X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesiolek do owu, bo pozniej moze powodowac skurcze, ktore moga utrudnic zagniezdzenie.

Rany, nie wiedziałam, wszędzie te niebezpieczeństwa czyhają ;)
    Dzięki!

Kathleen, ja też z długimi cyklami i teraz mi wychodzi, że po Clo będzie owu ok 8-9 dni wcześniej - 13-14dc, a owu wcześniej była (jak była) koło 22dc. Więc lepiej zrobić monitoring wcześniej...

Amus, biedactwo, to przez ten ból głowy? Mnie jakoś też coś nosi, przez ból krzyża nawet leżeć mi nie jest wygodnie. Puszczę pranie, zrobię kolację, może głowa chociaż odpocznie jak będę zajęta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:12

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no szybko by to było a kiedy będziesz miała USG??

No właśnie lekarz mi nie zleciła monitoringu. Sama sie do Luxa zapisałam na 14. Dr kazała mi zrobić progesteron 7 dni po owu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale niee przez ten negatywny test jestem zła ze go zrobiłam;/
    katheleen 15 dc to chyba troche późno na monit

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-jestes moją idolka!!! Troche mnie pocieszylas

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna ja bym w 9 dpo testa nie robila bo to serio za wcześnie:)
    moj 12 dpo już może troche podłamywać ale ty masz jeszcze 4 dni czasu to 12 dpo;) spokojnie:)
    jak bedzie wypłata to jutro zrobie bete jak nie to w pt

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Czy trzy dni po skończonym clo moze sie pojawic śluz przypominający ten z owu? Bo rano byl bardzo jak owu, a popołudniu juz nie o.O

Kupilam dzis dong quai, zaczne brać od następnego cyklu. Zamowilam tez juz skladniki do sroki. Jak nie pomoże to trudno, ale zawsze nie zaszkodzi.
    Ja Ci owiem tak, jakbym w tym, cyklu była wcześniej u gina i miała podany zastrzyk z Ovitrelle to pewnie by doszło do owu, a tak to w 10dc miałam pęcherzyk już 28mm...podejrzewam, że własnie w 8dc byłby idealny. Jak masz możliwośc to podejdź na podgladanko :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 12 godzinach pracy :( zmęczona jestem, ale jutro będzie ciężej.

Amus trzymam kciuki za betę, wiesz jak jest z testami ;)
    Magda_lena piękny wynik ;)
    tulipanna trzeba mieć nadzieję Kochana :*

Piersi zaczynają boleć, w momencie zrobiły się takie twarde, bolące i rwące.
    Chyba za szybko się cieszyłam i owulacja mogła być dużo później :( stąd i objawy później.
    Dzisiaj też czułam kłucie w podbrzuszu i jajniki w ciągu dnia.
    Tak mnie korci test już, a to dopiero 22 dc :( wiem, że nic by nie wyszło i okropnie boję się rozczarowania bo strasznie licze na ten cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donga sie nie zaleca przy clo, bo moze byc przestymulowanie. Co do ziol, to tez ostroznie jak sie bierze clo, na mnie akurat podzialy negatywnie i dostalam bure od lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Amus trzymam kciuki za betę, wiesz jak jest z testami ;)
    Magda_lena piękny wynik ;)
    tulipanna trzeba mieć nadzieję Kochana :*

Piersi zaczynają boleć, w momencie zrobiły się takie twarde, bolące i rwące.
    Chyba za szybko się cieszyłam i owulacja mogła być dużo później :( stąd i objawy później.
    Dzisiaj też czułam kłucie w podbrzuszu i jajniki w ciągu dnia.
    Tak mnie korci test już, a to dopiero 22 dc :( wiem, że nic by nie wyszło i okropnie boję się rozczarowania bo strasznie licze na ten cykl.
    moze bedzie niespodzianka :)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Odpocznij :* Mnie jutro czeka 12,5h i w piatek tak samo :(

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy ten test zrobic? Dzis 21 dc, 9dni po pregnylu, 8dni po szczycie boly owulacyjnego, 7dzien brania dupka.Laski, kiedy testowac? Ile brac tego dupka? Lekarz kazal do rozstrzygniecia..ale kiedy ono z testowania bedzie wiarygodne? Z krwi nie zrobie bo byla mojego pracuje w szpitalu i wole zeby nie wiedziala jakoe badania robie..Pomocy!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    To kiedy ten test zrobic? Dzis 21 dc, 9dni po pregnylu, 8dni po szczycie boly owulacyjnego, 7dzien brania dupka.Laski, kiedy testowac? Ile brac tego dupka? Lekarz kazal do rozstrzygniecia..ale kiedy ono z testowania bedzie wiarygodne? Z krwi nie zrobie bo byla mojego pracuje w szpitalu i wole zeby nie wiedziala jakoe badania robie..Pomocy!
    za wczesnie ja bym poczekala jeszcze co najmniej 3 dni, zazwyczaj lekarze tez mowia ze 10 dni dupka sie bierze robisz test i patrzysz, a nawet na Twoim miejscu bym go brała 11 dni i w 11 dopiero test. A w przychodni nie mozesz zrobic?

tulipanna lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.Z ziolami to ja bym uwazala.Fakt, ze ja moze przewrazliwiona jestem bo uczulona niemal na wszystko ale uwazajcie, ziolami naprawdę można zrobić sobie kuku..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko idzie do zbadania w szpitalu.To mala miescinka..u rodzicow moge zrobic wsio ale teraz nie moge pojechac a drzec 60 km na bete to chyba niemadre..
    Aszko, dziekuje za pomoc, chyba tak zrobie..Laseczki, macie jeszcze jakas koncepcje?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    10 dni dupka bierz i w 11 dniu zrób test :)
    Andzia na dodatek nie mam ciepłej wody w domu bo jakaś awaria :/ masakra.
    Wyśpię się bo jutro mam na później ;)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    10 dni dupka bierz i w 11 dniu zrób test :)
    Andzia na dodatek nie mam ciepłej wody w domu bo jakaś awaria :/ masakra.
    Wyśpię się bo jutro mam na później ;)
    Przytulam :) Ja zmykam bo pobudka o 5, trzeba do tej pracy dojechać prawie 40km :(
    Dobranoc :)

<3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy mogę wziąć Clo majac normalnie owulacje?mam w domu 2 opak.i chce wykorzystać....jak myślicie?pomóżcie nie zaszkodzi mi?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Nadzia :* daleko masz do pracy :(

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, ja też głosuję za testem po 11 dniach dupka - lepiej jeden dzień dłużej poczekać, niż się za wcześnie dołować negatywnym testem.

Pirelka, masakra, 12 godzin, współczuję... Chociaż ja dzisiaj byłam 10 godzin i jutro zapowiada się więcej :(

Dziewczyny, ja już głupieję - pierwszy cykl badam szyjkę i tak jak wczoraj mi się wydawała całkiem miękka (czy raczej niewyczuwalna), to teraz jakby średnia... Czy to możliwe,że będzie "mięknąć" dw razy w cyklu? Bo testy owu negatywne, a śluzu coraz więcej (wiesiołek chyba działa).

Co do infekcji itp, któraś z Was wspominała wcześniej - ja odczułam dużą różnicę po tym jak przerzuciłam się na podmywanie tylko letnią wodą. Używałam wcześniej różnych płynów do hig intymnej, szarego mydła, różnych cudów, i cały czas coś się przyplątywało. Na początku ciężko mi się było przestawić (brr, jak niedomyta), ale po jakimś czasie naprawdę odczułam poprawę. Nie mówię, że każdemu pomoże, ale a nuż.

tulipanna lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, jeśli masz naturalną owulację, to czemu chcesz brać Clo? Czy masz bardzo długie cykle?
    To jednak jest mocny lek (heh, zwłaszcza jak się przeczyta ulotkę) i bez zalecenia lekarza bym nie brała.

Andzia, współczuję pobudki o 5 rano, ja cierpię już jak budzik dzwoni o 6:45.
    Dobranoc :*

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ