CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
zaciskajcie jutro kciuki za moje pęchrzyki, bo robie podgląd o 7:45
Oczywiscie pewnie z recepta na pregnyl wyjde, albo juz po zastrzyku w dupsko:) Ale 9 dc to byłoby wczesnie bardzo. Mam nadzieje ze endometrium bedzie lepsze niz w zeszłym cyklu, bo wtedy w 8 dc było 2 mm, w 10 dc był pregnyl a owu 11 dc, No moze podrosło do owu ale spektakularne nie było...W poczatkowych 3 dniach clo czułm jajniki, wyraznie lewy i obstawiuam ze w nim bedzie jajko, ostatnie dwa dni cisza, zero
Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
APS dzięki za informacje. Rozumiem, że zarodek nie nadgonił? Co z Twoją ciążą?
Moje poronienie dobiegło chyba końca. Od piątku wieczór do popołudnia w niedzielę bardzo bolało mnie podbrzusze i krzyż, więcej krwawiłam. Ostatecznie nie widziałam żadnego większego sprzepa, lub czegoś, co przypominały pęcherz płodowy tak, jak to było za pierwszym razem (przepraszam za obrazowość). Teraz bóle ustały i krwawienie też małe. W środę jadę zobaczyć, czy macica się oczyściła ale obawiam się, że nie.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
APS z Twojej wypowiedzi wynika, ze jednak doszło do poronienia?
Powiem Ci, że mój gin ma podobne podejście i ja nie brałabym żadnego duphastonu wiedząc, że mój naturalny progesteron jest wysoki. Mając krwawienia warto go zbadać żeby wiedzieć czy w tym tkwi problem czy jednak nie.Ogólnie mówi się, że te pierwsze 12 tygodni ciąży to wielka niewiadoma dlatego mam nadzieję dziewczyny, że znów szybko się uda !!!
Tulipanna trzymamy kciuki oczywiście. Endometrium 2 mm to faktycznie marniutko- lekarz nie przepisał nic dodatkowego na jego poprawę?
Ja idę na usg w środę i też w tym cyklu ruszyło z lewego jajcoraWięc może na nasze lewusy nam przyniosą szczęście?
Roma za Ciebie oczywiście też trzymamy kciuki. Daj znać po wizycie co i jak !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 21:40
-
ewelinka2210 wrote:Paolaaa ja od dawna stosuje luteine w II fazie i właśnie mi czesto spada tak około 3 dc dopiero. Prawdopodobne, ze to przez progesteron, ale nie wiem, czy aż tak długo może to trwać.
A ja mam na 10.06 histeroskopię wyznaczoną - ciekawe, czy coś się dzięki niej wyjaśni.
Tylko, że ja nie stosuję ani luteiny ani duphastonu. -
Tak dziewczyny, moja ciaza dobiegla końca. pęcherzyk jest już zniekształcony i jest nisko, wiec za ok tydzień powinno się zacząć krwawienie. dostałam antybiotyk. zapomniałam zapytać, ale antybiotyk trzeba zacząć dopiero jak się zacznie "akcja" tak? jak na razie nie mam najmniejszych boli ani plamień, przynajmniej na koniec maleństwo mnie oszczedza
tylko serce strasznie krwawi, bo ta ciaza to była taka wspaniala niespodzianka... wydaje mi się ze jakbym nie widziala maleństwa to bym tego nie przezywala, a ja widziałam ten sliczny zarodek we wlasciwym miejscu... ze on tam był! tak trudno się pogodzić ze mnie zostawil
Roma zazdroszczę Ci ze masz to za sobą, ja będę teraz czekac i zanim się oczyszczę to może minac jeszcze ze 3 tygodnie...
pocieszające jest to ze jak wszystko będzie ok to można się po miesiącu znowu starac, wiec będziemy się znow brac do dzielaGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Dziewczyny, strasznie mi przykro...
APS, moj gin tez mi kiedys powiedzial, ze jak natura zadecyduje to i luteina na tony nie pomoze... Jest jednak moment, kiedy moze spelnic swoje zadanie - kolo 12 tyg gdy zmienia sie zrodlo "zywienia" zarodka z cialka zoltego na lozysko. W sytuacji, gdy zaprzestanie pracy jednego nie zgra sie w czasie z drugim. Czasem tak bywa. Tu progesteron z zewnatrz pomaga. Nie tylko na "glowe"APS lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:zaciskajcie jutro kciuki za moje pęchrzyki, bo robie podgląd o 7:45
Oczywiscie pewnie z recepta na pregnyl wyjde, albo juz po zastrzyku w dupsko:) Ale 9 dc to byłoby wczesnie bardzo. Mam nadzieje ze endometrium bedzie lepsze niz w zeszłym cyklu, bo wtedy w 8 dc było 2 mm, w 10 dc był pregnyl a owu 11 dc, No moze podrosło do owu ale spektakularne nie było...W poczatkowych 3 dniach clo czułm jajniki, wyraznie lewy i obstawiuam ze w nim bedzie jajko, ostatnie dwa dni cisza, zero
Trzymam mocno kciuki! Mnie Tuli w ogóle podczas brania clo nie bolą jajniki, nic nawet nie drgnie. W 1 cyklu z clo czułam i miałam wtedy aż 3 pecherzyki. Kolejne cykle cisza. Ja idę na monit w środę.tulipanna lubi tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Aps to super ze mozecie sie od razu starac. Bedziesz brac Clo? Bo pamietam ze miałaś brac od nastepnego cyklu ale w tedy przyszla niespodzianka
Sowaa ja przy pierwszym cyklu z CLO gdzie mialam ladna owu nie mialam nawet przez sekunde zadne bolu czy kucia. Po prostu nic. A mialam dwa pecherzyki dominujace przy czym w dniu owu byl juz tylko jeden.
ja tez jutro mam usg bedzie to moj 19dc. Tydzien temu najwiekszy pecherzyk mial 11 mm. Jezeli nie urosl to nie licze niestety na owu w tym cyklu. Niby sluz pojawil sie plodny ale nie chce sie nastawiac....
powodzenia !!! -
Paolaa prywatnie robimy badanie nasionek, u nas jest jeszcze inne labo, ale lekarz odradzał, bo sa duże wahania wyników.
APS byle organizm dał radę sam.
Tulipanna co słychać w środku??
mi chyba CLO mooocno skróci cykl... jestem cała obolała01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
co do bólu jajników to ja czuje je cały czas - raz mocniej raz słabiej z tym ze kiedy brałam clo od 3 do 7 dc to nie czułam nic. Myślałam ze kolejny cykl stracony bo nic się nie działo. Od 10 dc zaczełam brać menopur i dopiero wtedy się "zaczęło". bolą do teraz.
Czy któras z Was brała ovitrelle? Mam go sobie podać na 24h przed inseminacją. Zastanawiam się czy to nie pozno? Jak przeglądam internet to raczej dziewczyny brały 36 h przed. Kiedy u Was pęcherzyki pękały po tym specyfiku? -
Asiasia wrote:dziekuje za odpowiedz. A czy pecherzyk na 18 jest rownie dobry jak ten na 26mm? Czy mowi sie o nim jako o gorszym?
Co lekarz to opinia... Ciaze sa i z takich i z takichnie stresuj sie tym
czesc ginow mowi nawet, ze wieksze sa przerosniete i nie sa dobre. Bardzo roznie. Zaufaj na razie wizji Twojego gina, jak nie poskkutkuje to zmienicie na wieksze/mniejsze, zeby bylo odwrotnie
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Witam jestem nowa na Waszym forum ...
Walczę o ciąże już długo pierwszą straciłam ciąża biochemiczna po 8 cyklach na clo zaczynałam od dawki 1x1 skończyłam na 3x1 udało się po odstawieniu .
Obecnie jest to mój 3 cykl odkąd zmieniłam lekarza i leczę się w klinice obecnie stosuję clo 1x2 od 3 do 7 dc.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 witaj!
wiecie czego ja się obawiam?? że przez to CLO będę miała przestymulowane jajniki.
już teraz przy pierwszym cyklu czuję, jakby były napuchnięte...
chyba zadzwonię do mojego gina i na piątek się na wizytę umówię z nim.01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Kochane dzieki wielkie za wszystkie cieple slowa!
my jak wrocimy do staran to sprobujemy na poczatek (jakies 3 cykle) bez clo, skoro juz raz wyszlo. bede tylko chciala wziac jakies ziolka na poprawe owulacji. przy nastepnej wizycie zapytam lekarza o inofem i pewnie z nim zadzialam. no i zobaczymy jak pojdzie, mam nadzieje ze nie zdaze dolaczyc do clo-staraczek, za ktore caly czas mocno trzymam kciuki
Roma a Ty masz jakies plany czy bedziesz wracac do Clo?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
jak tylko dostanę @ to zaopatrzę się w inofem, na pewno nie zaszkodzi.
na razie biorę zwykły kwas foliowy
APS a jakie ziółka masz na myśli?01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
stymulacja CLO- -
Tak jak wspomniałam czekam do lipca. Jutro mam wizytę u gin to ustalę co i jak. Wspominała, że chciałaby zwiększyć dawkę clo, żeby owu była wcześniej, bo w cyklu w którym zaszłam najwyraźniej clo w ogóle nie zadziałało i owu była ok. 30 dc naturalna. Do tego czasu chyba będę chciała anty bo znam swój organizm i wiem, że bez nich moje cykle są w 4 światy i bardzo długie - może być nawet tak, że @ w ogóle do lipca nie przyjdzie. No i ja chyba jednak zdecyduję się na pierwszy cykl bez clo, bo po odstawieniu anty pierwszy zawsze mam w miarę normalny, albo że starą dawką clo, bo teraz w pierwszym cyklu zadziałało prawidłowo.
APS Trzymaj się, bo burzy zawsze wychodzi słońce25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy