X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Dla mnie po tych latach tez jest coraz gorzej "nogi rozstawiać" przed gin...i stresują mnie tez te pęcherzyki to tamto ...byl taki moment ze
    że...??????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara to chyba każda z nas ma te same rozmyślenia,ja właśnie tez zauważyłam ze ten rok żyłam od usg do usg.
    Wczoraj mialam mega dola, jak nigdy, przeryczalam dwie godziny na kanapie jak głupia. Chyba na mnie clo w tym cyklu zle działa bo w zeszłym nie mialam takiej jazdy. I jeszcze jak pomyśle ze za pasem znów święta i zyczenia których nienawidzę , to krew w żyłach mi sie gotuje.

Tulipanna a to masz jakieś podejrzenia, ze lekarz kieruje Cię na laparoskopię, czy to sie robi tak rutynowo przy problemach z płodnością ?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wow! To mega wynik IMO wiec na 90% jestes w ciąży...
    No wiec ja juz nie mam co więcej testów robić, przy moim 15 na bank nie jestem w ciąży :(
    niekoniecznie popatrz na jednostki musisz je przeliczyc na ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:37

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No w końcu przeliczyłam i wyszło koło 17ng/ml ;).
    Ale i tak jestem zadowolona, bo miałam zrobić to badanie na potwierdzenie czy owulacja była i wychodzi z tego, że tak. A w moim przypadku to bardzo dobra wiadomość :).

Generalnie rok żyłam na takim dole i spinie, nie mogłam o niczym innym już myśleć - tylko ciąża i ciąża albo dlaczego mi się nie udaje. Pod koniec wakacji wyciszyłam się, wyluzowałam, przestałam aż tak analizować. Na razie staram się to trzymać za "zamkniętymi drzwiami" w głowie (a przynajmniej tak sobie to wyobrażam). I jest trochę lepiej bo i małżeństwo mi się poprawiło, w pracy trochę lepiej, zajęłam się swoimi zainteresowaniami.
    W każdym razie wcześniej czułam, że traciłam mnóstwo czasu przez takie dołowanie się :(. A życie mamy tylko jedno.

Pewnie mnie znowu pacnie taka niemoc za kilka miesięcy (jeśli się nie uda) i znowu będę się nad sobą użalać ;).

A jeśli chodzi o stres przed monitoringiem - ja mam taką nerwówę przed każdą wizytą, że biorę wolne w pracy bo potrafię nawet wymiotować z nerwów :/. Jakiś nerwosol czy coś by mi się przydał ;P. Jak byłam tydzień temu to o mały włos a nie straciłabym wizyty, bo oczywiście przeciągnęło się 40min (wcześniejsza pacjentka siedziała prawie godzinę) a ja z tego stresu zaległam w toalecie ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:47

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:

Tulipanna a to masz jakieś podejrzenia, ze lekarz kieruje Cię na laparoskopię, czy to sie robi tak rutynowo przy problemach z płodnością ?

Na razie w badaniach i usg nic nie widac złego...wiec chce mnie otworzyc i zobaczyc czy tam nie ma ognisk endometriozy albo co innego...hsh mi zrobi tez i histeroskopie, full opcja w pakiecie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na monitoringu po pierwszym cyklu z clo i jeden pecherzyk na prawym jajniku urósł prawie dwa i pol centymetra ale test owulacyjny wyszedł ujemny. ..
    Jutro znowu jade na test i zobaczyc co tam...
    Lekarz pytal czy mialam robione badanie droznosci jajowodow? Co sadzicie o tym?

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    a ja juz po monicie :D

w piątek był na prawym jajniku 1 pecherzyk 13mm i kilka malutkich, na lewym jeden mały 10mm.
    A dzisiaj, tadaam, ten z lewego zniknął, za to ten 13mm w 2,5 doby urósł do 18mm :D a co ciekawsze , obok jest drugi, prawie taki sam duży, 16,5mm :)

Jutro mam wziąć pregnyl :)

lecę do domu męża wykorzystywać :D
    to dobrze, juz gotowy :D

Anatolka oby poszlo ok i zostala na 9 miesiecy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Byłam dzis na monitoringu po pierwszym cyklu z clo i jeden pecherzyk na prawym jajniku urósł prawie dwa i pol centymetra ale test owulacyjny wyszedł ujemny. ..
    Jutro znowu jade na test i zobaczyc co tam...
    Lekarz pytal czy mialam robione badanie droznosci jajowodow? Co sadzicie o tym?
    Przy clo nie musi wychodzic, u mnie w jednym cyklu nawet tempka nie pokazala, a owulacja byla. Taki pecherzyk to jeszcze ok, moje rosna do powyzej 2,80 np.
    A droznosc warto zrobic po roku staran na wszelki wypadek, czy wszystko ok.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli faktycznie full opcja ;-) Fajnie by sie potoczyło , gdyby nie było potrzeby jej wykonywania ;-)

Miu naszczescie ja aż tak negatywnie nie reaguje na stres. Ja w swoje relacji na stres widże mały pozytyw, bo jak sie stresuje to nic nie jem :-) gorzej, ze czasem po takim dniu z głodu, którego nie czuje dostaje mega migren i wtedy mogę już nie jeść 2 dni, wtedy wszystko na sile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:05

tulipanna lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    aaa... Racja... Czytanie ba szybko z telefonu XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    że...??????
    przycina Ci coś posty...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, suuuper:) Dbaj o siebie i fasolinę :) To będziesz sierpnióweczka :D

A moja beta... no rosnie "cholera" jedna. Nie no zartuje, żadna cholera. Wynik z dzisiaj po 3 dniach z 37 na 169,5...

Madziara, scarllet, ale.ale, Andzia1984, Anatolka, tulipanna, Miu95 lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Kathlen, Tulipanna Wy dlugo bierzecie clo ?

Ja wlasnie koncze drugi cykl, na dniach @ i powinnam 3 cykl zacząć. Ale sie zastanawiam... Nie wiem czy chce cale swieta w stresie siedziec...
    Smutno mi w ogóle dzisiaj :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo swieta powinny miec magiczny czas...a te pytania i życzenia bobaska itp...uff teraz poprostu sie odezwe bo tak zawsze tuliłam łepek...ale nic mimo wszystko marzenia sa po to zeby je spełniać:) i tego się trzymajmy...

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

A moja beta... no rosnie "cholera" jedna. Nie no zartuje, żadna cholera. Wynik z dzisiaj po 3 dniach z 37 na 169,5...

Amberla super wieści! :-) tez dbaj o siebie swoje "małe" szczęście :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:14

Amberla lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja wlasnie koncze drugi cykl, na dniach @ i powinnam 3 cykl zacząć. Ale sie zastanawiam... Nie wiem czy chce cale swieta w stresie siedziec...
    Smutno mi w ogóle dzisiaj :(

Nie smuć sie masz nas <3 kazdy ma gorsze dni;( ale bedzie lepiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

Super!!!

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie ma co sie smucić, ale wiadomo każdy z nas ma gorsze dni ....potem uszu do góry i dalej realizujemy swoje marzenia ;-)

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

super!!:D:D:D

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy, jedną ręką smażę naleśniki, a drugą tu podczytuję Wasze wieści... Już jednego naleśnika spaliłam :D

Anatolka, niech się fasola zadomowi!

Lolcia, weekend Wam pięknie służy, Tobie, mężowi i jajkom ;)

Amberla pięknie, oby teraz rosła, rosła i żeby nie było żadnych komplikacji.

Głowy do góry, może jak się odprężymy świątrcznie, to wszystkie zafosolujemy. A ja się tak cieszę, że od świąt z powrotem w Polsce!

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ