X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Kraku chodzilan do dr Kisielewskiej ale nie wiem jak tam u niej leczenie nieplodnosci

Tulipanna mizliwe ze mialam pozno owulke w 24 dc moze to dlatego

Od 3 dni cmi podbrzusze ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki dziś wracam do brania metforminy i jutro, pierwszy dzień z clo, jestem mega ciekawa czy coś z tego wyjdzie :) Będę szczęśliwa jeśli w ogóle owulka się pojawi, to będzie wielki sukces :)

Yousee zasięgnij opinii innego lekarza ale nie zwlekaj, bo trzeba działać z takimi dziadostwami :/

• Yousee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sie będę umawiać do innego gina. Zobaczymy, co ma byc to bedzie :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci życzę, żeby wszystko było ok.

• Yousee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natka :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie juz 3 cykl biorę clostybegyt, mam takie pytanie czy to możliwe zeby w tym cyklu nie miala owulacji skoro przez pierwsze dwa cykle miałam? Pytam bo w poprzednich dniach płodnych miałam śluz i monitoring to wiem ze byla owulacja a w tym cyklu nie mogłam mieć monitoringu i śluzu nie było więc sama nie wiem. A temperatury akurat nie mierzyłam:-( napiszcie co myślicie pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolllka wrote:
    Hej dziewczyny. Mam pytanie juz 3 cykl biorę clostybegyt, mam takie pytanie czy to możliwe zeby w tym cyklu nie miala owulacji skoro przez pierwsze dwa cykle miałam? Pytam bo w poprzednich dniach płodnych miałam śluz i monitoring to wiem ze byla owulacja a w tym cyklu nie mogłam mieć monitoringu i śluzu nie było więc sama nie wiem. A temperatury akurat nie mierzyłam:-( napiszcie co myślicie pozdrawiam

wszystko może się wydarzyć, nie ma odpowiedzi, możesz zrobić monit czy doszło do owulacji, lub zbadać w 7 dpo progesteron i się wtedy dowiesz.

karolllka lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, obiecywałam sobie ze ten cykl bedzie na spokojnie i znowu schizuję;/ dziś rano zrobiłam test - 11 dpo i wysokie temperatury. Test OCZYWIŚCIE negatywny, a właśnie uświadomiłam sobie ze temperatura trzyma się wysoko przez luteinę;/ wiec pewnie gdybym nie brała juz by pokazywała szykowanie do @, a tu taka fałszywa nadzieja:(

Karollka- progestron zrób ok 21 dc i będziesz wiedzieć czy była owulka. Ja tak robię teraz chociaż już nie łykam CLO.

Idę chyba jutro na ten posiew, chłopa psychicznie szykuję na spermiogram i trzeba szykowac się na HSG :) liczę ze po tym będzie dzidzi w pierwszym cyklu! :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolllka wrote:

Ja też mam problem ze śluzem, wspomagam się siemieniem i octem jabłkowym ale na wiele to się nie zdaje. Śluz nie musi się lać strumieniami, musi być w okolicach szyjki aby ułatwić plemnikom wniknięcie do macicy. Mimo skąpego śluzu owulacja u mnie się odbywa, nawet potrójna :) Tak więc nie myśleć o śluzie tylko działać z chłopem :) Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolllka wrote:
    ja nie mam sluzu i owu byla, wiec tylko monitoring powie jak bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy jakiem tempce powjawia sie @?
    wczoraj mialam 36,5 dzisiaj 36,3 no kurcze kiedy ona sie pojawi

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja w pracy dzis zawiecha ze hoho!
    Juz 4dni spuznia sie @.test dzis o czulosci 10 negatywny.czy ktoras z Was orietuje sie mnw ile moze sie spuznic po laparoskopi? Przejzalam neta ale nic sie konkretnego nie dowiedzialam! A juz bym chciala brac Clo i patrzec z nowa nadzieja na cykl!
    Buziam <3

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!

czy simie lniane to trzeba gotować, czy mozna na surowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię piję mielone, zalane wrzątkiem. Taki kisiel powiedzmy, bo bardziej to gluta przypomina :P
    Ale jak ktoś ma opory to można w płatkach, jogurcie, czy zupie przemycić :)

Natka098 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Witajcie! Ja w pracy dzis zawiecha ze hoho!
    Juz 4dni spuznia sie @.test dzis o czulosci 10 negatywny.czy ktoras z Was orietuje sie mnw ile moze sie spuznic po laparoskopi? Przejzalam neta ale nic sie konkretnego nie dowiedzialam! A juz bym chciala brac Clo i patrzec z nowa nadzieja na cykl!
    Buziam <3

Może po laparo przesunęła ci sie owulacja, stąd to opóźnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ja siemię piję mielone, zalane wrzątkiem. Taki kisiel powiedzmy, bo bardziej to gluta przypomina :P
    Ale jak ktoś ma opory to można w płatkach, jogurcie, czy zupie przemycić :)

Na razie zjadałam z jogurtem na surowo :D Ale nie wiem czy takie nieprzetworzone będzie miało takie jak trzeba właściwości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi;)
    Nie mam możliwości zrobić żadnych badań bo jestem za granicą;(
    a śluz zawsze miałam przed owulacją, ale Macie racje wszystko może sie pozmieniać. Dziękuję Pozdrawiam I Trzymam Kciuki Dziewczyny za Was za szczęśliwe zakończenia cykli;-)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    tulipanna jaki pogląd jak ja 37 dc mam :(
    7 dni temu dupka odstawiłam
    jak @ nie przyjdzie to w pt ide do gina bo jakoś trzeba ten okres wywołać:(
    Też czekam...miała być w pon wg gina, wczoraj myslałam, że będzie bo wypadał 28dc, dzisiaj 29dc i cisza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:34

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakim trzeba byc genialnym człowiekie, żeby tak walnąć się wkość ogonową, żeby tak bolało, że myślałam, że zemdleję...masakra, a teraz boli przy siadaniu ;/

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi bo czytam o tej luteinie i nie umiem znaleźć odpowiedzi. Progesteron w tym cyklu miałam kolo 16. Miałam w domu luteinę załatwioną na własną rękę. Nie brałam jej zaraz po owu bo się bałam. Wzięłam raz w 5 dpo potem dwa dni przerwy i teraz od 3 dni znowu. Gdyby liczyć te 10 dni od pierwszej aplikacji to wypadałoby idealnie w dzień mojej spodziewanej @. Nic mi franca nie przedłuży? A może lepic juz teraz przestać ją brać?
    Kurde, chyba jednak samoleczenie nie jest dla mnie;D

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ