CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysimon86 wrote:Ja oprócz clo piłam też ziółka o.sroki! gdyby któraś z Was potrzebowała to mogę przesłać bo został mi nadmiar
Możesz napisac mi sklad....bo na stronach int sa różne ...i czy przez net mozna gotowa zamówić mieszankę...z góry dziękuję
-
nick nieaktualnyMadziara, można gotową, ale podobno jak samemu się zrobi to jest o wiele lepsza.
to jest z wątku zielarek skład:
Oryginalny Sroka to:
ebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem) -
figielek wrote:Wysyłam wiruski **** łapcie na zdrowie!
Na wizytę się umówiłam na za tydzień w piątek, myślę, że jak będzie ok to już serducho będzie widoczne.
miałam, oczywiście, były w sumie 4 pęcherzyki, jeden pękł przed podaniem ovitrell, dwa po podaniu a jeden nie pękł.
Łapię wiruska! Obym się zaraziła -
nick nieaktualnyasiek ja mierzyłam tylko 1-2 cykle i dałam sobie spokój. Owszem kusi, ale to nie dla mnie takie wstawanie o stałej porze..okropnie nie daje o sobie zapomnieć, a wtedy ciężko się odstresować
poza tym po dupku zawsze mam wysoką, często jestem też przeziębiona więc nie chcę się nakręcać dodatkowo ;P
Ja teraz clo brałam na wieczór a właściwie po południu.. ale pierwszy cykl brałam rano i chyba wolałabym brać z rana następnym razem po śniadaniu.
MagSz ja też mam suszę zazwyczaj, używałam zwykłe żele, ale zaczęłam się bać, że to one utrudniają mi zajście w ciążę więc kupiliśmy Conceive Plusale ostatnio jakoś tak mokro było, że i żel nie był potrzebny
Natka, ja nie będę sprawdzać czy pękł, w sumie jeszcze nie miałam sprawdzania, ale idę na progesteron 19-21 dc więc pewnie coś to powie o tym
figielek, ja obstawiam 2trzymam kciuki za zdrową ciążę :*
A wiruski łapię, koniecznie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziara wrote:Dziekuje;) pójdę do zielarskiego może Pani będzie miała pojęcie. ...a te na druga fazę na progesteron...w tym to ciemna jestem
....
Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):
przywrotnik 40g
pokrzywa 40g
krwawnik 40g
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ". -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka098 wrote:Mi kazał przyjsć 11dc 13dc 15dc, 11 dc odpada wiec 13 i 15 ide
Mi zaleca 10-14 dc chodzić, ale że podejrzewam iż owulację mam wcześniej ostatnio chyba 12 dcto idę 13 dc i mam nadzieję, że jeszcze będzie coś widać..niestetu 11 i 12 dc odpada bo to weekend, a wtedy bym wolała..bo w pon. jestem do 22 w pracy
natka to nie dobrze, może idź do gina bo nie wiadomo o co chodziNie martwisz się? Miałaś tak już?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pirelka to prawda mierzenie temp strasznie nakręca, ja w tym cyklu mierze tylko do owu potem będę brała lutkę, która podnosi mi temp więc wole się nie nakręcać
Madziara polecam ziółka, ja pije do owu o. Sroki nr 3, po owu planuje na II fazęte pierwsze pijemy razem z mężem, a co niech też się stara:)
Natka faktycznie strasznie dziwną masz tą @, zawsze tak masz? ja właśnie teraz też pierwszy raz mam, że generalnie trwała 2 dni, dziś już bym to nazwała bardziej plamieniami:/
ja na monitoring ide w 14dc mam nadzieję, że nie będzie za późno, ale ostatnio owu miałam w 15dc przy clo:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:00
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:a ja uważam ze znowu nie było owulki bo czuje taki wzdęty ten brzuch i pobolewa po obu stronach nie mam juz jak sie dostac na monit wiec zrobie tylko progesteron w 21 dc
Mówie Ci Amus, jak progesteron znów potwierdzi brak owu to naprawdę rzuciłabym im w twarz te wyniki progesteronu z dwóch ostatnich cykliCo za pacany
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Mówie Ci Amus, jak progesteron znów potwierdzi brak owu to naprawdę rzuciłabym im w twarz te wyniki progesteronu z dwóch ostatnich cykli
Co za pacany
gdybym znala innego lekarza wiedziala, ze jest dobry to bym do niego poszla a tak...ehhh -
nick nieaktualnyasiek191 wrote:Natka faktycznie strasznie dziwną masz tą @, zawsze tak masz? ja właśnie teraz też pierwszy raz mam, że generalnie trwała 2 dni, dziś już bym to nazwała bardziej plamieniami:/
A no niestety takie byle jakie mam, na początku tylko długo krwawiłam jak zaczęłam clo to był normalny ale już nie biorę clo i nadal jest, ale cóż jakoś to przeboleje do wizyty w poniedziałek. Ogólnie czy lamie czy nie plamie endo mam ładneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:34
-
Amus87 wrote:zrobie tak wręcz powiem mu co o nim myślę bo to dla mnie jest idotyczne jak on "mnie prowadzi"
gdybym znala innego lekarza wiedziala, ze jest dobry to bym do niego poszla a tak...ehhh
Amus, a moze poszukaj na jakis portalach typu znanylekarz itp po opiniach kogos, kto ma przyzwoite... Spojrz, jakie ma Twoj obecny. Tylko pamietaj, ze jak sa same super to tez moze sobie sam lekarz wpisywac, albo internetowa agencja reklamowa.tulipanna lubi tę wiadomość