SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 20 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VanityPlates wrote:
    hej Dziewczyny! mam pytanie, biorę Clostilbegyt 5-9 dc, dziś już 5 dzień z tym lekiem. Gin zapisała mi duphaston i mam go brać od 11 do 21 dc, czy tez tak macie? Kiedy powinnam zacząć współżycie? dopiero 9-10 dzień? czy kiedy? mój gin powiedział, że mamy się kochać co 2 dzień, bo tak to sperma będzie pozbawiona plemników :/ kiedy dokładnie powinno być jajeczkowanie przy pobieraniu tego leku? po 10 dniu, czy w czasie brania? robi lam wczoraj wieczorem test owulacyjny to totalnie negatywny :-( nawet cienia 2 kreski nie ma :/ proszę o info od doświadczonych koleżanek :)))
    Ja również brałam clo (jako wspomagacz owulacji) od 5 do 9 dc, a potem miałam zleconą luteinę od 12 dnia cyklu przez 14 dni - bez monitoringu - stosunki zalecone (chyba) od 12 dnia cyklu codziennie do 16 dc, a na podgląd miałam się zjawić dopiero pod koniec cyklu. No i okazało się, że lekarz wyhodował mi dwie torbiele...Zmieniłam lekarza, i ten stwierdził, że nie potrzebne mi wspomagacze skoro - owulację mam bez leków.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina nie byla glupim pomyslem. Glupim pomyslem i winowajca tego, ze powstala torbiel bylo zbyt wczesne branie luteiny, bo to ona prawdopodobnie zahamowala pekniecie pecherzyka czyli owulacje. Z niepeknietego pecherzyka zrobila sie torbiel i kolo zamyka sie. Bez monitoringu mozna tez wykumac kiedy brac luteine. Po czym poznac kiedy? Najprosciej mierzyc temperature i od 3 dnia po skoku brac lutke albo duphaston przez 10 dni...

VanityPlates, jak bedziesz brala tak jak Ci kazal gin to nabawisz sie takiej sytuacji jak Mariczka - z bardzo duzym prawdopodobientwem.

Jak to dziala? Lutka i duphaston to pogesteron. Progesteron pojawia sie naturalnie w organizmie po owulacji, wiec jak dostarcza sie go wczesniej dodatkowo w tabletkach to organizm glupieje i nie dochodzi do owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:24

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od razu lekarz powiedziala, ze albo po owu, albo od 20dc, zależy czy owu byla czy niem

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    AMUS :)

odpowiadam:) nie nie dostawałam prenygylu bo miałam pęcherzyki zawsze duże ok 28 mm i pękały same :)

Monia, czy to znaczy, że beta dobra? Trzymam kciuki, żeby tak!

Lolcia, ja jestem z Wrocławia (a raczej będę, jak wrócę), to niedaleko :)
    Nawet zajrzałam na tę stronę Invicty, ale z promocji nie skorzystamy bo raz, że nas do końca października nie ma, a dwa, że dałam sobie sama po rękach - o klinice będziemy myśleć za 4 cykli - jeszcze 1 z Clo, potem 1 przerwy, potem 2 z Clo. I mam szczerą nadzieję, że przed upływem tych 4 cykli już będzie fasola.

Vanity Plates, ja bym też polecała monitoring przy Clo, ja nie mogę robić "pełnego", ale robię przynajmniej jedno usg jak akurat jestem w PL na początku cyklu, żeby zobaczyć czy nie ma hiperstymulacji.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, jeszcze pytanie co do progesteronu - już to było gdzieś tutaj wałkowane na forum, ale nie pamiętam, jaka była konkluzja… Duphaston ma w ulotce napisane, że nie hamuje owulacji, dziewczyny to jakoś tłumaczyły, że działa na endometrium, ale że jest syntetyczny, to owulacji hamować nie powinien. Z drugiej strony już parę razy słyszałam, że jak się go da za wcześnie, to jest problem, bo owu nie ma i się robią torbiele z niepękniętych pęcherzyków (tak jak pisałaś).

Ja w sumie też nie jestem w 100% pewna, że miałam owu tak jak mi OF pokazuje (i jak prognozował gin po usg w 8dc), no ale skoro lekarz kazał jeść dupka od 14.10, to jem, stwierdziłam że nie będę kombinować, bo mi głowa puchnie :)

A teraz z kolei mam obawy, że wcale jajo nie pękło, i zastanawiam się, czy nie zrobić progesteronu teraz (dupek nie powinien przeszkadzać?), tylko tutaj w DE jeszcze nie robiłam żadnych badań krwi i nie wiem w ogóle na ile to proste...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza beta 52,090 a druga 127 ,000
    chyba dobrze coooo ? chyba naprawe jestem w ciąży :)

ale.ale, Anatolka, Lolcia_81, figielek, Amberla, scarllet, tulipanna, pabelka88, _analiza lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do gin . Kazała przyjść za tydzień na wizytę :) i wylachała mnie bo jej powiedziałam, że zrobiłam 3 testy bo nie wierzyłam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, GRATULACJE!

Niech pięknie rośnie fasolka!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już jestem spokojniejsza :) dziękuje <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dziewczyny, jest ktoras z Warszawy? Gdzie najlepiej zbadać nasienie?
    my badalismy w Invimedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    pierwsza beta 52,090 a druga 127 ,000
    chyba dobrze coooo ? chyba naprawe jestem w ciąży :)
    jest ok, gratulacje. :) :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem jak z tym dupkiem syntetykiem do konca. Ani ze mnie chemik, ani lekarz ;) ale tez sie spotkalam z twierdzeniem, ze moze blokowac. Ja bym nie ryzykowala... Sama mialam po wrzesniowym pecherzyku torbielke z niepeknietego i dostalam antykoncepcje na 21 dni... Nic milego skoro mozna poczekac te kilka dni, to bym poczekala...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia super beta gratki !!!:D

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wielkie gratulacje !!!!!!

A ja własnie wróciłam od gina i tak myślę, że to chyba było ostatnie nasze spotkanie... nie że go nie lubie, lubię bardzo :D ale obejrzał wyniki męża, obejrzał mój pęcherzyk (dziś 12dc 13mmx16mm) i wypisał dwa skierowania do kliniki, jedno dla męża na powtórne badanie nasienia, drugie dla mnie, na inseminację domaciczną. Kazała jeszcze zrobić IgG i IgM na Chlamydie i AMH, bo na pewno będą chcieli w klinice a u nas taniej zrobię.
    Powiedział, że jak drugie badanie da podobny wynik jak pierwsze, to on mnie nie chce naciagac i stymulowac bez sensu, kiedy szanse są bardzo mizerne. Szczery jest i za to też go lubie :)
    Więc w tym cyklu sobie dalej mierzę tempkę, nie biorę żadnego pregnylu ani nic, zobaczę czy sam pęknie, i zbieram badania do kliniki :)

Buziaki dziewczynki :) i miłego dnia :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, skierowanie do kliniki? To jakiejs na nfz?

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wielkie gratulacje!! :)

UDizp2.png4vvop2.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Lolcia, skierowanie do kliniki? To jakiejs na nfz?

Anatolka , a skąd, prywatnie :P
    Akurat ten mój gin ma znajomego w Invimedzie i mam takie skierowanie ze z nim mam 50% zniżki na pierwszą wizytę,ale powiedział, że jak wolę np Invictę to nie ma problemu, po prostu z jego doświadczenia wynika, że jak juz pacjentki ida do kliniki z dignozą i skierowaniem, to jakoś tak szybciej te wszystkie procedury idą, nie wiem, nie zastanawiałam się głębiej ;)

Na razie trzymam się za portfel i liczę ile kasy mi na to potrzeba :o

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo na pierwszą wizyte... My mieliśmy koło 200zł za wizyte partnerska pierwszą. 300 zł wymaz na chlamydia, ureaplasma, mycoplasma. 300zł fragmentacja dna plemników i kilkaset zł za zlecone hormony dla mnie... ale pozniej juz normalnie w zasadzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:13

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, z jednej strony szkoda, ale z drugiej fajnie, że Cię nie bajeruje i od razu kieruje do skutecznego leczenia. No i jak zobaczyłam na stronie Invicty te zapewnienia, że u nich 9 par na 10 zachodzi w ciążę, to od razu mnie to podniosło na duchu (a wiadomo, że tam i tak trafiają te "nieoptymalne" przypadki). Więc wszystko będzie dobrze, głowa do góry!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dużo na pierwszą wizyte... My mieliśmy koło 200zł za wizyte partnerska pierwszą. 300 zł wymaz na chlamydia, ureaplasma, mycoplasma. 300zł defragmentacja dna plemników i kilkaset zł za zlecone hormony dla mnie... ale pozniej juz normalnie w zasadzie :)

Maaatko, jakie ceny… Ja miałam chlamydię, ureoplazmę i mykoplazmę robione ponad rok temu, ale za wszystkie trzy zapłaciłam w laboratorium 120zł…
    Anatolka, a jak jest w tych klinikach, jak oni zlecają badania, to trzeba robić u nich w labie, czy można zrobić gdzie się chce?

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ