CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Amarylis wrote:Dziewczyny a jak to jest z piciem alkoholu w trakcie przyjmowania Clo? Szukałam na ulotce i nie ma działań niepożądanych,ale z drugiej strony zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mam dziś 5. dzień cyklu a u mnie w pracy impreza integracyjna. słyszałyście coś może czy można wypić choć lapmkę wina? z góry dzięki!
Ja piłam alkohol w trakcie CLO. Tzn. takie właśnie niewielkie ilości jak 2 lampki wina czy jednego drinka.
Dobrze znosisz clo? Bo ja nie miałam żadnych dolegliwości więc sobie pozwoliłamEwentualnie jeżeli źle znosisz CLO to sobie odpuść.
-
czekającanacud wrote:Ja również trzymam za Ciebie kciuki
kiedy testujesz?
Paolaaa dziękujęjuż nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zrobić Bete - biore duphaston od 18 dc i dr powiedziała, że mam zrobić dopiero 10tego dnia przyjmowania duphastonu - trochę późno, nie wiem czy tyle wytrzymam
To czekanie nas kiedyś wykończyAle musimy być cierpliwe
Trzymam kciuki
-
Paolaaa wrote:Ja piłam alkohol w trakcie CLO. Tzn. takie właśnie niewielkie ilości jak 2 lampki wina czy jednego drinka.
Dobrze znosisz clo? Bo ja nie miałam żadnych dolegliwości więc sobie pozwoliłamEwentualnie jeżeli źle znosisz CLO to sobie odpuść.
ja tez po CLO czułam się super więc pozwoliłam sobie na zakrapianą imprezę
natomiast Bromka nie mogę łączyć z alko bo są opłakane skutkinudności i okropna wysypka
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Asiasia a ja mam do Ciebie pytanie.
Jak u Ciebie wyglądał śluz w sytuacji gdy nie pękały Ci pęcherzyki? Obserwowałaś to?
Bo mi gin w środę powiedział, że owulacja lada moment (dzisiaj lub jutro czyli jeszcze w środę albo w czwartek). Ale jeszcze dzisiaj rano mam płodny śluz i wciąż negatywne testy owulacyjne tak jakbym jeszcze nie miała piku LH. Trochę się martwię czy pęcherzyk pęknie w ogóle mimo, że nigdy nie miałam z tym problemów.
Stąd moje pytanie .... -
nick nieaktualnytulipanna wrote:Bierz sie do roboty!!!
I prosze nie marudzic po jednym monicie
Jesli masz mozliwosc podejrzyj jeszcze raz i do roboty! Wielokrotnie dziewczyny pisały, że zaszły z torbielkami, które wchłonęły sie w ciąży
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Jutro ide do kliniki....mam pelno pytan do tego lekarza,glowa mala..trzymajcie prosze kciuki zeby lekarz mi dobrze poprowadzil i juz wkrotce pojawilo sie malenstwo
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Trzymamy kciuki !!!
Może spisz sobie te pytania bo coś zapomniszW jakim mieście idziesz do Kliniki?
Idziesz sama czy kazali Ci przyjść z partnerem?Ide sama, choc wskazania sa z partnerem. Takie spotkanie tez trzeba bedzie nadrobic. Moj przyszly mezus od poczatka kwietnia pracuje w innym miescie, wiec zostaja nam tylko weekendy na takie wspolne akcje…w kazdym sensie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 08:43
Asiasia
-
Paolaaa wrote:Asiasia a ja mam do Ciebie pytanie.
Jak u Ciebie wyglądał śluz w sytuacji gdy nie pękały Ci pęcherzyki? Obserwowałaś to?
Bo mi gin w środę powiedział, że owulacja lada moment (dzisiaj lub jutro czyli jeszcze w środę albo w czwartek). Ale jeszcze dzisiaj rano mam płodny śluz i wciąż negatywne testy owulacyjne tak jakbym jeszcze nie miała piku LH. Trochę się martwię czy pęcherzyk pęknie w ogóle mimo, że nigdy nie miałam z tym problemów.
Stąd moje pytanie ....
Tak obserwowalam i niestety, u mnie tylko raz pojawilo sie troszke sluzu plodnego, ale jakbym miala mowic ogolnikowo patrzac na ilosc to moge calosciowo powiedziec ze bialkowego wogole nie mam. O ile jest jakis to sliski, przejrzysty, ale nie bialkowy.Mi testy niestety do tej pory rowniez nie wykazaly mocnych kresek, ale u mnie owu nie bylo, wiec co tu sie dziwic. Juz teraz mam wielka nadzieje, ze kolejny cykl bedzie z owu, bo narazie 0:2 (owu kontra ilosc cykli)Asiasia
-
Amarylis wrote:Dziewczyny a jak to jest z piciem alkoholu w trakcie przyjmowania Clo? Szukałam na ulotce i nie ma działań niepożądanych,ale z drugiej strony zastanawiam się czy to dobry pomysł. Mam dziś 5. dzień cyklu a u mnie w pracy impreza integracyjna. słyszałyście coś może czy można wypić choć lapmkę wina? z góry dzięki!
Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Asiasia a ja mam do Ciebie pytanie.
Stąd moje pytanie ....Asiasia lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:A czy pojawial ci sie po tym przejrzystym inny sluz? Tzn nieplodny? Kremowy, lepki itp czy nie zaobserwowalas wiekszych zmian?
Taki kremowy tez byl po "domniemanej" owu. Czyli plodnego strikte nie bylo, za to byl pozniej nieplodny
Asiasia
-
Amus a co u Ciebie? Rzadko piszesz a ja cały czas Was podczytuję
Anatolka a Ty kiedy masz drugie podejście, chyba jakoś niedługo? Maj?
Tulipanna, widzę że dalej z clo walczycieDługo już bierzesz, prawda? A co lekarz mówi, co dalej? Oczywiście trzymam kciuki żeby to "dalej" nie nastąpiło i żeby udało się jak naszybciej
-
Asiasia to ja juz nic nie rozumiem. Zawsze myślałam że śluz zmienia sie na lepki bo wytwarza się progesteron z pecherzyka. Pewnie panikuje ale czekam na wyniki hormonów na szpilkach. Jak wrócę z pracy to pewnie testy owu pójdą w ruch.
-
Jeśli spadnie mi tsh i wszystko w środku już będzie dobrze, to w czerwcu chcemy spróbować. 2 cykle bez wspomagaczy spróbujemy, no bo w lutym jak tsh spadło to owulacja była, zobaczymy jak teraz będzie. Jak się nie uda, to znowu do kliniki i będziemy dumać
-
Dziewczyny znalazłam odp na to dlaczego progesteron nie jest potwierdzeniem owulacji. Cytuje kawałek odpowiedzi pewnego ginekologa:
"LUF ( zluteinizowany niepęknięty pęcherzyk Graafa). Prawidłowo pecherzyk G. rośnie w czasie cyklu, pęka ( owulacja) wyrzucając komórke jajową, a jego "pozostałość" tworzy w jajniku tzw ciałko żółte. Czasem bywa tak że pęcherzyk G. rośnie do pewnej wielkości i nie pęka, przekształca sie w namiastkę ciałka żółtego ( wytrzarzając te same hormony co ciałko żółte), ale struktura ta bardziej przypomina torbiel. Przeważnie tego typu torbiele ulegaja resorbcji. Aby sie upewnić czy torbiel uległa resorbcji nalezy wykonać usg przezpochwowe zaraz po miesiączce. Jeśli nie uległa resorbcji należy się skontaktować z lekarzem prowadzącym ( on zaleci dalsze postepowanie i leczenie)." -
Paolaaa, Releasema, Tulipanna - dzięki
chyba wypiję jedną lapmkę w takim razie
Co do testów owulacyjnych to też się przejechałam w tamtym cyklu, test wyszedł poztywny rano więc tego samego dnia sprobwaliśmy wieczorem, okazało się później,że owulacja była na drugi dzień dopiero. Może to zaważyło nad tym,że w tym cyklu się nie udało..ale mimo to znowu będę w tym cyklu próbować z testem.