X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    Hej, czy któraś miała robione badanie drożności jajowodów HyCoSy i ile to was kosztowało??? Proszę o odpowiedź...
    odpowiecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Dla mnie to znaczy 2x dziennie...jakby było 2 dziennie to by było 2x clo a nie 2x1
    Mnie gin zalecił 1 rano i 1 wieczorem...a tu dziewczyny piszą, że się jeszcze z takim zaleceniem nie spotkały...wziełam 1 rano i wieczór 1/2
    ja tez bralam jedna rano i jedna wieczorem przy 1 stymulacji.

Aga nie nie mialam.

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mam mieć ale to ok 500 zł kosztuje

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    odpowiecie

Widocznie zadna nie miala skoro nie odpowiadaja.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też nie miałam:)

dziewczyny sama już nie wiem jak lepiej brać czy na raz czy to dzielić ;/ no ale bez sensu jak sie bierze 1 to tez sie nie dzieli że pól rano a pól wieczorem ...

• bosa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za odp. Lekarz napisał mi na kartce 2x1 więc brałam dwie dziennie. Niestety o monitoringu nic nie wspominał. W kolejnym cyklu tez mam brać clo. Myślicie, że jest różnica jeśli dawkuje się dwie na raz a 1 dziennie i 1 wieczorem?

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Dziewczyny dziękuje za odp. Lekarz napisał mi na kartce 2x1 więc brałam dwie dziennie. Niestety o monitoringu nic nie wspominał. W kolejnym cyklu tez mam brać clo. Myślicie, że jest różnica jeśli dawkuje się dwie na raz a 1 dziennie i 1 wieczorem?
    Monitoring przy CLO to podstawa...ja przy staraniach o córę miałam raz 5 pęcherzyków i zakaz współżycia.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia może mi podpowiesz kiedy wykonuje się monitoring? Clo mam brać 5- 9dc . Czy monitoring musi wykonywać mój lekarz czy mogę się zgłosić do przypadkowej przychodni?

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Andzia może mi podpowiesz kiedy wykonuje się monitoring? Clo mam brać 5- 9dc . Czy monitoring musi wykonywać mój lekarz czy mogę się zgłosić do przypadkowej przychodni?
    Ważne żebys go w ogóle miała!!! Dziwczyno, ulotki nie czytałaś? Przecież chyba chciałabyś wiedzieć czy decydować się na współżycie jak Ci urośnie po clo 6 jajek.. zaryzykowałabyś ciążę aż tak mnogą? U nas raczej kazdej monit robi jej gin, bo wie w jakich dawkach clo bierzesz i będzie wiedział jak reagują jajniki na nie. No ja nie rozumiem...przede wszystkim zmień gina...Moja ukochana Pani Gin jak po duphastonie przez rok nie zaszłam to mnie odesłała do lekarza zajmującego się niepłodnością, nie eksperymentowała na mnie bo ona wie ze jest taki lek co stymuluje ale go nigdy nikomu nie dawała to sprawdzi na mnie...Te leki powinni podawac lekarze mający doświadczenie w ich stosowaniu... już sam brak monitoringu w pierwszym cyklu z clo świadczy o tym, że Twój gin o clo usłyszał chyba na jakiejs konferencji tylko albo przeczytał w magazynie dla lekarzy...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Ja biorąc clo od 3-7 dc monitoring mam 11 dc i włąśnie wtedy podawany pregnyl na pęknięcie pecherzyków. Z tego co pamiętam dziewczyny biorące clo od 5-9 dc mają pęcherzyki ciut później. Któraś z dziewczyn na pewno sie odezwie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Ja biorę od 3 do 7dc i monitoring pierwszy mam miedzy 9 a 12dc...zawsze idę 8 lub 9 żeby zobaczyc jak sytuacja wygląda.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 3-8 i zwykle chodzilam w 11 dc ale w tym cyklu ide 8 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    musi to byc ginekolog, najlepiej prowadzacy, natomiast jezeli bierzesz dwie tabletki to musisz miec koniecznie monitoring, jak bierzesz mniej i juz ustabilizowane to mozna jeden monitoring opuscic, ale to jak juz kobieta ma ustalone leczenie, na poczatku to koniecznosc, tym bardziej ze dwa tabsy to ryzyko przestymulowania. Wtedy pecherzykow jest duzo i sa zazwyczaj wieksze, a co za tym idzie moga sie przeordzic w torbiele i trzeba dolozyc luteine np.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    bo to jest badanie oceny ksztaltu macicy i przy okazji bada droznosc, to normalna cena, ja bede miec sono-badanie hsg i place 650 plus ewentualne znieczulenie 300zł.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga11 wrote:
    jest jakiś wątek o tym więc IMO tam pytaj :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Monitoring przy CLO to podstawa...ja przy staraniach o córę miałam raz 5 pęcherzyków i zakaz współżycia.
    Nie wiem, ja nie mam tez monitu, tylko ten progesteron badać...

Andzia1984 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrr!!!! Mam taka chec na kapustę, ze zwariuje! Ale nie mogę jej zjesc bo mnie to gardlo boli i mam jadłowstręt... Spływa mi cos i bleeee :( Niedobrze mi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 22:47

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna czytałam ulotkę ale zaufałam mojemu lekarzowi, który jest ordynatorem ginekologii i prowadził moją pierwszą ciążę. Skoro nic nie wspominał o monitoringu stwierdziłam,ze zna się lepiej.

iv09krhm9j559ocl.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Tulipanna czytałam ulotkę ale zaufałam mojemu lekarzowi, który jest ordynatorem ginekologii i prowadził moją pierwszą ciążę. Skoro nic nie wspominał o monitoringu stwierdziłam,ze zna się lepiej.

To moze nazywac sie rutyna... Uwazaj.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ost gin 'rozbawil' gadam mu ze 2 tabletku to strasznie duuuzo a on " spokojnie moze dojdziemy do 4" potem mu wyjasnil ze mial pacjentki ktore taka dawke braly masakraaaaa

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ