X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie musze tez sobie taki nawyk wyrobić bo narazie jakos ciężko mi o tym pamiętać :p

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    Właśnie musze tez sobie taki nawyk wyrobić bo narazie jakos ciężko mi o tym pamiętać :p
    Ja zaczęłam mierzyć w tym cyklu, następny odstawiam CLO i będę tylko pomiary robic, chociaż z tym różnie może byc, bo owulacja wypadnie mi przed sylwestrem a wtedy będę u mamy na drugim końcu Polski :P

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak teraz mysle ze znając moje szczęście moje monitoringi wypadna w święta i kolejny cykl będzie do tylu..

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    Ja właśnie tak teraz mysle ze znając moje szczęście moje monitoringi wypadna w święta i kolejny cykl będzie do tylu..
    mi tez tak wypadlo i nie bylam u gina, w sumie sie wybiore dopiero w styczniu :D

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Mam takie dosyc pilne pytanko.

Lekarz zalecil mi na ten cykl clo+dong+inofolic i teraz pytanie czy mozna dong razem z clo stosowac?? czy nie przystemuluje jajnikow?? duzo sie naczytalam o tym clo i mam mieszane uczucia, tym bardziej ze monitoringu nie bede miala. A musze szybko podjac decyzje bo jutro bede musiala juz pierwsza tabletke wziasc rano a dawkowanie mam 2x1 tabletce od 5 do 9 dc, moze sa tutaj doswiadczone osoby co moze mi pomoga...

201510241762.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Anatolko, jak tam? Odpoczywasz, odstresowujesz się?

Ok :) wczoraj sobie polezalam jak wrocilismy. Dzis i jutro mam szkolenie w prokuraturze do poludnia, wiec pomagam tacie, ale wszystko inne w zasadzie odwolalam. Angielski olewam w tym tygodniu. Pozneij jakies 2 mniejsze szkolenia w przeciagu tygodnia mam, ale krotkie i blisko domu, wiec ok :) z reszta ja lubie swoja prace, nikt mnie nie stresuje, niczego nie dzwigam, wiec troche zajecia w minimalnym obciazeniu nie powinno zaszkodzic. Po dobie to wiadomo - szalowych zmian nie ma ;)

ale.ale lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Lekarz zalecil mi na ten cykl clo+dong+inofolic i teraz pytanie czy mozna dong razem z clo stosowac?? czy nie przystemuluje jajnikow?? duzo sie naczytalam o tym clo i mam mieszane uczucia, tym bardziej ze monitoringu nie bede miala. A musze szybko podjac decyzje bo jutro bede musiala juz pierwsza tabletke wziasc rano a dawkowanie mam 2x1 tabletce od 5 do 9 dc, moze sa tutaj doswiadczone osoby co moze mi pomoga...
    ja kiedys pisalam na zielarach to samo i jednak zrezygnowalam z donga, jak beirzesz po 2 tabletki clo to tym bardziej, ja po dwoch tabletkach na dzien clo bylam przestymulowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ok :) wczoraj sobie polezalam jak wrocilismy. Dzis i jutro mam szkolenie w prokuraturze do poludnia, wiec pomagam tacie, ale wszystko inne w zasadzie odwolalam. Angielski olewam w tym tygodniu. Pozneij jakies 2 mniejsze szkolenia w przeciagu tygodnia mam, ale krotkie i blisko domu, wiec ok :) z reszta ja lubie swoja prace, nikt mnie nie stresuje, niczego nie dzwigam, wiec troche zajecia w minimalnym obciazeniu nie powinno zaszkodzic. Po dobie to wiadomo - szalowych zmian nie ma ;)
    to czekamy na dobra wiadomosc.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Mi ginka powiedziala, ze dong z clo spokojnie mozna brać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie ze wczoraj zgubilam moje wyniki i caly zestaw do lekarza....

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mmmmm... Tulipanna, dzisiaj kurczak jeszcze lepszy niż wczoraj. :D
    A... Wlasnie. Moze zrobimy sobie zamknieta grupę na fejsie do takich luźnych rozmow, hmm? Bo tu chyba nie da sie takiego zamkniętego forum zrobić...
    Widzisz!? Pisałam Xi ze na drugi dzien lepszy! Z reszta ak wszystko...kazda zupa nawet jest lepsza na drugi dzien

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Nie uwierzycie ze wczoraj zgubilam moje wyniki i caly zestaw do lekarza....
    ale poza domem? Czy gdzies w domu polozylas i nie mozesz znalezc.

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja kiedys pisalam na zielarach to samo i jednak zrezygnowalam z donga, jak beirzesz po 2 tabletki clo to tym bardziej, ja po dwoch tabletkach na dzien clo bylam przestymulowana.

kurcze ja to bardziej bym obstawiala tylko za inofolic+dong a jak by nie pomoglo to w nastepnym cyklu bym sprobowala z clo+inofolic. Nie chce poprostu przekombinowac zeby sobie zaszkodzic. Bo mimo ze mam pco to jajnki w obrazie usg sa prawidlowej budowy i wielkosci owulacja jest tylko bradzo pozno cykle mam maks 43 dni. Wszystko przez tabsy anty mi sie tak porobilo. Niby na PCO mialo pomoc a tu wielkie G z tego wyszlo :/

201510241762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    kurcze ja to bardziej bym obstawiala tylko za inofolic+dong a jak by nie pomoglo to w nastepnym cyklu bym sprobowala z clo+inofolic. Nie chce poprostu przekombinowac zeby sobie zaszkodzic. Bo mimo ze mam pco to jajnki w obrazie usg sa prawidlowej budowy i wielkosci owulacja jest tylko bradzo pozno cykle mam maks 43 dni. Wszystko przez tabsy anty mi sie tak porobilo. Niby na PCO mialo pomoc a tu wielkie G z tego wyszlo :/
    ja tez mialam bardzo dlugie cykle i pozno owulacje, lekarz dlatego mi dal od razu po dwie tabletki i niestety sie okazala za duza dawka. Nie wiem jak bedzie u Ciebie ale bol przestymulowania jest koszmarny i cykl do straty, wiec ja juz wolalam nie kombinowac i bylam na samym clo(z mniejsza dawka). Tym bardziej z dong tez wspomaga stymulacje jajnikow...ale to moje tylko wrazenia, kazdy ma mozliwosc wyboru.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Polecam jednak zapisać się na monitoring i nie oszczedzac na zdrowiu-ani czasu ani pieniedzy=zwłaszcza jesli to Twój pierwszy cykl z clo! Tym bardziej ze masz spora dawke zapisana...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale poza domem? Czy gdzies w domu polozylas i nie mozesz znalezc.
    Wczoraj po wizycie wybraliśmy sie na zakupy i musiala mi torebeczka z dokumentami wypasc z auta pod centrum handlowym

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Polecam jednak zapisać się na monitoring i nie oszczedzac na zdrowiu-ani czasu ani pieniedzy=zwłaszcza jesli to Twój pierwszy cykl z clo! Tym bardziej ze masz spora dawke zapisana...
    tylko ze lekarz nawet nie zaproponowal mi monitoringu w tym jest sek, najwyzej u innego bym zrobila. Tak wogole to mysle ostatnio nad zmiana lekarza. Wszedzie gdzie czytam ze przy clo monitoring to podstawa a u mnie cisza...

201510241762.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Wczoraj po wizycie wybraliśmy sie na zakupy i musiala mi torebeczka z dokumentami wypasc z auta pod centrum handlowym

Moze spytaj w CH, laza pozniej Ci ludzie sprzatajacy parking i chowajacy wozki na zakupy. Tego raczej nikt nie ukradl, bo po co to komu. Albo spytaj tez w najblizszych sklepikach przy wejsciu do CH. Moze jakis dobry czlowiek tam podrzucil z mysla, ze wlasciciel sie zorientuje i wroci po nie. Czasem po swiecie laza dobrzy ludzie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mmmmm... Tulipanna, dzisiaj kurczak jeszcze lepszy niż wczoraj. :D
    A... Wlasnie. Moze zrobimy sobie zamknieta grupę na fejsie do takich luźnych rozmow, hmm? Bo tu chyba nie da sie takiego zamkniętego forum zrobić...

Ja tam jestem za :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze spytaj w CH, laza pozniej Ci ludzie sprzatajacy parking i chowajacy wozki na zakupy. Tego raczej nikt nie ukradl, bo po co to komu. Albo spytaj tez w najblizszych sklepikach przy wejsciu do CH. Moze jakis dobry czlowiek tam podrzucil z mysla, ze wlasciciel sie zorientuje i wroci po nie. Czasem po swiecie laza dobrzy ludzie ;)
    CH jest 60 km od mojego domu ale moz tam zadzwonie. ..
    Mam nadzieję ze ktos to znajdzie i po moich danych będzie staral sie mnie odnaleźć

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ