CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
asienka_wisienka wrote:A to nie wiedziałam, widocznie coś pomyliłam z tym codziennie. Ważna jest tez chyba stężenie tego leku. Na moim jest napisane Cabergolinum 0,125mg, a na stronie chociażby doz-u nie widzę tego leku w takiej dawce lecz 0,5mg. Jeśli dziewczyny biorą 1/2 tabl. ale o stężeniu 0,5mg to i tak więcej niż moja cała o stężeniu 0,125mg.
megimeg no właśnie sama się zdziwiłam, że tak ruszyło z kopyta, brałam tylko 1 tabl. Clo i dr też się zdziwiła i zapowiedziała, że powinna być z tego piękna owulacja, ale zobaczymy jutro -
nick nieaktualnyMegimeg, Siedząc w poniedziałek rano w poczekalni (15dc) strasznie mnie bolało przez ok 10 min, ze aż musiałam ze tak powiem nosem kolan dotknac. Dzien wczesniej przez cała niedziele miałam strasznie wzdety brzuch a i jeszcze w poniedziałek wieczorem mnie bolało w dole brzucha. W poprzednich cyklach miałam tak, ze w jeden konkretny dzien miałam wyraźny ból, a w inne nie, a teraz rozciągnęło sie to w czasie i zgłupiałam. Dodatkowo zawsze temperatura następnego dnia po tych bólach mi wzrastała o min 0,2 stopnia a teraz nie wzrosła tak wyraźnie i to mnie tez troche myli. Wczoraj test owulacyjny juz negatywny, a w poniedziałek był pozytywny wiec ja bym stawiała na owu w poniedziałek. Ale znowu co sie stało z tym moim jednym pęcherzykiem jesli owu przed 15dc nie było. Chcecie to zerknijcie na mój wykres, mam udostępniony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:56
-
nick nieaktualnyNatalica a ile płacisz za dostinex za ile tabletek? Bo ja kupiłam w mnie w klinice za 160zł i mam 20 tabl. Lekarz powiedział, że udało im się kupić w okazyjnej cenie. Ciekawa jestem czy to faktycznie taka okazja te 160zł, czy nie lepiej kupić normalnie w aptece dawkę 0,5mg i dzielić na 4 każda tabletkę?
-
Sowaa wrote:Tuli Ty masz to szczescie, ze masz owu i clo tez na Ciebie działa, połowa sukcesu,ze tak powiem za tobą. Moze faktycznie IUI jest dobrą decyzja. Moge wiedząc czy sama chciałaś IUI czy gin zaproponował ? Bo Twój men ma dobre wyniki nasienia?
-
o cenie dostinexu nic sie nie wypowiem ale Norprolac kosztuje u mnie w najtanszej aptece 135 zł za 20 tabletek więcwystarcza na 40 dni, ale trzeba pamietac o nim codziennie.
Nie wiem od czego zalezy który lek lekarz przepisuje, z tego co czytalam bromek jest najgorzej tolerowany a diostinex najlepiej i tez jest najdroższy, ale jak sie bierze raz w tyg. pół tabletki to mozna to jakoś przeżyc
Ja kiedys dostalam zastrzyk z pregnylu i w ogole na mnie nie zadziałał i pecherzyk się wchłonął. Ale wtedy jeszcze byłam młoda i głupia a leki brałam jak mi sie podobało;/
Ja myśle Asienka, że miałaś tą owulkę ale czasami i lekarze mogą nie móc czegoś dostrzec i z tego wynikała jego niepewnośc. Mój mi powiedział, że pękły dwa jajka a i tak na prawym był pęcherzyk juz 13mm kolejny - a mi sie wydaje, ze to ten sam mógł przestać rosnąć w ogole, ale czy to mozliwe?
Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze jest sie niepewnym, niby masz wrażenie, że lekarz jest ok ale czy na pewno? Same nie mamy skad czerpac takiej wiedzy jesli nie jestesmy po/na ginekologi czy endokrynologii
Moj gin po wynikach mi powiedział, ze na pewno nie mam adrogenowego wypadania włosów, a ja juz takie przeswity, że hej i dalej nic nie wiem. ogladam już peruczki na allegro
-
nick nieaktualnyTwoja jedna tabletka to tak ja moje 4 (patrząc na stężenie substancji czynnej) to twoj wychodzi taniej o jakies 7zl na tabletce tak na szybko liczac. Nastepnym razem i ja kupie gdzie indziej, bo okazuje sie ze to żadna okazja. Czy te tabletki łatwo jest podzielić na 4? A to co lekarze przepisują zależy na pewno w dużej mierze jaki przedstawiciel ich odwiedzi i jakie bonusy zaproponuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:05
-
dziewczyny dzisiaj 36dc, testy negatyw ale jajnik prawy zaraz mi wyskoczy z brzucha. ból okropny- jak po CLO miałam na owu. i do tego mnóstwo śluzu??
macie jakieś pomysły o co może chodzić??01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja zwariuje z tym monitoringiem. W 12dc lekarz stwierdził, ze widzi w prawym jajnik 3 pecherzyki a na lewym dwa. Na prawym był największy. W 15dc na prawym widział 2 pecherzyki, nie widział juz tego największego a na lewym tylko jeden, ciałka żółtego nie widział. Dodatkowo zrobiony miałam progesteron i estradiol ktore w 15dc były jak dla F.lutealnej. W 17dc znowu na prawym widzi 3 pecherzyki 20,21 i 19mm a ba lewym ciałko żółte. To jest jakaś paranoja, pojawiają sie te pecherzyki i znikają, rosną, maleją i znowu rosną. Ciałko żółte utworzyło sie z pęcherzyka ktory nie był największy... Nic z tego nie rozumiem, masakra jakaś. Niech juz mój gin wraca z urlopu bo cholery dostanę. Nie lubie nie rozumieć co sie ze mną dzieje a teraz tak wlasnie jest. Dostałam dupka, encorton i acard na podtrzymanie ewentualnej ciąży ale chyba w tym cyklu nic z tego,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:26
-
asienka_wisienka, niezłe jaja! No ale to tak jak u mnie, pęcherzyk z prawego jajnika znikł w ciągu 2 dni (to możliwe?) a mimo zastrzyku na lewym ciągle jest pęcherzyk o takich samych wymiarach jak sprzed 2 dni. I też nie wiem i lekarz nie wie co tu się mogło stać
Albo pękł ten z prawego (bo jest płyn) albo robi mi się torbiel po prostu... Uznałam ten cykl za stracony żeby się nie stresować, bo przez to tylko @ dostanę później.
U Ciebie piękne te pęcherzyki, jakim cudem hormony jak dla fazy lutealnej? Możesz masz LUF i Ci pęcherzyki nie pękają? Pękały wcześniej? Pokręcone to mocno.asienka_wisienka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:asienka_wisienka, niezłe jaja! No ale to tak jak u mnie, pęcherzyk z prawego jajnika znikł w ciągu 2 dni (to możliwe?) a mimo zastrzyku na lewym ciągle jest pęcherzyk o takich samych wymiarach jak sprzed 2 dni. I też nie wiem i lekarz nie wie co tu się mogło stać
Albo pękł ten z prawego (bo jest płyn) albo robi mi się torbiel po prostu... Uznałam ten cykl za stracony żeby się nie stresować, bo przez to tylko @ dostanę później.
U Ciebie piękne te pęcherzyki, jakim cudem hormony jak dla fazy lutealnej? Możesz masz LUF i Ci pęcherzyki nie pękają? Pękały wcześniej? Pokręcone to mocno.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrząc na poprzedni cyklu to za 12dni czyli 8 czerwca. Natomiast moja historia (niestety nie prowadziłam wtedy wykresu na OF) wskazuje ze cykle mam 23-24 dniowe. Dawniej miałam 28 dni jak w zegarku ale na przełomie grudni i stycznia miałam krwawienie ktore trwało 1,5 miesiaca non stop i po tym tak mi sie cykle skróciły. W poprzednim cyklu znowu wróciły do normy, nie wiem czy to zasługa castagnusa czy wit.b6+ magnez ale ostatni cykl miał juz 28 dni i liczę ze taki bedzie i ten. Czyli nastawiam sie na 8 czerwca. A w tabeli monitoringu lekarz zaznaczył mi 5 czerwca betę wiec pewnie wtedy sie wybiore i sprawdzę. Postaram sie do tego czasu wytrzymać i nie testować i wlasnie nie robic sobie nadziei. Lepiej sie pozytywnie zaskoczyć niz znowu rozczarować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:07
-
tulipanna wrote:Ile tego clo bierzesz? zbyt późna reakcja na clo lub jej brak powinna skłonic lekarza do zwiekszenia dawki,albo zmiany leku..my juz tu od miesiecy przerabiałysmy takie sytuacje i kończyło sie na lamecie, albo innych dziwnych akcjach po lepszym zdiagnozowaniu...polecam tez isc z raz/dwa do innego gina bo moze ten Twój ma takie lipne usg...
biorę 2x1 od 3 do 7 dc. Ciągle czuje kłucie w jajnikach, jutro monitoring, zobaczymy czy jednak jest jakaś szansa na owulację czy niekoniecznie. Jeśli nie to właśnie propozycją mojej gin od tamtego miesiąca będzie stymulacja femarą. -
Sowaa wrote:Amaralis moze tak jest ze Twój organizm działa nieco inaczej niz mówi literatura medyczna. Nie każda z nas jest taka sama.
Ja w pierwszych cyklach na clo reagowałam swietnie potem nic, po zwiększeniu dawki owu w 18 dc. A w tym cyklu po clo nic nie drgnęło. Biologia to nie matematyka.
Tak samo z rośnięciem pęcherzyków u jednej rosną z grubej rury u drugiej wolniej, a jeszcze innej rosną i sie zapadają.
Wczoraj w 14 dn moj największy pęcherzyk miał 14, 5 drugi 12,5 grunt ze rosną. To sie dla mnie liczy bo widac ze inne leki do stymulacji popędzają je, po clo stały w miejscu. Także niech lekaz tez Ci cos dołoży jak clo nie działa albo wogole zmieni strategie stymulacji
dzięki za słowa otuchy! mam nadzieję,że uda się jednak z tą owulacją w tym cyklu, jutro się dowiem. Powodzenia dla Was wszytskich Dziewczyny!