X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna trzymam kciuki

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam ksiazkowe, kilka tutaj juz mialo i cykle ksiazkowe, i pecherzyki ksiazkowe i sluz ksiazkowy a ciazy nie ma. A z kolei sa takie co maja pecherze na maksa i zachodza. To jest kwestia organizmu. Natomiast co do duzych to ja tez mam zawsze duze i peka bo bol jest. A nad tym ginem to zmien niestety w ogole zwykly gin nie zajmuje sie nieplodnoscia, oni tylko daja clo i tyle ich. Wiec jak jakies szersze badania itd to tylko do kliniki leczenia nieplodnosci, ja wlasnie tak planuje po clo i hsg.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zwykly gin nawet clo nie chcial dac tylko odeslal do takiego ktory zajmuje sie nieplodnoscia..Nadal czekam...jeszcze pare chwil..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    cykle mam wywoływane duphastonem bo inaczej są dłuugie, a dawkę miałam 2x1.

Jak cykle długie to może coś sie jeszcze wykluje :)

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Jak cykle długie to może coś sie jeszcze wykluje :)

nie no ponad 100 dni czekać nie będę :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra: jestescie pierwsze, nawet m keszcze nie wie-wyszlam od gina.Po 1/2 clo sa 2 pecherzyki:23mm i 18 mm, endometrium 10mm, lece na zastrzyk teraz

Natka098, Anatolka, ania14, pirelka, _analiza lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dobra: jestescie pierwsze, nawet m keszcze nie wie-wyszlam od gina.Po 1/2 clo sa 2 pecherzyki:23mm i 18 mm, endometrium 10mm, lece na zastrzyk teraz

super

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

Super, dobrze, że nie startowałaś od końskiej dawki :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow cudne i to po takiej małej daawce:D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zastrzyku:)Anatolko, teorie mialam dobra z tym 8dc:)

Natka098, Anatolka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Juz po zastrzyku:)Anatolko, teorie mialam dobra z tym 8dc:)

:) Miałaś listę "milion pytań do..."?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie zwykly gin nawet clo nie chcial dac tylko odeslal do takiego ktory zajmuje sie nieplodnoscia..Nadal czekam...jeszcze pare chwil..
    bo wola sie tym nie zajmowac, w sumie ladowanie hormonow kilka lat tez jest bez sensu, jak sie nie odkrylo przycyzny.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:24

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko miałam liste pytań do ale jakoś sam mi w sumie odpowiedział.. znów z lewego jajnika owulka, prawy cos nie domaga. Powiedział ze pięknie jak na taka małą dawkę clo. Kazał działać od jutra. Na początku to nawet trudno mu bylo w ogóle znaleźć prawy jajnik, coś mi się skrył wysoko a w lewym 2 pęcherzyki. Powiedział ze nie ma sensu zwiększać dawki clo, kazał brać duphaston od 2. 10. po jednej tabletce aż do rozstrzygnięcia testem. Teoretycznie mogą być bliźniaki, a praktyucznie to zobaczymy. Owulacja szybciej wystąpiła bo to stymulowany cykl. Pytałam o ten 8 dnień- żeby zobaczyc ile pęcherzyków i móc podjąć decyzję no i jakość nasienia większa po przerwie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe czyli co dwie glowy to nie jedna ;) we dwie rozgryzlysmy lekarza :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Hehe czyli co dwie glowy to nie jedna ;) we dwie rozgryzlysmy lekarza :)

Dokładnie!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2 pęcherzyki na prawym jajniku :D 20 i 17 mm , endo 10 mm. W piątek kolejna wizyta czy pękło. Jestem taka szczęśliwa. Mąż testosterom niski bardzo , prolaktyna lekko za wysoka. Dostał nowe leki : proviron, fertimen, androvit i clo :) no to walczymy :) za miesiąc badanie nasienie komputerowo w Katowicach w klinice.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    E tam ksiazkowe, kilka tutaj juz mialo i cykle ksiazkowe, i pecherzyki ksiazkowe i sluz ksiazkowy a ciazy nie ma. A z kolei sa takie co maja pecherze na maksa i zachodza. To jest kwestia organizmu. Natomiast co do duzych to ja tez mam zawsze duze i peka bo bol jest. A nad tym ginem to zmien niestety w ogole zwykly gin nie zajmuje sie nieplodnoscia, oni tylko daja clo i tyle ich. Wiec jak jakies szersze badania itd to tylko do kliniki leczenia nieplodnosci, ja wlasnie tak planuje po clo i hsg.
    Moje szersze pytania były takie, czy jakby pęcherzyk nie pękał to czy doktor widziałby go na kolejnym usg skoro chodzę co miesiąc oraz pytanie jak można spodziewać się owulacji.. To chyba nie były jakieś pytania stricte z dzieciny niepłodności :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Super :) Przynajmniej Ty w dobrym humorku i zadowolona.
    Mnie boli podbrzusze, tzn tak kłuje czasami lewa strona i nieprzyjemny ból podczas <3, ale szkoda mi było stracić okazji jakby lada chwila chciał pęknąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam za kilka dni też iść na usg i zobaczyć czy popękały ale nie ma terminów :/
    Idę spać.. liczę na to, że pękną ale nie wiem skąd będę wiedzieć.. obstawiałam, że owulacja jest u mnie wcześnie a teraz już nie wiem.

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ