CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nat_alia wrote:ja mam bardzo nieregularne czasami 40 czasami 60 dni a zaczelam brać 3 dnia.
dziś byłam na drugim USG
jest ciałko żółte....
była owulacja:D super...
podobno 0,5 dawki rewelacyjnie na mnie zadziałało - lekarka powiedziała że owulacja książkowa:D i na jajnikach nie ma żadnych innych zmian czyli nie było efektów ubocznych CLO
od dzisiaj luteina przez 10 dni i czekamy ... mam nadzieje że się udało... :
pytałam jaka jest szansa...
podobno 70% kobiet z PCOS po CLO do pół roku zachodzi w ciążę..
mam nadzieję że jestem w 70 %
Trzymam za Ciebie kciukito teraz czekam na dobrą wiadomość
-
Dani wrote:Dziekuje za wszystkie wasze odpowiedzi (co do pytania w ktorym dniu zacząć brać). Teraz przeczytałam artykuł w jakimś magazynie medycznym amerykańskim, że nie ma statystycznej różnicy jeśli chodzi o ilość "zaciążeń" zależnie od tego czy zaczynało sie brac Clomid w 3,4 czy piątym dniu. Wiec to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Różni lekarze mają swoje teorie, ale naukowo nie udowodniono zeby byla jakaś różnica. Ciekawe.
-
Witam się w waszym wątku
Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić
Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! -
Lemon_drop wrote:Witam się w waszym wątku
Od dziś zaczynam branie CLO. Na usg w 14dc okazało się że jest kilka pęcherzyków ale żadnego dominującego ani odpowiedniej wielkości, wiec brak owulacji. Do tego LH/FSH 0,57. Dostałam clo 1x1 od 3 do 7 dc i luteinę od 15 do 24 dc. Przed chwilą odebrałam wynik AMH 2,64 więc jestem dobrej myśli. Clo skończę brac w niedzielę. Kiedy najlepiej iść na monitoring? W poniedziałek? Najgorsze że mąż będzie w delegacji od poniedziałku i nie wiem czy uda nam się trafić
Możesz iść w poniedziałek, może już coś będzie widać. -
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa. Czytałam forum i postanowiłam założyć konto na Ovu.
To mój pierwszy cykl z CLO. W czwartek powinnam dostać @, ale zobaczmy co z tego wyjdzie. Pewnie jak zwykle się nie udałoOprócz CLO lekarz kazał mi brać również Metformax 500 na cukier, Spironol na odwodnienie, Norprolac na obniżenie prolaktyny oraz w drugiej połowie cyklu Duphaston.
-
Lemon_drop wrote:Agania - dzięki za odpowiedź. Uważasz że w poniedziałek może być jeszcze za wcześnie? Że lepiej później?
Nie wiem, zależy jak będą pęcherzyki szybko rosnąć, czasami rosną już podczas brania CLO, czasami po skończeniu CLO, a nieraz wcale... Trudno jest mi powiedzieć.
Ale tak jak wyżej NIEPOKORNA - lekarz nie powiedział kiedy masz przyjść? Czy zapomniałaś zapytać? -
NIEPOKORNA wrote:Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży
Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci
ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO. -
nick nieaktualnyLemon_drop wrote:Witam się w waszym wątku
Natt_alla trzymam mocno kciuki zeby sie udało! -
nick nieaktualnyNIEPOKORNA wrote:Mnie np. lekarz wcale nie kazał na razie monitorować tylko cieszyć się seksem. I stwierdzi, że za miesiąc lub dwa spotkamy się w celu prowadzenia mojej ciąży
-
agania wrote:Mnie ginka kazała przyjść w 2 cyklu na monitoring, ale w pierwszym nie i też mówiła, że mamy się KOCHAĆ, a nie robić dzieci
ale ogólnie powinno się mieć monitoringi przy CLO.
Ale wiesz, mój lekarz nie chciał bym panikowała i kochała się a zawołanie. Poza tym nie chciał bym traciła kasę. Każde USG tam to 120 zł... -
NIEPOKORNA wrote:Lemon_drop,
A lekarz Ci nie powiedział dokładnie w którym dniu najlepiej się stawić?
Aszka cykle mam ok 25-28 dni, owu zwykle ok 15-16dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:59