Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    ja mam bardzo nieregularne czasami 40 czasami 60 dni a zaczelam brać 3 dnia.

dziś byłam na drugim USG
    jest ciałko żółte.... :D
    była owulacja :D:D super...
    podobno 0,5 dawki rewelacyjnie na mnie zadziałało - lekarka powiedziała że owulacja książkowa :D:D i na jajnikach nie ma żadnych innych zmian czyli nie było efektów ubocznych CLO :D
    od dzisiaj luteina przez 10 dni i czekamy ... mam nadzieje że się udało... :

pytałam jaka jest szansa...
    podobno 70% kobiet z PCOS po CLO do pół roku zachodzi w ciążę..
    mam nadzieję że jestem w 70 % :D

Trzymam za Ciebie kciuki :) to teraz czekam na dobrą wiadomość :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Super! Same dobre wieści :)
    Ja cztałam, że nawet 80% zachodzi w pierwszych 6 cyklach. Dlatego się tyle to stosuje, jesli po tym czasie ciązy nie ma to się szuka problemów gdzieś indziej.

rewelacyjne dane :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziekuje za wszystkie wasze odpowiedzi (co do pytania w ktorym dniu zacząć brać). Teraz przeczytałam artykuł w jakimś magazynie medycznym amerykańskim, że nie ma statystycznej różnicy jeśli chodzi o ilość "zaciążeń" zależnie od tego czy zaczynało sie brac Clomid w 3,4 czy piątym dniu. Wiec to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Różni lekarze mają swoje teorie, ale naukowo nie udowodniono zeby byla jakaś różnica. Ciekawe.
    A ja polecam ulotkę przeczytać, to z tego co pamiętam zalezy od dlugości fazu folikularnej albo lutealnej, w ulotce jest. Ja przy cyklach 28-29 dniowych brałam 3-7 dc i tak samo jak mi sie cykle skróciły przez clo, bo jajka wczesnie były. A najlepiej jakbys do gina zadzwoniła:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w waszym wątku :-) Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić :-(

Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! :-)

w57v3e3kur6oiema.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Witam się w waszym wątku :-) Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić :-(

Możesz iść w poniedziałek, może już coś będzie widać. :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu nowa. Czytałam forum i postanowiłam założyć konto na Ovu.
    To mój pierwszy cykl z CLO. W czwartek powinnam dostać @, ale zobaczmy co z tego wyjdzie. Pewnie jak zwykle się nie udało :( Oprócz CLO lekarz kazał mi brać również Metformax 500 na cukier, Spironol na odwodnienie, Norprolac na obniżenie prolaktyny oraz w drugiej połowie cyklu Duphaston.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania - dzięki za odpowiedź. Uważasz że w poniedziałek może być jeszcze za wcześnie? Że lepiej później?

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Agania - dzięki za odpowiedź. Uważasz że w poniedziałek może być jeszcze za wcześnie? Że lepiej później?

Lemon_drop,
    A lekarz Ci nie powiedział dokładnie w którym dniu najlepiej się stawić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:

Nie wiem, zależy jak będą pęcherzyki szybko rosnąć, czasami rosną już podczas brania CLO, czasami po skończeniu CLO, a nieraz wcale... Trudno jest mi powiedzieć.
    Ale tak jak wyżej NIEPOKORNA - lekarz nie powiedział kiedy masz przyjść? Czy zapomniałaś zapytać?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży :)

Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci :) :) :)
    ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:

Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! :-)
    zalezy jakie masz długie cykle jak masz krotsze to mozesz isc we wtorek, jak dluzsze sroda/czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    to zle ze nie kazał robic montoringu bo bez luteiny mozna dostac torbieli i skonczyc nieprzyjemnie. Tym bardziej ze w ulotce leku jest napisane konieczny jeden monitoring w cyklu.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci :) :) :)
    ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO.

Ale wiesz, mój lekarz nie chciał bym panikowała i kochała się a zawołanie. Poza tym nie chciał bym traciła kasę. Każde USG tam to 120 zł...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Lemon_drop,
    A lekarz Ci nie powiedział dokładnie w którym dniu najlepiej się stawić?
    Właśnie nie powiedziała.. Dała mi od razu receptę na 3 cykle na CLO i luteinę i kazała przyjść jeśli nie zajdę w ciążę. Na monitoring chcę iść bo przeczytałam że powinno się go wykonywać jeśli bierze się CLO.

Aszka cykle mam ok 25-28 dni, owu zwykle ok 15-16dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:59

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    To może Twój lekarz ma takie samo podejście jak mój. Czyli masz zająć się mężem, a jak po 3 cyklach nie zajdziesz to dopiero masz przyjść na wizytę.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna:
    Być może :) Aczkolwiek niepokoi mnie to trochę.. naczytałam się różnych sytuacji o nierosnących i niepękających jajeczkach i po prostu wolałabym wiedzieć wcześniej czy coś się dzieje niedobrego i ewentualnie od razu zacząć działać.

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    Doskonale Cię rozumiem. Ale może warto na razie poczekać i skupić się na przyjemnościach?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Lemon_drop Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna:
    Jak najbardziej skupiamy się na przyjemności ;) Zadzwonię jutro i zapytam czy ok środy jest dostępna moja lekarka, jeśli tak to pójdę a jeśli nie to odpuszczę w tym cyklu :)

w57v3e3kur6oiema.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop,
    No i prawidłowo :)

A mnie w innym wątku właśnie dziewczyny namawiają bym jutro kupiła test, a pojutrze go obsikała :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ