Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

Andzia, głowa do góry, choć wiem, że jak się tak człowiek ściga z czasem, to niefajnie. A to Wasze pierwsze? Bo jesteśmy z tego samego rocznika, więc ciekawa jestem :)
    No nie fajnie, ale co zrobić...zycie...myślę, kombinuję co by tu zrobić, żeby było dobrze...bezrobocie i starania, a potem prosiuć się żeby mnie ktoś zatrdnił i wtedy L4...co myslicie?
    Nie pierwsze, mamy już córunie <3 najwyższy czas na rodzeństwo dla niej, bo spora różnica wiekowa będzie ;) A u Was pierwsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 12:55

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, u nas pierwsze, więc chyba przez to też presja w głowie (przynajmniej u mnie) większa. No i trzy miesiące temu stuknęła mi trzydziestka, jakoś coś się wtedy w myśleniu zmienia jednak ;)

Wiesz, możesz od razu od grudnia próbować znaleźć pracę, nawet jak Ci dadzą na krótki czas, określony, to jeśli zajdziesz w ciążę to mają obowiązek przedłużyć Ci umowę do końca ciąży i ZUS potem płaci zasiłek macierzyński, więc nie jest wtedy tak źle.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało wstrzelić dzisiaj do mojego gina na wizytę...
    W sumie potwierdził to co juz i tak wiedzialam.... nie zawsze kończy się powodzeniem, trzeba próbowac dalej ;)

Czekam na @, dziś tempka spadła sporo więc myśle, że lada dzień przyjdzie. Mam brać clo tak jak poprzednio 5-9dc x1 , ale dodatkowo przepisał mi deksametazon, jak przeczytałam ulotke to zbladłam... ale ufam mu, ma tez specjalizację z endokrynologii i to taki nasz miejscowy autorytet przy problemach z poczęciem ;) ... podobno ten deksametazon ma zapobiegać ew. odrzuceniu jajeczka przez blone macicy, czucus koło tego ( a być może do tego u mnie wlasnie doszło ) ...
    Dziewczyny, brała może któras to ? Albo chociaż słyszała ? :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, u nas pierwsze, więc chyba przez to też presja w głowie (przynajmniej u mnie) większa. No i trzy miesiące temu stuknęła mi trzydziestka, jakoś coś się wtedy w myśleniu zmienia jednak ;)

Wiesz, możesz od razu od grudnia próbować znaleźć pracę, nawet jak Ci dadzą na krótki czas, określony, to jeśli zajdziesz w ciążę to mają obowiązek przedłużyć Ci umowę do końca ciąży i ZUS potem płaci zasiłek macierzyński, więc nie jest wtedy tak źle.
    Oj zmienia się myślenie, człowiek inaczej postrzega świat- jednym słowem dorasta :)

Teraz tak cięzko o pracę, no i musi być na umowe o prace, a umów zleceń teraz od groma :( Nic- trzeba kombinowac :P

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    A mi się udało wstrzelić dzisiaj do mojego gina na wizytę...
    W sumie potwierdził to co juz i tak wiedzialam.... nie zawsze kończy się powodzeniem, trzeba próbowac dalej ;)

Czekam na @, dziś tempka spadła sporo więc myśle, że lada dzień przyjdzie. Mam brać clo tak jak poprzednio 5-9dc x1 , ale dodatkowo przepisał mi deksametazon, jak przeczytałam ulotke to zbladłam... ale ufam mu, ma tez specjalizację z endokrynologii i to taki nasz miejscowy autorytet przy problemach z poczęciem ;)
    Też mam takiego lekarza, specjalizuje się w leczeniu niepłodności, pracuje równiez w Klinice Leczenia Niepłodności w Krakowie, więc wie co robi :) Poza tym to lekarz z powołania, a nie dla kasiory- ona nam pomógł prze pierwszej ciazy, też nam troche zeszło ale po zabiegu Męża zaskoczyło :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Też mam takiego lekarza, specjalizuje się w leczeniu niepłodności, pracuje równiez w Klinice Leczenia Niepłodności w Krakowie, więc wie co robi :) Poza tym to lekarz z powołania, a nie dla kasiory- ona nam pomógł prze pierwszej ciazy, też nam troche zeszło ale po zabiegu Męża zaskoczyło :)

Ten też kasy nie zdziera, nie raz za usg w ogóle nie chciał kasy ode mnie.
    Tak więc zapomnę, że widziałam tą ulotkę i skutki uboczne ;) czekam na @ i mój plan na następny cykl to :

CLO 1x1 5-9dc
    Deksametazon 1x1 5-14dc
    Wiesiołek 2x3 do owulacji
    Inofolic 2x1
    Siemię lniane
    Ocet jabłkowy
    żel Conceive Plus :)

Jakoś tak dzisiaj bardziej optymistycznie.Oby tak dalej.
    Miłego popołudnia dziewczyny. :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalnie sie dzisiaj czuje głowa mi pęka buuuuu

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis (wlasnie wykonalam), 9 dnia po pregnylu test jednoznacznie negatywny.Miec jeszcze nadzieje?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna jeśli ja mam nadzieje w 12 dpo to Ty na bank masz szanse jeszcze 9dpo;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to strasznie bolą plecy w krzyżu, to pewnie po siedzeniu w samochodzie wczoraj… Chyba, że mi się jajniki przeniosły pod kręgosłup ;)

Andzia, na to właśnie narzeka większość moich znajomych, że same umowy o dzieło…

Lolcia, grunt to ufać lekarzowi, ja wreszcie znalazłam takiego, co wie co robi i od razu mi spokojniej. Czego i Tobie życzę! A ulotek lepiej nie czytać, jak przeczytałam o Clo to aż strach brać...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się przejmować ulotkami. Oni tak specjalnie straszą bo jakby komuś coś się wydarzyło po braniu ich leku to przecież oni ostrzegali o skutkach ubocznych i umywają ręce, co nie oznacza, że takie skutki mogą wystąpić. To jest trochę takie dmuchanie na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna skoro zagnieżdżenie może być między 4 a 12 dniem po owulacji a beta hcg wytwarza sie po 48 h od zagnieżdżenia to dużo za wcześnie robiłaś test ( ja chyba zresztą też;) )

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was brała clo od 2dc?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy trzy dni po skończonym clo moze sie pojawic śluz przypominający ten z owu? Bo rano byl bardzo jak owu, a popołudniu juz nie o.O

Kupilam dzis dong quai, zaczne brać od następnego cyklu. Zamowilam tez juz skladniki do sroki. Jak nie pomoże to trudno, ale zawsze nie zaszkodzi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Czy trzy dni po skończonym clo moze sie pojawic śluz przypominający ten z owu? Bo rano byl bardzo jak owu, a popołudniu juz nie o.O

Kupilam dzis dong quai, zaczne brać od następnego cyklu. Zamowilam tez juz skladniki do sroki. Jak nie pomoże to trudno, ale zawsze nie zaszkodzi.
    w którym dniu cyklu jesteś?

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was brała clo od 2dc?

Ja brałam 2-6dc, 1 tabletka dziennie.

Tulipanna, ja też uważam że za wcześnie - powiedzmy, że implantacja po 8 dniach (tak podobno jest średnio), to jeszcze się nie zdążyła beta naprodukować. Trzymam kciuki, żeby się właśnie produkowała :)
    No i przecież nie z porannego moczu, bo zakładam, że nie wstałaś dzisiaj o 17 ;)

Lolcia, a wiesiołek się bierze tylko do owulacji? Ja właśnie łykam wiesiołek 2x2, ale jakoś mi umknęło, że w pewnym momencie mam przestać.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek do owu, bo pozniej moze powodowac skurcze, ktore moga utrudnic zagniezdzenie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    w którym dniu cyklu jesteś?

No właśnie dość wcześnie, 8dc. Ale takiego śluzu to jeszcze nie widzialam odkąd się staramy (PCOS, cykle po 4-5 miesięcy, bez owulacyje) nawet przy Lutce (od 4 miesięcy, cykl 35). A tez nie wiem jak mój organizm zareaguje na CLO bo to pierwszy cykl dopiero.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No właśnie dość wcześnie, 8dc. Ale takiego śluzu to jeszcze nie widzialam odkąd się staramy (PCOS, cykle po 4-5 miesięcy, bez owulacyje) nawet przy Lutce (od 4 miesięcy, cykl 35). A tez nie wiem jak mój organizm zareaguje na CLO bo to pierwszy cykl dopiero.
    no szybko by to było a kiedy będziesz miała USG??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh jakoś sobie dzisiaj nie umiem miejsca znaleźć co za parszywy dzień

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ