CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszka a ja sie z tobą nie zgodzę

ja natrualnie tez nie mialam owulki
no nie mialam i koniec
a Kubusia mam:) niepokalane poczecie to nie było :p ot tak pojawiła sie owulka, sama od siebie bez leków.
tak sie zdarza:)
Ingebjorg chciała dobrze i ją rozumiem bo chciala pokazac ze odpuściła i sie udało
ale rozumiem też Ciebie Aszka ze takie mówienie złości jak dlugo się nie udaje. -
nick nieaktualnyto mialas ja w ogole nie mam, bo bez lekow nic...Bezowulacyjne moga byc dwa -trzy w ciagu roku, ja mam wszystkie bezowu.Amus87 wrote:aszka a ja sie z tobą nie zgodzę

ja natrualnie tez nie mialam owulki
no nie mialam i koniec
a Kubusia mam:) niepokalane poczecie to nie było :p ot tak pojawiła sie owulka, sama od siebie bez leków.
tak sie zdarza:)
Ingebjorg chciała dobrze i ją rozumiem bo chciala pokazac ze odpuściła i sie udało
ale rozumiem też Ciebie Aszka ze takie mówienie złości jak dlugo się nie udaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:29
-
Paolala, monitoring powinien być w każdym cyklu, bo każdy moze być inny. Tyle teorii. Ja osobiście mmiałam monitoring tylko w pierwszym cyklu i więcej mnie lekarz nie zobaczył na oczy - w czwartym z Clo sama sobie zwiększyłam dawkę z 1 do 2tbl i to był skuteczny cykl. Ale nie polecam tego nikomu. Ja już po prostu nie mogłam patrzeć na poradnię ginekologiczną, a że z zawodu jestem położną to się czułam ze sobą wystarczająco bezpiecznie.
Aszka, widzę że masz ciężki czas. Są dni kiedy wszystko denerwuje, nawet te wszystkie baby na forum, cokolwiek nie napiszą wydaje się być durne i wkurzające. Osobiście również nie znoszę rad nt. wyluzowywania. Ja byłam spięta jak cholera przez rok i zaszłam. A bez Clo to mogłabym wyluzowywać nastepne 23 lata życia i gówno by było. Jak się akurat trafi w tą jedną owu w roku i do tego z tego powstanie donoszona ciąża, to ekstra fart. Normalnie kobiety mają 12-13 szans w roku. Ja miałam max. 2. Chodź Aszka, przytulę Cię... :*
tulipanna lubi tę wiadomość
-
A u mnie 3 wiec tez nie lubię słów wyluzuj. Tak moze napisać osoba ktora stara sie pol roku. Badz ta ktora juz zaszła lub jest szczęśliwa mamusia i zapomniała jak to jest.aszka wrote:to właśnie u mnie zaraz beda dwa prawie...
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagodaP wrote:Paolala, monitoring powinien być w każdym cyklu, bo każdy moze być inny. Tyle teorii. Ja osobiście mmiałam monitoring tylko w pierwszym cyklu i więcej mnie lekarz nie zobaczył na oczy - w czwartym z Clo sama sobie zwiększyłam dawkę z 1 do 2tbl i to był skuteczny cykl. Ale nie polecam tego nikomu. Ja już po prostu nie mogłam patrzeć na poradnię ginekologiczną, a że z zawodu jestem położną to się czułam ze sobą wystarczająco bezpiecznie.
Aszka, widzę że masz ciężki czas. Są dni kiedy wszystko denerwuje, nawet te wszystkie baby na forum, cokolwiek nie napiszą wydaje się być durne i wkurzające. Osobiście również nie znoszę rad nt. wyluzowywania. Ja byłam spięta jak cholera przez rok i zaszłam. A bez Clo to mogłabym wyluzowywać nastepne 23 lata życia i gówno by było. Jak się akurat trafi w tą jedną owu w roku i do tego z tego powstanie donoszona ciąża, to ekstra fart. Normalnie kobiety mają 12-13 szans w roku. Ja miałam max. 2. Chodź Aszka, przytulę Cię... :*
nie sa durne ale kazdy ma prawo do własnego zdania, ja nie pisze ze takie osoby są durne, tylko mnie denerwują takie rady
a okresu ciezkiego teraz nie mam bo dopiero jak bede wywolywac @ i bede miec pms to wtedy mozesz tulac 
Clo jest lekiem tzw pierwszego rzutu jest to dosc łagodny lek na stymulke, jak komus pomoze to znaczy ze wiekszych przeszkód nie było-tylko sie cieszyc. Pozniej się włącza np letrozol a nastepnie np gonadotropine, to juz są leki których zwykły gin przepisac nie moze a jedynie w klinikach niedpłodnosci, mnie pewnie to czeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:35
-
Dziewczyny juz 2 gi cykl nie biorę clo bo mam przerwę i nie wiem czy to normalne ale bardzo skróciły mi się cykle. Miałam po 40 nawet 50 dni. A teraz hak czekałam na okres poszłam na betę i Możecie mi pomóc bo nie wiem czy mi beta dobrze wzrasta, w poniedziałek miałam 34 a dzisiaj czyli 48 h po mam 80 wiec dobrze czy za mało?Violączela
-
violączela wrote:Dziewczyny juz 2 gi cykl nie biorę clo bo mam przerwę i nie wiem czy to normalne ale bardzo skróciły mi się cykle. Miałam po 40 nawet 50 dni. A teraz hak czekałam na okres poszłam na betę i Możecie mi pomóc bo nie wiem czy mi beta dobrze wzrasta, w poniedziałek miałam 34 a dzisiaj czyli 48 h po mam 80 wiec dobrze czy za mało?
jest ok
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
możesz tutaj sobie sprawdzać
violączela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobrze bo wzrosla o 45 czyli wiecej niz 35violączela wrote:Dziewczyny juz 2 gi cykl nie biorę clo bo mam przerwę i nie wiem czy to normalne ale bardzo skróciły mi się cykle. Miałam po 40 nawet 50 dni. A teraz hak czekałam na okres poszłam na betę i Możecie mi pomóc bo nie wiem czy mi beta dobrze wzrasta, w poniedziałek miałam 34 a dzisiaj czyli 48 h po mam 80 wiec dobrze czy za mało?
ale oczywiscie skonsultuj z lekarzem.
violączela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymozna sprawdzic na monicie albo zrobic badanie progesteronu 7-9 dni po.Asiasia wrote:Hej dziewczyny! mam pytanko - czy mialyscie monitoring po tym jak wasz ginekolog powiedzial "to ten dzien" aby pozniej sprawdzic czy pecherzyk pekl? Z gory dziekuje za odpowiedz

-
hej. od przyszłego cyklu zaczynam swoją przygodę z Clo, jakich skutków ubocznych mam się spodziewać? na co mam zwrócić szczególną uwagę? dawkowanie mam 1*1 od 3-7dc, w jakim dniu cyklu u Was wystąpiła owulacja?02.2010 - synuś

09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
Kaśka, skutki uboczne masz wypisane w ulotce, znajdziesz ją też w internecie.
Zależność wystapienia owulacji od dawki jest inna u każdej, dlatego trzeba monitorować na USG. U mnie przy 1tbl owu była bodaj 21-23dc, czyli za późno. Przy zwiększeniu do 2tbl była 15dc. Natomiast czy się bierze 3-7, 2-6 czy 5-9 to jest mało istotne, zależy od przekonań lekarza, różnic w skkuteczności ani dniach za bardzo nie ma. -
Cześć Dziewczyny. Byłam dziś na USG, żeby sprawdzić czy jakieś pęcherzyki mi porosły. W tamtym cyklu przyjmowałam 21 dni orgametril żeby wchłonęły mi się torbiele, no i jajniki miałam na początku tego cyklu czyste, ale tsh mi wzrosło do 9,19 więc znowu nie mogłam wziąć clo:/ No i moja gin prowadząca kazała mi iść na USG 19 dc (dziś) i powiedziała że jeśli będą jakieś niepęknięte pęcherzyki to od 20 do 30 dc mam przyjmować Orgametril żeby wchłonęły się przed kolejnym cyklem. No i na USG były 2 pęcherzyki po 5 mm, i co teraz? Niby malutkie takie, ale jak mi świństwa urosną, to znowu będzie klops, więc chyba warto brać ten Orgametril? No i tak się zastanawiam czy można go brać krócej niż 10 dni i czy wtedy również spełni swoje zadanie... Bo chciałabym dostać miesiączki troszkę wcześniej. A może jest coś innego co pomogłoby przy tak małych pęcherzykach, a wywołałoby wcześniej miesiączkę? Dobre i 3 dni dla mnie, bo jeśli w kolejnym cyklu tsh spadnie i będę mogła clo brać, to moja wizyta w klinice wypadnie jakoś tak w podobnym czasie jak mój wyjazd z mężem:/ No i przez 3 dni nie będę miała dostępu do gina i USG, a ja muszę mieć dosyć ścisły monitoring, bo będę musiała w odpowiednim czasie wziąć pregnyl, same nie pękają... Poradzicie coś?
-
JagodaP wrote:Kaśka, skutki uboczne masz wypisane w ulotce, znajdziesz ją też w internecie.
Zależność wystapienia owulacji od dawki jest inna u każdej, dlatego trzeba monitorować na USG. U mnie przy 1tbl owu była bodaj 21-23dc, czyli za późno. Przy zwiększeniu do 2tbl była 15dc. Natomiast czy się bierze 3-7, 2-6 czy 5-9 to jest mało istotne, zależy od przekonań lekarza, różnic w skkuteczności ani dniach za bardzo nie ma.
hmmm zaczełam sie zastanawiac bo ja tez bralam 1x1 od 5-9 dnia i w pierwszym cyklu owu mialam kolo 17-18 dnia, ale w trzecim cyklu 20 dnia...to troche pozno, wiec moze powinnam dostac wieksza dawke zeby owu byla wczesniej...ehhh no nic na razie jest 4 cykl z clo i póki co ostatni, mam zrobic sobie przerwe i męża na badania wysłac!
a jak to jest po zakończeniu brania clo? cykle normuja sie na jakis czas? mam pcos i bez clo to u mnie z owulka kiepsko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 16:56
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualnyniech przepisze dhupaston, który sie bierze po owulacji 3 dni to nie bedzie raczej torbieli. Teraz wyleczyc tym Orgametrilem.paola87 wrote:Cześć Dziewczyny. Byłam dziś na USG, żeby sprawdzić czy jakieś pęcherzyki mi porosły. W tamtym cyklu przyjmowałam 21 dni orgametril żeby wchłonęły mi się torbiele, no i jajniki miałam na początku tego cyklu czyste, ale tsh mi wzrosło do 9,19 więc znowu nie mogłam wziąć clo:/ No i moja gin prowadząca kazała mi iść na USG 19 dc (dziś) i powiedziała że jeśli będą jakieś niepęknięte pęcherzyki to od 20 do 30 dc mam przyjmować Orgametril żeby wchłonęły się przed kolejnym cyklem. No i na USG były 2 pęcherzyki po 5 mm, i co teraz? Niby malutkie takie, ale jak mi świństwa urosną, to znowu będzie klops, więc chyba warto brać ten Orgametril? No i tak się zastanawiam czy można go brać krócej niż 10 dni i czy wtedy również spełni swoje zadanie... Bo chciałabym dostać miesiączki troszkę wcześniej. A może jest coś innego co pomogłoby przy tak małych pęcherzykach, a wywołałoby wcześniej miesiączkę? Dobre i 3 dni dla mnie, bo jeśli w kolejnym cyklu tsh spadnie i będę mogła clo brać, to moja wizyta w klinice wypadnie jakoś tak w podobnym czasie jak mój wyjazd z mężem:/ No i przez 3 dni nie będę miała dostępu do gina i USG, a ja muszę mieć dosyć ścisły monitoring, bo będę musiała w odpowiednim czasie wziąć pregnyl, same nie pękają... Poradzicie coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 19:24

). Nastepnym razem "wymoge" na niej wizyte po przypuszczanej owu. Skad mam wiedziec czy pecherzyk pekl