X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Acard, przy ivf jest standardem. Poprawia ukrwienie ednometrium. Ale ja tak jak Tulipanna mam uczulenie na salicylany i nie moge. Jak lekarz podrzuci mi zamaist tego cos innego to Wam powiem :)
    patrz co znalazlam Clexane i Acard to leki zmniejszające krzepliwość krwi. W przypadku zapłodnienia metodą in vitro podaje się je w przypadku występowania zespołu antyfospolipdowego (objawiającego się m.in. poronieniami oraz podwyższonym poziomem przeciwciał antyfosfolipidowych, w tym antykardiolipinowych) lub innego rodzaju trombofilii oraz jako profilaktykę zakrzepicy w przypadku zagrożenia zespołem przestymulowania jajników. W innych przypadkach podawanie pochodnych heparyny jest nieuzasadnione i nie ma wpływu na powodzenie transferu.
    Mi wlasnie tez lekarz mowil, ze to zalezy od badan a nie od tego jak sie komu chce zazywac bo juz kiedys chcialam wziac acard powiedzil ze przy dobrych wynikach bez sensu bo mozna sie doprowadzic do roznych skutkow ubocznych sa w ulotce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:01

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    MerlinMo moja tez się w tym cyklu nie mogła rozkręcić, nie wiem czy po clo ale wcześniej tak nie miałam....
    W poprzednim na clo podobnie,ale tam miałam biochemiczna wiec juz zupełnie nie ma co porównywać.

Moja tez przyszła wczoraj :) tez od piątku clo :) lecimy jednym tempem jak widzę ;) a w którym masz zwykle dniu owu? Ja dość późno, koło 17dc. Jak coś to testować będę kolo 10grudnia :) no chyba ze zwiekszona dawka clo z 1 na 1,5 tabletki jakoś to wszystko przyspieszy.

Pozdrawiam
    Jak miło... będziemy wspierały się duchowo :)
    To będzie mój pierwszy cykl z clo... w ogóle dopiero co wdrażam się w te wszystkie tematy...
    Powodzenie i również pozdrawiam

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do owulacji to szczerze powiem że nie wiem czy w ogóle mam/miałam...

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Co do owulacji to szczerze powiem że nie wiem czy w ogóle mam/miałam...
    a to nie mialas monitoringu usg?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    patrz co znalazlam Clexane i Acard to leki zmniejszające krzepliwość krwi. W przypadku zapłodnienia metodą in vitro podaje się je w przypadku występowania zespołu antyfospolipdowego (objawiającego się m.in. poronieniami oraz podwyższonym poziomem przeciwciał antyfosfolipidowych, w tym antykardiolipinowych) lub innego rodzaju trombofilii oraz jako profilaktykę zakrzepicy w przypadku zagrożenia zespołem przestymulowania jajników. W innych przypadkach podawanie pochodnych heparyny jest nieuzasadnione i nie ma wpływu na powodzenie transferu.
    Mi wlasnie tez lekarz mowil, ze to zalezy od badan a nie od tego jak sie komu chce zazywac bo juz kiedys chcialam wziac acard powiedzil ze przy dobrych wynikach bez sensu bo mozna sie doprowadzic do roznych skutkow ubocznych sa w ulotce.

Tu jest mowa o profilaktyce tez i o ile przy stymulacji clo itp niewielkie jest zagrozenie to przy ivf zagrozenie hiperstymulacja jest znacznie wieksze. Dobrze ,wiec Ci powiedzial, bo przy clo raczej maloprawdopodobne, zeby organizm zareagowal hiperka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nic nie biore oprocz lekow, po ziolach wyladowalam w szpitalu, acard wole nie brac bo jeszcze sie nabawie czegos itd. Trudno widocznie na mnie to zle dziala, co nie znaczy ze zle na innych. Bedzie co ma byc :)

• _analiza Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzielnie przebrnęłam przez tyle stron zaległości. Współczuję pracującym w długi weekend, niestety nie ma łatwo. Ja miałam wolne ale bardziej się zmeczylam niż idąc do pracy:)

Ja sobie wrzuciłam na luz w tym miesiącu, mierzę temperaturę i obserwuję ale w ogóle nie myślę o owulce ani zachodzeniu;) w ogóle pomyślałam sobie ze nie byłoby dobrze zajść w ciążę w tym miesiącu bo 27 go idę na koncert i mialabym wątpliwości czy we wczesnej ciazy to byłby dobry pomysl:) i nie wiem czy takie psychiczne niechcenie nie zadziała na odwrot:)

Czerwone półwytrawne i polslodkie popijałam ale odkąd ovufr wykrył owulkę wrzucam na luz z alkoholem:) tak na wszelki wypadek.

Mam pytanie - ginka do której poszłam przy okazji zapisała mi luteinę dopochwowo. Wiem ze ona zaklamuje wynik progesteronu ale zastanawiam się czy mogę ją brać tak jak mi się podoba? Bo gin ka kazała od piątku ale w pt to jeszcze nie było owulacji wiec nie brałam. Potem zapomniałam i zastanawiam się czy mogę od jutra np łykać? Czyli od 20 dc? Czy muszę 10 dni ja brać? Mogę łykać aż do @? A może przedłuży mi cykl? Warto braczej przy progesteron ie na poziomie 17?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz od 20. Możesz np 8 dni zamiast 10 i jeśli w 9 dniu rano zrobisz test i wyjdzie pozytywny to pobierzesz sobie dalej a jak nie to odstawisz.Możesz brać aż @ sama przyjdzie. Poziom 17 jest przyzwoity i w zasadzie można by odpuścić branie całkiem tym bardziej, że i ze staraniami trochę odpuściłaś :)

_analiza lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis pojechalismy do Warszawy do kina na Sluzby Specjalne. Polecam.Dobry film.
    Czuje juz jajniki po clo,zwlaszcza wieczorem.U mnie juz po @ ani sladu..4dc juz bez tamponow,jedynie wkladka chociaz tez nie byla potrzebna.
    Winko po kinie zaliczylam,gluciorka w kobcu nie wypilam bo braklo mi czasu..jutro nadrobie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

Ja dziś miałam zalatany dzień trochę, marzy mi się wanna z ciepłą wodą, pianą, świeczkami, może za pare lat będę mieć taką :D

• m0nik4a89 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) dołączam do Was to będzie mój pierwszy cykl z clo. Ogólnie to nie miałam owulacji i teraz liczę ze może coś mi pomoże. Narazie wywołuje @ luteina a potem od 3dc clo. Nie chce się na nic nastawiać ale jakoś ciężko jest mi o tym nie myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Hejo

Ja dziś miałam zalatany dzień trochę, marzy mi się wanna z ciepłą wodą, pianą, świeczkami, może za pare lat będę mieć taką :D

Gdy zaczelam czytac Twoj post, mialam ochote krzyknac ze Ci zazdroszcze! A potem sie rozesmialam, bo sie okazalo ze marzy nam sie to samo. No w takiej wannie to bym sie mogla starac o fasolke :-)

Natka098, tulipanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Gdy zaczelam czytac Twoj post, mialam ochote krzyknac ze Ci zazdroszcze! A potem sie rozesmialam, bo sie okazalo ze marzy nam sie to samo. No w takiej wannie to bym sie mogla starac o fasolke :-)

Jak sobie pomyślę jakby mogło być przyjemnie to mmm :D hehe zostaje mi prysznic, ale w nim ciężko o świeczki, czy odprężenie :D Jeszcze jak ja mam ciągle przemarznięte plecy to bym się wreszcie wygrzała :D

• Yousee Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już kryzys mam, bo jutro do pracy :( tak bardzo bym chciała iść na dłuuuugi urlop i zająć sie maluszkiem. Od jutra znów Clo, ech już nie mam siły :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee nie łam się, każda się w swoim momencie doczeka maluszka. Nowy cykl z clo, nowe szanse.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    A ja już kryzys mam, bo jutro do pracy :( tak bardzo bym chciała iść na dłuuuugi urlop i zająć sie maluszkiem. Od jutra znów Clo, ech już nie mam siły :(

Mnie tylko taki plan zniecheca do szukania nowej pracy. Ze wytrzymam, ze moze w tym miesiacu i uciekne na 2 lata stamtad i ciagle wierze ze mi sie uda.
    Przypomnialam sobie co oglaszalam wszem i wobec na poczatku 2014 roku. Ze to bedzie dobry rok: kupie sobie auto, wyjade na pierwsze od kilku lat prawdziwe zagraniczne wakacje i zajde w ciaze. No i powiem wam, ze dwa pierwsze zalozenia wykonane. I z trzecim tez mi sie uda. Nie moze byc inaczej

Another, Lolcia_81 lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Mnie tylko taki plan zniecheca do szukania nowej pracy. Ze wytrzymam, ze moze w tym miesiacu i uciekne na 2 lata stamtad i ciagle wierze ze mi sie uda.

Tia, skąd ja to znam. Jeszcze miesiąc, jeszcze dwa... Tyle tylko, ze dzial zmienilam, bo w poprzednim bym nie wytrzymala. Laski na potęgę tam w ciążę zachodzą bo nagle macierzyństwa im się zachciało odkad zmienili tam managera i atmosfera siadla... :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tylko ze ciezko zajsc zyjac i pracujac w ciaglym stresie. Ja tez pracuje w korporacji, w dodatku w sprzedazy. Naciski i jeszcze raz naciski. No nic ksthleen, czekamy na dlugi urlop

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Tyle tylko ze ciezko zajsc zyjac i pracujac w ciaglym stresie. Ja tez pracuje w korporacji, w dodatku w sprzedazy. Naciski i jeszcze raz naciski. No nic ksthleen, czekamy na dlugi urlop
    w sprzedaży? No to nie zazdroszcze... Ja mam o tyle dobrze, ze mam spoko dzial... Tez cisna, jak to w korpo, ale do przezycia. No i wlasnie, co sobie chwale, nie mam kontaktu z klientami... Po kilkuletniej pracy w empiku jako sprzedawca never ever! No chyba, ze siedze w mezowym sklepie, ale to inna sprawa... Praca u siebie jest bardzo spoko, polecam :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dzien z Cindy, wiiiii!!!! :D
    Juz nawet za drugi workout sie wzielam. Po pierwszym nie mam takiej zadyszki XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 23:38

Amus87 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ