CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez jeden mądry gin kazał brać duphaston od 15dc gdzie ja owulacje mialam miedzy 19 a 24 dc i skończyło sie zatrzymaniem owulacji i okresem w 23dc. Debile Ci niektorzy ginekolodzy
Jezeli włączyła byś samoobserwację to mogłabyś sama ustalic owulacje i brać duphaston po 3 dniach wyższych temperatur. -
wiesz co sluzu tak za bardzo nie umie u siebie obserwować, nie widze znakow szczególnych jakie sa w opisach, ale może faktycznie zrobie tak ze po kilku dniach wyższych temperatur wlacze duphaston. tylko gorzej jeśli wtedy nie zajde w ciaze, boje się żeby mi się niepotrzebnie nie przedluzaly cykle przez duphaston
a Ty bierzesz po owulacji albo masz zamiar?
zapytam jeszcze jutro gina co sadzi o endometrium, bo to by mi się zgadzalo, ale szukałam na necie i nie ma nigdzie ile powinno wynosic w ciąży:/
powiedz mi, czy Ty masz oba jajniki pęcherzykowate czy jeden? ja mam podobno prawy, a w tym cyklu ten pęcherzyk 11 mm był na lewym wiec nie wiem czy to przypadek czy może mam owulacje tylko z tego dobrego jajnika. Ty masz oba takie same?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:43
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Wez duphaston 10 dni to Ci nie przedluzy niepotrzebnie.
Ja mam progesteron sporo ponad gorna norme a endo dzien przed @ 15mm wiec nie wiem czy bralabym na wszelki wypadek....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:41
-
Paolaa jak pojdziesz na monitoring to się zapytaj ile ma Twoje endometrium, bo wcześniej pisalas ze masz cieniutkie wiec to dziwne ze negle taka duza roznica
Twój ostatni cykl trawl 3 miesiące i skonczyl się okropnym krwawieniem wiec może endometrium było inne niż zawsze.
nie chce nikogo straszyć, ale lepiej dopytać, bo przezywac strate dziecka to straszna rzecz....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:27
22.7.16 IUI
Paolaaa wrote:Asiasia- ja też widzę, że dużo nas łączy
Inofolic polecam jak najbardziej. Spróbuj, na pewno Ci nie zaszkodzi, a moze pomóc. Oczywiście nie ma żadnego złotego środka, ale to jest tylko suplement diety i wiele dziewczyn z PCOS dzięki niemu miało owulację- choć zazwyczaj potrzeba na to kilku miesięcy. Na pewno dobrze wpływa na jakość pęcherzyków i na endometrium.
Do której kliniki idziesz?A powiedz prosze ile saszetek Inofemu bralas? Nio mam nadzieje ze poza endometrium polepsza tez rozmiar pecherzykow. U mnie niby w 16dc byl jeden na 17mm ale owu nie bylo. Dlatego mam nadzieje ze w klinice beda wiedzieli co robic pryz takiej wielkosci pecherzyka.
Asiasia
-
APS ja ostatnio na każdej wizycie wiem ile ma moje endometrium. W ostatnią środę było cienkie bo ok 4-5 mm.
Wcześniej, zanim zaczęłam brać CLO zawsze miałam takie marne.
W poprzednim cyklu gdy pojawił się pęcherzyk dominujący 15 mm i było to tydzień po CLO endo urosło do 6 mm czyli dalej słabo, a po kolejnym tygodniu (był to dzień owulacji) urosło do 10 mm. Dzień przed miesiączką wynosiło 15 mm bo endo po owulacji jeszcze rośnie. Mój ginekolog był zaskoczony, że tak urosło chyba dlatego, że jak wiadomo CLO negatywnie wpływa na endo.
Także zobaczymy co będzie w tym cyklu. Wizyta pojutrze, a ja widzę, ze pojawił się śluz płodny. Dodatkowo badam szyjkę macicy i robię testy owulacyjneMam nadzieję, że owu przyjdzie bo śluz zawsze był zwiastunem
Asiasia ja piję raz dziennie dwie saszetki. Inofem. Z tego co wiem co przede wszystkim jego rolą jest polepszenie jakości pęcherzyków. Spróbuj, nie zaszkodzi. Ja zamawiałam na Allegro 60 saszetek i z wysyłką dałam ok. 65 zł więc to nie majątek.
Dlaczego u Ciebie owu nie było? Pęcherzyk się wchłonął czy nie pękł bo coś mi świta, że chodziło u Ciebie o niepęknięcie? -
Paolaaa wrote:
Asiasia ja piję raz dziennie dwie saszetki. Inofem. Z tego co wiem co przede wszystkim jego rolą jest polepszenie jakości pęcherzyków. Spróbuj, nie zaszkodzi. Ja zamawiałam na Allegro 60 saszetek i z wysyłką dałam ok. 65 zł więc to nie majątek.
Dlaczego u Ciebie owu nie było? Pęcherzyk się wchłonął czy nie pękł bo coś mi świta, że chodziło u Ciebie o niepęknięcie?
Dziekuje za informacje. Bede w takim razie pila 2 saszetki jak tylko zacznie sie cykl. Dobre pytanie, raczej nie pekl… w piewszym cyklu lekarka powiedziala w 14 dniu, owu bedzie dzis. W 11dniu ten pecherzyk mial 14 mm, wiec podejrzewam ze w 14dc musial miec ok 20mm. W drugim cyklu w 16dc mial 17mm. Nie podano mi zastrzyku wiec mysle ze nie pekl. W obu przypadkach trzeba bylo wywolac @ Teraz juz ide do kliniki i nie ma opcji ze ten moment podania zastrzyku ktos przeoczy!Asiasia
-
Kurcze ja robilam testy owulacyjne z roznych firm ale w 2 cyklach wychodzily mi 2-3 dni pod rząd pozytywne, po czym na monitorngu nawet nie było pecherzykow które by się przymierzaly do owulacji. wtedy kiedy miałam faktycznie owulacje to akurat nie robiłam wiec nie wiem co by pokazaly. zostały mi jeszcze jakies paski ale nie planuje kupować nowych bo u mnie to się nie sprawdza.
ale Twój sluz to pozytywny znak, oby ten cykl był dobry
czy Inofem bierze się tylko przy Clo czy można sam? tak sobie mysle ze skoro teraz naturalnie zaszłam, to jak wznowie staranka to nie będę się niczym faszerowac, ale mysle aby wziąć jakies delikatne preparaty które trochę uregulują cykl i poprawia endometrium. niestety u mnie nie wchodzą w gre preparaty które sa przeznaczone na poszczególne fazy cyklu, ponieważ nie rozpoznaje owulacji, dopiero kilka dni po jak utrzymują się wyższe temperatury.
czy Inofem można brac przez caly cykl?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Hej dziewczyny,
ja jestem w trakcie I cyklu z CLO, był pęcherzyk, były przytulanki, ale na 99% nici.
dzisiaj 23dc, ok 7dpo a mnie już męczą objawy @. boli brzuch i piersi, testy negatywne.
pod koniec miesiąca będzie wizyta, muszę zdecydować, co robimy dalej...01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
APS wrote:Kurcze ja robilam testy owulacyjne z roznych firm ale w 2 cyklach wychodzily mi 2-3 dni pod rząd pozytywne, po czym na monitorngu nawet nie było pecherzykow które by się przymierzaly do owulacji. wtedy kiedy miałam faktycznie owulacje to akurat nie robiłam wiec nie wiem co by pokazaly. zostały mi jeszcze jakies paski ale nie planuje kupować nowych bo u mnie to się nie sprawdza.
czy Inofem bierze się tylko przy Clo czy można sam? tak sobie mysle ze skoro teraz naturalnie zaszłam, to jak wznowie staranka to nie będę się niczym faszerowac, ale mysle aby wziąć jakies delikatne preparaty które trochę uregulują cykl i poprawia endometrium. niestety u mnie nie wchodzą w gre preparaty które sa przeznaczone na poszczególne fazy cyklu, ponieważ nie rozpoznaje owulacji, dopiero kilka dni po jak utrzymują się wyższe temperatury.
czy Inofem można brac przez caly cykl?
podobno testy owulacyjne to o kant tyłka. one pokazują, że organizm przygotowuje się do owulacji, a nie, czy faktycznie do niej dojdzie.
Inofem to suplemetn, można go brać cały cykl01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
APS wrote:Kurcze ja robilam testy owulacyjne z roznych firm ale w 2 cyklach wychodzily mi 2-3 dni pod rząd pozytywne, po czym na monitorngu nawet nie było pecherzykow które by się przymierzaly do owulacji. wtedy kiedy miałam faktycznie owulacje to akurat nie robiłam wiec nie wiem co by pokazaly. zostały mi jeszcze jakies paski ale nie planuje kupować nowych bo u mnie to się nie sprawdza.
czy Inofem można brac przez caly cykl?
Ja testy owulacyjne robie dopiero gdy mam sluz płodny. Pozytywne wychodzą 2 dni pozniej negatuwne ale sprawdzam do max 3 dni. Dłużej nie ma sensu bo po pozytywnych testach mam skok temp.
W poprzednim cyklu pieknie wszystko mi sie zgralo z monitoringiem
Jak widać ja nie polegam tylko na testach. Dolaczam obserwacje śluzu, mierzenie temp i badanie szyjki. Same testy nie potwierdzają owulacji ale u mnie akurat sie zgrywaja z owulacja co mam potwierdzone monitoringiem. -
Releaseme wrote:Hej dziewczyny,
ja jestem w trakcie I cyklu z CLO, był pęcherzyk, były przytulanki, ale na 99% nici.
dzisiaj 23dc, ok 7dpo a mnie już męczą objawy @. boli brzuch i piersi, testy negatywne.
pod koniec miesiąca będzie wizyta, muszę zdecydować, co robimy dalej...
Na testy jest za szybko. Kiedy powinnas dostac okres?
Nigdzie nie jest zagwarantowane ze zaciazysz w 1 cyklu z clo. Czasem zalapuje po kilku cyklach wiec czekaj spokojnie.
Badaliscie nasienie?Releaseme, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Releaseme mamy ta sama date slubu
mnie pozytywny test wyszedl dopiero 9 dni po owulacji jakies 10 min po czasie cien kreski, a taki normalny pozytywny byl 11 dni po. wiec tez mysle ze u Ciebie jeszcze za wczesnie na testowanie.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Mamy trzy pęcherzyki po ok 17 mm (dziś 11 dc) 2 na lewym jeden na prawym jajniku. Lekarz powiedział zeby dac im jeszcze jeden dzień zeby dzisiejszy menopur na nie zadziałał i zeby podrosły do 18 - 19 mm. Jutro musze wstrzyknąć ovitrelle i po 24h inseminacja. Mam nadzieje ze wszystkie trzy pękną i ze jeden zafasolkuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:25
Martoszka lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Na testy jest za szybko. Kiedy powinnas dostac okres?
Nigdzie nie jest zagwarantowane ze zaciazysz w 1 cyklu z clo. Czasem zalapuje po kilku cyklach wiec czekaj spokojnie.
Badaliscie nasienie?
zobaczymy
co do nasienia to badamy na dniach, długie są terminy bardzo w Poznaniu
APS fajna data nie??
kas21 powodzenia01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
stymulacja CLO- -
Aha dziewczyny już tyle razy miałam się zapytać o pewną rzecz a wciąż zapominam.
Mianowicie ... zauważyłam, że gdy zaczął mi się nowy cykl z CLO przez prawie cały tydzień wciąż miałam wyższą temp. Czy Wy też coś takiego miałyście? Zazwyczaj temp spadała mi w dniu okresu i następnego dnia była jeszcze niższa i tak się utrzymywała do owu. A teraz na początku cyklu temp wciąż wysoka. Dziwne ... Czy to możliwe żeby progesteron tak powoli spadał? -
Paolaaa ja od dawna stosuje luteine w II fazie i właśnie mi czesto spada tak około 3 dc dopiero. Prawdopodobne, ze to przez progesteron, ale nie wiem, czy aż tak długo może to trwać.
A ja mam na 10.06 histeroskopię wyznaczoną - ciekawe, czy coś się dzięki niej wyjaśni. -
Moje drogie, wlasnie wrocilam z prywatnej wizyty u dobrego i szanowanego ginekologa. nie dostałam odpowiedzi jakich się spodziewałam, ale w końcu ktoś chętnie mi wszystko tlumaczyl i siedziałam w gabinecie prawie godzine. napisze mi czego się dowiedziałam, może się komus przyda...
pan doktor powiedział mi ze w moim przypadku jak i większości poronien do 12 tygodnia nie można było nic zrobić, bo jedyna przyczyna był nieprawidłowy material genetyczny który się zle dzielil. jeśli chodzi o endometrium to jest ono ważne aby zarodek się zagniezdzil a potem nie ma większego wpływu. należy badac progesteron i jeśli jest w normie to stosowanie luteiny lub duphastonu nic nie daje, jedynie bole zoladka i puchniecie. większość lekarzy "profilaktycznie" je przepisuje, co ma podloze jedynie psychologiczne i zabezpieczają się, aby nie było tak ze pacjentka powie ze poroniła bo jej lekarz nie przepisal lekow a kolezanka dostala i donosila ciaze. pacjentki lepiej się czuja jak maja przepisane leki bo maja wrazenie ze lekarz o nie dba. no a jeśli progesteron jest w normie to to tylko pic na wode. ponoc dowodzą tego badania.
generalnie powolywal się na wiele zrodel i to co mowil wydawalo się bardzo madre i wychodzi na to ze przy kolejej ciąży nie ma cudownego leku który będzie mnie mogl uchronić przed utrata dziecka.kas21, lipa lubią tę wiadomość
22.7.16 IUI
4% prawidłowych plemników