X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po monicie :D

w piątek był na prawym jajniku 1 pecherzyk 13mm i kilka malutkich, na lewym jeden mały 10mm.
    A dzisiaj, tadaam, ten z lewego zniknął, za to ten 13mm w 2,5 doby urósł do 18mm :D a co ciekawsze , obok jest drugi, prawie taki sam duży, 16,5mm :)

Jutro mam wziąć pregnyl :)

lecę do domu męża wykorzystywać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:05

scarllet, Andzia1984, asia-m-b, Sowaa, Miu95, ale.ale lubią tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Anatolka, wszystkie kciuki zaciśnięte, paluchy u stóp też :D

Z Clo to mi się wydaje, że może być szczęśliwy taki pierwszy cykl po odstawieniu - jajniki mogą jeszcze "z rozpędu" coś naprodukować, endometrium nie powinno być znękane przez Clo, a głowa nieco odpoczywa, i bach, się udaje. Ja dlatego po 2-3 cyklach z Clo zrobię jeden miesiąc przerwy :zastanawia się:
    Też się nad tym zastanawiam na przyszły cykl, bo jedziemy do mamy po świętach, na sylwestra...i akurat owulacja powinna wypaść w tym terminie, więc nawet na monit nie bedzie jak podejść...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

w piątek był na prawym jajniku 1 pecherzyk 13mm i kilka malutkich, na lewym jeden mały 10mm.
    A dzisiaj, tadaam, ten z lewego zniknął, za to ten 13mm w 2,5 doby urósł do 18mm :D a co ciekawsze , obok jest drugi, prawie taki sam duży, 16,5mm :)

Świetne wieści :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki :) Jest fasolinka w brzuszku :) wiadzialam na usg malenka kropeczke :) 2 jeszcze przez dwa dni musza troszke jeszcze podrosnac w inkubatorze i jak bedzie ok to zrobia z nich sniezynki :) teraz sobie leze, mamy odpoczywac.

tulipanna, Natka098, Amus87, Andzia1984, asia-m-b, scarllet, Miu95, renieczka, Amberla, ale.ale, Lolcia_81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Anatolko trzymamy wszystkie mocno paluszki żeby się fasolka zadomowiła :) Dbaj o siebie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no i pięknie!

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka odpoczywaj ile wlezie :-) Trzymam kciuki dalej !

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

wow no prosze jaki efekt!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dzieki za kciuki :) Jest fasolinka w brzuszku :) wiadzialam na usg malenka kropeczke :) 2 jeszcze przez dwa dni musza troszke jeszcze podrosnac w inkubatorze i jak bedzie ok to zrobia z nich sniezynki :) teraz sobie leze, mamy odpoczywac.
    super!!!:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No to trzymamy kciukasy z Anatolke dzis! <3

Jak u Was dziewczyny? Cos czuje, ze @ sie zbliza. A bez lutki to czuje, ze pms gigant sie zaczyna!!

Tak w ogóle sie zastanawiam jaki jest % dziewczyn, którym udali sie po clo. Bo jak na razie to my z cyklu na cykl tylko na te @ czekamy bez większych nadziei. A wiekszosc dziewczyn, które znam zachodziło po odstawieniu clo gdy juz nie miały większych nadziei. No to jak to jest z tym...

Ja należe do tych dziewczyn które zaszły w ciąże po odstawieniu CLO które brałam przez 12 cykli zprzerwami ale opłaciło się dziś jestem w ciąży

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to siedz na zwolnieniu i odpoczywaj:D
    Trzymam kciuki żeby sie udało wszystko! Kiedy beta?

podkusilo mnie, zrobilam sikanca i dupa :/ Dwa dni przed spodziewaną @... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:59

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko piękne wieści :)))

Dziewczyny, czy któraś się zna na poziomach progesteronu?

Kazano mi zrobić badanie z krwi, aby wykluczyć lub potwierdzić owulację w 24dc, który był 6 lub 7 dniem po owu.

Wynik: 51.97 nmol/l

Normy:
    faza folikularna: 0.6- 4.7 nmol/l
    faza owulacyjna: 2.4-9.4 nmol/l
    faza lutealna: 5.3-86.0 nmol/l

Jak mam to rozumieć?

Czy przy potencjalnej ciąży to mało czy dużo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:00

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! To mega wynik IMO wiec na 90% jestes w ciąży...
    No wiec ja juz nie mam co więcej testów robić, przy moim 15 na bank nie jestem w ciąży :(

Miu95 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

Miu tu sa normy :) dla ciąży też:) Trzymam kciukasy! Sikańca robiłas???

Miu95 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna zrobilam kuraka wg. Twojego przepisu. Om nom nom :D

Chyba tez odpuszczę clo w grudniu... Będą swieta, sylwester... Nie chce sie dolowac bo znowu nie wyjdzie...

tulipanna lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych normach, które podała tulipanna (dzięki!) to faktycznie ładny wynik :).
    W przeliczeniu na ng/ml 17,3 czyli prawie górna granica.

No ale tak mnie zestresowałyście, że właśnie zrobiłam sikańca (ovu też) i nic. Na owulacyjnym jakiś cień kreski, ale na razie się nie stresuję, bo sam lekarz kazał mi robić test dopiero za tydzień . No a jak w weekend przypałęta się @ to nawet nie będę musiała ;).

Zresztą moje temperatury jakieś góry i doliny robią ;P (ale w górnej części)
    KathleenPL wrote:
    Chyba tez odpuszczę clo w grudniu... Będą swieta, sylwester... Nie chce sie dolowac bo znowu nie wyjdzie...
    Gorzej jak ovu wypadnie w wigilię, kiedy cała rodzina w domu i nie ma jak <3 ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:12

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawialm z moja gin i umowilam sie na monit na piątek. Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie stresują te monitoringi i coraz częstsze wizyty u ginekologa. Chyba po tych dwóch latach starań wymiękam, mimo ze akcja sie dopiero rozkręca.

Kathlen, Tulipanna Wy dlugo bierzecie clo ?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tulipanna zrobilam kuraka wg. Twojego przepisu. Om nom nom :D

Dobry co?! My dzis dojedliśmy! Ale nawet dzis był lepszy niz wczoraj:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie po tych latach tez jest coraz gorzej "nogi rozstawiać" przed gin...i stresują mnie tez te pęcherzyki to tamto ...byl taki moment ze zylam od usg do usg i okres i znów...zapominalam o tym co lubię bo tylko byla mysl o ciazy i kazdy objaw to zaraz ciaza...teraz sobie uświadomiłam ze musze zyc oddychać jest dla mnie ważne zeby byc matka ale juz spokojniej a może Pan Bóg ma inny plan przeciez nie kazda rodzina musi miec dziecko tylko przykro ze są rodziny patologiczne alkoholizm to tamto i maja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:22

Anko:-) lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Właśnie rozmawialm z moja gin i umowilam sie na monit na piątek. Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie stresują te monitoringi i coraz częstsze wizyty u ginekologa. Chyba po tych dwóch latach starań wymiękam, mimo ze akcja sie dopiero rozkręca.

Kathlen, Tulipanna Wy dlugo bierzecie clo ?
    Sówko, ja własnie mam 17dc i to 3 cylk z clo..czy sie uda??? Nie wiemmm... jakos powatpiewam... juz mam nawet skierowanie od gina na badania do laparoskopii...wiec on chyba tez watpi...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ