X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Anatolka,Paolaaa to mówicie że można się starać,torbiel w niczym nie zaszkodzi? To chociaż tyle by dobrego bylo :-) Gin nie ma 100 % pewności ze to na bank jest pozostałość po pecherzyku z poprzedniego cyklu,tylko tak domniewa. Ide w kolejną srode zrobić za jej poleceniem badanie estradiolu,powiedziala że to pozwoli mi się dowiedzieć z czego ta torbielka. W czwartek na kontrol z wynikiem. Wzięłam też wczoraj już bromka i też mam zrobić PRL. Mam tylko nadzieję że ona dobrze kombinuje.
    Bierz sie do roboty!!! :) I prosze nie marudzic po jednym monicie :) Jesli masz mozliwosc podejrzyj jeszcze raz i do roboty! Wielokrotnie dziewczyny pisały, że zaszły z torbielkami, które wchłonęły sie w ciąży

Sowaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie mój N wlazł do pokoju i pyta: -Z kim tam wypisujesz? Mówie: na forum piszę. A on na to: A Ty tam piszesz, że ja cię zaraz "puknę"? I lajki za to masz?I oboje w śmiech :)
    A dzis rano tak patrzy na mój brzuch, patrzy i nagle: "No to niech tam miś zagnieżdża dobrze" :) Ale się uśmiałam :)

Sowaa, Paolaaa, roma, Asiasia, paola87 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Cześć Kochane :) To mój pierwszy post na tym forum. Piszę do Was, gdyż od bardzo dawna śledziłam forum. Chciałam się Was poradzić w paru kwestiach.
    To mój drugi cykl CLO, w 11 dc miałam dwa pęcherzyki 16 i 18 mm na prawym jajniku, a na lewym drobizna, endometrium było 9,2 mm. 12 dc miałam podany ovitrelle. 18 dc byłam na monitoringu (dziwię się, że tak późno dr kazał mi przyjść, no ale ;)) no i okazało się, że pękły oba pęcherzyki, że jest stigma (dwie, jeśli dobrze zrozumiałam) i że jest płyn w zatoce douglassa - wg. pani dr owulacja była.
    Jednak 18dc wieczorem po wizycie dostałam silnego bólu gardła i w nocy gorączkowałam :( dziś jest 20 dc mam podwyższoną temperaturę i ogólne osłabienie. Na ten ból gardła brałam neo angin i tamtum verde i zaraz na drugi dzień przestało boleć.
    Moje pytanie:
    Czy są szanse na zapłodnienie przy tym gardle i gorączce? :( Tak bardzo oczekuję maleństwa... staramy się już 8 miesięcy... u Męża wszystko ok. Ja nie miałam owulacji, gdyż mam cechy pco... Takie dwa pęcherzyki to chyba już szansa jest????
    Myślę ze szansa jest i to podwójna :) Jak u mnie :) Zaciskam paluchy za Twoje dwie kreski :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bierz sie do roboty!!! :) I prosze nie marudzic po jednym monicie :) Jesli masz mozliwosc podejrzyj jeszcze raz i do roboty! Wielokrotnie dziewczyny pisały, że zaszły z torbielkami, które wchłonęły sie w ciąży

Pewnie, ze tak. Jakby bylo zagrozenie to sadzisz, ze lekarz by nic nie powiedzial? Powiedzialby Pani E. w tym cyklu niestety nie mozecie sie panstwo starac, bo stanowi to zagrozenie w zwiazku z...

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Anatolka i Tuli gin mi nic nie powiedziała żebyśmy w tym cyklu z mezem zapomnieli o staraniach. Nawet powiedziała ze nie muszę często przychodzić jak to nie raz miało miejsce np co dwa, trzy dni. Powiedziała, ze kolejny tydzień bedzie odpowiedni. Myśle ze nie wystawiła by mnie na ryzyko. Natomiast na przyszłość juz wiem ze przed każdym clo choc by sie waliło i paliło muszę iść zobaczyć czy nie am torbieli i innych niespodzianek.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Własnie mój N wlazł do pokoju i pyta: -Z kim tam wypisujesz? Mówie: na forum piszę. A on na to: A Ty tam piszesz, że ja cię zaraz "puknę"? I lajki za to masz?I oboje w śmiech :)
    A dzis rano tak patrzy na mój brzuch, patrzy i nagle: "No to niech tam miś zagnieżdża dobrze" :) Ale się uśmiałam :)

Hehe ale sie uśmiałam.
    Urocze jest to ze nasi faceci czasem potrafią byc tacy milusińscy, pogadać do brzucha itp
    Czasem wydaje mi sie ze oni co miesiąc maja większa nadzieje niz my, a nasze rozczarowania przezywają tak samo z bólem serca, tylko nie potrafią tego okazać lub nie chcą. Ma to dobre i złe strony oczywiscie.

tulipanna, Asiasia lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Już było pisane ze przy braniu clo monitoring to podstawa. To co robisz bądź co robi Twój lekarz jest nieodpowiedzialne.
    Dlaczego nie monitorujesz co sie dzieje?

A progesteron podobno nie jest potwierdzeniem owu. Tak powiedział mój gin i którejś z kolezanek również.
    Testuj najszybciej w dniu @

LUBIĘ TO PAOLAAA!!! Aaaaa i gratuluję pęcherzyka! :*Do dzieła :*

Paolaaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mysssssooo nasza!!! Proszę zerbrac się w garść i dać jajkom bez stresu rosnąć :) Po clo jeszcze badania porobisz, chyba, że już jesteś po hsg czy laparo ???

Dzięki Kochana za miłe słowa!! Wszystko jeszcze przede mną. Po CLO mam robić hsg i inseminację. A laparoskopia to jeszcze inna bajka ??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja zamiast hsg miałam od razu po 3 cyklach (nieudanych) z clo histerolaparoskopię z oceną drożności jajowodów. Zatem takie 3 w 1.Szczerze polecam- wyklucza lub potwierdza wszystko co najważniejsze (endometriozę, polipy, pco, drożność,ocenia samą macicę, jej budowę)

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, a ta histerolaparoskopia to zwykły zabieg, czy coś poważniejszego?
    Leczysz się w klinice niepłodności? Ja chodzę do zwykłego gina i wspominał mi już o tym hsg i inseminacji, z tego co mówił to jego kolega po fachu mógłby wykonać inseminację. Nie wiem czy mu zaufaćm, czy lepiej iść do kliniki?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Padłam :-) Rozbroił mnie doszczętnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:30

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesłodcy potrafią być Ci nasi faceci. Przypomniało mi się jak ćwicząc na orbitreku jakiś czas temu powiedziałam "skąd ten cellulit na moich udach?!" (a jestem osobą szczupłą). Mój małżonek spojrzał i rzekł "no, masz trochę tłuszczyku". Oczywiście dostałam nerwowego słowotoku wyrażającego moje zbulwersowanie, rzuciłam fochem gigantem, a mój mąż potrafił zdobyć się jedynie na zdanie "to co? Nici dzisiaj z sexu?".
    Ubaw po pachy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:43

tulipanna lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Myślę ze szansa jest i to podwójna :) Jak u mnie :) Zaciskam paluchy za Twoje dwie kreski :)
    Ja również trzymam za Ciebie kciuki :) kiedy testujesz?

Paolaaa dziękuję :) już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić Bete - biore duphaston od 18 dc i dr powiedziała, że mam zrobić dopiero 10tego dnia przyjmowania duphastonu - trochę późno, nie wiem czy tyle wytrzymam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:52

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide do kliniki....mam pelno pytan do tego lekarza,glowa mala..trzymajcie prosze kciuki zeby lekarz mi dobrze poprowadzil i juz wkrotce pojawilo sie malenstwo :)

tulipanna, Paolaaa lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    tulipanna, a ta histerolaparoskopia to zwykły zabieg, czy coś poważniejszego?
    Leczysz się w klinice niepłodności? Ja chodzę do zwykłego gina i wspominał mi już o tym hsg i inseminacji, z tego co mówił to jego kolega po fachu mógłby wykonać inseminację. Nie wiem czy mu zaufaćm, czy lepiej iść do kliniki?
    Ja się leczę u zwykłego gina, który w prywatnej klinice na nfz robi m. in. takie zabiegi. No to w sumie zabieg operacyjny, w narkozie. Ja mam dwa nacięcia na brzuchu, tzn jedno w pępku a drugie po lewej stronie. Zabieg trwał jakieś 30-40 minut, w sumie dobę spędziłam w tej klinice.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Ja również trzymam za Ciebie kciuki :) kiedy testujesz?

Paolaaa dziękuję :) już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić Bete - biore duphaston od 18 dc i dr powiedziała, że mam zrobić dopiero 10tego dnia przyjmowania duphastonu - trochę późno, nie wiem czy tyle wytrzymam :P
    Ja na razie intensywnie serduszkuję :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja się leczę u zwykłego gina, który w prywatnej klinice na nfz robi m. in. takie zabiegi. No to w sumie zabieg operacyjny, w narkozie. Ja mam dwa nacięcia na brzuchu, tzn jedno w pępku a drugie po lewej stronie. Zabieg trwał jakieś 30-40 minut, w sumie dobę spędziłam w tej klinice.

A jakie są wskazania do tej operacji? Chciałabym być przygotowana na każdą ewentualność. Aczkolwiek lekarz nic mi nie wspominał o tym. Mówił tylko o sprawdzeniu drożności.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wskazaniem jest m. in. brak ciąży. By wykluczyc pewne schorzenia we wczesnym stadium to tylko laparoskopią. Ale hsg przed inseminacja obowiazkowe. No chyba ze zrobia Ci tak jak mi, full opcję :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z piciem alkoholu w trakcie przyjmowania Clo? Szukałam na ulotce i nie ma działań niepożądanych,ale z drugiej strony zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mam dziś 5. dzień cyklu a u mnie w pracy impreza integracyjna. słyszałyście coś może czy można wypić choć lapmkę wina? z góry dzięki!

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Jutro ide do kliniki....mam pelno pytan do tego lekarza,glowa mala..trzymajcie prosze kciuki zeby lekarz mi dobrze poprowadzil i juz wkrotce pojawilo sie malenstwo :)

Trzymamy kciuki !!!
    Może spisz sobie te pytania bo coś zapomnisz :P W jakim mieście idziesz do Kliniki?
    Idziesz sama czy kazali Ci przyjść z partnerem?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ