X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Ja oprócz clo piłam też ziółka o.sroki! gdyby któraś z Was potrzebowała to mogę przesłać bo został mi nadmiar :-)

Możesz napisac mi sklad....;) bo na stronach int sa różne ...i czy przez net mozna gotowa zamówić mieszankę...z góry dziękuję;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    dziewczyny, byłam na powtórce bety i wygląda to tak:
    30dc 1537
    32dc 2887

no to teraz będę się stresować do wizyty czy są dwa czy jedno ;)

Pięknie Figielku.. BRAWO!!! Zarażaj nas tu!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, można gotową, ale podobno jak samemu się zrobi to jest o wiele lepsza.

to jest z wątku zielarek skład:
    Oryginalny Sroka to:

ebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
    Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
    Pić szklankę odwaru przed snem.
    mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
    1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
    2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    Wysyłam wiruski **** łapcie na zdrowie!
    Na wizytę się umówiłam na za tydzień w piątek, myślę, że jak będzie ok to już serducho będzie widoczne.

miałam, oczywiście, były w sumie 4 pęcherzyki, jeden pękł przed podaniem ovitrell, dwa po podaniu a jeden nie pękł.

Łapię wiruska! Obym się zaraziła :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek ja mierzyłam tylko 1-2 cykle i dałam sobie spokój. Owszem kusi, ale to nie dla mnie takie wstawanie o stałej porze..okropnie nie daje o sobie zapomnieć, a wtedy ciężko się odstresować :P poza tym po dupku zawsze mam wysoką, często jestem też przeziębiona więc nie chcę się nakręcać dodatkowo ;P
    Ja teraz clo brałam na wieczór a właściwie po południu.. ale pierwszy cykl brałam rano i chyba wolałabym brać z rana następnym razem po śniadaniu.

MagSz ja też mam suszę zazwyczaj, używałam zwykłe żele, ale zaczęłam się bać, że to one utrudniają mi zajście w ciążę więc kupiliśmy Conceive Plus ;) ale ostatnio jakoś tak mokro było, że i żel nie był potrzebny :D

Natka, ja nie będę sprawdzać czy pękł, w sumie jeszcze nie miałam sprawdzania, ale idę na progesteron 19-21 dc więc pewnie coś to powie o tym :P

figielek, ja obstawiam 2 :D :) trzymam kciuki za zdrową ciążę :*
    A wiruski łapię, koniecznie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje;) pójdę do zielarskiego może Pani będzie miała pojęcie. ...a te na druga fazę na progesteron...w tym to ciemna jestem
    ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Natka, ja nie będę sprawdzać czy pękł, w sumie jeszcze nie miałam sprawdzania, ale idę na progesteron 19-21 dc więc pewnie coś to powie o tym :P

Mi kazał przyjsć 11dc 13dc 15dc, 11 dc odpada wiec 13 i 15 ide

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Dziekuje;) pójdę do zielarskiego może Pani będzie miała pojęcie. ...a te na druga fazę na progesteron...w tym to ciemna jestem
    ....

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):
    przywrotnik 40g
    pokrzywa 40g
    krwawnik 40g
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zeli inne poza conseive plus sa zwykłym lubrykantem który może hamować plemniki ;) a ten polecam zaszlam kiedys z nim w pierwszym cyklu ...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znów pokrwawiłam nieźle, a powinno już nic nie być :/ ehhh ja to się mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Mi kazał przyjsć 11dc 13dc 15dc, 11 dc odpada wiec 13 i 15 ide
    Ja mam drugie skierowanie, ale zostawię na za miesiąc :D
    Mi zaleca 10-14 dc chodzić, ale że podejrzewam iż owulację mam wcześniej ostatnio chyba 12 dc :O to idę 13 dc i mam nadzieję, że jeszcze będzie coś widać..niestetu 11 i 12 dc odpada bo to weekend, a wtedy bym wolała..bo w pon. jestem do 22 w pracy :(

natka to nie dobrze, może idź do gina bo nie wiadomo o co chodzi :/ Nie martwisz się? Miałaś tak już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to musisz mieć skierowane? Ja się do niego umawiam na wizytę i robi mi usg.

Nie martwię się bo 4 cykle pod rząd mam z długą @, i tak jest delikatniejsza niz wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety osobno są wizyty i osobno usg :/

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka to prawda mierzenie temp strasznie nakręca, ja w tym cyklu mierze tylko do owu potem będę brała lutkę, która podnosi mi temp więc wole się nie nakręcać:)

Madziara polecam ziółka, ja pije do owu o. Sroki nr 3, po owu planuje na II fazę:) te pierwsze pijemy razem z mężem, a co niech też się stara:)

Natka faktycznie strasznie dziwną masz tą @, zawsze tak masz? ja właśnie teraz też pierwszy raz mam, że generalnie trwała 2 dni, dziś już bym to nazwała bardziej plamieniami:/

ja na monitoring ide w 14dc mam nadzieję, że nie będzie za późno, ale ostatnio owu miałam w 15dc przy clo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:00

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam ze znowu nie było owulki bo czuje taki wzdęty ten brzuch i pobolewa po obu stronach nie mam juz jak sie dostac na monit wiec zrobie tylko progesteron w 21 dc

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a ja uważam ze znowu nie było owulki bo czuje taki wzdęty ten brzuch i pobolewa po obu stronach nie mam juz jak sie dostac na monit wiec zrobie tylko progesteron w 21 dc

Mówie Ci Amus, jak progesteron znów potwierdzi brak owu to naprawdę rzuciłabym im w twarz te wyniki progesteronu z dwóch ostatnich cykli :/ Co za pacany :/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mówie Ci Amus, jak progesteron znów potwierdzi brak owu to naprawdę rzuciłabym im w twarz te wyniki progesteronu z dwóch ostatnich cykli :/ Co za pacany :/
    zrobie tak wręcz powiem mu co o nim myślę bo to dla mnie jest idotyczne jak on "mnie prowadzi"
    gdybym znala innego lekarza wiedziala, ze jest dobry to bym do niego poszla a tak...ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    Natka faktycznie strasznie dziwną masz tą @, zawsze tak masz? ja właśnie teraz też pierwszy raz mam, że generalnie trwała 2 dni, dziś już bym to nazwała bardziej plamieniami:/

A no niestety takie byle jakie mam, na początku tylko długo krwawiłam jak zaczęłam clo to był normalny ale już nie biorę clo i nadal jest, ale cóż jakoś to przeboleje do wizyty w poniedziałek. Ogólnie czy lamie czy nie plamie endo mam ładne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:34

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    zrobie tak wręcz powiem mu co o nim myślę bo to dla mnie jest idotyczne jak on "mnie prowadzi"
    gdybym znala innego lekarza wiedziala, ze jest dobry to bym do niego poszla a tak...ehhh

Amus, a moze poszukaj na jakis portalach typu znanylekarz itp po opiniach kogos, kto ma przyzwoite... Spojrz, jakie ma Twoj obecny. Tylko pamietaj, ze jak sa same super to tez moze sobie sam lekarz wpisywac, albo internetowa agencja reklamowa.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ