X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydało mi sie to wlasnie dziwne :D

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Dziewczyny ja juz po monitoringu.
    Zacznę od tego że wczoraj wieczorem miałam bardzo miękką i otwartą szyjke. Dzis spadla mi temp z 36.4-36.5 na 36.2. Rano mialam tez sporo rozciagliwego śluzu. A lekarz mi mowi że supet endo uroslo do nieco ponad 10 mm a pecheerzyk ma podobno 35 mm wiec to juz jest raczej torbiel.
    Ale mi to jakos wszystko nie gra. Tydzien temu w poniedxialek pecherzyk miał 16 mm. W ciagu tygodnia urósłby 21mm?
    4 dni przed tymi 16 mm pecherzyk mial 10 mm wiec wychodziło ze rosnie średnio 1.5 mm na dobę. Dwa cykle temu gdy byłam na monitoringu i pecherzyk miał 15 mm to owulka była po 8 dniach.
    Cos mi nie gra z tymi 35 mm tym bardziej że na monitorze wcale nie wygladal na tak wielki....
    Jak się zrobi torbiel, to ona już inaczej rośnie. Wystarczy, że pęcherzyk dorósł do 24 mm i zrobiła się z takiego torbiel. A później sobie szybciej rosła. Nie rozumiem tylko dlaczego skoro pęcherzyk na jednym monicie miał 16 mm, to lekarz kazał Ci przyjść za tydzień dopiero..widzisz Paolciu..to jest właśnie to o czym mówiłam, że cykl stymulowany clo szkoda marnować nie podając pregnylu nawet zapobiegawczo..Aż mi szkoda..Przykro mi...
    A ja jutro o 9-ej mam wizytę u gina i zaczynamy iui..bojam się..no ale zobaczymy jak to będzie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie bój sie, będziemy myślami z Tobą.
    Dziewczyny wytłumaczcie mi, bo ja niedoświadczona, co sie stanie z tymi moimi pozostałymi pęcherzykami, skoro pękł tylko jeden ten 20mm a zostały jeszcze 18, 17 i 2x16mm? Czy jest ryzyko, ze zrobią mi sie z nich torbiele? Od ovitrelle minęło juz 60 godzin i nie wiem czy jest jeszcze szansa ze one pękną. Lekarz sam nie wiedział co ze mną zrobic, w efekcie kazał dalej sie starać tak jakby miały jeszcze pęknąć. Czy to wogole mozliwe?

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relaseme- nie, nie dostałam wydruku. Z resztą nigdy nie dostaję. Może dlatego, że to na NFZ? Zawsze mam monitor skierowane w swoją stronę i widzę obraz, to wszystko.

Tulipanna, szczerze mówiąc to jestem niemal pewna, że lekarz się pomylił. Od ponad roku obserwuje swój organizm: mierzę temp, obserwuje śluz, badam szyjkę macicy, robię testy owu ... Nie jest tak, że wszystko co cykl idealnie ze sobą gra. Ale od soboty mam już zmienioną szyjkę macicy, a wczoraj to już w ogóle zrobiła się bardzo miękka i otwarta. Dzisiaj z resztą też taka jest. Dzisiejszy rozciągliwy śluz (a od kilku dni mam wodnisty), dzisiejszy spadek temp ... o jeszcze dzisiejszy pozytywny test owu. Gdyby nie monitoring to wszystko przebiega analogicznie jak wcześniej. Też byłam na monitoringach gdzie ok tydzień szybciej pęcherzyki miały ok 15 mm i po ok 8-9 dniach była owu. Ja nie wiem skąd ten lekarz wziął sobie 35 mm. Chyba ku*wa za dużo popił przez weekend.

Oczywiście jajko bym zniosła gdybym miała teraz czekać na @. Zapisałam się na czwartek rano do przychodni. Muszę zrobić USG bo ocipieje.
    Jeżeli okaże się, że jednak nie będzie już pęcherzyka tylko ciałko żółte to już nigdy więcej do obecnego gin nie pójdę.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i dodam że w poprzednich cyklach moje pęcherzyki pękały przy wielkości ok 26 mm.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, jakie jest prawdopodobieństwo, że najpierw pęcherzyk rośnie kilka dni ok 1,5 mm na dobę a po kilku dniach 3 mm na dobę? To coś tu nie halo

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa jest to możliwe, że rośnie tak nierównomiernie, ja osobiści tak miałam. Nie zazdroszczę tej torbielki, ale może sprawdź to u innego gina jak masz wątpliwości. Oby ten co Cie badał był w błędzie.

Tuli trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!!!!!!! Będziesz mieć stymulację, czy może już jesteś w trakcie ?

Ja w tym cyklu mam hardkor :-) Clo 2-7 dc, Fostimon 75 j.m 11-13 dc, dziś 14dc jego podwójna dawka. Monit pokazał dwa rokujące pęcherzyki i lekarz dziś stwierdził, że trzeba je podgonić. Na jutro mam Menopur 75 j.m. FSH i 75 j.m. LH.
    Straciłam majątek, dobrze że mój brzuch wytrzymuje te mało przyjemne igiełki, ale czego się nie robi dla tego CUDU :-)

Oby ten cykl był moim ostatnim w oczekiwaniu.....

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Aha, i dodam że w poprzednich cyklach moje pęcherzyki pękały przy wielkości ok 26 mm.
    a wiesz ze takie 26 mm mimo ze pekaja to do zapoczatkowania ciazy moga byc juz przejrzałe u niektórych osob??? czasem sa juz po prostu za stare bedace w nich komórki jajowe.
    Ps Torbiel rzadzi sie swoimi prawami i rosnie szybciej..obyś miała racje mówiac ze gin sie pomylił..chociaz jak dziewczyny pisza, oni sobie zaznaczaja i mierza pecherzyk, wiec nie wiem jak usg miałoby sie pomylic...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Paolaaa jest to możliwe, że rośnie tak nierównomiernie, ja osobiści tak miałam. Nie zazdroszczę tej torbielki, ale może sprawdź to u innego gina jak masz wątpliwości. Oby ten co Cie badał był w błędzie.

Tuli trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!!!!!!! Będziesz mieć stymulację, czy może już jesteś w trakcie ?

Ja w tym cyklu mam hardkor :-) Clo 2-7 dc, Fostimon 75 j.m 11-13 dc, dziś 14dc jego podwójna dawka. Monit pokazał dwa rokujące pęcherzyki i lekarz dziś stwierdził, że trzeba je podgonić. Na jutro mam Menopur 75 j.m. FSH i 75 j.m. LH.
    Straciłam majątek, dobrze że mój brzuch wytrzymuje te mało przyjemne igiełki, ale czego się nie robi dla tego CUDU :-)

Oby ten cykl był moim ostatnim w oczekiwaniu.....
    Sowo, w srode licze ze bedzie 1szy dzien cyklu, jutro jade po recepte na leki i szczegółowa instrukcje :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak wytlumaczyc wszystkie objawy owulacji ? No nic w czwartek wszystko sie wyjasni i tyle :) ja tam wiem swoje i tyle :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli będzie dobrze w końcu musi być ta dobra wiadomość :-) Liczę na to :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    To jak wytlumaczyc wszystkie objawy owulacji ? No nic w czwartek wszystko sie wyjasni i tyle :) ja tam wiem swoje i tyle :)
    juz tu niejedna miał wszystkie objawy i kończyło sie brakiem owu albo torbiela

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola zrób tak jak pisałaś wcześnie. jak masz czas i możliwość to leć do innego ;-)

tulipanna musi być dobrze :-) będziesz dalej na stymulacji CLO czy coś innego?

u mnie @ brak i mnie do szału doprowadza!! test oczywiście głupia zrobiłam, chciało mi się prezentu na dzień matki :/ człowiek głupi, bo przecież wiatropylna nie jestem... wyżyłam się dzisiaj na grabiach i wszystko mnie boli! chyba zadzwonię do gina i pojadę na coś na wywołanie.nie chcę czekać. tylko dooopa od tych leków rośnie.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    Paola zrób tak jak pisałaś wcześnie. jak masz czas i możliwość to leć do innego ;-)

tulipanna musi być dobrze :-) będziesz dalej na stymulacji CLO czy coś innego?

u mnie @ brak i mnie do szału doprowadza!! test oczywiście głupia zrobiłam, chciało mi się prezentu na dzień matki :/ człowiek głupi, bo przecież wiatropylna nie jestem... wyżyłam się dzisiaj na grabiach i wszystko mnie boli! chyba zadzwonię do gina i pojadę na coś na wywołanie.nie chcę czekać. tylko dooopa od tych leków rośnie.
    nie wiem jeszcze czym bede stymulowana, jutro o 9-ej mam wizyte to sie dowiem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, nic się nie bój! Jak przebiega inseminacja? Mam nadzieję, że zupełnie bezboleśnie i skończy się nareszcie sukcesem :)

Paolaa, sprawdź u lekarza, dobry pomysł. Po co masz się zadręczać. Wiesz, mi kiedyś na testach owulacyjnych też wychodził skok LH a tego dnia, którego wychodziła owulka miałam torbiel prawie 5 cm :/ Więc to różnie niestety bywa. No ale oby się lekarz mylił.

Idę jutro na monitoring zobaczyć czy mój pęcherzyk pękł, bo też był spory - może też mam torbiel i wtedy nie będę się tak ekscytować tym całym czekaniem na testowanie. No i będę wiedziała, że wcześniej trzeba podać zastrzyk za miesiąc i pewnie inny niż ovitrelle.

Dobrej nocy dziewczyny :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    tulipanna, nic się nie bój! Jak przebiega inseminacja? Mam nadzieję, że zupełnie bezboleśnie i skończy się nareszcie sukcesem :)

Paolaa, sprawdź u lekarza, dobry pomysł. Po co masz się zadręczać. Wiesz, mi kiedyś na testach owulacyjnych też wychodził skok LH a tego dnia, którego wychodziła owulka miałam torbiel prawie 5 cm :/ Więc to różnie niestety bywa. No ale oby się lekarz mylił.

Idę jutro na monitoring zobaczyć czy mój pęcherzyk pękł, bo też był spory - może też mam torbiel i wtedy nie będę się tak ekscytować tym całym czekaniem na testowanie. No i będę wiedziała, że wcześniej trzeba podać zastrzyk za miesiąc i pewnie inny niż ovitrelle.

Dobrej nocy dziewczyny :)
    Peggy, już lepiej zebys y na razie o inseminacji nic nie wiedziała:) I w ogóle zebys nie musiała wiedziec :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Mam do Was kochane kolejne pytanie... Czy Wy macie monitoringi po podaniu pregnylu? U mnie go nie bylo, ale wynik progesteronu na 8dniach byl ok. Czy moge naprawde zalozyc tymsamym ze doszlo do owu?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia, ja dostałam ovitrelle i idę na monitoring, bo mam skłonność do torbieli. Poszłabym na Twoim miejscu też.

tulipanna, może masz rację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 22:31

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka dziewczyny! Mam do Was kochane kolejne pytanie... Czy Wy macie monitoringi po podaniu pregnylu? U mnie go nie bylo, ale wynik progesteronu na 8dniach byl ok. Czy moge naprawde zalozyc tymsamym ze doszlo do owu?

Mnie zawsze lekarz karze przyjść za 2 dni po podaniu pregnylu żeby potwierdzić wystąpienie owulacji :-)

Asiasia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Swoją drogą, jakie jest prawdopodobieństwo, że najpierw pęcherzyk rośnie kilka dni ok 1,5 mm na dobę a po kilku dniach 3 mm na dobę? To coś tu nie halo

U mnie też nie rosną równo, do 14dc mi rosły 1mm na dobę i myślałam że już nic z tego nie będzie a tu nagle od 14 do 17 dc z 16mm urósł na 23mm, dostałam pregnyl i następnego dnia już miałam owulacje :-)
    Z tymi pęcherzami to chyba nigdy nic nie wiadomo dlatego lepiej częściej je sprawdzać :/

zem3wn15az3szllg.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ