X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, muszę to sobie wszystko zapisać;)...

A jest szansa, żeby po braniu CLO w 5-9dc, przy monitoringu 15dc nie było nic (lekarz stwierdził, że chyba cykl owulacyjny) a potem urosło? Bo koniec końców wzięłam luteinę na wywołanie juz 16dc i potem miałam wrażenie, że coś się mogło dziać jednak.

Tylko u mnie @ w zasadzie juz nie występują samoistnie, ostatnie cykle bez trwały nawet do 160 dni i musiałam je w końcu wywołać luteiną czy cyclo-progynovą :[.

No nic, jeszcze przez tydzień będę się zamartwiać bo w przyszły pon dopiero mnie monitoring czeka :(. Już mam dość tych wszystkich tabletek, przy mojej pracy ciężko o jakiś harmonogram a różne rzeczy muszę łykać o różnych porach dnia. Zresztą same wiecie jak jest...

I jeszcze przez tą zmianę czasu mi się zegar biologiczny rozregulował. Ostatnie 4 dni nie byłam w stanie zmierzyć dobrze tempki rano bo się budziłam dużo wcześniej albo zapominałam i zasypiałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:19

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak troche z innej beczki. Na piatek zapisalam sie do neurologa, bo meczy mnie od kilku miesiecy pewna wstydliwa rzecz. Nie zawsze, ale czesto, podczas serduszkowania, gdy zbliza sie orgazm i jest mi mega przyjemnie, nagle lapie mnie ogromny bol i zawroty glowy, czuje jakbym zaraz miala stracic przytomnosc, niekiedy jest mi wrecz niedobrze! Ostatnio ten bol glowy trwal godzine po. Na poczatku M. Sie cieszyl ze doprowadza mnie do utraty przytomnosci :-) ale terax mnie to przeraza, bo to wcale nie jest przyjemne. Doszlo do tego ze powstrzymuje sie,zeby nie bylo mi dobrze :-( strasznie sie boje zeby nie bylo to cos neurologicznego

• julia0903 Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja po wizycie wiec czwartkowy moj 3 cm pecherzyk pekl wczoraj, tr
    oche plynu sie zebralo i dlatego czuje dyskomfort:/
    To pewnie wczoraj mial 3,5cm lekarz powiedzial ze szans na ciaze niema:/ a wy macie jakies doswiadczenie co sadzicie? Jest nadzieja??

2c1c57899ce0f52944ce93a5fdc51edf.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, muszę to sobie wszystko zapisać;)...

A jest szansa, żeby po braniu CLO w 5-9dc, przy monitoringu 15dc nie było nic (lekarz stwierdził, że chyba cykl owulacyjny) a potem urosło? Bo koniec końców wzięłam luteinę na wywołanie juz 16dc i potem miałam wrażenie, że coś się mogło dziać jednak.

Tylko u mnie @ w zasadzie juz nie występują samoistnie, ostatnie cykle bez trwały nawet do 160 dni i musiałam je w końcu wywołać luteiną czy cyclo-progynovą :[.

No nic, jeszcze przez tydzień będę się zamartwiać bo w przyszły pon dopiero mnie monitoring czeka :(. Już mam dość tych wszystkich tabletek, przy mojej pracy ciężko o jakiś harmonogram a różne rzeczy muszę łykać o różnych porach dnia. Zresztą same wiecie jak jest...

I jeszcze przez tą zmianę czasu mi się zegar biologiczny rozregulował. Ostatnie 4 dni nie byłam w stanie zmierzyć dobrze tempki rano bo się budziłam dużo wcześniej albo zapominałam i zasypiałam :P

W to, ze jednego dnia nie bylo, a potem nagle urosło to ciężko mi uwierzyć. Ale to skonsultuj z lekarzem.

U mnie też @ bez lutki w zdarzała się raz na pól roku wiec rozumiem :/ Masakra... Zn. Jak sie nie staralismy to to bylo nawet przyjemne XD Ale teraz... Ehhh...

Ja idę w piątek do lekarza, to będzie jakiś... 18dc. Poprosze ja o USG i zobaczymy co tam sie porobilo o czy dziady w ogóle pękają.

Miu95 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem hardkorem, 81% czekolada to nic. Dzis kupilam 90% :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    A ja tak troche z innej beczki. Na piatek zapisalam sie do neurologa, bo meczy mnie od kilku miesiecy pewna wstydliwa rzecz. Nie zawsze, ale czesto, podczas serduszkowania, gdy zbliza sie orgazm i jest mi mega przyjemnie, nagle lapie mnie ogromny bol i zawroty glowy, czuje jakbym zaraz miala stracic przytomnosc, niekiedy jest mi wrecz niedobrze! Ostatnio ten bol glowy trwal godzine po. Na poczatku M. Sie cieszyl ze doprowadza mnie do utraty przytomnosci :-) ale terax mnie to przeraza, bo to wcale nie jest przyjemne. Doszlo do tego ze powstrzymuje sie,zeby nie bylo mi dobrze :-( strasznie sie boje zeby nie bylo to cos neurologicznego
    Scarlet...to moze oznaczac problemy z krążeniem.. nie masz zadnych tego typu kłopotów???Seks to wysiłek a wysiłek to inne krążenie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie mialam problemow z sercem, krazeniem, cisnieniem.. no ale latka leca, moglo sie cos popsuc. No i te wszystkie leki, ktorymi nas faszeruja tez jakis wplyw na organizm musza miec

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Hahaha... A ja nie jestem Kasia XD Tylko Olga. Ksywa jest ze starych czasów gdy grałam w papierowe RPG i zawsze moja postać to byla Kathleen :D
    No niezła zmyłka...zatem Olga damy rade :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet - zdecydowanie musisz to zbadać, bo może to być coś niebezpiecznego dla zdrowia. Najlepiej weź ze sobą całą dokumentację zdrowotną jaką posiadasz, spis leków, postaraj się sobie przypomnieć dokładnie sytuacje itp. Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Kieeeeedyś oglądałam program o podobnych problemach, teraz nic sobie nie przypominam ale mam wrażenie, że tam na takie rzeczy jak ból głowy wpływała pozycja...

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam zel z heparyna :) forte jakis, zobaczymy co i jak :) pani aptekarka powiedziala, ze silniejszy niz taki z arnika.

Tulipanno, czytalam o rutinoscorbinie - dziekuje :)

Ps. Olga Kaska zwana, anonimowo mozna zaprosic do korpo PIP i skontroluja, ze nie bylo wolnego w "czerwona kartke"... Moze pracodawca by zmadrzal?

KathleenPL lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kupilam zel z heparyna :) forte jakis, zobaczymy co i jak :) pani aptekarka powiedziala, ze silniejszy niz taki z arnika.

Tulipanno, czytalam o rutinoscorbinie - dziekuje :)

Ps. Olga Kaska zwana, anonimowo mozna zaprosic do korpo PIP i skontroluja, ze nie bylo wolnego w "czerwona kartke"... Moze pracodawca by zmadrzal?

No właśnie, moja korpo dała nam wolne dzisiaj za 1 listopada i jutro normalnie też wolne. Nie mogą chyba tak robić, że nie masz wolnego...

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    No właśnie, moja korpo dała nam wolne dzisiaj za 1 listopada i jutro normalnie też wolne. Nie mogą chyba tak robić, że nie masz wolnego...

To jest bezprawne. Jestem BHP-owcem zawodowo :) a zaprosic mozna calkiem anonimowo, w korpo nie dojda kto to zrobil, bo za duzo pracownikow.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mozna, bo moja korpo jest międzynarodowa i pracujemy wtedy kiedy nasi klienci. Dwa mamy umowy zmianowe obejmujące swieta. Trzy, zawsze pytaja nas kto chce zostać i odebrac innego dnia, ale jak nikt sie nie zglosi to znajda "ochotników".

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w zamian musisz mieć kiedy indziej...
    u nas też dzisiaj niektórzy są, bo raportowanie tygodniowe musi wyjść, ale jutro null. Bank holiday i do widzenia :)

Anatolko BHPowcu a wiesz coś o nadużyciach zadaniowego czasu pracy? U nas jak trzeb zostać po godzinach, to trzeba, a jak chcesz odebrać to wielki problem. Czy można ich jakoś zmusić? Nie ma ewidencji godzinowej tylko lista dzienna, a nikt nie zapisuje ile kto pracował...

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, to sie wycwanili faktycznie u Ciebie. Praca zmianowa zapisana w umowie - na to sie nie da nic poradzic. Tylko odbiorka w inny dzien... W taki sposob maja prawo oczekiwac pracy w dni wolne.

Yousee, teoria jest taka, ze zadaniowo powinnas dostawac tyle roboty, ze pracujac w normalym tempie i strannie nie zajmie to wiecej niz 8h czyli jak przy zwyczajnym etacie. Ewidencjonowac czasu pracy pracodawca nie ma obowiazku (poza urlopami itp). Jesli daja Ci wiecej pracy (niz na te 8h) to to powinny byc nadgodziny, ale jak zmusic pracodawce, zeby pozwolil odebrac hmm spytam taty, on ma 10x dluzsze doswiadczenie ;) generalnie, wiesz nikt nie lubi byc zmuszany, a pracodawcy szczegolnie, wiec nie wiem czy to tak po dobroci, polubownie sie da zalatwic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:10

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam dni do odbioru ofc.
    ale nie ma co stękać, jest jak jest i nie chcę zmieniać na razie.

Ale mam dzis zawroty Glowy, masakra!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne uderzenia goraca ostatnio, poce sie w nocy okropnie, czasem musze koszulke zmienic na swieza, bo tak sie zgrzeje... Pewnie od tych zastrzykow. No coz...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak paczam i paczam na ten swój wykres z nadzieją, ze cos sie z niego wykluje. Mój mąż znowu steka i kreci nosem...
    Ale wygląda na to, ze owu będzie mniej wiecej w tym samym czasie co poprzednio...
    Chociaz mam trochę dość tego życia od owu do owu,od jednych tabsów do drugich, of jednego mierzenia temp do nastepnej.
    A nadziei juz chyba nie mam wcale... Hej, zobaczymy co powie moja gin w piątek, ale marnie to widzę...

W srode moi rodzice zabierają młodą na Wieś i idziemy z małżem do kina na Interstellar. Widziala moze ktoras?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    moze byc ze albo sie denerwujesz z powodu tego ze chcesz zajsc w ciaze i serduszowanie wywoluje podswiadomie stres, ale nie zaszkodzi zrobic badan. Pewnie neurolog skieruje na rezonans/tomografie, morfologia jak bedzie dobre to pewnie wskaze psychiatre,

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam okropne uderzenia goraca ostatnio, poce sie w nocy okropnie, czasem musze koszulke zmienic na swieza, bo tak sie zgrzeje... Pewnie od tych zastrzykow. No coz...

Ja mam tak w pracy, ale to przez wentylacje i kline w biurze. Jak wieje to na mnie i zamarzam, jak ja wylacze to duchota i nie da sie wytrzymać. Masakraaaa!!!
    Juz czuje, ze mnie w kościach łamie wiec zaraz przypełznie choróbsko jakieś!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ