CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
trzymam kciuki za dzisiejsze monity
ja dzisiaj 34dc a tu @ brak... szkoda, że to tylko brak leków01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Bardzo proszę o radę.
Staramy się z mężem o dziecko. Brałam na wywołanie okresu Duphaston. Gdy dostanę okres mam brać Clo. Wczoraj po południu wystąpiło plamienie (już myślałam że okres będzie).Jak myślicie czy powinnam od dziś brac CLo?? Czy czekać na okres?? Boję się że go poprostu nie dostanęDodam że mam bardzo nieregularne, wywoływane lekami.
-
nick nieaktualnygoska1813 wrote:Bardzo proszę o radę.
Staramy się z mężem o dziecko. Brałam na wywołanie okresu Duphaston. Gdy dostanę okres mam brać Clo. Wczoraj po południu wystąpiło plamienie (już myślałam że okres będzie).Jak myślicie czy powinnam od dziś brac CLo?? Czy czekać na okres?? Boję się że go poprostu nie dostanęDodam że mam bardzo nieregularne, wywoływane lekami.
Masz brać cło od pierwszego dnia cyklu? Ja miałam brać od 5 do 9 i poniewaz tez moje @ poprzedza plamienie to konkretnie spytałam lekarza od kiedy liczyć pierwszy dzien i wyraźnie powiedział, ze od pierwszego dnia z krwią a nie z plemieniem.
U mnie pękł tylko jeden pęcherzyk, moze na szczęście, ale niestety nie widać ciałka żółtego. W środę nam isc kolejny raz na monitoring. I tak w ramach rozładowania atmosfery - idąc dzisiaj do kliniki na ten monitoring osrał mnie ptak - chyba na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 10:02
-
Cześć dziewczyny
brała któraś z was clo z inofolikiem ? Mam brać od 3 do 7 dc i zapomniałam się zapytać o inofolic ;/
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja juz po monitoringu.
Zacznę od tego że wczoraj wieczorem miałam bardzo miękką i otwartą szyjke. Dzis spadla mi temp z 36.4-36.5 na 36.2. Rano mialam tez sporo rozciagliwego śluzu. A lekarz mi mowi że supet endo uroslo do nieco ponad 10 mm a pecheerzyk ma podobno 35 mm wiec to juz jest raczej torbiel.
Ale mi to jakos wszystko nie gra. Tydzien temu w poniedxialek pecherzyk miał 16 mm. W ciagu tygodnia urósłby 21mm?
4 dni przed tymi 16 mm pecherzyk mial 10 mm wiec wychodziło ze rosnie średnio 1.5 mm na dobę. Dwa cykle temu gdy byłam na monitoringu i pecherzyk miał 15 mm to owulka była po 8 dniach.
Cos mi nie gra z tymi 35 mm tym bardziej że na monitorze wcale nie wygladal na tak wielki....
-
Paolaaa wrote:Dziewczyny ja juz po monitoringu.
Zacznę od tego że wczoraj wieczorem miałam bardzo miękką i otwartą szyjke. Dzis spadla mi temp z 36.4-36.5 na 36.2. Rano mialam tez sporo rozciagliwego śluzu. A lekarz mi mowi że supet endo uroslo do nieco ponad 10 mm a pecheerzyk ma podobno 35 mm wiec to juz jest raczej torbiel.
Ale mi to jakos wszystko nie gra. Tydzien temu w poniedxialek pecherzyk miał 16 mm. W ciagu tygodnia urósłby 21mm?
4 dni przed tymi 16 mm pecherzyk mial 10 mm wiec wychodziło ze rosnie średnio 1.5 mm na dobę. Dwa cykle temu gdy byłam na monitoringu i pecherzyk miał 15 mm to owulka była po 8 dniach.
Cos mi nie gra z tymi 35 mm tym bardziej że na monitorze wcale nie wygladal na tak wielki....01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Paolaa, kurcze, szkoda że nie dał Ci lekarz zastrzyku
Strasznie szybko urósł ten pęcherzyk faktycznie. Mój na clo też urósł szybciej niż się lekarz spodziewał, po 3mm na dobę rósł a nie 2.
Ja nie idę na ten monitoring w końcu, muszę wyluzować i nie przesadzać z tymi wizytami i lekami chyba. To w końcu nasz pierwszy cykl starań dopiero, mamy czas. -
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Dziewczyny ja juz po monitoringu.
Cos mi nie gra z tymi 35 mm tym bardziej że na monitorze wcale nie wygladal na tak wielki....
O wow! Jeśli lekarz dobrze zmierzył to niezłego giganta wyhodowałaś.
-
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:Paolaa, kurcze, szkoda że nie dał Ci lekarz zastrzyku
Strasznie szybko urósł ten pęcherzyk faktycznie. Mój na clo też urósł szybciej niż się lekarz spodziewał, po 3mm na dobę rósł a nie 2.
Ja nie idę na ten monitoring w końcu, muszę wyluzować i nie przesadzać z tymi wizytami i lekami chyba. To w końcu nasz pierwszy cykl starań dopiero, mamy czas.
Podziwiam, ja to tak nie potrafię. Zawsze odliczam dni do kolejnego monitoringu, bo jestem ciekawa co tam się w środku u mnie dzieje. Może tez dlatego ciągle się nie udaje, bo za bardzo to przeżywam ale nie potrafię inaczej.
A ja dzisiaj lżejsza o 450zł ale przynajmniej poza monitoringiem zrobiłam od razu AMH, progesteron i estradiol. Byłam u innego lekarza, bo mój na urlopie i ten chyba inaczej spojrzał na sprawę. I zamienił mi bromergon na dostinex, który niestety najtańszy nie jest. Pójdę z torbami przez tych lekarzy. -
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:450 zl za amh progesteron i estradi? Strasznie duzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:29