X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy powinnaś dostać @? Jeśli pojutrze to ja bym się pewnie zaopatrzyła w test :)

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    A kiedy powinnaś dostać @? Jeśli pojutrze to ja bym się pewnie zaopatrzyła w test :)

@ powinnam dostać jutro...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie śmiało możesz kupić test - trzeba być dobrej myśli.

w57v3e3kur6oiema.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, mam nadzieje ze sie nie przestymulujesz... skutki sa bolesne bardzo....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Niepokorna, mam nadzieje ze sie nie przestymulujesz... skutki sa bolesne bardzo....

Czemu bolesne? Czym to się objawia?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    W takim razie śmiało możesz kupić test - trzeba być dobrej myśli.

No staram się, ale nie wychodzi.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Miałam wczoraj wizytę u mojego lekarza, no i TSH mi poskoczyło, dodatkowa badania potwierdziły hashimoto, no i kazała się wstrzymać ze staraniem dopoki nie unormujemy tarczycy:( Miałam zacząć brać clo w styczniu, to się okazało że torbiele się porobiły, dostałam orgametril na wyciszenie jajników i miałam zacząć clo w lutym, to okazuje się że najprawdopodobniej trzeba będzie jeszcze poczekać;(
    A tak z innej beczki to w którym dniu cyklu badałyście prolaktynę? I powiedzcie mi o co chodzi z tym LH i FSH? Bo mi wyszły w normach, ale podobno to się patrzy ich stosunek do siebie?? Mam FSH 9, 91, LH 3, 03, badania w 3 dc. To dobrze czy nie?
    A w ogóle to jakie badania miałyście robione zanim przepisano Wam clo?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LH i FSH powinny być w stosunku 1:1, czyli podobne. Jeśli któreś jest większe znacząco to nie jest za dobrze. Tak mówił mój lekarz.
    Co do prolaktyny nie pamiętam w jakim dniu wykonywałam badanie.
    Mi lekarz zlecił bardzo dużo badań:
    - nasienie
    - prolaktyna
    - AMH (najdroższe)
    - progesteron
    - FSH
    - LH
    - estradiol, czyli E2
    - TSH
    i jeszcze inne, których nazw już nie pamiętam.
    Ale dzięki tym badaniom lekarz postawił diagnozę i dostałam leki i teraz się staramy :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, to bardzo ryzykowne nie monitorować się podczas brania clo. Mogą Ci urosnąć, nie urosnąć, urosnąć za bardzo, mogą nie pęknąć, porobić się torbiele, wtedy nie można przyjmować clo w kolejnym cyklu. Reasumując mogą się przytrafić różne nieprzyjemne w skutkach rzeczy i jeszcze gorszej biedy można sobie narobić. Dziwię się, że lekarz Ci tak nie zalecił. A miałaś robione jakieś badania wcześniej?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się ma torbiel to nie można brać CLO?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    LH i FSH powinny być w stosunku 1:1, czyli podobne. Jeśli któreś jest większe znacząco to nie jest za dobrze. Tak mówił mój lekarz.
    Co do prolaktyny nie pamiętam w jakim dniu wykonywałam badanie.
    Mi lekarz zlecił bardzo dużo badań:
    - nasienie
    - prolaktyna
    - AMH (najdroższe)
    - progesteron
    - FSH
    - LH
    - estradiol, czyli E2
    - TSH
    i jeszcze inne, których nazw już nie pamiętam.
    Ale dzięki tym badaniom lekarz postawił diagnozę i dostałam leki i teraz się staramy :)
    Dopiero teraz przeczytałam:) No to jak miałaś te badania, to przynajmniej lekarz wie o co chodzi, nie leczy Cię w ciemno, tylko ten monitoring to przydałby się chociaż na początku cyklu żeby sprawdzić czy torbieli nie ma przed kolejnym cyklem z clo.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    To jak się ma torbiel to nie można brać CLO?
    No zdecydowanie nie, to nie jest bezpieczne. Dlatego ja nie mogłam brać teraz, bo torbiele mam i dostałam orgametril na wyciszenie jajników, żeby torbiele się wchłonęły i żeby nowe niekontrolowane pęcherzyki nie porosły.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu to niebezpieczne? Czym to grozi? I co, jeśli ma się torbiel i mimo to weźmie się CLO?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży :)
    kliknęłam lubie to zamiast cytuj
    moja droga to nie tylko "sex na zawołanie" a co jak pęcherzyków urośnie 7?? też ok?? a co jeśli zrobią się torbiele? też ok?? ehmmmmmmmmmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    A czemu to niebezpieczne? Czym to grozi? I co, jeśli ma się torbiel i mimo to weźmie się CLO?
    wylądujesz w szpitalu

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kliknęłam lubie to zamiast cytuj
    moja droga to nie tylko "sex na zawołanie" a co jak pęcherzyków urośnie 7?? też ok?? a co jeśli zrobią się torbiele? też ok?? ehmmmmmmmmmmm

Jak urośnie 7 to będę miała siedmioraczki :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    wylądujesz w szpitalu

Strasz mnie jeszcze bardziej :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co? oczekujesz odpowiedzi a jak Ci odpowiadam to Ci do śmiechu :) rób jak uważasz Twoje zdrowie a zawsze można poszukać tańszego USG u kogoś innego, nie musi Ci robić lekarz prowadzący.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna życzę Ci tych dwóch kreseczek, ale jeśli dostaniesz @, idź 1 lub 2 dc i zrób USG, upewnij się że wszystko jest dobrze zanim znowu weźmiesz clo.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

Dostymulujesz torbiel, moze peknac i wywolac zapalenie otrzewnej. To z kolei moze spwodowac stan zapalny i w konsekwencji zrosty, ktore byc moze sprawia, ze Twojej jajowody nie beda drozne i o naturalnej ciazy bedziesz mogla zapomniec.

Powodzenia i pokory.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ