X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam, polecam Kraków :) Moje miasto. Kładka z kłódkami- Bernatka - jak o nią zapytasz każdy Ci wskaże i faktycznie jest tam klimatycznie :D

Ja czekam na styczeń wtedy mam obiecany jakiś wyjazd na tydzień w termy, na razie muszę doczekać do niedzieli i w końcu będzie luuuz.

A tak z innej beczki - co znaczy przerywana linia na wykresie? Zawsze mam normalną....

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tsh tragedii nadal nie ma, ale pilnowac trzeba :) ale rosnace fsh nie wrozy najlepiej. Wyglada na kurczaca sie rezerwe jajnikowa... Fsh rosnie, to AMH spada na ogol.

No tak też mi się wydaje, nawet chciałam sprawdzić AMH ostatnio, ale jak zobaczyłam, że kosztuje 180zł, to mi zapadł opadł...
    Może to chwilowe wahania, sprawdzę jeszcze za dwa miesiące.

Amberla - przerywana jest jak OF nie jest "pewny", że owu była, tzn. że nie ma wszystkich objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 23:43

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Lolcia, ale fajny taki weekend wyjazdowy!

Kathleen, nie ma że boli głowa, molestuj męża :)
    My wczoraj działaliśmy, dzisiaj mi się NIC nie chce, zaraz padamy na kanapę jakiś film obejrzeć.

Tulipanna, a który to będzie dc?

Wróciliśmy z kina kolo pierwszej. Ale mega bylo! Świetny film! Interstellar polecam, bierzcie chłopów i idźcie!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Nieee, oklepane. Przejdźcie się na Podgórze, jak zejdzie się nad Wisłę z Wawelu lub Kazimierza to można spokojnie dojść na piechotę. Pytaj o kładkę z klodkami, każdy pokieruje. Tam to jest dopiero klimatycznie <3

Jagoda, ba ! kładka Bernatka ;) już mam kłódkę zamówioną ;)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    No tak też mi się wydaje, nawet chciałam sprawdzić AMH ostatnio, ale jak zobaczyłam, że kosztuje 180zł, to mi zapadł opadł...
    Może to chwilowe wahania, sprawdzę jeszcze za dwa miesiące.

Amberla - przerywana jest jak OF nie jest "pewny", że owu była, tzn. że nie ma wszystkich objawów.
    AMH sprawdzic nie zaskodzi, moze odloz w jednym m-cu i w drugim, to jak sie rozlozy tak drogo nie wychodzi.

U mnie wczoraj wyniki wirusologiczne ok, wszystko ujemne, teraz tylko w grudniu kolejne 5 badan i w styczniu hsg.

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wróciliśmy z kina kolo pierwszej. Ale mega bylo! Świetny film! Interstellar polecam, bierzcie chłopów i idźcie!
    Ja wczoraj zrobiłam sobie domowy (samotny) seans..taki lekki film sobie włączyłam i na koniec się popłakałam - "Bezpieczna przystań" - polecam na wieczorny relaks. Juz nie pamiętam kiedy ostatnio tak spokojnie żyłam...siedzę w domu i na wszystko jest czas...tylko te myśli "co dalej?"...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny -a powiedzcie mi bo głupia byłam i myślałam że cytologia i posiew to to samo. Ile się czeka na posiew? W każdym dniu cyklu poza miesiączką mogę zrobić? Lekarz kazal przed hsg zrobić i nie wiem czy mogę to odlozyc na grudzień czy lepiej teraz żeby na początku grudnia mieć już wyniki?
    Dziś z rana poszłam na badania z racji 21 dc. Progesteron,tsh, anty tpo I anty tg i 100 zł poszło w pizdziec;/oby choczywiście wyszło wszystko ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:00

Amus87 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie a raczej przychodze o porade
    pierwsza moja praca była na czarno- tak wyszło niestety
    potem pracowałam na normalnej umowie
    dzisiaj mam rozmowe kwalifikacyjną ale w ogłoszeniu pisalo tylko że praca stała a nie jaka umowa ktróej sie wystrzegać? o dzieło na zlecenie? na zlecenie chyba musze sama oplacac skladki ubezpieczenie?? mógłby ktoś mi tu doardzić wyjaśnić??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczyny -a powiedzcie mi bo głupia byłam i myślałam że cytologia i posiew to to samo. Ile się czeka na posiew? W każdym dniu cyklu poza miesiączką mogę zrobić? Lekarz kazal przed hsg zrobić i nie wiem czy mogę to odlozyc na grudzień czy lepiej teraz żeby na początku grudnia mieć już wyniki?
    Dziś z rana poszłam na badania z racji 21 dc. Progesteron,tsh, anty tpo I anty tg i 100 zł poszło w pizdziec;/oby choczywiście wyszło wszystko ok:)
    kurcze klinęło mi sie lubie to
    ja mialam posiew w ciąży ale na badanie HBS chyba tydzień czekałam na wynik
    3mam kciuki za dobre wyniki!:)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dzisiaj mam rozmowe kwalifikacyjną ale w ogłoszeniu pisalo tylko że praca stała a nie jaka umowa ktróej sie wystrzegać? o dzieło na zlecenie? na zlecenie chyba musze sama oplacac skladki ubezpieczenie?? mógłby ktoś mi tu doardzić wyjaśnić??
    Najlepszym rozwiazaniem jest umowa o pracę, masz ubezpieczenie i prawo do urlopu, chorobowego itp. Na umowie zlecenie nie masz opłacanych składek i żadnych przywilejów wynikających z zatrudnienia.

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Andzia a orientujesz sie ile za te skladki wychodzi?? bo powiedzmy ustali mi kwote brutto i potem musze wykombinowac ile bym musiala odciagnac na te skladki czy to bedzie sie oplacać

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dzięki Andzia a orientujesz sie ile za te skladki wychodzi?? bo powiedzmy ustali mi kwote brutto i potem musze wykombinowac ile bym musiala odciagnac na te skladki czy to bedzie sie oplacać
    Dokładnie nie wiem, wiem tyle że składki przy całym etacie na umowę o pracę wynoszą ponad 800zł- tyle pracodawca płaci za pracownika....a jak to wygląda na umowie zlecenie to nie wiem

Amus87 lubi tę wiadomość

<3
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus masz w necie takie kalkulatory płac , wpisujesz brutto, rodzaj umowy i wylicza ci netto :)

Amus87 lubi tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus sklepy typu czerwona torebka zatrudniaja raczej na umowe o prace. Na najnizsza krajowa pewnie, ale umowe.

Amus87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam wlasnie z kliniki. Wymazy pobrane, za tydzien wyniki. Jak beda ok, to nadtepna wizyta koncrm listpada i bedzie to juz cykl z iui.
    Optymistyczne jest to, ze bez clo urosl mi piekny pecherzyk, 17 mm w 13 dc. Jutro wieczorem mam zrobic zastrzyk i caly weekend mozliwosci przede mna :-P

Amus87, Anatolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nami :-)

Lolcia_81, Andzia1984 lubią tę wiadomość

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet , powodzenia :) trzymam mocno kciuki , żeby się okazało, że żadne IUI nie będzie potrzebne :) .... czego i sobie po cichu życzę ;)

scarllet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    na zlecenie ja bym sie wsytrzegała, albo o dzieło, chociaz na zlecenie sa nazywane smieciowkami, bo nie masz skladek zdrowotnych i jezeli juz Ci dadza taka umowe(wiadomo lepsza taka niz zadna) to powiedz ze chcesz sama oplacac te składki(drogo to nie wychodzi jakies do 50 zl -w zaleznosci od pensji a przynajmniej jak zachorujesz to masz płacone). Jak nie dadza tego uwzglednic to jak zachoroujesz masz nic nie placone za ten dzien. Dobrze tez by bylo zeby byla ujeta stawka od do, czyli zalozmy napis za godzine 12 zł brutto(przyklad) a nie do 12 zł za godzine bo wtedy moze Ci zaplacic i jedna złotowke. Zleceniowki nie maja stawki minimalnej wiec moga tak wpisac i pozniej zgodnie z prawem dac i zlotowke i nic z tym nie zrobisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    to nie to samo, ja tez bede robic posiew, posiew to wychodzi czy masz wszystko ok, chociaz czesto wychodzi flora bakteryjna ale jak sie nie ma objawow grzybicy to mozesz z tym podchodzic do hsg. Najlepiej to zrobic 4 dni po @(mi tak lekarz mowil) i zachowac wstrzemiezliwosc seksualna na 3 dni przed, w dniu badania umyc sie tylko woda bez plynow(bo zaburza wynik).

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Wracam wlasnie z kliniki. Wymazy pobrane, za tydzien wyniki. Jak beda ok, to nadtepna wizyta koncrm listpada i bedzie to juz cykl z iui.
    Optymistyczne jest to, ze bez clo urosl mi piekny pecherzyk, 17 mm w 13 dc. Jutro wieczorem mam zrobic zastrzyk i caly weekend mozliwosci przede mna :-P
    super a wirusologiczne robilas, czy bedziesz robic? Ja juz po, teraz tylko posiew ide zrobic w grudniu.

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ