X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

Myślę o tym, ze musze isc do roboty to mnie krew zalewa. Oby do weekendu!

Witamy w klubie pracujących w długi weekend ;)
    Ja akurat juz bym w domu swira dostała 4 dni sama :o i mi to w zasadzie pasuje ze idę do pracy ;) ale jak mi budzik zadzwonił o 5.30 to baaardzo się z tobą laczylam w bólu ;)
    Moja @ cos sie nie moze namyśle i przyjść, brzuch boli a @ nie ma :( niech mnie nawet nie wnerwia bo jeszcze jeden dzień PMS dłużej i sama na sobie popelnie mord ;)
    Miłego dnia dziewczyny :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez mam szkolenie... Znow sie nagadam... Tez sie lacze w bolu...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj do pracy... Ale tu nie ma długiego weekendu, więc cały długi tydzień pracy przede mną.

Muszę cos dla siebie zrobić w tym tygodniu, może masaż :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja @ niestety nie namyślała się, przyszła niechciana. Od jutra znowu zaczynam CLO. Czy macie jakieś skutki uboczne?

miłej pracy pracującym.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje i dzis i jutro... Caly tydzień normalnie pracujacy. W mojej korpo nie ma czegoś takiego jak swieta.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki podczytuje Was cały czas i fajnie jest być z Wami, bo nikt nie rozumie tak jak Wy;-)
    Ja po 7 zastrzykach fostimonu i 4 clo i nic nie urosło jakiś trzy małe 11mm frędzle.... od dziś duphaston i czekam na nową partie stymulacji.
    Gdybym miała wolne z 10 tys to za 2 cykle miałabym in vitro ale poczekam na rządowe bo spełniamy z mężem wszystkie wymogi..

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    83,9 dzisiaj na wadze :-(

KathleenPL lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam. Narzekalam jak tyle bylo, teraz chcialabym do tego wrócić...
    Ale... Wrocilam do Cindy wiec jest git :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:29

Andzia1984 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Zazdraszczam. Narzekalam jak tyle bylo, teraz chcialabym do tego wrócić...
    Ale... Wrocilam do Cindy wiec jest git :D
    Kasia- damy radę :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Nooo, ja się chyba domyślam na co wpływają ślimaki, Tulipanna, Ty swojemu nie dawaj, bo wtedy całkiem przedawkujecie <3

:D
    Hahaha ale się uśmiałam Ale.ale :P Znaczy się, czego jeszcze mamy nie jeść :P Owoców morza tak? Czekolady?Sproszkowanych rogów nosorożca? :P
    Ale.ale, staramy się co miesiąc przedawkować i jakoś się nie udaje ;/ ehhh...chyba mi to nie grozi:P a abstynencja nie wskazana :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Oooo dzieki, spytam :) moze w udo wywolywalby mniej stresu? Hmm... :)
    Anatolko, łykasz rutinoskorbin? Nie będą Ci się tak sińce robić, bo uszczelnia naczynia krwionośne. A na siniaki polecam Ci maść z arniki, szybciej się wchłaniają sińce. Już Ci gdzieś tam wcześniej pisałam, ale nie wiem czy czytałaś.
    Ja mam wolne, idę umyć drugie okno, bo ostatnio @ mnie powaliła i nie skończyłam.
    Wzięłam dziś clo.. Wiecie co? Wzięłam 3/4 tabletki, boje się ze jak po połówce za 1 razem miałam 2 pęcherzyki to teraz narośnie ich 3 albo więcej po całej tabletce.. Co myślicie? Ostatnio co prawda był 1 pęcherzyk po połówce, dlatego gin kazał wziąć teraz 1 sztukę dziennie. Ale boję się ze będą 3. Uzgodniliśmy z moim, że wtedy nie będziemy próbować, bo ja ewentualnej ciąży trojaczej bym nie dała rady ze względu na budowę chyba. No i wzięłam 3/4 tabletki...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj się ledwo trzymam bo przeziębienie dopadło mnie i męża, a jeszcze jutro praca :/.

Jak to jest u was?
    Ból jajników podczas brania CLO (5-9dc u mnie), potem przestaje boleć i dopiero odczuwacie w dniu owulacji?

Staram się siebie zbadać objawowo ;) bo po pierwszym cyklu z CLO nic nie urosło, ale miałam monitornig 15dc. Za to mocno mnie zawsze boli koło 7-8dc czyli 4ty dzień brania CLO. Czy jest możliwa już wtedy owulacja?

Tym razem mam przyjść na monitoring 17dc, ale zastanawiam się czy nie ma opcji abym miała jakąś mega krótką fazę pierwszą.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak nie działa w przełożeniu więcej Clo = więcej pęcherzyków. Wszystko zależy od tego dlaczego gin zalecił zwiększenie dawki.
    Ja zacznałam od 1 tbl i najpierwnie działo się nic, a po kilku dniach był jeden wielki pęcherzyk 19mm. Ale przez 3 cykle to dawało owu dopiero w 23-26dc, więc biorę 2 tbl i teraz jest normalnie, 16dc. Magia...

Edit: A, chba muszę dodać, że biorę 2-6dc (albo 3-7 jak mi się zapomni xD)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 10:54

Miu95 lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj się ledwo trzymam bo przeziębienie dopadło mnie i męża, a jeszcze jutro praca :/.

Jak to jest u was?
    Ból jajników podczas brania CLO (5-9dc u mnie), potem przestaje boleć i dopiero odczuwacie w dniu owulacji?

Staram się siebie zbadać objawowo ;) bo po pierwszym cyklu z CLO nic nie urosło, ale miałam monitornig 15dc. Za to mocno mnie zawsze boli koło 7-8dc czyli 4ty dzień brania CLO. Czy jest możliwa już wtedy owulacja?

Tym razem mam przyjść na monitoring 17dc, ale zastanawiam się czy nie ma opcji abym miała jakąś mega krótką fazę pierwszą.

Mnie kłuje dopiero sama owulacja, przy braniu nic nie czuję.

Nie jest możliwe, żeby owulacja była podczas brania Clo, mechanizm jest taki, że owu powoduje odstawienie leku, nie jego branie (tak jak z luteiną, gdzie krwawienie jest po odstawieniu). Mądre głowy mówią, że owu ma bć między 5 a 12 dniem po odstawieniu. Czyli przy Twoim schemacie brania 14-21dc.

Miu95 lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Kasia- damy radę :)

Hahaha... A ja nie jestem Kasia XD Tylko Olga. Ksywa jest ze starych czasów gdy grałam w papierowe RPG i zawsze moja postać to byla Kathleen :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Hej dziewczyny,

Jak to jest u was?

Miu, u mnie to jest tak, że po prostu że je odczuwam...nie jest to jakiś ból tylko po prostu wrażenie, że są. U mnie w cyklach bez clo pęcherzyk 23 mm był w 15 dc i miałam podawany pregnyl. Teraz po clo w 12 dc były dwa pęcherzyki *23 i 19 mm) w drugim cyklu pojechałam na monit w 11 dc i też był pęcherzyk 23 mm (jeden), dziś zaczęłam 3 cykl z clo. Mi w pierwszym cyklu lekarz kazał być na monicie 12-13 dc. Nie później. Ale ja biorę od 3-7dc clo. I raczej odczuwam w trakcie brania jajniki oba ale nieco mocniej ten w którym jest ovu

Miu95 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Hahaha... A ja nie jestem Kasia XD Tylko Olga. Ksywa jest ze starych czasów gdy grałam w papierowe RPG i zawsze moja postać to byla Kathleen :D
    Witam imienniczkę :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Witam imienniczkę :P
    A zawsze bylam przekonana, ze to imie nie jest zbyt popularne. Cóż, swiat jest mały :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A zawsze bylam przekonana, ze to imie nie jest zbyt popularne. Cóż, swiat jest mały :D
    Ja też tak myslałam. Przez całe swoje życie Ty jesteś 3 poznaną osobą o tym imieniu :P Ale może to i lepiej:P Krzyknie ktoś Olga, odwrócę się ja, a spróbuj w tłumie krzyknąć inne, bardziej popularne imię :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja też tak myslałam. Przez całe swoje życie Ty jesteś 3 poznaną osobą o tym imieniu :P Ale może to i lepiej:P Krzyknie ktoś Olga, odwrócę się ja, a spróbuj w tłumie krzyknąć inne, bardziej popularne imię :)
    Ja mam koleżankę w pracy Olga, którą ma dwa nazwiska tak jak ja i nas ciągle mylą :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ