X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

Andzia, głowa do góry, choć wiem, że jak się tak człowiek ściga z czasem, to niefajnie. A to Wasze pierwsze? Bo jesteśmy z tego samego rocznika, więc ciekawa jestem :)
    No nie fajnie, ale co zrobić...zycie...myślę, kombinuję co by tu zrobić, żeby było dobrze...bezrobocie i starania, a potem prosiuć się żeby mnie ktoś zatrdnił i wtedy L4...co myslicie?
    Nie pierwsze, mamy już córunie <3 najwyższy czas na rodzeństwo dla niej, bo spora różnica wiekowa będzie ;) A u Was pierwsze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 12:55

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, u nas pierwsze, więc chyba przez to też presja w głowie (przynajmniej u mnie) większa. No i trzy miesiące temu stuknęła mi trzydziestka, jakoś coś się wtedy w myśleniu zmienia jednak ;)

Wiesz, możesz od razu od grudnia próbować znaleźć pracę, nawet jak Ci dadzą na krótki czas, określony, to jeśli zajdziesz w ciążę to mają obowiązek przedłużyć Ci umowę do końca ciąży i ZUS potem płaci zasiłek macierzyński, więc nie jest wtedy tak źle.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało wstrzelić dzisiaj do mojego gina na wizytę...
    W sumie potwierdził to co juz i tak wiedzialam.... nie zawsze kończy się powodzeniem, trzeba próbowac dalej ;)

Czekam na @, dziś tempka spadła sporo więc myśle, że lada dzień przyjdzie. Mam brać clo tak jak poprzednio 5-9dc x1 , ale dodatkowo przepisał mi deksametazon, jak przeczytałam ulotke to zbladłam... ale ufam mu, ma tez specjalizację z endokrynologii i to taki nasz miejscowy autorytet przy problemach z poczęciem ;) ... podobno ten deksametazon ma zapobiegać ew. odrzuceniu jajeczka przez blone macicy, czucus koło tego ( a być może do tego u mnie wlasnie doszło ) ...
    Dziewczyny, brała może któras to ? Albo chociaż słyszała ? :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, u nas pierwsze, więc chyba przez to też presja w głowie (przynajmniej u mnie) większa. No i trzy miesiące temu stuknęła mi trzydziestka, jakoś coś się wtedy w myśleniu zmienia jednak ;)

Wiesz, możesz od razu od grudnia próbować znaleźć pracę, nawet jak Ci dadzą na krótki czas, określony, to jeśli zajdziesz w ciążę to mają obowiązek przedłużyć Ci umowę do końca ciąży i ZUS potem płaci zasiłek macierzyński, więc nie jest wtedy tak źle.
    Oj zmienia się myślenie, człowiek inaczej postrzega świat- jednym słowem dorasta :)

Teraz tak cięzko o pracę, no i musi być na umowe o prace, a umów zleceń teraz od groma :( Nic- trzeba kombinowac :P

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    A mi się udało wstrzelić dzisiaj do mojego gina na wizytę...
    W sumie potwierdził to co juz i tak wiedzialam.... nie zawsze kończy się powodzeniem, trzeba próbowac dalej ;)

Czekam na @, dziś tempka spadła sporo więc myśle, że lada dzień przyjdzie. Mam brać clo tak jak poprzednio 5-9dc x1 , ale dodatkowo przepisał mi deksametazon, jak przeczytałam ulotke to zbladłam... ale ufam mu, ma tez specjalizację z endokrynologii i to taki nasz miejscowy autorytet przy problemach z poczęciem ;)
    Też mam takiego lekarza, specjalizuje się w leczeniu niepłodności, pracuje równiez w Klinice Leczenia Niepłodności w Krakowie, więc wie co robi :) Poza tym to lekarz z powołania, a nie dla kasiory- ona nam pomógł prze pierwszej ciazy, też nam troche zeszło ale po zabiegu Męża zaskoczyło :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Też mam takiego lekarza, specjalizuje się w leczeniu niepłodności, pracuje równiez w Klinice Leczenia Niepłodności w Krakowie, więc wie co robi :) Poza tym to lekarz z powołania, a nie dla kasiory- ona nam pomógł prze pierwszej ciazy, też nam troche zeszło ale po zabiegu Męża zaskoczyło :)

Ten też kasy nie zdziera, nie raz za usg w ogóle nie chciał kasy ode mnie.
    Tak więc zapomnę, że widziałam tą ulotkę i skutki uboczne ;) czekam na @ i mój plan na następny cykl to :

CLO 1x1 5-9dc
    Deksametazon 1x1 5-14dc
    Wiesiołek 2x3 do owulacji
    Inofolic 2x1
    Siemię lniane
    Ocet jabłkowy
    żel Conceive Plus :)

Jakoś tak dzisiaj bardziej optymistycznie.Oby tak dalej.
    Miłego popołudnia dziewczyny. :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalnie sie dzisiaj czuje głowa mi pęka buuuuu

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis (wlasnie wykonalam), 9 dnia po pregnylu test jednoznacznie negatywny.Miec jeszcze nadzieje?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna jeśli ja mam nadzieje w 12 dpo to Ty na bank masz szanse jeszcze 9dpo;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to strasznie bolą plecy w krzyżu, to pewnie po siedzeniu w samochodzie wczoraj… Chyba, że mi się jajniki przeniosły pod kręgosłup ;)

Andzia, na to właśnie narzeka większość moich znajomych, że same umowy o dzieło…

Lolcia, grunt to ufać lekarzowi, ja wreszcie znalazłam takiego, co wie co robi i od razu mi spokojniej. Czego i Tobie życzę! A ulotek lepiej nie czytać, jak przeczytałam o Clo to aż strach brać...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Honik Koleżanka

Wysłany: 8 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się przejmować ulotkami. Oni tak specjalnie straszą bo jakby komuś coś się wydarzyło po braniu ich leku to przecież oni ostrzegali o skutkach ubocznych i umywają ręce, co nie oznacza, że takie skutki mogą wystąpić. To jest trochę takie dmuchanie na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna skoro zagnieżdżenie może być między 4 a 12 dniem po owulacji a beta hcg wytwarza sie po 48 h od zagnieżdżenia to dużo za wcześnie robiłaś test ( ja chyba zresztą też;) )

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was brała clo od 2dc?

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy trzy dni po skończonym clo moze sie pojawic śluz przypominający ten z owu? Bo rano byl bardzo jak owu, a popołudniu juz nie o.O

Kupilam dzis dong quai, zaczne brać od następnego cyklu. Zamowilam tez juz skladniki do sroki. Jak nie pomoże to trudno, ale zawsze nie zaszkodzi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Czy trzy dni po skończonym clo moze sie pojawic śluz przypominający ten z owu? Bo rano byl bardzo jak owu, a popołudniu juz nie o.O

Kupilam dzis dong quai, zaczne brać od następnego cyklu. Zamowilam tez juz skladniki do sroki. Jak nie pomoże to trudno, ale zawsze nie zaszkodzi.
    w którym dniu cyklu jesteś?

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was brała clo od 2dc?

Ja brałam 2-6dc, 1 tabletka dziennie.

Tulipanna, ja też uważam że za wcześnie - powiedzmy, że implantacja po 8 dniach (tak podobno jest średnio), to jeszcze się nie zdążyła beta naprodukować. Trzymam kciuki, żeby się właśnie produkowała :)
    No i przecież nie z porannego moczu, bo zakładam, że nie wstałaś dzisiaj o 17 ;)

Lolcia, a wiesiołek się bierze tylko do owulacji? Ja właśnie łykam wiesiołek 2x2, ale jakoś mi umknęło, że w pewnym momencie mam przestać.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek do owu, bo pozniej moze powodowac skurcze, ktore moga utrudnic zagniezdzenie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    w którym dniu cyklu jesteś?

No właśnie dość wcześnie, 8dc. Ale takiego śluzu to jeszcze nie widzialam odkąd się staramy (PCOS, cykle po 4-5 miesięcy, bez owulacyje) nawet przy Lutce (od 4 miesięcy, cykl 35). A tez nie wiem jak mój organizm zareaguje na CLO bo to pierwszy cykl dopiero.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No właśnie dość wcześnie, 8dc. Ale takiego śluzu to jeszcze nie widzialam odkąd się staramy (PCOS, cykle po 4-5 miesięcy, bez owulacyje) nawet przy Lutce (od 4 miesięcy, cykl 35). A tez nie wiem jak mój organizm zareaguje na CLO bo to pierwszy cykl dopiero.
    no szybko by to było a kiedy będziesz miała USG??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh jakoś sobie dzisiaj nie umiem miejsca znaleźć co za parszywy dzień

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ