CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
pirelka wrote:Ja chciałam za kilka dni też iść na usg i zobaczyć czy popękały ale nie ma terminów

Idę spać.. liczę na to, że pękną ale nie wiem skąd będę wiedzieć.. obstawiałam, że owulacja jest u mnie wcześnie a teraz już nie wiem.
Progesteron 7dpo i bedziesz wiedziec czy pekly. Albo liczac z drugiej strony progesteron na 7 dni przed spodziewana miesiaczka - liczy sie na 2 sposoby. -
nick nieaktualnyTo może prędzej na 7 dni przed kolejną... bo nie wiem dokładnie kiedy będzie owulacja. Gin kazał mi robić 19-21 dc progesteron, ale jeśli wczoraj nie pękły, a był 13 dc to 20 dc może być za wcześnie.. zrobię chyba w 21 dc wtedy będzie 7 dni do planowanej @.
Chociaż mam ochotę iść na usg prywatnie do mojego, ale nie uśmiecha mi się płacić jak mogłabym iść za free
Lędźwie mnie bolą jak kiedyś, znowu mnie postrzykło, ledwo chodzę
a już tak długo miałam spokój.. humorek więc dzisiaj nietęgi ..
Wczoraj dzwoniłam do gina, ale skubany nie odbierał ani nie oddzwonił. Może dzisiaj mi się uda dodzwonić albo go spotkać po kliniką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 07:04
-
Hej dziewczyny. Ja właśnie kończę ostatnia porcję CLO w tym cyklu i w przyszły poniedziałek idę na monitoring. Wczoraj czułam delikatnie mrowienie raz z jednego jajnika raz z drugiego - mam więc nadzieję, że oba się szykują.
Powiem Wam w ogóle, że wrzesień miałam bardzo stresujący i dużo nie dobrych rzeczy się stało, wiec porzebuje tej iskierki nadziei jak nigdy...
@Monia, @tulipanna - trzymam kciuki za wasze pęcherzyki!
19.07.2016 r. Aleksander

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymasz racje akurat to to proste, bo mi lekarz od razu powiedzial ze jak nie peknie to moze byc torbiel i dlatego dhupaston/lutka daje mi mimo ze mam progesteron ok, bo jakby co to sie wchlonie po tym. Na forum byla tez dziewczyna ktorej sie zrobila torbiel i nie miala wlasnie ani dupka ani lutki, jak poszla do lekarza to jej dal jakies leki plus wlasnie dupka.pirelka wrote:Moje szersze pytania były takie, czy jakby pęcherzyk nie pękał to czy doktor widziałby go na kolejnym usg skoro chodzę co miesiąc oraz pytanie jak można spodziewać się owulacji.. To chyba nie były jakieś pytania stricte z dzieciny niepłodności

-
nick nieaktualnyxMoniaX super!!

dziewczyny ja rozumiem ze zwykły gin moze nie zajmowac się niepłodnością ale na takie pytania jakie dziewczyny zadawaly to nawet idiota ktory dostal dyplom za kase powinien odpowiedzieć straszne to w naszych czasach : kasa kasa kasa
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was brała clo najpierw w 5-9 dniach cyklu, a następnie w 3-7 ?
Ja jestem 3 cykle po clo, gdzie brałam 1 tabletkę 2 x dziennie w dniach 5-9.
Teraz szykujemy się do inseminacji i mam brać w dniach 3-7. Na monitoring zjawić się jednak jak zawsze, czyli 9 dc.
Zastanawia mnie, czy jak będę brała clo teraz szybciej, to czy też pęcherzyki szybciej nie urosną.
Miała tak któraś z Was?
Bardzo dziękuję
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna
ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Analizo, ja czulam tez po ovu stronach pobolewanie, ale jak pisalam, zdecydowanie bardziej z lewej strony, i lewa wyszykowala sie z dwoma pecherzykami :)I juz mnie rano tak nagle zabolalo z lewej strony jak mnie um podniosl do gory, tak nagle.Nie wiem czy to pregnyl ale moze ten 23 mm sam pekl..zobaczymy czy bol sie rozwinie, moze to po prostu tak tylko zabolalo.
-
Listku, u mnie przy naturalnym cyklu pecherzyk 23 mm byl w 15 dc, po clo (wzielam 1/2 tabl od 3-7 dc pecherzyk 23 mm byl wczoraj czyli 12 dc.Zatem wczesniej.Ty chodzisz wczesnie na monit, 9dc to wczesnie, wiec mysle ze spokojnie nawet jak clo zmienisz dni brania to nie przegapisz owulacji.Przeciez 7dni to niektore z nas jeszcze @ maja, wiec 9 dnia owulacha to by byl jakis ekspresss:)Spokojnie.To pierwsza Iui?
-
ja wczoraj też wzięłam ostatnią dawkę clo:) teraz starać się i czekać cierpliwie na poniedziałek i monitoring:) oby coś urosło:)
wczoraj w przypływie emocji zamówiłam na allegro żel conceive plus, mam nadzieję że coś zdziałamy:D
ja bardzo liczyłam na wrzesień i prezent na pierwszą rocznicę slubu a tu klops:/
_analiza lubi tę wiadomość
to nasz
szczęśliwy cykl!
nasz mały CUD 
CÓRECZKA

-
dziękuję tulipanna.
Ja po clo dosyć szybko mam owulację. Ostatnio miałam 11 dc.,
a teraz, gdzie mam jeden cykl przerwy od lekarstw, owulacja była 8 dc. (ale to wyjątkowo).
Tak, pierwsza inseminacja.
5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna
ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Rano dwa testy pozytywne, blade ale pozytywne... I poszłam a betę, zobaczymy. Naprawdę nie przypuszczałam, że teraz tak szybko pójdzie. 5 miesięcy tylko
Jak wszystko pójdzie dobrze i będzie się rozwijać bez problemów to ciekawe co będzie - polowaliśmy na chłopca
Amus87, tulipanna, Anatolka, aszka, _analiza, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Brawo!!!!Trzymam kciuki mocno!Amberla wrote:Rano dwa testy pozytywne, blade ale pozytywne... I poszłam a betę, zobaczymy. Naprawdę nie przypuszczałam, że teraz tak szybko pójdzie. 5 miesięcy tylko
Jak wszystko pójdzie dobrze i będzie się rozwijać bez problemów to ciekawe co będzie - polowaliśmy na chłopca 
-
kochane u mnie dziś 26dc i ze względu na to, że biorę dup-ka sikłam no i zonk

Ps: foto testów. u góry pepino10 na dole by potwierdzić facelle czuł 25 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17c7bc3327cd1baf.html
Ps: proszę jeszcze nie gratulować
To 6cs z CLO i za razem miał być ostatnim ze stymulacją i chyba mamy CUD. Byłam już też na badaniu z krwi ok 13stej wyniki. mam nadzieję, że dwa testy o róznych czuł. i różnych firm nie zrobiły mnie w balona.
Amberla, MagSz, tulipanna, aszka, pirelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie - czy owulacja jest zawsze w dzien szczytu śłuzu lub dzień po nim? bo wczoraj miałam czwarty dzień rozciągliwego śluzu i wieczorem kilka h bolały mnie owulacyjne jajniki, dziś juz raczej nie, ale szyjka nadal wysoko miękka otwarta i śluz rozciągliwy jest ale raczej mniej niż wczoraj, z większą ilością kremowych wstawek na nim
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny