CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez dupa:(bylam dzis na monitoringu 14dc i co i zas nic eh zero pecherzyka nie ma,a clo bralam 2x1 eh jestem pidlamana,plakac mi sie chce,ciesze sie tylko ze endo piekne.Gin mi dala inne tabletki kurcze nie pamietam nazwy ,ponoc mocniejsze od clo.Postanowikam ze ostatni cykk sprobuje i dam sobie spokuj podlamalam sie.Mam synusia to go bede rozpieszczacKingula1
-
Paolaa szkoda, ale moze idz na monit podejrzeć?
Kingula1 moze jeszcze jakis pęcherzyk Ci urośnie. Nie chce Ci robić nadzieje ale kilka stron wcześniej dziewczyny pisały ze owu u nich przychodziło pózniej. Mi gin tez powiedziała ze u mnie jakby pózniej pecherzyki dojrzewają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:53
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Paolaaa wrote:Dziewczyny znalazłam odp na to dlaczego progesteron nie jest potwierdzeniem owulacji. Cytuje kawałek odpowiedzi pewnego ginekologa:
"LUF ( zluteinizowany niepęknięty pęcherzyk Graafa). Prawidłowo pecherzyk G. rośnie w czasie cyklu, pęka ( owulacja) wyrzucając komórke jajową, a jego "pozostałość" tworzy w jajniku tzw ciałko żółte. Czasem bywa tak że pęcherzyk G. rośnie do pewnej wielkości i nie pęka, przekształca sie w namiastkę ciałka żółtego ( wytrzarzając te same hormony co ciałko żółte), ale struktura ta bardziej przypomina torbiel. Przeważnie tego typu torbiele ulegaja resorbcji. Aby sie upewnić czy torbiel uległa resorbcji nalezy wykonać usg przezpochwowe zaraz po miesiączce. Jeśli nie uległa resorbcji należy się skontaktować z lekarzem prowadzącym ( on zaleci dalsze postepowanie i leczenie)." -
paola87 wrote:Amus a co u Ciebie? Rzadko piszesz a ja cały czas Was podczytuję
Anatolka a Ty kiedy masz drugie podejście, chyba jakoś niedługo? Maj?
Tulipanna, widzę że dalej z clo walczycieDługo już bierzesz, prawda? A co lekarz mówi, co dalej? Oczywiście trzymam kciuki żeby to "dalej" nie nastąpiło i żeby udało się jak naszybciej
-
Sowaa dziekuje za odzew ;)niemam kochana nadzieji wydaje mi sie ze w 14dc bylby juz chodz nie wielki ake bylby s tu na lewym jajniku brak i na prawym brak,jak to gin mowi jajniki spia eh'''i juz na monitoring nie kazala mi przychodzic'''''no nic zobaczymy jak z tym nowym lekiem pojdzie czy obudza sie czy co ehh podlamana jestemKingula1
-
Tulipanna jak pisałaś to sorry
nie doczytałam
Sowaa monit we wtorek rano.
Dzisiaj jestem jakaś mniej spanikowana. Wczoraj mialam plodny śluz i dzisiaj rano przy załatwianiu było dużo jak jajko kurze. Czekam spokojnie i robie testy owu. I tyle
-
A ja całego forum niestety nie czytałam bo tych stron jest sporo
A ja niestety tyle czasu nie mam
Wczoraj szukałam coś innego i akurat trafiłam na taką odpowiedź ginekologa. Dlatego ani skok temp ani badanie progesteronu nie daje żadnej gwarancji przebytej owulacji.
Jakaś masakra -
kingula1 wrote:Sowaa dziekuje za odzew ;)niemam kochana nadzieji wydaje mi sie ze w 14dc bylby juz chodz nie wielki ake bylby s tu na lewym jajniku brak i na prawym brak,jak to gin mowi jajniki spia eh'''i juz na monitoring nie kazala mi przychodzic'''''no nic zobaczymy jak z tym nowym lekiem pojdzie czy obudza sie czy co ehh podlamana jestem
A który to Twój cykl z clo? -
ja wczoraj byłam na wizycie z wynikami i jestem zła bo nie zrobił mi usg...
a dzisiaj 28dc, jeszcze ze 3 dni i @.
w nowym cyklu znowu CLO a nie wiem czy nic nie zostało po tym cyklu ...01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Releseme szkoda ze gin nie zrobił usg. Ja teraz wręcz będę nalegać na usg przed każda stymulacja, kiedy wiem ze robią sie u mnie torbielki. Mam natomiast nadzieje, ze ty nie masz takich skłonności.
-
Paolaaa wrote:A ja całego forum niestety nie czytałam bo tych stron jest sporo
A ja niestety tyle czasu nie mam
Wczoraj szukałam coś innego i akurat trafiłam na taką odpowiedź ginekologa. Dlatego ani skok temp ani badanie progesteronu nie daje żadnej gwarancji przebytej owulacji.
Jakaś masakra
Paolaa ja tez kiedyś sporo czytałam o tym Lufie ale wydaje mi się ze chyba lekarz widzialby na USG ta torbiel która nie pekla a poza tym wtedy w drugiej polowie cyklu endometrium ma taka sama budowę jak w pierwszej, a jeśli dochodzi do owulacji to nie ma już 3 warstw, wiec teoretycznie ginekolog powinien rozpoznać LUF na usg w drugiej polowie cyklu wlasnie po endometrium i torbieliGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Releaseme wrote:ja wczoraj byłam na wizycie z wynikami i jestem zła bo nie zrobił mi usg...
a dzisiaj 28dc, jeszcze ze 3 dni i @.
w nowym cyklu znowu CLO a nie wiem czy nic nie zostało po tym cyklu ...
Nie miałaś w ogóle monitoringu po owulacji? Żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł?
Jakie robiłaś badania? -
APS wrote:Paolaa ja tez kiedyś sporo czytałam o tym Lufie ale wydaje mi się ze chyba lekarz widzialby na USG ta torbiel która nie pekla a poza tym wtedy w drugiej polowie cyklu endometrium ma taka sama budowę jak w pierwszej, a jeśli dochodzi do owulacji to nie ma już 3 warstw, wiec teoretycznie ginekolog powinien rozpoznać LUF na usg w drugiej polowie cyklu wlasnie po endometrium i torbieli
Ja na monitoringu w środę byłam przed owulacją więc lekarz nie mógł widzieć torbieli. Byłam w fazie folikularnej. Kolejna wizyta we wtorek rano więc wszystko się wyjaśni.
Nigdy nie miałam problemu z wyrzutem LH więc cała ta sytuacja jest dla mnie dziwna. Dziś mam rozciągliwy śluz więc może jednak jeszcze owulacja przede mną. W poprzednim cyklu gdy pęcherzyk miał 15mm lekarz też kazał już się starać a owulacja wystąpiła po ponad tygodniu. Może teraz też nie potrzebnie powiedział, ze owulacja już zaraz będzie.
Robię póki co spokojnie testy owulacyjne. Jeżeli LH wzrosnie to testy chociaż trochę powinny wyjść ciemniejsze bo póki co to kreska testowa jest w ogóle nie widoczna -
Paolaa ja bym nie sugerowała sie testami, wiadomo jakies zawsze to sprawdzenie. Natomiast dla mnie wyznacznik żaden. Testy owu mi wychodziły mega pozytywne a owu nie było. Raz testy były bladziochy a owu była. Nie wiem od czego to zależy.
-
po OWU miałam montoring, pęcherzyk pękł, natomiast powinien mi wczoraj zrobić przed przepisaiem kolejnej dawki CLO, bo nie wiem, czy któryś pęcherzyk nie przekształcił się w torbiel...
sowaa też mam nadzieję, że jednak nie mam skłonności.
a co do testów owu to mi też nigdy dobrze nie wychodziły01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Mirabelka30 wrote:Hej dziewczyny;) mam pytanie odnośnie estradiolu po stymulacji CLo. Dzisiaj robiłam wynik i wyszło 128,71 pg/ml to chyba za mało jak na ciąże. Czy macie coś podawane żeby ten estradiol jakoś się podwyższył?
z tego co mi mówiono to estradiol przy dojrzałym pęcherzyku musi być ponad 250 przy 1 pęcherzyku a którym dc robiłaś estradiol ??
Jestem po wizycie w klinice w 10 dc zero pęcherzyka dominującego a estradiol 30 ... przy stymulacji clo 1x2 ...
Cykl stracony kolejny już lekarz chce odstąpić od stymulacji clo i spróbować stymulację innym lekiem lub podejść do in vitro,co też nie będzie łatwe bo mam duże żylaki przymacicza i mogę przy punkcji dostać krwotoku ....
Czy któraś z Was ma żylaki ? jak wygląda leczenie ?mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka