X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    ja mam bardzo nieregularne czasami 40 czasami 60 dni a zaczelam brać 3 dnia.

dziś byłam na drugim USG
    jest ciałko żółte.... :D
    była owulacja :D:D super...
    podobno 0,5 dawki rewelacyjnie na mnie zadziałało - lekarka powiedziała że owulacja książkowa :D:D i na jajnikach nie ma żadnych innych zmian czyli nie było efektów ubocznych CLO :D
    od dzisiaj luteina przez 10 dni i czekamy ... mam nadzieje że się udało... :

pytałam jaka jest szansa...
    podobno 70% kobiet z PCOS po CLO do pół roku zachodzi w ciążę..
    mam nadzieję że jestem w 70 % :D

Trzymam za Ciebie kciuki :) to teraz czekam na dobrą wiadomość :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Super! Same dobre wieści :)
    Ja cztałam, że nawet 80% zachodzi w pierwszych 6 cyklach. Dlatego się tyle to stosuje, jesli po tym czasie ciązy nie ma to się szuka problemów gdzieś indziej.

rewelacyjne dane :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziekuje za wszystkie wasze odpowiedzi (co do pytania w ktorym dniu zacząć brać). Teraz przeczytałam artykuł w jakimś magazynie medycznym amerykańskim, że nie ma statystycznej różnicy jeśli chodzi o ilość "zaciążeń" zależnie od tego czy zaczynało sie brac Clomid w 3,4 czy piątym dniu. Wiec to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Różni lekarze mają swoje teorie, ale naukowo nie udowodniono zeby byla jakaś różnica. Ciekawe.
    A ja polecam ulotkę przeczytać, to z tego co pamiętam zalezy od dlugości fazu folikularnej albo lutealnej, w ulotce jest. Ja przy cyklach 28-29 dniowych brałam 3-7 dc i tak samo jak mi sie cykle skróciły przez clo, bo jajka wczesnie były. A najlepiej jakbys do gina zadzwoniła:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w waszym wątku :-) Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić :-(

Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! :-)

w57v3e3kur6oiema.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Witam się w waszym wątku :-) Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić :-(

Możesz iść w poniedziałek, może już coś będzie widać. :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu nowa. Czytałam forum i postanowiłam założyć konto na Ovu.
    To mój pierwszy cykl z CLO. W czwartek powinnam dostać @, ale zobaczmy co z tego wyjdzie. Pewnie jak zwykle się nie udało :( Oprócz CLO lekarz kazał mi brać również Metformax 500 na cukier, Spironol na odwodnienie, Norprolac na obniżenie prolaktyny oraz w drugiej połowie cyklu Duphaston.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania - dzięki za odpowiedź. Uważasz że w poniedziałek może być jeszcze za wcześnie? Że lepiej później?

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Agania - dzięki za odpowiedź. Uważasz że w poniedziałek może być jeszcze za wcześnie? Że lepiej później?

Lemon_drop,
    A lekarz Ci nie powiedział dokładnie w którym dniu najlepiej się stawić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:

Nie wiem, zależy jak będą pęcherzyki szybko rosnąć, czasami rosną już podczas brania CLO, czasami po skończeniu CLO, a nieraz wcale... Trudno jest mi powiedzieć.
    Ale tak jak wyżej NIEPOKORNA - lekarz nie powiedział kiedy masz przyjść? Czy zapomniałaś zapytać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży :)

Amus87 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży :)

Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci :) :) :)
    ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:

Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! :-)
    zalezy jakie masz długie cykle jak masz krotsze to mozesz isc we wtorek, jak dluzsze sroda/czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    to zle ze nie kazał robic montoringu bo bez luteiny mozna dostac torbieli i skonczyc nieprzyjemnie. Tym bardziej ze w ulotce leku jest napisane konieczny jeden monitoring w cyklu.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci :) :) :)
    ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO.

Ale wiesz, mój lekarz nie chciał bym panikowała i kochała się a zawołanie. Poza tym nie chciał bym traciła kasę. Każde USG tam to 120 zł...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Lemon_drop,
    A lekarz Ci nie powiedział dokładnie w którym dniu najlepiej się stawić?
    Właśnie nie powiedziała.. Dała mi od razu receptę na 3 cykle na CLO i luteinę i kazała przyjść jeśli nie zajdę w ciążę. Na monitoring chcę iść bo przeczytałam że powinno się go wykonywać jeśli bierze się CLO.

Aszka cykle mam ok 25-28 dni, owu zwykle ok 15-16dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:59

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    To może Twój lekarz ma takie samo podejście jak mój. Czyli masz zająć się mężem, a jak po 3 cyklach nie zajdziesz to dopiero masz przyjść na wizytę.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna:
    Być może :) Aczkolwiek niepokoi mnie to trochę.. naczytałam się różnych sytuacji o nierosnących i niepękających jajeczkach i po prostu wolałabym wiedzieć wcześniej czy coś się dzieje niedobrego i ewentualnie od razu zacząć działać.

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    Doskonale Cię rozumiem. Ale może warto na razie poczekać i skupić się na przyjemnościach?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna:
    Jak najbardziej skupiamy się na przyjemności ;) Zadzwonię jutro i zapytam czy ok środy jest dostępna moja lekarka, jeśli tak to pójdę a jeśli nie to odpuszczę w tym cyklu :)

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    No i prawidłowo :)

A mnie w innym wątku właśnie dziewczyny namawiają bym jutro kupiła test, a pojutrze go obsikała :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ