X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dużo na pierwszą wizyte... My mieliśmy koło 200zł za wizyte partnerska pierwszą. 300 zł wymaz na chlamydia, ureaplasma, mycoplasma. 300zł defragmentacja dna plemników i kilkaset zł za zlecone hormony dla mnie... ale pozniej juz normalnie w zasadzie :)
    a po co ta defragmentacja? Co to jest?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dziewczyny, jest ktoras z Warszawy? Gdzie najlepiej zbadać nasienie?
    Hej ho!My badalismy w Invicta.Mile warunki, wybuk w 3 dni.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    my badalismy w Invimedzie.
    Ile za badanie? Z wizyta braliście czy samo badanie? Kurcze, bo cos nie wierze, ze sie uda z tym cyklem, a wolalabym od razu mężowi zrobić co trzeba, żeby trochę nerwy uspokoić.

dzisiaj kolezanki z pracy chwalily sie brzuszkami i przysylaly fotki na maila. A ja w ryk oczywiście... Tak żeby nikt nie widzial. Smutno mi strasznie :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    dzisiaj kolezanki z pracy chwalily sie brzuszkami i przysylaly fotki na maila. A ja w ryk oczywiście... Tak żeby nikt nie widzial. Smutno mi strasznie :(

Ech, nie ma jak to ludzkie wyczucie… Kathleen, nie martw się, będziesz miała swojego własnego brzuszka :*

Tulipanna, a Wy zaczęliście od kliniki? Czy najpierw do zwykłego gina?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze. Co oznaczają puste kropki na wykresie, a co pełne?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    pierwsza beta 52,090 a druga 127 ,000
    chyba dobrze coooo ? chyba naprawe jestem w ciąży :)

Jestes jestes...gratuluje!!

KathleenPL lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spuznienie@ dzien 3.
    Monia serdecznie gratuluje!!!!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Maaatko, jakie ceny… Ja miałam chlamydię, ureoplazmę i mykoplazmę robione ponad rok temu, ale za wszystkie trzy zapłaciłam w laboratorium 120zł…
    Anatolka, a jak jest w tych klinikach, jak oni zlecają badania, to trzeba robić u nich w labie, czy można zrobić gdzie się chce?

To juz niewazne chyba... Ja robilam blizej domu :) nie kazali mi w klinice.

Fragmentacja to jakis tam rodzaj genetycznego badania. Nie wglebialam sie w to, bo mielismy super wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:12

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze. Co oznaczają puste kropki na wykresie, a co pełne?

Te puste to chyba wtedy, jak zrobisz pomiar poza normalną godziną (godziną, w której robisz większość pomiarów).

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje! I trzymam kciuki za spokojne 9 miechów :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ile za badanie? Z wizyta braliście czy samo badanie? Kurcze, bo cos nie wierze, ze sie uda z tym cyklem, a wolalabym od razu mężowi zrobić co trzeba, żeby trochę nerwy uspokoić.

my robilismy samo badanie, tyle ze czekalismy 2 tygodnie bo były kolejki jak teraz to nie wiem. Natomiast mi gin moj powiedzial, ze wystarczy badanie podstawowe chyba za 125 zł(cos tak trzeba ich dopytac) a jest rozszerzone za 180 czy jakos tak. My mielismy podstawowe dobre wiec gin powiedzial, ze rozszerzonego nie trzeba.

• VanityPlates Znajoma

Wysłany: 20 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Widziałam w innym watku jakie mieliście wyniki nasienia miesiąc temu, 0% prawidlowych ? Powtarzaliście może te badania ? Poprawiło się ? :) Lekarze dają wam szansę na naturalne poczęcie ?

Powodzenia :)

badań nie robiliśmy ponownie. Póki co mąż miał robione wszystkie usg, badania hormonów i wszystko wyszło super :( nie mają się do czego przyczepić więc kazali zrobić badanie na kariotyp (nie wiem jak u Was, u nas małe 1500 zł kosztuje), ale póki co z tym czekamy. Mąż zmienił tryb życia na bardziej "zdrowy", wymieniliśmy całą "uciskową" garderobę i bierze PROFERTIL. Chcemy poczekać, aż miną 3 miesiące od poprzedniego badania i wtedy powtórzy. Jeśli będzie lipa to zbadamy ten kariotyp:( u mnie niby wszystko ok, ale wydaje mi się że od tego stresu odkąd się dowiedzieliśmy też zaczynam mieć problemy z owulacją :/ i stąd CLO i dupek zapisany :( a jeśli chodzi o naturalne poczęcie, to oczywiście jeśli wyniki męża się nie poprawią to nie mam szans. Jedynie invitro bo nawet na inseminacje to za mało..

• _analiza Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- gratulacje!!!
    Właśnie odebrałam progesteron wynik 17,33 w 26 dc i ok 9dpo.
    Myślę że nie jest źle i przynajmniej 1 jajeczko pękło. Ale nadziei raczej nie mam na powodzenie w tym cyklu bo wydaje mi się ze gdyby coś juz było to powinien być wyższy...
    Tak czy siak troszkę korciło mnie żeby zrobić tez betę ale będę grzecznie czekać na termin @.

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jak test. ?

Monia gratluje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

pabelka a testowałaś? ja już 43 dc, 2 dalej nie ma. Juz wytrzymam do 28-go do wizyty w klinice, to moze mi powiedza, co mi sie tam znowu porobilo.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

My w Invicta, badanie podstawowe 100 zl, wynik w 3 dni.Z tego co pamietam to badanie rozszerzone 170

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Monia- gratulacje!!!
    Właśnie odebrałam progesteron wynik 17,33 w 26 dc i ok 9dpo.
    Myślę że nie jest źle i przynajmniej 1 jajeczko pękło. Ale nadziei raczej nie mam na powodzenie w tym cyklu bo wydaje mi się ze gdyby coś juz było to powinien być wyższy...
    Tak czy siak troszkę korciło mnie żeby zrobić tez betę ale będę grzecznie czekać na termin @.
    ja mialam taki progesteron 7 dpo mysle ze jest dobry:) owulka była

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz robil spermiogram 2 razy, w 2 roznych klinikach i w obu przpadkach wynik byl po 3 GODZINACH! Strasznie dlugo Wam kaza czekac...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka jak sa kolejki to sie czeka, ja mam o tyle dobrze ze oni chca swoje badania jezeli chodzi o nasienie, a bede tam uderzac wiec jeden wydatek z glowy. :D

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 dni do @, nie wytrzymam. Zn. raczej nie wierze, ze cos będzie, ale siedze jak na szpilkach, juz bym sikanca zrobila XD W srode progesteron. A jak tylko @ przyjdzie to od razu męża na badania... Dlatego pytam bo chcialabym sie szybko umówić, zalatwic to i wykluczyć jeden powod. Juz go szprycuje mącą, a dzis mieszanke ziolek mu zrobilam, będzie pil codziennie XD
    Alez on ma cierpliwość...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ