X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na ciąże bo z miła chęcią bym prace zmieniła :( tylko nie wiem jak długo czekać jeszcze...
    Ja przedwczoraj zrobiłam 2 workouty z Cindy i wczoraj to nóg nie czułam, a raczej czułam przybkazdym ruchu ;) dziś znów sie wezmę :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widze że ostro ćwiczymy:D ja wczoraj mel b i tiffany porzuciłam na rzecz Mc donalda;/ ale już sie znowu za siebie biore:P

u mnie dzisiaj 31 dc małpicy nie widać;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zakwasy mam po ćwiczeniach okrutne nawet tyłek mnie boli :p no w sumie jest tam 10 min ćwiczeń na poślady hehe

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, nie ma to jak pięknie zacząć dzień...

Dzielne jesteście strasznie, że ćwiczycie :) ja się zmusiłam wczoraj po drodze z pracy do domu i wpadłam na fitnes, ale tylko na 30min, jakoś mi się tak wszystkiego wczoraj nie chciało, że zwiałam wcześniej. ALe w czwartek obiecuję sobie, że pójdę na spinning, ha!

Witaj Moniko!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez dzis miesnie czuje...
    Dzisiaj kino, a jako, ze śluz książkowy to po kinie... :D Oby sie udało!

tulipanna lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej dziewczyny, dzielnie przebrnęłam przez tyle stron zaległości. Współczuję pracującym w długi weekend, niestety nie ma łatwo. Ja miałam wolne ale bardziej się zmeczylam niż idąc do pracy:)

Ja sobie wrzuciłam na luz w tym miesiącu, mierzę temperaturę i obserwuję ale w ogóle nie myślę o owulce ani zachodzeniu;) w ogóle pomyślałam sobie ze nie byłoby dobrze zajść w ciążę w tym miesiącu bo 27 go idę na koncert i mialabym wątpliwości czy we wczesnej ciazy to byłby dobry pomysl:) i nie wiem czy takie psychiczne niechcenie nie zadziała na odwrot:)

Czerwone półwytrawne i polslodkie popijałam ale odkąd ovufr wykrył owulkę wrzucam na luz z alkoholem:) tak na wszelki wypadek.

Mam pytanie - ginka do której poszłam przy okazji zapisała mi luteinę dopochwowo. Wiem ze ona zaklamuje wynik progesteronu ale zastanawiam się czy mogę ją brać tak jak mi się podoba? Bo gin ka kazała od piątku ale w pt to jeszcze nie było owulacji wiec nie brałam. Potem zapomniałam i zastanawiam się czy mogę od jutra np łykać? Czyli od 20 dc? Czy muszę 10 dni ja brać? Mogę łykać aż do @? A może przedłuży mi cykl? Warto braczej przy progesteron ie na poziomie 17?
    mozesz, dobrze zrobilas ze po owu. Tez mam dobry progesteron ale biore bo przyspiesza @.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A półsłodkiego nie polecam, ma wyższe IG przez dodatek cukru.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m0nik4a89 wrote:
    Witam Was dziewczyny :) dołączam do Was to będzie mój pierwszy cykl z clo. Ogólnie to nie miałam owulacji i teraz liczę ze może coś mi pomoże. Narazie wywołuje @ luteina a potem od 3dc clo. Nie chce się na nic nastawiać ale jakoś ciężko jest mi o tym nie myśleć.
    moze bedzie dobrze :) na pewno raczej clo powinno pomoc na wywolanie owu.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tą poniedziałkową środę ;)
    Właśnie sie udało zarejestrowac do gina :D na podglądanko w 12dc i 15dc... co dalej zobaczymy :) straszne ma ostatnio kolejki, masakra.
    Wypiłam glutka , nawet chyba zaczyna mi smakowac hehe.

Popijam kawę i staram sie nie stresować....
    Miłego dzionka kobietki :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Witam w tą poniedziałkową środę ;)
    Właśnie sie udało zarejestrowac do gina :D na podglądanko w 12dc i 15dc... co dalej zobaczymy :) straszne ma ostatnio kolejki, masakra.
    Wypiłam glutka , nawet chyba zaczyna mi smakowac hehe.

Popijam kawę i staram sie nie stresować....
    Miłego dzionka kobietki :)
    Tak trzymać, ja w weekend musze podejść też na podgląd, ale żeby sprawdzić czy te wstręne torbiele się wchłonęły...

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam, nadal bez @ niestety.

Muszę się chyba do gina zapisać i podejrzeć co tam się dzieje, ale to dopiero po 10 dniach od odstawienia dupka

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    To i ja się przywitam, nadal bez @ niestety.

Muszę się chyba do gina zapisać i podejrzeć co tam się dzieje, ale to dopiero po 10 dniach od odstawienia dupka
    A teraz jesteś który dzień po dupku? Ja kończę w piątek 10 dniowy maraton.

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka a w jakiej dawce dupka brałas?

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,podczytuje Was troszkę i widze że nie tylko ja mam zacny plan zaciazenia i odpoczynku od pracy :-) Praca co prawda nie jest tragiczna ale straszna nerwowka,bo to też korporacja. Naszczescie jestem w mare doceniana i na kase też nie narzekam. Chciałabym jednak zmienić pracę ze względu na swoje wykształcenie. Bo to co teraz robię nijak się do tego ma.

Dzis jest mój 10 dzień z luteina czekam na byc albo nie byc.
    Mam totalnego doła,chyba jesienna deprecha mnie dopada.
    Naszczescie w tym tyg się nie napracuje bo tylko dzis i mam dwa dni urlopu i wolny weekend jak zawsze :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się dopisuję do tych, co chętnie by odechnęły na urlopie macierzyńskim… Chociaż to raczej nie jest odpoczynek, tylko inny rodzaj zmęczenie ;)
    Moja praca fajna, ale za dużo presji i nerwówki, zwłaszcza tutaj za granicą, zobaczymy jak będzie po powrocie do Polski.

Złapałam się na tym, że zapominam pić inofolik dwa razy dziennie, i przynajmniej w jedną trzecią dni jest tylko raz dziennie… Tyle tych wszystkich rzeczy do łykania, u mnie pewne jest tylko to co biorę rano do śniadania i wieczorem do kolacji, "środek" dnia mam zwykle mocno chaotyczny :)

Dużo słabiej też czuję jajniki w tym cyklu, praktycznie to muszę się w nie strasznie "wsłuchiwać", żeby coś wyczuć, mam nadzieję, że coś tam wyprodukują… Dziś 14dc, ale ze śluzem słabo, idę sobie zaraz łyknąć jeszcze guajazylu i dużą szklankę wody. No i obiecuję sobie, że się wreszcie przemogę do glutka, brrr...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    A teraz jesteś który dzień po dupku? Ja kończę w piątek 10 dniowy maraton.
    dziś jest 5 dzień
    Amus87 wrote:
    natka a w jakiej dawce dupka brałas?

2x1

Zawsze podczas brania już @ miałam, a najpóźniej w dniu następnym po zakończeniu.

Bolało mnie wczoraj podbrzusze chwile i tylko mini plamienie, przedwczoraj jajniki dawały znać, więc może się w końcu pojawi.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ale ja tez mam dziwnie jakoś... Pierwszy cykl z clo to jajniki rwaly mnie jak cholera. Teraz jakby cisza. Cos tam czasem sie odezwie, ale bez rewelacji.
    zobaczymy w piątek co tam sie wydarzylo...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo ale po zastrzykach - tez nic spektakularnego nie czuje... Tez w pt podgladam...

KathleenPL lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja zaraz będę dzwonić do gina umówić się na monitoring. Znowu zaczynam świrować, obiecałam sobie, że ten cykl na spokojnie, a siedzę na of 24/h ... :D

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ