ryczałt lutka 50 (ja taką miałam) jest za 3,20zł a 100% płatna ponad 20zł. Luteina 100 jest na ryczałt za 3,56 a 100% płatna ponad 50zł.
Figielek, nie wiem czemu gin wypisał Ci na 100%. Ja zawsze miałam na ryczałt, w ciąży nie byłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:44