X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z piciem alkoholu w trakcie przyjmowania Clo? Szukałam na ulotce i nie ma działań niepożądanych,ale z drugiej strony zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mam dziś 5. dzień cyklu a u mnie w pracy impreza integracyjna. słyszałyście coś może czy można wypić choć lapmkę wina? z góry dzięki!

Ja piłam alkohol w trakcie CLO. Tzn. takie właśnie niewielkie ilości jak 2 lampki wina czy jednego drinka.
    Dobrze znosisz clo? Bo ja nie miałam żadnych dolegliwości więc sobie pozwoliłam :) Ewentualnie jeżeli źle znosisz CLO to sobie odpuść.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Ja również trzymam za Ciebie kciuki :) kiedy testujesz?

Paolaaa dziękuję :) już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić Bete - biore duphaston od 18 dc i dr powiedziała, że mam zrobić dopiero 10tego dnia przyjmowania duphastonu - trochę późno, nie wiem czy tyle wytrzymam :P

To czekanie nas kiedyś wykończy :P Ale musimy być cierpliwe :) Trzymam kciuki :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja piłam alkohol w trakcie CLO. Tzn. takie właśnie niewielkie ilości jak 2 lampki wina czy jednego drinka.
    Dobrze znosisz clo? Bo ja nie miałam żadnych dolegliwości więc sobie pozwoliłam :) Ewentualnie jeżeli źle znosisz CLO to sobie odpuść.
    dokładnie ;)
    ja tez po CLO czułam się super więc pozwoliłam sobie na zakrapianą imprezę

natomiast Bromka nie mogę łączyć z alko bo są opłakane skutki :( nudności i okropna wysypka

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia a ja mam do Ciebie pytanie.
    Jak u Ciebie wyglądał śluz w sytuacji gdy nie pękały Ci pęcherzyki? Obserwowałaś to?

Bo mi gin w środę powiedział, że owulacja lada moment (dzisiaj lub jutro czyli jeszcze w środę albo w czwartek). Ale jeszcze dzisiaj rano mam płodny śluz i wciąż negatywne testy owulacyjne tak jakbym jeszcze nie miała piku LH. Trochę się martwię czy pęcherzyk pęknie w ogóle mimo, że nigdy nie miałam z tym problemów.
    Stąd moje pytanie ....

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bierz sie do roboty!!! :) I prosze nie marudzic po jednym monicie :) Jesli masz mozliwosc podejrzyj jeszcze raz i do roboty! Wielokrotnie dziewczyny pisały, że zaszły z torbielkami, które wchłonęły sie w ciąży
    pisały tez ze miałi torbiel i pozniej nastepowało krwawienie...ja bym nie ryzkowała ale to kazdego decyzja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Jutro ide do kliniki....mam pelno pytan do tego lekarza,glowa mala..trzymajcie prosze kciuki zeby lekarz mi dobrze poprowadzil i juz wkrotce pojawilo sie malenstwo :)
    oby był dobry, ja zmieniłam i jestem zadowolona poki co. Kiedys myslalam ze jak zmieniaja osoby to troche na wyrost i faktycznie sa przypadki ze zmieniaja lekarza bo sie obsługa nie podoba, ale to jeszcze mozna znosic, gorzej jak prowadzi niekompetentnie w stylu ze nie informuje o zagrozeniach, nie zwraca uwagi na badania itd. Dla mnie to juz sa ciezkie powody by zmienic. Oby ten Twoj był dobry :)

Asiasia lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Trzymamy kciuki !!!
    Może spisz sobie te pytania bo coś zapomnisz :P W jakim mieście idziesz do Kliniki?
    Idziesz sama czy kazali Ci przyjść z partnerem?
    Dziekuje za rade. Wszystkie pytania mam spisane…pobawie sie w "Sto pytan do". Ja lecze sie w Niemczech, wiec miejscowosc Wam napewno nic nie powie :/ Ide sama, choc wskazania sa z partnerem. Takie spotkanie tez trzeba bedzie nadrobic. Moj przyszly mezus od poczatka kwietnia pracuje w innym miescie, wiec zostaja nam tylko weekendy na takie wspolne akcje…w kazdym sensie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:43

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Jak u Ciebie wyglądał śluz w sytuacji gdy nie pękały Ci pęcherzyki? Obserwowałaś to?

Bo mi gin w środę powiedział, że owulacja lada moment (dzisiaj lub jutro czyli jeszcze w środę albo w czwartek). Ale jeszcze dzisiaj rano mam płodny śluz i wciąż negatywne testy owulacyjne tak jakbym jeszcze nie miała piku LH. Trochę się martwię czy pęcherzyk pęknie w ogóle mimo, że nigdy nie miałam z tym problemów.
    Stąd moje pytanie ....

Tak obserwowalam i niestety, u mnie tylko raz pojawilo sie troszke sluzu plodnego, ale jakbym miala mowic ogolnikowo patrzac na ilosc to moge calosciowo powiedziec ze bialkowego wogole nie mam. O ile jest jakis to sliski, przejrzysty, ale nie bialkowy.Mi testy niestety do tej pory rowniez nie wykazaly mocnych kresek, ale u mnie owu nie bylo, wiec co tu sie dziwic. Juz teraz mam wielka nadzieje, ze kolejny cykl bedzie z owu, bo narazie 0:2 (owu kontra ilosc cykli) :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z piciem alkoholu w trakcie przyjmowania Clo? Szukałam na ulotce i nie ma działań niepożądanych,ale z drugiej strony zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mam dziś 5. dzień cyklu a u mnie w pracy impreza integracyjna. słyszałyście coś może czy można wypić choć lapmkę wina? z góry dzięki!
    Amarylisku! Ja od początku cyklu piłam codziennie niemal czerwone wino na poprawę endometrium, w tym biorąc clo. I urosły dwa piękne jajka, już w 9dc, także spokojnie. No nie polecam się upijać, wiadomo, ale jak wypijesz drinka lub dwa to sie na pewno nic nie stanie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy pojawial ci sie po tym przejrzystym inny sluz? Tzn nieplodny? Kremowy, lepki itp czy nie zaobserwowalas wiekszych zmian?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:

Stąd moje pytanie ....
    Paolciu, Ty się tak tymi testami owulacyjnymi nie sugeruj do końca, bo to różnie bywa. Mnie np. zawsze wychodziły negatywne mimo wyraźnego odczuwania owu, potwierdzenia jej monitem i pęknięcia pęcherzyka z pregnylem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mnie ten sluz plodny dzisiaj zastanawia. Zawsze zmienial sie na lepki. Dzisiaj zbadalam lh i estradiol wynik kolo 18 wiec zobaczymy :/

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    A czy pojawial ci sie po tym przejrzystym inny sluz? Tzn nieplodny? Kremowy, lepki itp czy nie zaobserwowalas wiekszych zmian?

Taki kremowy tez byl po "domniemanej" owu. Czyli plodnego strikte nie bylo, za to byl pozniej nieplodny :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a co u Ciebie? Rzadko piszesz a ja cały czas Was podczytuję ;)
    Anatolka a Ty kiedy masz drugie podejście, chyba jakoś niedługo? Maj?
    Tulipanna, widzę że dalej z clo walczycie :) Długo już bierzesz, prawda? A co lekarz mówi, co dalej? Oczywiście trzymam kciuki żeby to "dalej" nie nastąpiło i żeby udało się jak naszybciej :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia to ja juz nic nie rozumiem. Zawsze myślałam że śluz zmienia sie na lepki bo wytwarza się progesteron z pecherzyka. Pewnie panikuje ale czekam na wyniki hormonów na szpilkach. Jak wrócę z pracy to pewnie testy owu pójdą w ruch.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 a wy kiedy mozecie zaczac ponowne starania? Bedziesz brac clo?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli spadnie mi tsh i wszystko w środku już będzie dobrze, to w czerwcu chcemy spróbować. 2 cykle bez wspomagaczy spróbujemy, no bo w lutym jak tsh spadło to owulacja była, zobaczymy jak teraz będzie. Jak się nie uda, to znowu do kliniki i będziemy dumać :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super. Szybko zleci :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam odp na to dlaczego progesteron nie jest potwierdzeniem owulacji. Cytuje kawałek odpowiedzi pewnego ginekologa:

"LUF ( zluteinizowany  niepęknięty pęcherzyk Graafa). Prawidłowo pecherzyk G. rośnie w czasie cyklu, pęka ( owulacja) wyrzucając komórke jajową, a jego "pozostałość" tworzy w jajniku tzw ciałko żółte. Czasem bywa tak że pęcherzyk G. rośnie do pewnej wielkości i nie pęka, przekształca sie w namiastkę ciałka żółtego ( wytrzarzając te same hormony co ciałko żółte), ale struktura ta bardziej przypomina torbiel. Przeważnie tego typu torbiele ulegaja resorbcji. Aby  sie upewnić czy torbiel uległa resorbcji nalezy wykonać usg przezpochwowe zaraz po miesiączce. Jeśli nie uległa resorbcji należy się skontaktować z lekarzem prowadzącym ( on zaleci dalsze postepowanie i leczenie)."

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa, Releasema, Tulipanna - dzięki :) chyba wypiję jedną lapmkę w takim razie :)

Co do testów owulacyjnych to też się przejechałam w tamtym cyklu, test wyszedł poztywny rano więc tego samego dnia sprobwaliśmy wieczorem, okazało się później,że owulacja była na drugi dzień dopiero. Może to zaważyło nad tym,że w tym cyklu się nie udało..ale mimo to znowu będę w tym cyklu próbować z testem.

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ