X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    A myślicie że duże kuku sobie zrobię jak dziś nie wezmę tej luteiny juz? Czy ktoras z Was robiła jakie hocki klocki z lutką ?
    Ja bralam 10 dni od 20dc i za pierwszym razem czekalam 10 dni, potem dwa cykle dwa dni po odstawieniu byla @, a ostatnio nie skończyłam brać, a @ sie zaczela (w 8 dniu lutki XD). A bralam ja wtedy mega w kratkę bo zapominalam XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Andzia póki małpicy nie ma jest szansa 3mam kciuki!:)
    Ale na co szansa? Dupa blada bo owulacja wypadnie mi w środku tyg jak mężyka nie będzie :(

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No ja idę w piątek na progesteron, mam nadzieję, że wieczorem będę mieć wyniki i die dowiem czy owu była czy nie. Tym razem jadę bez lutki.
    ooooo, a ja bez duphastonu w tym cyklu. Laski, trzymajcie kciukasy za naszą owocna dziś noc! Jajnik lewy mało mi nie pęknie! Za jakieś półtorej godziny będę <3 :P Aby niech mój ukochany uśpi Małą :P Dziś bez wymysłów będzie, bez klimatu i na szybko, no ale miejmy nadzieję, że owocnie!
    Dziś po pregnylu mało się nie powymiotowałam w pracy...ledwo łaziłam...aż mi policzki ściskało...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam skutkow ubocznych od pregnylu. Nawet od 2 na raz. Ozylam troche, ale umeczylam sie strasznie dzis. Wstretna anestezjologiczna koza nie dala mi lekow przeciwwymiotnych do narkozy :/ lekow po punkcji mam caly worek, wór nawet bym rzekla. Wszystko do odwolania i nadal zastrzyki jeszcze jakies... Echhhh :( mam nadzieje, ze bedzie to warte swojej ceny ;-) lece spac, bo padam na pyszczek...

P.s. z lutka i dupkiem to nigdy nie wiadomo. Trzeba poznac swoj orgaznim. Mnie calkowice blokuja okres i poki nie odstawie to nie przyjdzie @. Sa tez takie dziewczyny, ktore dostaja w trakcie brania. Nie ma zasady. Trzeba sprawdzic na sobie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj byc móze wróci już jutro :-)
    Jesooo jak się dzisiaj zarlismy, o wszystko.
    Stwierdzam ze po clo i deksametazonie mam permanentna depresje. Nic nie jem, ciągle placze z byle powodu i wszystko mnie wkuzwia. :-(
    Maz mi kaze odstawic leki.

powiedzcie dziewczyny cży po letrozolu też są takie objawy "psychiczne" ? Bo albo odstawie clo albo nie bede miala z kim tego dziecka zrobić :-(

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesooooo jak mnie boliiiii....jak tu <3 ??? Masakraaaaa!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka gratulacje! Piękny wynik :)).

Jak to jest z progesteronem, który ma świadczyć o przebytej owulacji? Lekarz mówił, że ma być podwyższony. Jak bardzo? :P

A ja dzisiaj siedzę i nie mogę przestać dosłownie... żreć ;/. Jestem stale głodna od kilku dni, właśnie skończyłam puszkę szprotek, winogrona, orzechy, kawę zbożową i dwa ciasteczka i myślę o szynce wieprzowej _-_... A skończył mi się zdrowy chleb i nie mam czym "docisnąć" :P. Może jeszcze jajko zrobię, ale na noc to ciężko...

A co do skutków po CLO - u mnie ewidentne napady gorąca były, nawet sobie wkręciłam, że to na pewno menopauza ;)....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 22:59

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jesooooo jak mnie boliiiii....jak tu <3 ??? Masakraaaaa!!
    Hihihi ja kilka dni temu powiedziałam, że gdyby nie to że jest teraz owu, to bym miała gdzieś ten cały sex ;) bo za bardzo boli. A potem się położyłam i powiedziałam że jak tak, to ja się męczyć nie będę i on musi :D

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że takie bawienie się lutką to nic dobrego nie niesie. W końcu to jest hormon. Ciągłe skoki, jeden dzień do góry, dwa dni zapomniałam, trzy dni wzięłam i znów odstawię. Według mnie ogranizm zeświruje, bo jednak progestreon podnosi się w jednej tylko fazie cyklu. Trochę przekombinowane jak dla mnie. Szkoda by mi było następnego cyklu, bo wg mnie na pewno to wpłynie na produkcję hormonów przez organizm.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka witaj :-) trzymamy kciuki :-) za jak najlepsze pęcherzyki i jąk najmniej skutków ubocznych ;-)

KathleenPL, Landryneczka lubią tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Dziewczyny, które zaczeły z clo, jak u was?
    Ja poza uderzeniami goraca nie mialam jakis dokuczliwych objawow.
    od czwartku powinnam miec monitoring ale lekarz wyjezdza i monitoring bede miala niedziela i poniedzialek....

U mnie też tylko uderzenia gorąca, no i bóle jajcorów bo zamiast jednego dojrzewa kilka jajeczek.

tulipanna wrote:
    ooooo, a ja bez duphastonu w tym cyklu. Laski, trzymajcie kciukasy za naszą owocna dziś noc! Jajnik lewy mało mi nie pęknie! Za jakieś półtorej godziny będę <3 :P Aby niech mój ukochany uśpi Małą :P Dziś bez wymysłów będzie, bez klimatu i na szybko, no ale miejmy nadzieję, że owocnie!
    Dziś po pregnylu mało się nie powymiotowałam w pracy...ledwo łaziłam...aż mi policzki ściskało...

Tak trzymałam za Ciebie kciuki, że sama nie miałam czasu na <3 ,a bez zartów to już nie miałam ochoty i nic na siłę, jak coś mam być to będzie ;)
    Lolcia_81 wrote:
    A moj byc móze wróci już jutro :-)
    Jesooo jak się dzisiaj zarlismy, o wszystko.
    Stwierdzam ze po clo i deksametazonie mam permanentna depresje. Nic nie jem, ciągle placze z byle powodu i wszystko mnie wkuzwia. :-(
    Maz mi kaze odstawic leki.

powiedzcie dziewczyny cży po letrozolu też są takie objawy "psychiczne" ? Bo albo odstawie clo albo nie bede miala z kim tego dziecka zrobić :-(

Ja też jak biorę hormony to schizuję :(
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny ja w sobotę biorę pierwszą tabl . CLO trochę się boję ale mam nadzieję że pomoże i uda się w końcu :)

Powodzenia Landryneczko :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny ja w sobotę biorę pierwszą tabl . CLO trochę się boję ale mam nadzieję że pomoże i uda się w końcu :)
    oby :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja nigdy nie mialam skutkow ubocznych od pregnylu. Nawet od 2 na raz. Ozylam troche, ale umeczylam sie strasznie dzis. Wstretna anestezjologiczna koza nie dala mi lekow przeciwwymiotnych do narkozy :/ lekow po punkcji mam caly worek, wór nawet bym rzekla. Wszystko do odwolania i nadal zastrzyki jeszcze jakies... Echhhh :( mam nadzieje, ze bedzie to warte swojej ceny ;-) lece spac, bo padam na pyszczek...

P.s. z lutka i dupkiem to nigdy nie wiadomo. Trzeba poznac swoj orgaznim. Mnie calkowice blokuja okres i poki nie odstawie to nie przyjdzie @. Sa tez takie dziewczyny, ktore dostaja w trakcie brania. Nie ma zasady. Trzeba sprawdzic na sobie.
    a te leki to tak jakby co na podtrzymanie, czy na co? I oczywiscie powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:09

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez. Nie dziekuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:29

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, ty kochana brałaś letrozol ?
    Powiedz, jakies skutki "psychiczne" ?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, ja ogolnie dobrze tolerowalam stymulacje. W zasadzie nie mialam skutkow ubocznych, nawet po clo. U mnie sie uspokoilo duzo jak tarczyce ogarnelam. Wtedy stalam sie spokojniejsza :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam TSH na dolnej granicy normy (0,495) to chyba nie tu powód...

naprawdę , nie wiem czy to po CLO czy deksa, ale miewam takie jazdy, mąz mnie juz ma dość :/

jak tak dalej pójdzie to mi specjalista bedzie potrzebny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:56

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Ech, u Was też tak szaro, buro i mokro?

Anatolka, daj znać co tam embriologowie, my tu wszystkie trzymamy wszystkie kciuki :)

Renieczka, serrduszkujcie, nie ma wymówek, że się nie chce ;)

Landryneczka, będzie dobrze, ważne, żeby brać Clo pod kontrolą lekarza.

Lolcia, u mnie też Clo nie dawało za dużo efektów ubocznych, największe schizy to mam pod koniec cyklu, pt. "uda się nie uda?"

Udanego dnia!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 36,6. ;36,3 ; 36,1 z dzisiaj . Nir spada ona za bardzo?? Nie wiem czy isc jutro do gina szkoda mi troche kasy bo moze malpa na dniach przyjdzie....:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia u.mnie jedyny efekt uboczny to straszne zatrzymanie wody nawt 2 kg po jednym dniu z cli ale jako taki objawow psychicznych ( innych niz zwykle;p) nie zauwazylam

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ