X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Lolcia, słuchaj Tulipanny, ona ma pozytywny wpływ na moje życie intymne :D

no na moje chocby chciała to nie da rady, zanim dojdziemy do porozumienia to on wyjedzie :/
    ale.ale wrote:
    A tak bardziej serio, to do niedzieli jeszcze sporo czasu, daj Wam dojść do siebie...
    ale.ale wiem, staram się (z różnym skutkiem) w ogóle nie poruszać tematu, ale świadomośc, że pojutrze pojedzie i to wszystko zostanie w takim zawieszeniu na następne tygodnie doprowadza mnie do mega frustracji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:26

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tulenia nie będzie, właśnie się pożarlismy na maksa :(
    on ma pretensje ze go nawet nie zapytam jak sie z tym czuje :(

a jak pytalam, to "on nie bedzie o tym rozmawiał"

Kuźwa , faceci :(

No niestety, przy jego trybie pracy musisz mieć dużo cierpliwosci :(
    Przytulam i przekazuje pozytywne fluidy...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No niestety, przy jego trybie pracy musisz mieć dużo cierpliwosci :(
    Przytulam i przekazuje pozytywne fluidy...

KathleenPL własnie nie mam , a raczej juz nie mam :(
    Liczę że zmieni pracę.
    A jak nie to nie wiem co dalej.
    To nam niweczy nie tylko starania, ale życie ze sobą w ogóle :(

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia -nie jestem ekspertem od relacji damski męskich ale wyznaje w życiu jedna zasadę - chwalić zamiast ganić. Nie zawsze się udaje oczywiście ale zauważyłam że takie dowartosciowywanie przynosi niesamowite skutki. Np głupie zauważenia "o, naprawiłeś mi radio w aucie, co ja bym bez Ciebie". Czasem to aż komicznie brzmi i nawet jeśli wywołuje poblazliwy uśmiech to DZIAŁA!
    Żeby nie było -mój mąż ma bardzo trudny charakter-często tez przychodzi podminowany stresami związanymi z jego dniem pracy i często byśmy się klocili gdyby nie to, że czasem język krwawi mi od gryzienia sie:) ale wiem, że dobre jedzenie nie zaszkodzi, wiec często coś gotuję, co wiem ze lubi. Niepytanie o szczegóły dnia i silenie się na kontakt często są w menu. Po prostu facet musi czasem odreagować na swój sposob-nie da się nikogo (nas kobiet tez) zmusić do dialogu.
    Jego praca jest stresująca na pewno dla obojga, nie dziwie się ze brakuje Ci czasem cierpliwości. Może jak ochloniecie to będziecie mogli porozmawiać o tym co Was boli. Wiadomo, że z pracą ciężko, ale trzeba ustawić sobie priorytety.
    Tymczasem Ty też wyjdź na długi jesienny spacer - zobacz jaki świat jest piękny. Jesteście zdrowi. Macie pracę. Świat nie kończy się na tym cyklu a za jakiś czas będziesz patrzeć na ta sytuację z dystansem - być może trzymając już na rękach maleństwo... przesyłam dużo promyczków! :)*

Lolcia_81, tulipanna, scarllet, ale.ale lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, dobrze mówisz!

Ja jak tylko skończę pracę to obiecuję sobie pójść na taki jesienny spacer :)
    Na razie jednak schizuję o co chodzi z moją szyjką - cały czas wysoko, miękka, co ona sobie myśli? Nie jestem może jakoś biegła w tych badaniach, ale 5dpo to już nie powinna być taka "zapraszająca" :/

Ech, spacer się przyda, żeby się nie zastanawiać za dużo...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Brakuje mi Was...od wczoraj jestem z Córa w szpitalu. @ dalej nie dotarła :-(

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co corci ;(

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Witajcie! Brakuje mi Was...od wczoraj jestem z Córa w szpitalu. @ dalej nie dotarła :-(

O kurcze, co jest?! Zdrowia życzę!!

Rota koszmarne teraz szaleją, moja mloda tydzień po antybiotyku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 16:09

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Lolcia -nie jestem ekspertem od relacji damski męskich ale wyznaje w życiu jedna zasadę - chwalić zamiast ganić. Nie zawsze się udaje oczywiście ale zauważyłam że takie dowartosciowywanie przynosi niesamowite skutki. Np głupie zauważenia "o, naprawiłeś mi radio w aucie, co ja bym bez Ciebie". Czasem to aż komicznie brzmi i nawet jeśli wywołuje poblazliwy uśmiech to DZIAŁA!
    Żeby nie było -mój mąż ma bardzo trudny charakter-często tez przychodzi podminowany stresami związanymi z jego dniem pracy i często byśmy się klocili gdyby nie to, że czasem język krwawi mi od gryzienia sie:) ale wiem, że dobre jedzenie nie zaszkodzi, wiec często coś gotuję, co wiem ze lubi. Niepytanie o szczegóły dnia i silenie się na kontakt często są w menu. Po prostu facet musi czasem odreagować na swój sposob-nie da się nikogo (nas kobiet tez) zmusić do dialogu.
    Jego praca jest stresująca na pewno dla obojga, nie dziwie się ze brakuje Ci czasem cierpliwości. Może jak ochloniecie to będziecie mogli porozmawiać o tym co Was boli. Wiadomo, że z pracą ciężko, ale trzeba ustawić sobie priorytety.
    Tymczasem Ty też wyjdź na długi jesienny spacer - zobacz jaki świat jest piękny. Jesteście zdrowi. Macie pracę. Świat nie kończy się na tym cyklu a za jakiś czas będziesz patrzeć na ta sytuację z dystansem - być może trzymając już na rękach maleństwo... przesyłam dużo promyczków! :)*
    Wow! Podziwiam! Moja mama tez mi czesto powtarza, ze czasem powinnam byc glucha i slepa...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostre zapalenie pęcherza plus wysoka gorączka i wymioty...juz jest lepiej...antybiotyk i kroplówki dają rade :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Ostre zapalenie pęcherza plus wysoka gorączka i wymioty...juz jest lepiej...antybiotyk i kroplówki dają rade :-)
    Ciesze sie, że lepiej. Trzymajcie się!!

Andzia1984 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:

Oj biedactwo, zdrowia, zdrowia życzę!

Trzymajcie się!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia zdrowka dla corci!!!

Monia kiedy bete powtarzasz?????

Ja dzisiaj sie z mezem pozarlam wrecz sztucce lecialy( ja rzucalam:p)...szkoda gadac

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś w jajko trafiła, Amus.... na litość boską ;) ;p

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W stope dostal z lyzeczki, mysle ze przezyje:p

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm :)

Miu95, pytalam dzis lekarza o prl ponizej normy, bo mi tez spadla i juz drugi powiedzial mi, ze to nie jest problem :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, ja rozumiem uczyc talerze latac ale zeby sztućce? :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...wiecie może czy jak brałam clo a teraz duphaston. To czy mogę brać REVALID takie kapsułki na włosy.Gin nie odpisuje i nie wiem czy stosować włosy mi lecą!!!

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sztućcami to bardziej ekonomicznie :)

Obiad na jutro zrobiony, łazienka umyta, będę mogła jutro nadganiać zaległości z pracy - w poniedziałek zebranie :/
    Dobranoc dziewczyny, tak mnie ten tydzień zmęczył, że lecę zaraz spać.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    Hej dziewczyny...wiecie może czy jak brałam clo a teraz duphaston. To czy mogę brać REVALID takie kapsułki na włosy.Gin nie odpisuje i nie wiem czy stosować włosy mi lecą!!!

Revalid to tylko suplement diety, więc niby nie powinno być jakichś wielkich przeciwwskazań... A nie masz od niego ulotki? Powinno być napisane, jeśli nie powinno się go z czymś łączyć.

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ