CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Miałam wczoraj wizytę u mojego lekarza, no i TSH mi poskoczyło, dodatkowa badania potwierdziły hashimoto, no i kazała się wstrzymać ze staraniem dopoki nie unormujemy tarczycy:( Miałam zacząć brać clo w styczniu, to się okazało że torbiele się porobiły, dostałam orgametril na wyciszenie jajników i miałam zacząć clo w lutym, to okazuje się że najprawdopodobniej trzeba będzie jeszcze poczekać;(
A tak z innej beczki to w którym dniu cyklu badałyście prolaktynę? I powiedzcie mi o co chodzi z tym LH i FSH? Bo mi wyszły w normach, ale podobno to się patrzy ich stosunek do siebie?? Mam FSH 9, 91, LH 3, 03, badania w 3 dc. To dobrze czy nie?
A w ogóle to jakie badania miałyście robione zanim przepisano Wam clo? -
LH i FSH powinny być w stosunku 1:1, czyli podobne. Jeśli któreś jest większe znacząco to nie jest za dobrze. Tak mówił mój lekarz.
Co do prolaktyny nie pamiętam w jakim dniu wykonywałam badanie.
Mi lekarz zlecił bardzo dużo badań:
- nasienie
- prolaktyna
- AMH (najdroższe)
- progesteron
- FSH
- LH
- estradiol, czyli E2
- TSH
i jeszcze inne, których nazw już nie pamiętam.
Ale dzięki tym badaniom lekarz postawił diagnozę i dostałam leki i teraz się staramy -
Niepokorna, to bardzo ryzykowne nie monitorować się podczas brania clo. Mogą Ci urosnąć, nie urosnąć, urosnąć za bardzo, mogą nie pęknąć, porobić się torbiele, wtedy nie można przyjmować clo w kolejnym cyklu. Reasumując mogą się przytrafić różne nieprzyjemne w skutkach rzeczy i jeszcze gorszej biedy można sobie narobić. Dziwię się, że lekarz Ci tak nie zalecił. A miałaś robione jakieś badania wcześniej?
-
NIEPOKORNA wrote:LH i FSH powinny być w stosunku 1:1, czyli podobne. Jeśli któreś jest większe znacząco to nie jest za dobrze. Tak mówił mój lekarz.
Co do prolaktyny nie pamiętam w jakim dniu wykonywałam badanie.
Mi lekarz zlecił bardzo dużo badań:
- nasienie
- prolaktyna
- AMH (najdroższe)
- progesteron
- FSH
- LH
- estradiol, czyli E2
- TSH
i jeszcze inne, których nazw już nie pamiętam.
Ale dzięki tym badaniom lekarz postawił diagnozę i dostałam leki i teraz się staramy -
NIEPOKORNA wrote:To jak się ma torbiel to nie można brać CLO?
-
nick nieaktualnyNIEPOKORNA wrote:Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży
moja droga to nie tylko "sex na zawołanie" a co jak pęcherzyków urośnie 7?? też ok?? a co jeśli zrobią się torbiele? też ok?? ehmmmmmmmmmmm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
NIEPOKORNA wrote:A czemu to niebezpieczne? Czym to grozi? I co, jeśli ma się torbiel i mimo to weźmie się CLO?
Dostymulujesz torbiel, moze peknac i wywolac zapalenie otrzewnej. To z kolei moze spwodowac stan zapalny i w konsekwencji zrosty, ktore byc moze sprawia, ze Twojej jajowody nie beda drozne i o naturalnej ciazy bedziesz mogla zapomniec.
Powodzenia i pokory.