CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
karolllka wrote:Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi;)
Nie mam możliwości zrobić żadnych badań bo jestem za granicą;(
a śluz zawsze miałam przed owulacją, ale Macie racje wszystko może sie pozmieniać. Dziękuję Pozdrawiam I Trzymam Kciuki Dziewczyny za Was za szczęśliwe zakończenia cykli;-)
Clo działa antyestrogenowo, i z tego co kojarzę to oprócz na endo może też działać na śluz (zmniejszać ilość), więc możliwe, że owu była. Działajcie, a nuż się uda
Analiza, nie wiem jak z luteiną, ale z dupkiem np jest tak, że to zależy od osoby - ja nawet jak brałam dupka dłużej, to jak @ miała przyjść, to przychodziła, a nie dopiero po odstawieniu. Może nasza guru Anatolka coś wie
karolllka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale.ale wrote:Andzia, Amus - oby przyszła małpa jak najszybciej, najgorsze jest takie czekanie, jak wiadomo, że z cyklu nici…
Pabelka, może to dobry znak to opóźnienie, trzymam kciuki
A dziś mam parszywy nastrój, więc PMS daje we znaki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dziewczyny odpowiecie na moje pytanie odnośnie tempki przed samym @?
Tempka niby powinna spadać przed @, ale... znam wiele dziewczyn, które @ zaskakuje przy temeraturze ok 37.00, więc na to nie ma reguły. Tak samo jak temp w czasie okresu, może się wahać. Jeżeli tendencja temperatur jest spadkowa, to okres powinien sie szybko pojawić. Brak progesteronu = złuszczanie bony śluzowej macicy. -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:dziewczyny odpowiecie na moje pytanie odnośnie tempki przed samym @?
Amus - niestety zależy od osoby. Mi spada do 36.3-36.4, ale czasem dzień przed @, a czasami dopiero w dniu @, jak już się krwawienie pojawi. Ogólnie to powinna spaść do temperatury z pierwszej fazy cyklu, kiedy progesteron jest niski. Jakie są u Ciebie?
-
ale mnie jajniki ciągną
i ogólnie cały "dół"......
boje się, że mój m może na owu nie zdążyćdziś 10dc, zawsze owu była koło 17/18dc ale przy tym zwiększonym clo cholera wie.... a monitoring dopiero w piątek wieczorem, 12dc... to możliwe żeby tak szybko owu przyszła ?
Czy może was tez dziewczyny przy clo tak pare dni przed owu coś ciągnie ?
Ehhh jak nie urok to....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:39
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnyw sumie to nie moge wiele powiedziec o wcześniejszych tempkach no bo...nie mierzyłam
zrobiłam dzisiaj TSH i bete chociaż wiem ze jest ujemna ale musze wykluczyć nim znowu będe wywoływać
jak do pt nie przyjdzie małpica to ide na wizyte niech coś zrobi:( -
nick nieaktualnyyouse trzymam kciuki!!
lolcia ja mialam tylko raz owulkeale mialam pobolewania jajnika kilka dni przed owulką takie ciągnięcie:) w owulke to było apogeum :p
renieczka, ale lae dziekuje za odpowiedź no nic dalej bede czekać na małpice i dzielnie mierzyć tempke:)
chciałam o 5 mierzyć jak M wychodzi do pracy bo i tak mnei budzi ale czasem kolo 2-3 ide siku wiec za krótka przerwa by była więc będe mierzyć o 7:00 myślicie że ok??? -
nick nieaktualnyLolcia ja przed owulacją mam takie odczucie rozpierania w jajnikach, a później w samą owulację dość silny ból. Mi Gin powiedziała, że to płyn z pękniętego pęcherzyka drażni jamę otrzewnową i stąd ból, szczególnie, ze ja hoduje po 3 pęcherzyki i wszystkie pękają
więc bol mam skumulowany
Amus ja ze wzglęgu na pracę zmianową mierzę o 5.00, wstaję do toalety w nocy ale nie zwracam na to uwagi. Chyba, że oprócz wc podróżujesz jeszcze przez jakiś czas zanim z powrotem trafisz do łóżka. Wg metody Rotzera bodajże taka normalna nocna wizyta w wc nie zakłóca wykresuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:38
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi bo czytam o tej luteinie i nie umiem znaleźć odpowiedzi. Progesteron w tym cyklu miałam kolo 16. Miałam w domu luteinę załatwioną na własną rękę. Nie brałam jej zaraz po owu bo się bałam. Wzięłam raz w 5 dpo potem dwa dni przerwy i teraz od 3 dni znowu. Gdyby liczyć te 10 dni od pierwszej aplikacji to wypadałoby idealnie w dzień mojej spodziewanej @. Nic mi franca nie przedłuży? A może lepic juz teraz przestać ją brać?
Kurde, chyba jednak samoleczenie nie jest dla mnie;D -
Amus , każda godzina będzie ok, czy 5 czy 7 , byle stała
ja juz tak przywykłam do tej 5.30 że w weekend tez na spiocha po budziku mierze, mam termometr elektroniczny to kilka sekund trwa to nie zdążę znowu przysnąć
polecam ci bardzo taki termometr, kosztuje coś koło 10pln a wygoda i dokładność super
u mnie tez tempka spada zwykle w dzień @, bo zwykle dostaję @ popołudniu, tak więc wiele przewidzieć się nie da ...
mój mąż już w PL, niedaleko Łomży, u rodziny będzie spał bo się składa że mieszkają w okolicyi jutro już w stronę domu, ale raczej wróci dopiero w piątek...
uciekam do domu zaraz, miłego popołudnia dziewczyny
tulipanna lubi tę wiadomość
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dziewczyny odpowiecie na moje pytanie odnośnie tempki przed samym @?
-
renieczka, no mam nadzieję, że moje jajka poczekają
a jeszcze się może skończyć tak, że ja tu panikuję a w piątek się okaże może ze 13 mm
no nic, co będzie to będzie.
wpierniczam tyle orzechów brazylijskich i migdałów, lampeczkę czerwonego winka co wieczór, wit. B i beta karoten, że mam nadzieje ze moje endo będzie lepsze w tym cyklu...
a miałam się nie nakręcać
-
nick nieaktualny
-
renieczka , trzeci z CLO, w pierwszym i drugim dawka 1 tabl 5-9dc, owu 17/18dc, w pierwszym ciąża biochemiczna
w drugim nie było starań bo mąż musiał wyjechać
w tym cyklu 1,5tabl , (raz spanikowałam i wzięłam 1ale to chyba bez znaczenia
) zobaczymy co się wyhoduje....
i z jakim skutkiem końcowym...