X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolllka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi;)
    Nie mam możliwości zrobić żadnych badań bo jestem za granicą;(
    a śluz zawsze miałam przed owulacją, ale Macie racje wszystko może sie pozmieniać. Dziękuję Pozdrawiam I Trzymam Kciuki Dziewczyny za Was za szczęśliwe zakończenia cykli;-)

Clo działa antyestrogenowo, i z tego co kojarzę to oprócz na endo może też działać na śluz (zmniejszać ilość), więc możliwe, że owu była. Działajcie <3, a nuż się uda :)

Analiza, nie wiem jak z luteiną, ale z dupkiem np jest tak, że to zależy od osoby - ja nawet jak brałam dupka dłużej, to jak @ miała przyjść, to przychodziła, a nie dopiero po odstawieniu. Może nasza guru Anatolka coś wie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Amus - oby przyszła małpa jak najszybciej, najgorsze jest takie czekanie, jak wiadomo, że z cyklu nici…

Pabelka, może to dobry znak to opóźnienie, trzymam kciuki :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale Dzięki za danie nadziei;-) A działamy ile się da :-) <3

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, Amus - oby przyszła małpa jak najszybciej, najgorsze jest takie czekanie, jak wiadomo, że z cyklu nici…

Pabelka, może to dobry znak to opóźnienie, trzymam kciuki :)
    Ja daję czas @ do czw/pt- zwykle przychodzi tydzień po odstawieniu dupka, najlepiej jakby przyszła w pt, żeby owulacja była w weekend :P
    A dziś mam parszywy nastrój, więc PMS daje we znaki :(

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odpowiecie na moje pytanie odnośnie tempki przed samym @?:(

• Yousee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek inny gin i chirurg. Trzymajcie kciuki zeby mnie nie cieli!

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Tempka niby powinna spadać przed @, ale... znam wiele dziewczyn, które @ zaskakuje przy temeraturze ok 37.00, więc na to nie ma reguły. Tak samo jak temp w czasie okresu, może się wahać. Jeżeli tendencja temperatur jest spadkowa, to okres powinien sie szybko pojawić. Brak progesteronu = złuszczanie bony śluzowej macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    W poniedziałek inny gin i chirurg. Trzymajcie kciuki zeby mnie nie cieli!

Trzymam mocno kciuki :*

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus - niestety zależy od osoby. Mi spada do 36.3-36.4, ale czasem dzień przed @, a czasami dopiero w dniu @, jak już się krwawienie pojawi. Ogólnie to powinna spaść do temperatury z pierwszej fazy cyklu, kiedy progesteron jest niski. Jakie są u Ciebie?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie jajniki ciągną :( i ogólnie cały "dół"......

boje się, że mój m może na owu nie zdążyć :( dziś 10dc, zawsze owu była koło 17/18dc ale przy tym zwiększonym clo cholera wie.... a monitoring dopiero w piątek wieczorem, 12dc... to możliwe żeby tak szybko owu przyszła ?
    Czy może was tez dziewczyny przy clo tak pare dni przed owu coś ciągnie ?

Ehhh jak nie urok to....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:39

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to nie moge wiele powiedziec o wcześniejszych tempkach no bo...nie mierzyłam :(
    zrobiłam dzisiaj TSH i bete chociaż wiem ze jest ujemna ale musze wykluczyć nim znowu będe wywoływać
    jak do pt nie przyjdzie małpica to ide na wizyte niech coś zrobi:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youse trzymam kciuki!!

lolcia ja mialam tylko raz owulke :P ale mialam pobolewania jajnika kilka dni przed owulką takie ciągnięcie:) w owulke to było apogeum :p

renieczka, ale lae dziekuje za odpowiedź no nic dalej bede czekać na małpice i dzielnie mierzyć tempke:)

chciałam o 5 mierzyć jak M wychodzi do pracy bo i tak mnei budzi ale czasem kolo 2-3 ide siku wiec za krótka przerwa by była więc będe mierzyć o 7:00 myślicie że ok???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia ja przed owulacją mam takie odczucie rozpierania w jajnikach, a później w samą owulację dość silny ból. Mi Gin powiedziała, że to płyn z pękniętego pęcherzyka drażni jamę otrzewnową i stąd ból, szczególnie, ze ja hoduje po 3 pęcherzyki i wszystkie pękają :) więc bol mam skumulowany

Amus ja ze wzglęgu na pracę zmianową mierzę o 5.00, wstaję do toalety w nocy ale nie zwracam na to uwagi. Chyba, że oprócz wc podróżujesz jeszcze przez jakiś czas zanim z powrotem trafisz do łóżka. Wg metody Rotzera bodajże taka normalna nocna wizyta w wc nie zakłóca wykresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi bo czytam o tej luteinie i nie umiem znaleźć odpowiedzi. Progesteron w tym cyklu miałam kolo 16. Miałam w domu luteinę załatwioną na własną rękę. Nie brałam jej zaraz po owu bo się bałam. Wzięłam raz w 5 dpo potem dwa dni przerwy i teraz od 3 dni znowu. Gdyby liczyć te 10 dni od pierwszej aplikacji to wypadałoby idealnie w dzień mojej spodziewanej @. Nic mi franca nie przedłuży? A może lepic juz teraz przestać ją brać?
    Kurde, chyba jednak samoleczenie nie jest dla mnie;D
    moze przedluzyc, ja odstawiam po 10 dniach i czekam na @ ale mi roznie wychodzi raz po odstawieniu mialam dopiero po 2 tyg. a raz po 5 dniach.

• Lolcia_81 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus , każda godzina będzie ok, czy 5 czy 7 , byle stała :)
    ja juz tak przywykłam do tej 5.30 że w weekend tez na spiocha po budziku mierze, mam termometr elektroniczny to kilka sekund trwa to nie zdążę znowu przysnąć ;)
    polecam ci bardzo taki termometr, kosztuje coś koło 10pln a wygoda i dokładność super :)

u mnie tez tempka spada zwykle w dzień @, bo zwykle dostaję @ popołudniu, tak więc wiele przewidzieć się nie da ...

mój mąż już w PL, niedaleko Łomży, u rodziny będzie spał bo się składa że mieszkają w okolicy :) i jutro już w stronę domu, ale raczej wróci dopiero w piątek...

uciekam do domu zaraz, miłego popołudnia dziewczyny :)

tulipanna lubi tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Amus na podstwie jednej temp nie mozna nic stwierdzic, jak mierzysz regularnie masz linie podstawowa, jak temperatura spadnie poza te linie w dol to znaczy ze bedzie @.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a robiłaś progesteron po owu?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka, no mam nadzieję, że moje jajka poczekają ;) a jeszcze się może skończyć tak, że ja tu panikuję a w piątek się okaże może ze 13 mm :P

no nic, co będzie to będzie.
    wpierniczam tyle orzechów brazylijskich i migdałów, lampeczkę czerwonego winka co wieczór, wit. B i beta karoten, że mam nadzieje ze moje endo będzie lepsze w tym cyklu...

a miałam się nie nakręcać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który to cykl Lolcia? I jaką masz dawkę?

A mąż w okolicach Łomży, to już prawie moje regiony :)
    Ja z warmii i mazur klikam :)

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka , trzeci z CLO, w pierwszym i drugim dawka 1 tabl 5-9dc, owu 17/18dc, w pierwszym ciąża biochemiczna :( w drugim nie było starań bo mąż musiał wyjechać :(

w tym cyklu 1,5tabl , (raz spanikowałam i wzięłam 1 ;) ale to chyba bez znaczenia ;) ) zobaczymy co się wyhoduje....
    i z jakim skutkiem końcowym...

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ