X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolllka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi;)
    Nie mam możliwości zrobić żadnych badań bo jestem za granicą;(
    a śluz zawsze miałam przed owulacją, ale Macie racje wszystko może sie pozmieniać. Dziękuję Pozdrawiam I Trzymam Kciuki Dziewczyny za Was za szczęśliwe zakończenia cykli;-)

Clo działa antyestrogenowo, i z tego co kojarzę to oprócz na endo może też działać na śluz (zmniejszać ilość), więc możliwe, że owu była. Działajcie <3, a nuż się uda :)

Analiza, nie wiem jak z luteiną, ale z dupkiem np jest tak, że to zależy od osoby - ja nawet jak brałam dupka dłużej, to jak @ miała przyjść, to przychodziła, a nie dopiero po odstawieniu. Może nasza guru Anatolka coś wie :)

karolllka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Amus - oby przyszła małpa jak najszybciej, najgorsze jest takie czekanie, jak wiadomo, że z cyklu nici…

Pabelka, może to dobry znak to opóźnienie, trzymam kciuki :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale Dzięki za danie nadziei;-) A działamy ile się da :-) <3

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, Amus - oby przyszła małpa jak najszybciej, najgorsze jest takie czekanie, jak wiadomo, że z cyklu nici…

Pabelka, może to dobry znak to opóźnienie, trzymam kciuki :)
    Ja daję czas @ do czw/pt- zwykle przychodzi tydzień po odstawieniu dupka, najlepiej jakby przyszła w pt, żeby owulacja była w weekend :P
    A dziś mam parszywy nastrój, więc PMS daje we znaki :(

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odpowiecie na moje pytanie odnośnie tempki przed samym @?:(

• Yousee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek inny gin i chirurg. Trzymajcie kciuki zeby mnie nie cieli!

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Tempka niby powinna spadać przed @, ale... znam wiele dziewczyn, które @ zaskakuje przy temeraturze ok 37.00, więc na to nie ma reguły. Tak samo jak temp w czasie okresu, może się wahać. Jeżeli tendencja temperatur jest spadkowa, to okres powinien sie szybko pojawić. Brak progesteronu = złuszczanie bony śluzowej macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    W poniedziałek inny gin i chirurg. Trzymajcie kciuki zeby mnie nie cieli!

Trzymam mocno kciuki :*

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus - niestety zależy od osoby. Mi spada do 36.3-36.4, ale czasem dzień przed @, a czasami dopiero w dniu @, jak już się krwawienie pojawi. Ogólnie to powinna spaść do temperatury z pierwszej fazy cyklu, kiedy progesteron jest niski. Jakie są u Ciebie?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie jajniki ciągną :( i ogólnie cały "dół"......

boje się, że mój m może na owu nie zdążyć :( dziś 10dc, zawsze owu była koło 17/18dc ale przy tym zwiększonym clo cholera wie.... a monitoring dopiero w piątek wieczorem, 12dc... to możliwe żeby tak szybko owu przyszła ?
    Czy może was tez dziewczyny przy clo tak pare dni przed owu coś ciągnie ?

Ehhh jak nie urok to....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:39

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to nie moge wiele powiedziec o wcześniejszych tempkach no bo...nie mierzyłam :(
    zrobiłam dzisiaj TSH i bete chociaż wiem ze jest ujemna ale musze wykluczyć nim znowu będe wywoływać
    jak do pt nie przyjdzie małpica to ide na wizyte niech coś zrobi:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youse trzymam kciuki!!

lolcia ja mialam tylko raz owulke :P ale mialam pobolewania jajnika kilka dni przed owulką takie ciągnięcie:) w owulke to było apogeum :p

renieczka, ale lae dziekuje za odpowiedź no nic dalej bede czekać na małpice i dzielnie mierzyć tempke:)

chciałam o 5 mierzyć jak M wychodzi do pracy bo i tak mnei budzi ale czasem kolo 2-3 ide siku wiec za krótka przerwa by była więc będe mierzyć o 7:00 myślicie że ok???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia ja przed owulacją mam takie odczucie rozpierania w jajnikach, a później w samą owulację dość silny ból. Mi Gin powiedziała, że to płyn z pękniętego pęcherzyka drażni jamę otrzewnową i stąd ból, szczególnie, ze ja hoduje po 3 pęcherzyki i wszystkie pękają :) więc bol mam skumulowany

Amus ja ze wzglęgu na pracę zmianową mierzę o 5.00, wstaję do toalety w nocy ale nie zwracam na to uwagi. Chyba, że oprócz wc podróżujesz jeszcze przez jakiś czas zanim z powrotem trafisz do łóżka. Wg metody Rotzera bodajże taka normalna nocna wizyta w wc nie zakłóca wykresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi bo czytam o tej luteinie i nie umiem znaleźć odpowiedzi. Progesteron w tym cyklu miałam kolo 16. Miałam w domu luteinę załatwioną na własną rękę. Nie brałam jej zaraz po owu bo się bałam. Wzięłam raz w 5 dpo potem dwa dni przerwy i teraz od 3 dni znowu. Gdyby liczyć te 10 dni od pierwszej aplikacji to wypadałoby idealnie w dzień mojej spodziewanej @. Nic mi franca nie przedłuży? A może lepic juz teraz przestać ją brać?
    Kurde, chyba jednak samoleczenie nie jest dla mnie;D
    moze przedluzyc, ja odstawiam po 10 dniach i czekam na @ ale mi roznie wychodzi raz po odstawieniu mialam dopiero po 2 tyg. a raz po 5 dniach.

• Lolcia_81 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus , każda godzina będzie ok, czy 5 czy 7 , byle stała :)
    ja juz tak przywykłam do tej 5.30 że w weekend tez na spiocha po budziku mierze, mam termometr elektroniczny to kilka sekund trwa to nie zdążę znowu przysnąć ;)
    polecam ci bardzo taki termometr, kosztuje coś koło 10pln a wygoda i dokładność super :)

u mnie tez tempka spada zwykle w dzień @, bo zwykle dostaję @ popołudniu, tak więc wiele przewidzieć się nie da ...

mój mąż już w PL, niedaleko Łomży, u rodziny będzie spał bo się składa że mieszkają w okolicy :) i jutro już w stronę domu, ale raczej wróci dopiero w piątek...

uciekam do domu zaraz, miłego popołudnia dziewczyny :)

tulipanna lubi tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Amus na podstwie jednej temp nie mozna nic stwierdzic, jak mierzysz regularnie masz linie podstawowa, jak temperatura spadnie poza te linie w dol to znaczy ze bedzie @.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a robiłaś progesteron po owu?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka, no mam nadzieję, że moje jajka poczekają ;) a jeszcze się może skończyć tak, że ja tu panikuję a w piątek się okaże może ze 13 mm :P

no nic, co będzie to będzie.
    wpierniczam tyle orzechów brazylijskich i migdałów, lampeczkę czerwonego winka co wieczór, wit. B i beta karoten, że mam nadzieje ze moje endo będzie lepsze w tym cyklu...

a miałam się nie nakręcać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to cykl Lolcia? I jaką masz dawkę?

A mąż w okolicach Łomży, to już prawie moje regiony :)
    Ja z warmii i mazur klikam :)

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka , trzeci z CLO, w pierwszym i drugim dawka 1 tabl 5-9dc, owu 17/18dc, w pierwszym ciąża biochemiczna :( w drugim nie było starań bo mąż musiał wyjechać :(

w tym cyklu 1,5tabl , (raz spanikowałam i wzięłam 1 ;) ale to chyba bez znaczenia ;) ) zobaczymy co się wyhoduje....
    i z jakim skutkiem końcowym...

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ