X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Wyjdzie mi ciaza wyszla na tescie 10 dni po owu potwierdzonej ..co prawda lekka ale byla w 12 dpo byla wyrazna...i tez zero objawów piersi nie bolały troche jak na okres a poza nic...wiec życzę Ci aby ten brak objawów okazal sie fasolka:)

a to w 10 dpo robiłaś bete czy test z moczu jeśli tak to o jakiej czułości?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na teście o czułości 25 nie wyszło. Korci mnie ta Beta - dziś 11 dpo potwierdzonej. Nie liczę na wiele. Lekarz każe jeszcze czekać ale nie dam rady do piątku czekać. Nie wspomnę że nawet jeśli jutro zrobię to do jutra też będzie korcić. haha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym zrobiła ;-)Spróbuj i napisz ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak na betę nie pójdę ;/ Temp spada i dupa z tego będzie ;/ Ale dziwi mnie to że tak szybko spada, a ja przecież luteinę biorę. Ehhh... zawsze byłam, jestem i będę dziwolągiem ;(

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    zawsze byłam, jestem i będę dziwolągiem ;(

ej, nie pisz tak! Takie czasy niestety, że mnóstwo osób ma problemy z zajściem w ciążę. Robiłaś już jakieś badania w tym kierunku? Z doświadczenia wiem, że warto przebadać tarczycę, potrafi namieszać w tym temacie.
    Ja o córkę starałam się ponad 2 lata, po drodze zaliczyłam poronienie i lekkie załamanie psychiczne. Trzeba się wypłakać i walczyć dalej! Trzymam mocno kciuki!

ja po ostatnim usg owu. Pęcherzyki popękały 3 z 4, jeden się ostał, ma się wchłonąć. Dostałam lutkę i znów czekanie ;)

Czarnulka84 lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ja chyba jednak na betę nie pójdę ;/ Temp spada i dupa z tego będzie ;/ Ale dziwi mnie to że tak szybko spada, a ja przecież luteinę biorę. Ehhh..;(

Według mojej oceny to za wcześnie by temperatura spadała- tym bardziej że bierzesz luteinę. Temperatura nadal utrzymuje się na powierzchni. Zaobserwuj ostatnie odczucia. Może mniej śpisz, bardziej niespokojnie, zmarzłaś, stres też wpływa na obniżenie temperatury. Mi też lekko ale lekko spada. Też staram się nie nastawiać bo czuję że na 90 procent nie jestem w ciąży a tylko 10 przemówiło za tym by jednak w 11 dpo iść na tą zasraną Betę ....

najwyżej powtórzę w piątek proforma jak dzisiaj będzie negatywna. Nie zrobimy nic. Trzeba próbować bo w końcu uda się wygrać walkę z naturą i już. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MagSz Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy fakt że od 5 do 9 dc brałam Femarę może powodować to że mam większe niż zazwyczaj objawy pms? Czy leki typu CLo, Femara nie mają wpływu na drugą fazę cyklu?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn ktore biora dupka? Jaka dawke, od ktorego dnia cyklu i jak dlugo bierzecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie, ja biore luteine i mam caly czas niskie tempki. Niekoniecznie przy lutce musza wzrosnac, moga ale nie musza.

Scarlett dupka sie bierze po owu, najlepiej w 3 dzien po owulacji, jedna tabletke przynajmniej ja tak miałam przez 10 dni, w 10 dniu robisz test i jak negatyw to odstawiasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Hej, czy fakt że od 5 do 9 dc brałam Femarę może powodować to że mam większe niż zazwyczaj objawy pms? Czy leki typu CLo, Femara nie mają wpływu na drugą fazę cyklu?
    wg mnie Clo nie ma, bo w jaki sposob mialby wplywac skoro on jest na owulacje czyli na 1 faze.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja jak brałam CLO jakoś nie zauważyłam by miało wpływ na II fazę w sumie to nawet zbytnio nie miałam jakiś skutków w I fazie. A teraz taki psikus ostatni cykl z CLO i jakieś skutki uboczne mam :P mdłości, zawroty głowy, i uderzenia gorąca...masakra z tym :| i nie wiem czy CLO ma wpływ na temp. bo od kilku dni mam 36,7C a nie pamiętam kiedy ostatni raz w pierwszej fazie miałam tak wysoką temp...:P Nasze organizmy to jedna wielka niewiadoma.. Teraz czekam na monitoring :P w ndz 10dc albo we wt.12dc. Zobaczymy :)
    Scarllet co do dup-ka ja jak go brałam to lekarz mówił, że mam brać od 16dc przez 10dni i 2x1 tabl. I sama od siebie spytałam czy on jak owulacja byłaby po 16dc może ją zablokować i mówił lekarz, że w jednym cyklu może ale w drugim kolejnym z rzędu nie powinno to już mieć wpływu no ale co lekarz to inna nauka i ulotka inna. Z tego co czytałam to dziewczyny biorą po 3 wyższej temp. albo po potwierdzeniu owulacji, ja mam zamiar w tym cyklu tak brać albo jak lekarz do 16dc potwierdzi owulację albo po 3 wyższej temp...W sumie przy CLo od 3 do 7dc owulacja była raz 14dc raz 16dc..zobaczymy czy teraz wgl. coś będzie :)
    Powodzenia :)
    Może ostatni mój cykl z CLO będzie tym szczęśliwym.. i IV rocznicę ślubu spędzimy już we 3 :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w jednym cyklu dupek zablokowal owu jak wzielam rowno w 16 d c. chodzi o to ze dupek jest wg ulotki na 28 cykl. Jak ktos ma owulacje pozniej niz w 14 d c, i wezmie przed to moze zablokowac, dlatego sie bierze 3 dni po owu.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, jest tez kwestia ceny. Lutka dopochwowa ok 3zl, a dupek ok 30zl. O to samo chodzi w koncu - zeby progesteron mial lepszy poziom po owu. Nie ma co przeplacac i tak mnostwo kasy wydajemy na leki, monity itp.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Scarlet, jest tez kwestia ceny. Lutka dopochwowa ok 3zl, a dupek ok 30zl. QUOTE]

wczoraj kupowałam luteinę dowcipną 100 i płaciłam 108 zł za dwa opakowania. Bez refundacji oczywiście. Nie wiem, czy refundowana nie jest dopiero w ciąży?

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    Anatolka wrote:
    Scarlet, jest tez kwestia ceny. Lutka dopochwowa ok 3zl, a dupek ok 30zl. QUOTE]

wczoraj kupowałam luteinę dowcipną 100 i płaciłam 108 zł za dwa opakowania. Bez refundacji oczywiście. Nie wiem, czy refundowana nie jest dopiero w ciąży?
    ja zaplacilam 100 mg za 3 opakowania około 30 złotych, moze w Twojej aptece taka marza? Poszukaj w innej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam o dupka bo znalazlam w szafce 9 tabletek ze starych czasow ;-) poprosze lekarza o jakis progesteron, gdy bede na monitoringu w 12 dc,

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ryczalt nie jest za 3,20zl? Dawno dosc nie kupowalam, ale placilam grosze...

Sprawdziłam, zgadza sie lutka dopochwowa jest albo na ryczałt, albo 100% płatna. Na ryczałt lutka 50 (ja taką miałam) jest za 3,20zł a 100% płatna ponad 20zł. Luteina 100 jest na ryczałt za 3,56 a 100% płatna ponad 50zł.

Figielek, nie wiem czemu gin wypisał Ci na 100%. Ja zawsze miałam na ryczałt, w ciąży nie byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:44

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest z refundacją za 3zł, ale mi lekarz wypisał receptę 100%. Prywatna klinika więc pewnie nie mógł inaczej...

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kliniki mam z refundacja. Luteiny akurat mi nie wypisywali w klinice, ale np pregnyl miałam z refundacją, euthyrox na tarczyce z refundacją - mogą wypisywać z refundacją kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:57

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja już zupełnie nie kumam od czego to zależy...

UDizp2.png4vvop2.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ