Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po monicie :D

w piątek był na prawym jajniku 1 pecherzyk 13mm i kilka malutkich, na lewym jeden mały 10mm.
    A dzisiaj, tadaam, ten z lewego zniknął, za to ten 13mm w 2,5 doby urósł do 18mm :D a co ciekawsze , obok jest drugi, prawie taki sam duży, 16,5mm :)

Jutro mam wziąć pregnyl :)

lecę do domu męża wykorzystywać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:05

nick nieaktualny, Andzia1984, asia-m-b, Sowaa, Miu95, ale.ale lubią tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Anatolka, wszystkie kciuki zaciśnięte, paluchy u stóp też :D

Z Clo to mi się wydaje, że może być szczęśliwy taki pierwszy cykl po odstawieniu - jajniki mogą jeszcze "z rozpędu" coś naprodukować, endometrium nie powinno być znękane przez Clo, a głowa nieco odpoczywa, i bach, się udaje. Ja dlatego po 2-3 cyklach z Clo zrobię jeden miesiąc przerwy :zastanawia się:
    Też się nad tym zastanawiam na przyszły cykl, bo jedziemy do mamy po świętach, na sylwestra...i akurat owulacja powinna wypaść w tym terminie, więc nawet na monit nie bedzie jak podejść...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

w piątek był na prawym jajniku 1 pecherzyk 13mm i kilka malutkich, na lewym jeden mały 10mm.
    A dzisiaj, tadaam, ten z lewego zniknął, za to ten 13mm w 2,5 doby urósł do 18mm :D a co ciekawsze , obok jest drugi, prawie taki sam duży, 16,5mm :)

Świetne wieści :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki :) Jest fasolinka w brzuszku :) wiadzialam na usg malenka kropeczke :) 2 jeszcze przez dwa dni musza troszke jeszcze podrosnac w inkubatorze i jak bedzie ok to zrobia z nich sniezynki :) teraz sobie leze, mamy odpoczywac.

tulipanna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia1984, asia-m-b, nick nieaktualny, Miu95, nick nieaktualny, Amberla, ale.ale, Lolcia_81 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Anatolko trzymamy wszystkie mocno paluszki żeby się fasolka zadomowiła :) Dbaj o siebie:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka no i pięknie!

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka odpoczywaj ile wlezie :-) Trzymam kciuki dalej !

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:

wow no prosze jaki efekt!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dzieki za kciuki :) Jest fasolinka w brzuszku :) wiadzialam na usg malenka kropeczke :) 2 jeszcze przez dwa dni musza troszke jeszcze podrosnac w inkubatorze i jak bedzie ok to zrobia z nich sniezynki :) teraz sobie leze, mamy odpoczywac.
    super!!!:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    No to trzymamy kciukasy z Anatolke dzis! <3

Jak u Was dziewczyny? Cos czuje, ze @ sie zbliza. A bez lutki to czuje, ze pms gigant sie zaczyna!!

Tak w ogóle sie zastanawiam jaki jest % dziewczyn, którym udali sie po clo. Bo jak na razie to my z cyklu na cykl tylko na te @ czekamy bez większych nadziei. A wiekszosc dziewczyn, które znam zachodziło po odstawieniu clo gdy juz nie miały większych nadziei. No to jak to jest z tym...

Ja należe do tych dziewczyn które zaszły w ciąże po odstawieniu CLO które brałam przez 12 cykli zprzerwami ale opłaciło się dziś jestem w ciąży

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to siedz na zwolnieniu i odpoczywaj:D
    Trzymam kciuki żeby sie udało wszystko! Kiedy beta?

podkusilo mnie, zrobilam sikanca i dupa :/ Dwa dni przed spodziewaną @... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:59

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko piękne wieści :)))

Dziewczyny, czy któraś się zna na poziomach progesteronu?

Kazano mi zrobić badanie z krwi, aby wykluczyć lub potwierdzić owulację w 24dc, który był 6 lub 7 dniem po owu.

Wynik: 51.97 nmol/l

Normy:
    faza folikularna: 0.6- 4.7 nmol/l
    faza owulacyjna: 2.4-9.4 nmol/l
    faza lutealna: 5.3-86.0 nmol/l

Jak mam to rozumieć?

Czy przy potencjalnej ciąży to mało czy dużo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:00

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! To mega wynik IMO wiec na 90% jestes w ciąży...
    No wiec ja juz nie mam co więcej testów robić, przy moim 15 na bank nie jestem w ciąży :(

Miu95 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

Miu tu sa normy :) dla ciąży też:) Trzymam kciukasy! Sikańca robiłas???

Miu95 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna zrobilam kuraka wg. Twojego przepisu. Om nom nom :D

Chyba tez odpuszczę clo w grudniu... Będą swieta, sylwester... Nie chce sie dolowac bo znowu nie wyjdzie...

tulipanna lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tych normach, które podała tulipanna (dzięki!) to faktycznie ładny wynik :).
    W przeliczeniu na ng/ml 17,3 czyli prawie górna granica.

No ale tak mnie zestresowałyście, że właśnie zrobiłam sikańca (ovu też) i nic. Na owulacyjnym jakiś cień kreski, ale na razie się nie stresuję, bo sam lekarz kazał mi robić test dopiero za tydzień . No a jak w weekend przypałęta się @ to nawet nie będę musiała ;).

Zresztą moje temperatury jakieś góry i doliny robią ;P (ale w górnej części)
    KathleenPL wrote:
    Chyba tez odpuszczę clo w grudniu... Będą swieta, sylwester... Nie chce sie dolowac bo znowu nie wyjdzie...
    Gorzej jak ovu wypadnie w wigilię, kiedy cała rodzina w domu i nie ma jak <3 ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:12

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawialm z moja gin i umowilam sie na monit na piątek. Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie stresują te monitoringi i coraz częstsze wizyty u ginekologa. Chyba po tych dwóch latach starań wymiękam, mimo ze akcja sie dopiero rozkręca.

Kathlen, Tulipanna Wy dlugo bierzecie clo ?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Tulipanna zrobilam kuraka wg. Twojego przepisu. Om nom nom :D

Dobry co?! My dzis dojedliśmy! Ale nawet dzis był lepszy niz wczoraj:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie po tych latach tez jest coraz gorzej "nogi rozstawiać" przed gin...i stresują mnie tez te pęcherzyki to tamto ...byl taki moment ze zylam od usg do usg i okres i znów...zapominalam o tym co lubię bo tylko byla mysl o ciazy i kazdy objaw to zaraz ciaza...teraz sobie uświadomiłam ze musze zyc oddychać jest dla mnie ważne zeby byc matka ale juz spokojniej a może Pan Bóg ma inny plan przeciez nie kazda rodzina musi miec dziecko tylko przykro ze są rodziny patologiczne alkoholizm to tamto i maja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:22

Anko:-) lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Właśnie rozmawialm z moja gin i umowilam sie na monit na piątek. Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie stresują te monitoringi i coraz częstsze wizyty u ginekologa. Chyba po tych dwóch latach starań wymiękam, mimo ze akcja sie dopiero rozkręca.

Kathlen, Tulipanna Wy dlugo bierzecie clo ?
    Sówko, ja własnie mam 17dc i to 3 cylk z clo..czy sie uda??? Nie wiemmm... jakos powatpiewam... juz mam nawet skierowanie od gina na badania do laparoskopii...wiec on chyba tez watpi...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ ‹ 699 700 701 702 703 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ