CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Editt93 wrote:Hej dziewczyny. Proszę was o pomoc bo już chyba zaraz zacznę wariować.. otóż tak.. z mężem staramy się o dziecko od ok 2 lat z pomocą medyczną mam już za sobą menopur gonal 4 cykle z clo i 1 nieudaną inseminację.. W tym cyklu znowu dostałam clo 3-9 dc i luteinę 19-23dc.. po luteinie lub duphastonie dostawałam okres po ok 3 dniach od odstawienia..Ale niestety nie w tym cyklu.. Na 3 dzień po odstawieniu zmierzyłam temp -26dc-36,6 potem miałam:
27dc-36,7
28dc-36,9
29dc-36,8
i dziś 30dc- 36,8
Jestem 7 dni po odstawieniu luteiny i okresu nie widać... Miała może któraś z was tak?
Może jesteś w ciąży? -
agniesja wrote:Hej:) Byłam i dostałam całą masę leków i listę badań do wykonania, ale na usg widać tylko pęcherzyk (jak to określił lekarz "który może odpowiadać pęcherzykowi ciążowemu") o wymiarach 5,7 mm. Powiedział, że ciąża może być zbyt wczesna, żeby zobaczyć zarodek i tego się trzymam. Muszę jakoś wytrzymać ten tydzień i być dobrej myśli (wizyta w następny poniedziałek) a tymczasem jutro beta a w piątek powtórna. Trzymajcie kciuki Kochane
trzymam kciuki bardzo mocnobędzie dobrze, musi być
agniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaolala wrote:dzisiaj byłam na pierwszym usg w tym cyklu (8dc), clo biore jeszcze jutro, dzisiaj zadnego pecherzyka dominujacego nie widac, ale mam nadzieje ze sie to zmieni ide w pt nastepnym razem...dwa cykle temu pierwszy raz na monitoringu bylam 13dc i juz byl spory pecherzyk
czy pecherzyki nie powinny zaczac rosnac juz w trakcie brania clo? -
nick nieaktualnyDani wrote:Dziewczyny mam zaczac brac CLO pierwszy raz w tym miesiacu, przez piec dni, ale zgubilam kartke gdzie lekarz mi napisal w ktorym dniu mam zaczac brac. Mam miesiaczki rowno jak z zegarkiem w ręku 26-dniowe. To ktorego dnia powinnam zacząć? Mi sie wydaje ze lekarz mówił mi że albo czwartego dnia albo piątego . Teraz mam dzien 1.
Dani lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEditt93 wrote:Hej dziewczyny. Proszę was o pomoc bo już chyba zaraz zacznę wariować.. otóż tak.. z mężem staramy się o dziecko od ok 2 lat z pomocą medyczną mam już za sobą menopur gonal 4 cykle z clo i 1 nieudaną inseminację.. W tym cyklu znowu dostałam clo 3-9 dc i luteinę 19-23dc.. po luteinie lub duphastonie dostawałam okres po ok 3 dniach od odstawienia..Ale niestety nie w tym cyklu.. Na 3 dzień po odstawieniu zmierzyłam temp -26dc-36,6 potem miałam:
27dc-36,7
28dc-36,9
29dc-36,8
i dziś 30dc- 36,8
Jestem 7 dni po odstawieniu luteiny i okresu nie widać... Miała może któraś z was tak? -
agniesja wrote:Hej:) Byłam i dostałam całą masę leków i listę badań do wykonania, ale na usg widać tylko pęcherzyk (jak to określił lekarz "który może odpowiadać pęcherzykowi ciążowemu") o wymiarach 5,7 mm. Powiedział, że ciąża może być zbyt wczesna, żeby zobaczyć zarodek i tego się trzymam. Muszę jakoś wytrzymać ten tydzień i być dobrej myśli (wizyta w następny poniedziałek) a tymczasem jutro beta a w piątek powtórna. Trzymajcie kciuki Kochane
Test jest, beta jest, dzidzia jest:) Bądź najlepszej myśli bo jestem pewna że Ci się udało i niedługo usłyszysz bicie serduszka:) I z całego swojego serduszka Ci tego życzę
agniesja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:akurat ja po luteinie mialam i okres dopiero w ciagu 14 dni, zrob test za 3 dni z krwi i bedzie wiadomo, jak teperatura znaczaco nie opadnie.
ja mialam teraz po 17 dniach od odstawienia luteiny która brałam 10 dni 3x1 tablWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:43
aszka lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za wszystkie wasze odpowiedzi (co do pytania w ktorym dniu zacząć brać). Teraz przeczytałam artykuł w jakimś magazynie medycznym amerykańskim, że nie ma statystycznej różnicy jeśli chodzi o ilość "zaciążeń" zależnie od tego czy zaczynało sie brac Clomid w 3,4 czy piątym dniu. Wiec to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Różni lekarze mają swoje teorie, ale naukowo nie udowodniono zeby byla jakaś różnica. Ciekawe.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Dziekuje za wszystkie wasze odpowiedzi (co do pytania w ktorym dniu zacząć brać). Teraz przeczytałam artykuł w jakimś magazynie medycznym amerykańskim, że nie ma statystycznej różnicy jeśli chodzi o ilość "zaciążeń" zależnie od tego czy zaczynało sie brac Clomid w 3,4 czy piątym dniu. Wiec to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Różni lekarze mają swoje teorie, ale naukowo nie udowodniono zeby byla jakaś różnica. Ciekawe.
Tu po prostu chodzi o długość cykli, dlatego w różnych dniach zaczyna się brać. -
aszka wrote:akurat ja po luteinie mialam i okres dopiero w ciagu 14 dni, zrob test za 3 dni z krwi i bedzie wiadomo, jak teperatura znaczaco nie opadnie.
-
ja mam bardzo nieregularne czasami 40 czasami 60 dni a zaczelam brać 3 dnia.
dziś byłam na drugim USG
jest ciałko żółte....
była owulacja:D super...
podobno 0,5 dawki rewelacyjnie na mnie zadziałało - lekarka powiedziała że owulacja książkowa:D i na jajnikach nie ma żadnych innych zmian czyli nie było efektów ubocznych CLO
od dzisiaj luteina przez 10 dni i czekamy ... mam nadzieje że się udało... :
pytałam jaka jest szansa...
podobno 70% kobiet z PCOS po CLO do pół roku zachodzi w ciążę..
mam nadzieję że jestem w 70 %Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:50
-
nat_alia wrote:ja mam bardzo nieregularne czasami 40 czasami 60 dni a zaczelam brać 3 dnia.
dziś byłam na drugim USG
jest ciałko żółte....
była owulacja:D super...
podobno 0,5 dawki rewelacyjnie na mnie zadziałało - lekarka powiedziała że owulacja książkowa:D i na jajnikach nie ma żadnych innych zmian czyli nie było efektów ubocznych CLO
od dzisiaj luteina przez 10 dni i czekamy ... mam nadzieje że się udało... :
pytałam jaka jest szansa...
podobno 70% kobiet z PCOS po CLO do pół roku zachodzi w ciążę..
mam nadzieję że jestem w 70 %
Super! Same dobre wieści
Ja cztałam, że nawet 80% zachodzi w pierwszych 6 cyklach. Dlatego się tyle to stosuje, jesli po tym czasie ciązy nie ma to się szuka problemów gdzieś indziej.ewa84 lubi tę wiadomość