X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATKA to w poniedziałaek rozwieją sie nasze wątpliwości . Ja ide na 14 a Ty ?

Natka098 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    NATKA to w poniedziałaek rozwieją sie nasze wątpliwości . Ja ide na 14 a Ty ?
    Na 11.20 mam, jestem b.ciekawa :D co tam się nawyprawiało. :D Mam nadzieje że coś jednak łaskawie urosło i będą z tego dzieci :D

edit. dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:29

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Na 11.20 mam, jestem b.ciekawa :D co tam się nawyprawiało. :D Mam nadzieje że coś jednak łaskawie urosło i będą z tego dzieci :D

edit. dziecko
    urosło, urosło - zobaczysz !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nie będę miała czasu o tym myśleć, zacznę w niedzielę, a poniedziałek to od rana będę chodziła pewnie jak z innego świata z głową pęcherzykami zajętą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:

edit. dziecko
    A ja na 12.30 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedziemy pokolei zdawały relacje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby każda miała dobre wieści do zakomunikowania :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie weekendowo ;)
    Ja niestety dzisiaj w pracy, później obiad firmowy więc cały dzień poza domem, ale jutro w końcu się wyśpię :D

Miłej soboty !!!

renieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również tylko się przywitać :) i życzyć miłego dnia. Ja z kolei mam wolną sobotę i M zaprasza mnie do.. Lasu :D Trzeba się odstresować i zrelaksować po całym tygodniu tyrki, a długie spacery nadają się do tego idealnie.

Pirelka i Natka Trzymam kciuki za wasze monity :) <3

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuka dziewczyny jutro juz niedziela i potem poniedziałek bedzie ok!!!:)

u nas dzisiaj leje deszcz więc spacerki odpadają :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kciukam za Was i znikam w wirze zajęć:) Pewnie międzyczasie wpadnę na chwilkę Was pod czytać, chyba wczoraj lekko czułam jajniki wieczorem, albo sobie już wmawiam :) Obym sobie ciąży nie wmówiła :D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! noooo, to w poniedziałek dla wielu z nas ważny dzień :) Ja też mam monit.
    Zalecenia lekarza, by <3 do 8 dnia nie przestrzegamy :P Ja ewidentnie po clo mam więcej śluzu. Bo chyba siemię tak nie działa szybko, piłam raptem 4 razy. Biorę też magnez z B6, wit D, kwas foliowy i merz special (na włosy bo lecą) a one chyba tak nie działa. Może też więcej piję.. Zobaczymy czy ujrzę ten mityczny rozciągliwy śluz...

Lecę sprzątać, chyba wezmę się za mycie okien..Udanego dnia życzę :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gin i powiedziała, że mam torbiel 42mm, zastanawia mnie to, bo zgodnie z monitoringiem było tylko jedno jajeczko 12mm dominujące, reszta ok. 7mm (parę). Czyżby po clo dojrzało jeszcze jakieś między monitoringiem a owulką?

We wtorek wybieram się do nowego lekarza, niech mnie pobada, sprawdzi wszystko. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Trzymam za Was kciuki, bo widzę, że poniedziałek będzie szalony na forum, prawie u każdej ze staraczek coś w pon będzie :*

Przesyłam &&&&&&&&&&& :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna a widzial już pęcherzyk w macicy czy jeszcze za wcześnie??
    znjaoma tez miala torbielna jajniku w ciąży i sie wchłonęła:)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja w tym cyklu zamierzam obrać nową strategię: abstynencja 4-5 dniowa i <3 w dzień przed owu i w dzień owu ;] no i pierwszy raz zdecydowałam się poeksperymentować z Guajazylem (syrop) aby rozrzedzić śluz + od 4 mc wiesiolek. Owu powinna być we wtorek :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jakoś więcej sluzu. Dziewczyny trzymam kciuki za poniedziałek. Ja monit w srode

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    katarzyna a widzial już pęcherzyk w macicy czy jeszcze za wcześnie??
    znjaoma tez miala torbielna jajniku w ciąży i sie wchłonęła:)

Moja gin u ktorej byłam powiedziała, że ona nigdy na początku nie robi dopochwowo bo nie chce promieniować fasolki. Pojeździła mi głowicą po brzuchu i w ten sposob wypatrzyła torbiel. Moja mama i szwagierka jak im o tym powiedziałam, przyznały że też miały i się wchłonęła.

W tym tyg skoczę do nowego lekarza, który będzie mnie prowadził, to mam nadzieję, że pęcherzyk pokarze :) choć podobno coś widać o bety pow. 1000 a ja wczoraj miałam 351, licząc co drugi dzień przyrost 66% miałabym we wtorek - dzień potencjalnej wizyty 967.

Pożyjemy - zobaczymy :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ta Twoja ginekolog to jakas durna, bez urazy. Usg dopochwowe nie promieniuje, tak samo jak usg brzuszne pokazuje obraz za pomcoa spejclnych fal dzwiekowych a nie promieniowania. Natomiast usg dopochwowe czesto jest zalecane nawet we wczesnej fazie ciazy.

Amberla lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko, zgadzam sie. Własnie dopochwowe robi sie we wczesnej ciazy bo lepiej widac pecherzyk ciążowy.. Poza tym poza zwiększona czestotliwoscia rozwijania sie leworecznosci nie stwierdzono żadnych skutków ubocznych usg

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ