X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mnie ost gin 'rozbawil' gadam mu ze 2 tabletku to strasznie duuuzo a on " spokojnie moze dojdziemy do 4" potem mu wyjasnil ze mial pacjentki ktore taka dawke braly masakraaaaa
    Mi ginka mowila, ze jak nie będzie owu to z każdym cyklem o 1/2 wiecej... I, ze tez miała takie hardcoreowe pacjentki.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa takie pacjentki co biorą 4 u nas na gin przychodzą...i rzeczywiście nie wszyscy lekarze monitoringi robią tylko mówią zaczynamy od malej dawki 1 tabl 5 dni i wtedy monitoring potem nie robią w następnych jak zwiększają do 2 .. Przy 4 robią...a mi kolega gin pow Magda im czesciej robie to usg pania tym one bardzo sie skupiają na tych pęcherzykach i o owulacja to na pewno zajdę a psychika swoje robi...i z badan które prowadził wieksza ilość kobiet zachodzi w ciaze na Clomidzie jak kaze im się wspolzyc minimum co 2 dni na luzieee....dla mnie samej osobiście nie bylo ok rozkladac nóg przed kolegami ..chodzilam z ciekawości a potem na sile bo będziemy miec dziecko...i obsesja a w ciaze zaszlam po odstawieniu stymulacji...na luzie..

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestes pierwsza osoba, która o tym pisae, ze zaszla na luzie. Ale stymulacja uruchomiła jajniory do pracy. Moje jiz dawno stwierdzily, ze maja mnie w nosie...

a w ogóle fajnie, ze nie tylko ja tak rano wstaje w niedziele XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sa tez tacy ze jak widzieli wcześniej przed stymulacja jakie sa pęcherzyki wiec dają dawkę z doświadczenia i nie robią...usg...rozne opinie i szkoły...

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polozylam sie ...wlasnie zrobiliśmy ciecie cesarskie...i mam luz do 7 . U mnie tak np ta stymulacja ruszyla jajniki a tak naprawde na owulacje prawidlowa wpływa mój wreszcie dobry poziom prolaktyny ...bo głównie ona hamowała owulki...a clo ma działanie w jakim stopniu pozniej po stymulacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie jestes pierwsza osoba, która o tym pisae, ze zaszla na luzie. Ale stymulacja uruchomiła jajniory do pracy. Moje jiz dawno stwierdzily, ze maja mnie w nosie...

a w ogóle fajnie, ze nie tylko ja tak rano wstaje w niedziele XD

A właściwie dlaczego nie spisz jeszcze mnie by z wyra nie wycisgneli jak bym nie musiała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zajscia to nie lubie tego stwierdzenia odstresujesz sie to zajdziesz hehe bardziej powinnam napisac bez spinania sie bo dzis..i juz..mimo tego i tak człowiek myśli marzy zeby sie udalo nie da się uciec ..

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prl w normie siec tez ciezko stwierdzić co sie tam dzieje :/ Pierwsza ciaza bez problemów, druga... Kaszanka :/ Najchetniej to bym sie polozyla gdzieś w kącie i wyła... Bo juz nie mam sily na to wszystko.

A ja do szkoly z rana wstaje, zajecia od 8:30 :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo zajęcia w niedziele...koszmar jak ja tego nie lubialam ale jak trzeba to trzeba.co zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie okreslenia ze jak wyluzujesz to zajdziesz bo...nie mozna od tak sobie wyluzowac zwykle to jest po mega dolku...ale przyllad ciazy bo odpuszczeniu sobie mam w rodzinie moi rodzice po 5 latach...oboje zdrowi mama owulki i okres regularnie co do godziny i nic...jak uznali ze trudno tak im pisane zaszla z moim bratem po 3 latach juz nie starania bo przeciez dzieci nie moga miec a syn to cud- zaszla ze mna:). No ale latwo sie gada odpusc- to sie uda.... Gdyby byla gwarancja ze kazdej sie uda nie wazne kiedy ale sie uda to czlowiek by z pewnoscia wyluzowal:)

Witam ja od dzisiaj CLO zaczynam , ktora znwas brala na noc??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 08:34

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Tulipanna czytałam ulotkę ale zaufałam mojemu lekarzowi, który jest ordynatorem ginekologii i prowadził moją pierwszą ciążę. Skoro nic nie wspominał o monitoringu stwierdziłam,ze zna się lepiej.
    Bosa, ja tylko przestrzegam. To że ktoś umie prowadzić ciąże, nie znaczy, że umie leczyć niepłodność. Ginowie sie w tym specjalizują. Tak samo jak to, że ktoś jest lekarzem rodzinnym nie znaczy że wie jak wyleczyć nowotwór...
    A jak napisała Anatolka..rutyną można zrobic kuku...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie wiem, ja nie mam tez monitu, tylko ten progesteron badać...
    Ja bym się bała <3 nie wiedząc ile tam tego uroslo. To, że chce miec dziecko nie znaczy ze zaryzykowałabym życiem by urodzic 5 od razu...Tak można zdecydowac..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja bym się bała <3 nie wiedząc ile tam tego uroslo. To, że chce miec dziecko nie znaczy ze zaryzykowałabym życiem by urodzic 5 od razu...Tak można zdecydowac..
    ooo identycznie mam identycznie;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonili wlasnie, ze jutro transfer :) mam nadzieje, ze to oznacza, ze podejrzeli moje fasolinki i ze weszystko z nimi dobrze :)

MerlinMo, aszka, Amus87, ale.ale, Natka098, Andzia1984, renieczka, JagodaP, scarllet, czekolada:) lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mnie ost gin 'rozbawil' gadam mu ze 2 tabletku to strasznie duuuzo a on " spokojnie moze dojdziemy do 4" potem mu wyjasnil ze mial pacjentki ktore taka dawke braly masakraaaaa
    Przecież ja juz doszłam do tych 4,gin przekonany ze co cykl to biorę tyle co mi zalecił...hehe i tak bedzie teraz "tylko" 1,5 ;-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nie wiem, ja nie mam tez monitu, tylko ten progesteron badać...
    Progesteron żeby zbadać czy owu byla, ale nie masz pewności ile jajek jest/było...jeżeli masz pewność ze nie narosło i sporo to ok, ja mam obawy bo tak jak pisałam raz narosło mi ich aż 5

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zadzwonili wlasnie, ze jutro transfer :) mam nadzieje, ze to oznacza, ze podejrzeli moje fasolinki i ze weszystko z nimi dobrze :)
    Mocno zaciśnięte :-*

<3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    LUBIE TO!!! ajajaj jak lubie!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Trzymam kciuki!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Progesteron żeby zbadać czy owu byla, ale nie masz pewności ile jajek jest/było...jeżeli masz pewność ze nie narosło i sporo to ok, ja mam obawy bo tak jak pisałam raz narosło mi ich aż 5
    Powiedzmy sobie szczerze, skoro do tej pory nie mialam owu od x lat to nie mozliwe, ze od polowy tabletki nagle zrobi mi się 5 jajek. Myślę, ze lekarze są świadomi wszystkich za i przeciw skoro jedni każą robić monit a inni nie. Jak akurat u niej jestem to wiadomo, zrobi mi usg, ale specjalnie nie kaze mi chodzic. Poza tym lekarze tez zdaja sobie sprawę, ze nie każdego jest stać, żeby placic za badania, leki, wizyte i jeszcze monit, który tani nie jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:33

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ