X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie musze tez sobie taki nawyk wyrobić bo narazie jakos ciężko mi o tym pamiętać :p

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    Właśnie musze tez sobie taki nawyk wyrobić bo narazie jakos ciężko mi o tym pamiętać :p
    Ja zaczęłam mierzyć w tym cyklu, następny odstawiam CLO i będę tylko pomiary robic, chociaż z tym różnie może byc, bo owulacja wypadnie mi przed sylwestrem a wtedy będę u mamy na drugim końcu Polski :P

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak teraz mysle ze znając moje szczęście moje monitoringi wypadna w święta i kolejny cykl będzie do tylu..

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    Ja właśnie tak teraz mysle ze znając moje szczęście moje monitoringi wypadna w święta i kolejny cykl będzie do tylu..
    mi tez tak wypadlo i nie bylam u gina, w sumie sie wybiore dopiero w styczniu :D

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Mam takie dosyc pilne pytanko.

Lekarz zalecil mi na ten cykl clo+dong+inofolic i teraz pytanie czy mozna dong razem z clo stosowac?? czy nie przystemuluje jajnikow?? duzo sie naczytalam o tym clo i mam mieszane uczucia, tym bardziej ze monitoringu nie bede miala. A musze szybko podjac decyzje bo jutro bede musiala juz pierwsza tabletke wziasc rano a dawkowanie mam 2x1 tabletce od 5 do 9 dc, moze sa tutaj doswiadczone osoby co moze mi pomoga...

201510241762.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Anatolko, jak tam? Odpoczywasz, odstresowujesz się?

Ok :) wczoraj sobie polezalam jak wrocilismy. Dzis i jutro mam szkolenie w prokuraturze do poludnia, wiec pomagam tacie, ale wszystko inne w zasadzie odwolalam. Angielski olewam w tym tygodniu. Pozneij jakies 2 mniejsze szkolenia w przeciagu tygodnia mam, ale krotkie i blisko domu, wiec ok :) z reszta ja lubie swoja prace, nikt mnie nie stresuje, niczego nie dzwigam, wiec troche zajecia w minimalnym obciazeniu nie powinno zaszkodzic. Po dobie to wiadomo - szalowych zmian nie ma ;)

ale.ale lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Lekarz zalecil mi na ten cykl clo+dong+inofolic i teraz pytanie czy mozna dong razem z clo stosowac?? czy nie przystemuluje jajnikow?? duzo sie naczytalam o tym clo i mam mieszane uczucia, tym bardziej ze monitoringu nie bede miala. A musze szybko podjac decyzje bo jutro bede musiala juz pierwsza tabletke wziasc rano a dawkowanie mam 2x1 tabletce od 5 do 9 dc, moze sa tutaj doswiadczone osoby co moze mi pomoga...
    ja kiedys pisalam na zielarach to samo i jednak zrezygnowalam z donga, jak beirzesz po 2 tabletki clo to tym bardziej, ja po dwoch tabletkach na dzien clo bylam przestymulowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ok :) wczoraj sobie polezalam jak wrocilismy. Dzis i jutro mam szkolenie w prokuraturze do poludnia, wiec pomagam tacie, ale wszystko inne w zasadzie odwolalam. Angielski olewam w tym tygodniu. Pozneij jakies 2 mniejsze szkolenia w przeciagu tygodnia mam, ale krotkie i blisko domu, wiec ok :) z reszta ja lubie swoja prace, nikt mnie nie stresuje, niczego nie dzwigam, wiec troche zajecia w minimalnym obciazeniu nie powinno zaszkodzic. Po dobie to wiadomo - szalowych zmian nie ma ;)
    to czekamy na dobra wiadomosc.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Mi ginka powiedziala, ze dong z clo spokojnie mozna brać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie ze wczoraj zgubilam moje wyniki i caly zestaw do lekarza....

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mmmmm... Tulipanna, dzisiaj kurczak jeszcze lepszy niż wczoraj. :D
    A... Wlasnie. Moze zrobimy sobie zamknieta grupę na fejsie do takich luźnych rozmow, hmm? Bo tu chyba nie da sie takiego zamkniętego forum zrobić...
    Widzisz!? Pisałam Xi ze na drugi dzien lepszy! Z reszta ak wszystko...kazda zupa nawet jest lepsza na drugi dzien

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Nie uwierzycie ze wczoraj zgubilam moje wyniki i caly zestaw do lekarza....
    ale poza domem? Czy gdzies w domu polozylas i nie mozesz znalezc.

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja kiedys pisalam na zielarach to samo i jednak zrezygnowalam z donga, jak beirzesz po 2 tabletki clo to tym bardziej, ja po dwoch tabletkach na dzien clo bylam przestymulowana.

kurcze ja to bardziej bym obstawiala tylko za inofolic+dong a jak by nie pomoglo to w nastepnym cyklu bym sprobowala z clo+inofolic. Nie chce poprostu przekombinowac zeby sobie zaszkodzic. Bo mimo ze mam pco to jajnki w obrazie usg sa prawidlowej budowy i wielkosci owulacja jest tylko bradzo pozno cykle mam maks 43 dni. Wszystko przez tabsy anty mi sie tak porobilo. Niby na PCO mialo pomoc a tu wielkie G z tego wyszlo :/

201510241762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    kurcze ja to bardziej bym obstawiala tylko za inofolic+dong a jak by nie pomoglo to w nastepnym cyklu bym sprobowala z clo+inofolic. Nie chce poprostu przekombinowac zeby sobie zaszkodzic. Bo mimo ze mam pco to jajnki w obrazie usg sa prawidlowej budowy i wielkosci owulacja jest tylko bradzo pozno cykle mam maks 43 dni. Wszystko przez tabsy anty mi sie tak porobilo. Niby na PCO mialo pomoc a tu wielkie G z tego wyszlo :/
    ja tez mialam bardzo dlugie cykle i pozno owulacje, lekarz dlatego mi dal od razu po dwie tabletki i niestety sie okazala za duza dawka. Nie wiem jak bedzie u Ciebie ale bol przestymulowania jest koszmarny i cykl do straty, wiec ja juz wolalam nie kombinowac i bylam na samym clo(z mniejsza dawka). Tym bardziej z dong tez wspomaga stymulacje jajnikow...ale to moje tylko wrazenia, kazdy ma mozliwosc wyboru.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Witam.

Polecam jednak zapisać się na monitoring i nie oszczedzac na zdrowiu-ani czasu ani pieniedzy=zwłaszcza jesli to Twój pierwszy cykl z clo! Tym bardziej ze masz spora dawke zapisana...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale poza domem? Czy gdzies w domu polozylas i nie mozesz znalezc.
    Wczoraj po wizycie wybraliśmy sie na zakupy i musiala mi torebeczka z dokumentami wypasc z auta pod centrum handlowym

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Polecam jednak zapisać się na monitoring i nie oszczedzac na zdrowiu-ani czasu ani pieniedzy=zwłaszcza jesli to Twój pierwszy cykl z clo! Tym bardziej ze masz spora dawke zapisana...
    tylko ze lekarz nawet nie zaproponowal mi monitoringu w tym jest sek, najwyzej u innego bym zrobila. Tak wogole to mysle ostatnio nad zmiana lekarza. Wszedzie gdzie czytam ze przy clo monitoring to podstawa a u mnie cisza...

201510241762.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Wczoraj po wizycie wybraliśmy sie na zakupy i musiala mi torebeczka z dokumentami wypasc z auta pod centrum handlowym

Moze spytaj w CH, laza pozniej Ci ludzie sprzatajacy parking i chowajacy wozki na zakupy. Tego raczej nikt nie ukradl, bo po co to komu. Albo spytaj tez w najblizszych sklepikach przy wejsciu do CH. Moze jakis dobry czlowiek tam podrzucil z mysla, ze wlasciciel sie zorientuje i wroci po nie. Czasem po swiecie laza dobrzy ludzie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Mmmmm... Tulipanna, dzisiaj kurczak jeszcze lepszy niż wczoraj. :D
    A... Wlasnie. Moze zrobimy sobie zamknieta grupę na fejsie do takich luźnych rozmow, hmm? Bo tu chyba nie da sie takiego zamkniętego forum zrobić...

Ja tam jestem za :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze spytaj w CH, laza pozniej Ci ludzie sprzatajacy parking i chowajacy wozki na zakupy. Tego raczej nikt nie ukradl, bo po co to komu. Albo spytaj tez w najblizszych sklepikach przy wejsciu do CH. Moze jakis dobry czlowiek tam podrzucil z mysla, ze wlasciciel sie zorientuje i wroci po nie. Czasem po swiecie laza dobrzy ludzie ;)
    CH jest 60 km od mojego domu ale moz tam zadzwonie. ..
    Mam nadzieję ze ktos to znajdzie i po moich danych będzie staral sie mnie odnaleźć

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ