X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    No ale w zamian musisz mieć kiedy indziej...
    u nas też dzisiaj niektórzy są, bo raportowanie tygodniowe musi wyjść, ale jutro null. Bank holiday i do widzenia :)

Anatolko BHPowcu a wiesz coś o nadużyciach zadaniowego czasu pracy? U nas jak trzeb zostać po godzinach, to trzeba, a jak chcesz odebrać to wielki problem. Czy można ich jakoś zmusić? Nie ma ewidencji godzinowej tylko lista dzienna, a nikt nie zapisuje ile kto pracował...
    to powinni to zapisywac i dawac do podpisu to sa nadgodziny i powinny byc platne, ale jak nie ma dowodu to pozostaje isc do sadu pracy a co za tym idzie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam na badanich wirusologicznych -lekarz mi kazal zrobic przed hsg. Fajnie wydałam ponad 200 zł.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Anatolko, łykasz rutinoskorbin? Nie będą Ci się tak sińce robić, bo uszczelnia naczynia krwionośne. A na siniaki polecam Ci maść z arniki, szybciej się wchłaniają sińce. Już Ci gdzieś tam wcześniej pisałam, ale nie wiem czy czytałaś.
    Ja mam wolne, idę umyć drugie okno, bo ostatnio @ mnie powaliła i nie skończyłam.
    Wzięłam dziś clo.. Wiecie co? Wzięłam 3/4 tabletki, boje się ze jak po połówce za 1 razem miałam 2 pęcherzyki to teraz narośnie ich 3 albo więcej po całej tabletce.. Co myślicie? Ostatnio co prawda był 1 pęcherzyk po połówce, dlatego gin kazał wziąć teraz 1 sztukę dziennie. Ale boję się ze będą 3. Uzgodniliśmy z moim, że wtedy nie będziemy próbować, bo ja ewentualnej ciąży trojaczej bym nie dała rady ze względu na budowę chyba. No i wzięłam 3/4 tabletki...
    Jeszcze raz...rozwieje ktoś????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ja raz mialam kila i tez sie bałam, ale i tak sie nie udało. Niewiadomo jak taka dawka na Ciebie podziała, moze byc wiecej to wtedy odpuscie.

tulipanna lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja mam okropne uderzenia goraca ostatnio, poce sie w nocy okropnie, czasem musze koszulke zmienic na swieza, bo tak sie zgrzeje... Pewnie od tych zastrzykow. No coz...
    W ogóle to Cię podziwiam z tymi zastrzykami. Za każdym razem jak o nich piszesz to robie coraz większe wow! Twarda babka z Ciebie!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Nie wiem no... Ciezko powiedzieć. Ja ostatnio przy polowce mialam dwa. Teraz wzielam 1x1 i zobaczymy co będzie. Ale jakoś nie mam stresa. Dobrze, ze tez nie 3 na raz, ale jakoś myślę, ze jakby bliźniaki z tego wyszly to i tak bylby zonk. Ja w jedno nie wierzę, a co dopiero w dwa XD
    Ale chcialabym mieć troje dzieci :( (wlaczajac w to moja Taske ofc)

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna ja przy dawce 1 tabletki mialam 1 pęcherzyk i przy dawce 1,5 tabletki tez jeden jedyna różnica to wielkośc przy 1 tabletce w 11 dc mial 19 mm a przy 1,5 tabletce w 11 dc mial 26

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:39

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    W ogóle to Cię podziwiam z tymi zastrzykami. Za każdym razem jak o nich piszesz to robie coraz większe wow! Twarda babka z Ciebie!

Dziecka inaczej nie bedzie. Ponad 2 lata na lekach. 14 zwyklych stymulacji. Endometrioza. Nie mam wyjscia. Ivf to realna szansa wreszcie. Tym bardziej, ze jestem przed 30 :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałaś połówkę Olga?Ja też tak miałam w pierwszym cyklu-dwa pęcherzyki..hmmm...no nie wiem..zobaczymy w takim razie co z tego wyjdzie...chodzi mi o to, czy możliwe to przy dobrej odpowiedzi organizmu oczywiście, że im więcej clo tym więcej pęcherzyków???Wiem, że dziewczyny niektóre biorą i 2 tabletki, no ale domyślam się, że nie dlatego przecież gin kazał im brać dwie, że super reagowały na jedną...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc 3/4. Nikt Ci nie powie czy szybciej urosna czy wiecej niz 1. Nie da sie. Ja bralam najczesciej 1 i1/2 clo a nie pamietam, zebym kiedykolwiek miala wiecej niz 1 pecherzyk...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    tulipanna ja przy dawce 1 tabletki mialam 1 pęcherzyk i przy dawce 1,5 tabletki tez jeden jedyna różnica to wielkośc przy 1 tabletce w 11 dc mial 19 mm a przy 1,5 tabletce w 11 dc mial 26
    dzięki Amusku! Planuję iść na monit 10 dc, u mnie ostatnio w 11 dc pęcherzyk miał 23 mm, może spróbuję zapolowac na mniejszy troszkę...sama już nie wiem...

Anatolko, mam niedyskretne pytanie...jeśli nie chcesz...nie odpowiadaj...czy za te gonale i inne stymulanty do ivf to płacisz Ty czy to pokrywa NFZ w ramach programu?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąśnie zrobiłam gluciaka sobie...wypiję zaraz po drugim opakowaniu Maomama (tulipanna kocha Maomamy)
    Potem walnę lampe winka, pistacje już pochrupałam... a za 3 dni zacznę guajazyl...Cykl nr 3 uwazam za rozpoczęty :)

Yousee lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za leki placi sie samemu. Program to badania, przygotowania i procedura bez lekow. Ale przy 3 procedurach leki do ivf sa w pewnym stopniu refundowane. Niezaleznie czy 3 proby rzadowe czy 3 komercyjne czy mieszane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:51

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anatolko za odpowiedz :)

PS. Anatolko, masz wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:43

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsprzedam całe nowiotkie opakowanie Estrofemu na proprawe endo oraz 5 tabl CLO
    Proszę o pw, gdyż nie zaglądam tu często.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Yousee Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powoli otrząsam się z ujemnego testu i zaczynam cykl nr2 z Clo. Za tydzień we wtorek monitoring.

Już sama nie wiem co mam brać...
    Na pewno obłożę się borowiną, poza tym ćwiczenia z Cindy (dziś zaczęłam, ale mój pieseł mi przeszkadzał), w środę wybielanie ząbków i koniec z papierochami.

A dziś na poprawę nastroju jakieś winko :)

Ale ten mój nowy cykl się dziwnie zaczął, baaardzo mało krwi i tak jakby wewnątrz tylko i temperatura dalej podwyższona. Nie miałam standardowego spadku przed @.
    No nic, zobaczymy jutro...

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, muszę to sobie wszystko zapisać;)...

A jest szansa, żeby po braniu CLO w 5-9dc, przy monitoringu 15dc nie było nic (lekarz stwierdził, że chyba cykl owulacyjny) a potem urosło? Bo koniec końców wzięłam luteinę na wywołanie juz 16dc i potem miałam wrażenie, że coś się mogło dziać jednak.

Możliwe, że urosło po tym 15dc. Nie wolno brać Luteiny póki nie będzie potwierdzona owulacja! Połykanie tabletek "z kartki", po prostu dlatego, że przyszedł dzień o danym numerku jest złe.
    Ja już sobie tak spieprzyłam jeden cykl. Wzielam luteinę, bo to już był "ten dzień", po czym na monitoringu się okazało, że pęcharzyk jest piękny, duży i niepęknięty. Więc głupia odstawiłam Luteinę, bo ona najczęściej uniemożliwia owu. No i jak odstawiłam to endometrium zareagowało odpowiednio i dostałam krwawienia - w dniu owulacji...

c9111613fb91803fd3325f78c3df1c64.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:08

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    A ja powoli otrząsam się z ujemnego testu i zaczynam cykl nr2 z Clo. Za tydzień we wtorek monitoring.

Już sama nie wiem co mam brać...
    Na pewno obłożę się borowiną, poza tym ćwiczenia z Cindy (dziś zaczęłam, ale mój pieseł mi przeszkadzał), w środę wybielanie ząbków i koniec z papierochami.

A dziś na poprawę nastroju jakieś winko :)

Ale ten mój nowy cykl się dziwnie zaczął, baaardzo mało krwi i tak jakby wewnątrz tylko i temperatura dalej podwyższona. Nie miałam standardowego spadku przed @.
    No nic, zobaczymy jutro...
    Yousee, nie boisz się nadwrażliwości zębów po wybielaniu???Ehhhh ja niestety też popalam... mój mnie gania...O jakiej Ty borowinie piszesz? Co za obkładanie???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuuuuj, wstydzcie sie, przyszle mamusie obie! Skandal!

Plastry borowinowe z apteki - poczytaj u wujka :) albo pasty sa tez, ale plastry wygodniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:01

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo, Jagódka, to Ty się też koncertowo urządziłaś luteiną..
    Dzięki Adminie za to forum...ile tu się można dowiedzieć...

Dzięki za Was Dziewczyny...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ