CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
KathleenPL wrote:Powiedzmy sobie szczerze, skoro do tej pory nie mialam owu od x lat to nie mozliwe, ze od polowy tabletki nagle zrobi mi się 5 jajek. Myślę, ze lekarze są świadomi wszystkich za i przeciw skoro jedni karzą robić monit a inni nie. Jak akurat u niej jestem to wiadomo, zrobi mi usg, ale specjalnie nie kaze mi chodzic. Poza tym lekarze tez zdaja sobie sprawę, ze nie każdego jest stać, żeby placic za badania, leki, wizyte i jeszcze monit, który tani nie jest...
Kaśka, a Ty jak to owu nie masz skoro progesteron 15??? -
nick nieaktualnyPrzestymulowanie clo dotyczy w szczególności kobiet które mają obraz jajników pco, bo są tam pęcherzyki mniej więcej jednej wielkości i razem zaczynają rosnąć, dlatego pojawia się ich więcej. Jeśli takiego obrazu nie ma to mało prawdopodobne jest pojawienie się więcej niż jednego pęcherzyka na jajniku.
-
nick nieaktualnyNiekoniecznie bo ja nie mam PCOS a bylam przestymulowana, nie wiesz jak jajniki zareaguja na duza dawke, dlatego jeden monit powinien byc w m-cu. To ze lekarz jest ordynatorem to o niczym nie swiadczy, monitoring przynajmniej na poczatku musi byc. Tym bardziej ze z tego sie moga robic torbiele. Ja tez chodze raz w m-cu i place 200 zł bo w Wawie takie ceny, ale widac obraz na usg, ile pecherzykow czy czysto itd.
Madziara lubi tę wiadomość
-
Na usg poszlam sobie w Luxie sama z ciekawości. Ale nie, nie mialam monitu przy pierwszym cyklu z clo.
Za wizyte z usg place 150zl, jak chcialam sie umówić na sam monit w zwyklej przychodni krzyknęli mi 200zl. No i jest chyba różnica...
W warszawie ciężko o nizsze ceny, a u różnych lekarzy juz bylam... Nie mowie o panstwowych bo to sie IMO mija z celem...
Wiec widzicie... Wy sie trzymacie tego co mówią,Wasi lekarze, inni sie trzymają swoich i kazdy ma trochę racji.
To jak z pcosem i tabsami. Ja uważam, ze tabsy to zlo, ale wielu lekarzy tak zaradza temu schorzeniu i są dziewczyny na które to dziala...
Kazdy ma swoja racjeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:49
-
nick nieaktualnyKatlhlenn ja chodze do lekarza i z monitem zbadaniem itd bierze 200 zł czyli mozna znalezc i za jednym zamachem zalatwic, moja kolezanka chodiz do babki ktora tylko robi monit i placi 150, czyli mozna nawet taniej, a co najlepsze moj ma w cenniku za monitoring 50 zl, a bierze 200 haha.
-
Nie ma co patrzeć, ze jak ktoś nigdy nie mial owu to po clo raczej nie urośnie więcej pęcherzyków, niż np tylko jeden.
Ja nie mam PCOS a w pierwszej cyklu z clo urosły mi aż 3 pecherzyki dominujące i wszystkie same pękły.
Zgadzam sie z dziewczynami, ze lepiej dmuchać na zimne.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie ma sie co klocic. Skoro ktoś ufa swojemu lekarzowi to swietnie. Jak sie przejedzie to mówcie: a nie mowilam. Ale na ten moment to jest jedno zdanie przeciw drugiemu... A życie zweryfikuje. Ja tez na ufam swojej lekarce. Mam trzech takich lekarzy, którym ufam w 100% i nie kazdemu mogą się podobac ich praktyki. Ale mi odpowiadaja i jestem zadowolona.
Nie ma sensu chyba sie spierać o to dalej bo ile osób tyle zdan na ten temat
Jedna powie, ze monit niepotrzebny, druga, ze raz w miesiącu, trzecia, ze minimum trzy.
Wiec peaceNatka098, Sowaa lubią tę wiadomość
-
Witam niedzielnie
ja zdezorientowana trochę jestem bo zauważyłam u siebie plodny śluz !!!! Skąd ja sie pytam jak żadnych jajek gin nie widział? I to taki ładny i rozciagliwy jak dawno nie był. Może nie za dużo , ale jednak!
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:ja mam gina NFZ i nie narzekam, nie da mi skierowania na badanie (sama muszę robić) ale za to wizyty i nawet 3 monity w msc mam za free, chyba bym już dawno zakończyła leczenie jak za monit 200zł miałabym zapłacić.
Wiec mam uraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:01
-
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:Ja na NFZ dostalam diane na trądzik, a 2 miesiące przed końcem ciazy lekarka mi,powiedziala, ze szybko urodzę i nie ma sensu zebym do niej chodzila. Wiec na wszelki wypadek prowadzilam ciaze na nfz i prywatnie.
No to zależy właśnie od lekarza, mój jest naprawdę przejęty tym, żeby pomóc, nowe badania, konsultacje. Ale wcześniejszy na hasło, że się staramy powiedział, że jak się nie uda to za pół roku, żeby przyjść, a wiedział, że mam problemy... -
Ja w tym cyklu tez byłam na clo pierwszy raz.
Mialam miec monitoring od czwartku ale dr wyjechał. Mialam dzis dzwonic zeby dzis i jutro zrobić monit. Dzis nie dam rady bo mam szkole do wieczora i bede musiala jutro sie umawiac
Ale ogolnie to i tak trochę lipa... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMerlinMo wrote:Ja w tym cyklu tez byłam na clo pierwszy raz.
Mialam miec monitoring od czwartku ale dr wyjechał. Mialam dzis dzwonic zeby dzis i jutro zrobić monit. Dzis nie dam rady bo mam szkole do wieczora i bede musiala jutro sie umawiac
Ale ogolnie to i tak trochę lipa... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka, świetnie! Na pewno z nimi w porzadku, skoro je szykują do transferu
Dziewczyny, mi się włosy jeżą jak czytam o tych cenach warszawskich... U mnie monit 50-70zł, wizyta wprawdzie droga (150zł), ale wciąż różnice strasznie duże.
Miłej niedzieli, tutaj szaro i buro, cały czas się kręcę w piżamie... Tyle mam teraz na głowie, że się nawet nie mam kiedy wkręcać w jakieś potencjalne objawy. Dzisiaj 8dpo, test zrobię chyba w środę rano (wiem, wiem, za wcześnie) bo jedę do PL na dwa dni, to najwyżej podskoczę do gina. 12 dpo to chyba za późno na robienie progesteronu? Bo w czwartek dopiero mogłabym zrobić, ale chyba sobie odpuszczę, zostawię pieniądze na AMH po nowym roku.
Hmm, a gdzie Lolcia, mam nadzieję, że wykorzystuje męża w pełni na wyjeździe -
Ja tez chodzę do lekarza prywatnie, za monit płace max 50 zł, w sumie zapłaciłam tylko dwa razy, tak to ma za darmo monity. To zależy od lekarza,jak ktoś chce zedrzeć z pacjentki to zedrze. Często już mi nawet głupio, gdy molestuje lekarkę telefonami umawiam sie na monit zawracam jej głowę a ona przyjmuje mnie i nawet złotówki nie weźmie.... Co lekarz to inna praktyka.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...