X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    To będziemy działać :) hihi dziękuję ;)
    Jajnniki mnie bolą a bez clo były pęcherzyki tyle, ze chyba nie pękały przez tą prolaktyne! Bromka biore cały czas po 0,5 tabletki, bo prolaktyna lubi wracać.
    Pytanie zadaje bo nie chciałabym przegapić owulki :)
    działajcie do woli :P

Renka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • goska1813 Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Bardzo prosiłabym o radę. Obecnie jestem po pregnylu (5 dzień), wczoarj zrobiłam sobie test ciązowy, drga kreseczka wyszła bardzo blada. Dziś rano powrótzyłam i tez druga kreska wyszła bardzo blada. Wiem że to za wcześnie robić test gdyż pregnyl może go fałszować, ale myślałam że być może ta druga kreska będzie się robić coraz bardziej wyraźna. Czy to oznacza że nie jestem w ciąży?? Skoro dziś ta druga kreska jest tak samo blada jak wczoraj?? Dodam że jestem po leczeniu duphastonem i Clo. Dodam że lekarz na ostatniej wizycie przepisał mi tez duphaston. Niestety nie zapisałam kiedy mam go brać dokładnie... Bardzo proszę o radę, powinnam go brać 2, 3 dni po owulacji, czyli od podania pregnylu??

:)
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska1813 - to raczej pregnyl przekłamuje, jeżeli jestes 5 dzień po pregnylu który miał spowodować pęknięcie pęcherzyka to jest za wcześnie na zagniezdzenie się.
    Dupka możesz zacząć brać, powtórz test za kilka dni albo idz na bete 12-14 dni po podaniu pregnylu jeżeli wyjdzie negatyw odstaw dupka.

oar83e3k7nkpecth.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska1813 wrote:
    Witam.
    Bardzo prosiłabym o radę. Obecnie jestem po pregnylu (5 dzień), wczoarj zrobiłam sobie test ciązowy, drga kreseczka wyszła bardzo blada. Dziś rano powrótzyłam i tez druga kreska wyszła bardzo blada. Wiem że to za wcześnie robić test gdyż pregnyl może go fałszować, ale myślałam że być może ta druga kreska będzie się robić coraz bardziej wyraźna. Czy to oznacza że nie jestem w ciąży?? Skoro dziś ta druga kreska jest tak samo blada jak wczoraj?? Dodam że jestem po leczeniu duphastonem i Clo. Dodam że lekarz na ostatniej wizycie przepisał mi tez duphaston. Niestety nie zapisałam kiedy mam go brać dokładnie... Bardzo proszę o radę, powinnam go brać 2, 3 dni po owulacji, czyli od podania pregnylu??
    Dupka 2-3 dni po pregnylu,a scislej po owulacji. A test powtorz za 7-8 dni bo ten wynik nic nie oznacza. Na ciaze byloby za wszesnie by test wychodzi pozytywny ale to nie oznacza ze w nia nie zaszlas i ze za te 7-8 dni krechy nie beda wyrazne;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już chyba po cyklu :( mam plamienie z krwią:( dziś 25dc, 11 dni po owulacji... boli mnie głowa, pobolewają jajniki...

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacnacud - a moze to implementacyjne? kiedy na bete idziesz?

ja zaczynam dupka ;/ juz mnie watroba boli od tych wszystkich leków a jeszcze zapalenie pecherza się przypałętało :(

moj lipcowy cykl i tak na straty spisuje bo TŻ na operacje i zaniemoże, ale clo bede łykać - może chociaż owulacja będzie i @ się pojawi "po ludzku" .

Asiasia lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem 14dc miałam owulacje, bo bardzo rano bolał jajnik, a dziś już 25dc... to nie za późno na to plamienie implantacyjne? Miałam w planach pójść dziś...

Poza tym czy przy przyjmowaniu duphastonu może w ogóle wystąpić plamienie implantacyjne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:31

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    moim zdaniem 14dc miałam owulacje, bo bardzo rano bolał jajnik, a dziś już 25dc... to nie za późno na to plamienie implantacyjne? Miałam w planach pójść dziś...

Poza tym czy przy przyjmowaniu duphastonu może w ogóle wystąpić plamienie implantacyjne?
    dhupaston powoduje plamienia, jak tak sie dzieje trzeba poinformowac lekarza. A poza tym ile juz go bierzesz?

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój 4 cykl z CLO. Duphaston przyjmowałam dwa cykle, potem zmiana na luteine i teraz znowu dała duphaston. Dziś 10 dzień przyjmowania czyli ostatni.Aszka a orientujesz się może czy może być tak późno plamienie implantacyjne?

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, to mój 1 cykl z CLO od 2-6 dc. 1x1 tabl., w 14 dc. USG pęcherzyk na prawym jajniku 16mm, endo 8,6 mm, ovitrelle w 16 dc. W 27 dc. byłam znowu na USG (ponieważ byłam na wakacjach i tak uzgodniłam z lekarzem) w między czasie pobolewał mnie prawy jajnik (ale tylko od czasu do czasu) na usg okazało się iż mam "coś" krwotocznego 32mm, podobno jest to coś jak użył lekarz "fizjologicznego" i powinno się to wchłonąć podczas miesiączki, ale zlecił przerwę w braniu clo i mam przyjść na usg w II połowie kolejnego cyklu. Czy to znaczy że ten pęcherzyk nie pękł? Czy to już za każdym razem będzie się powtarzało? Czy istnieje możliwość że podczas @ to coś "krwotocznego" mi się nie w chłodnie?

• Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to że pęcherzyk bie pękł i xrobiła sie z niego torbiel, powinna sie wchłonąć w trakcie miesiączki. Jak nie to gin da Ci na to leki.

tulipanna lubi tę wiadomość

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila1980 dziękuję za odpowiedź, w takim razie dostałam za małą dawkę leku na pęknięcie pęcherzyka

• goska1813 Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dziękuję za odpowiedź. Dodam tylko, że w trakcie monitoringu miałam 2 pęcherzyki 25 min. Lekarz przepisał pregnyl ale niestety nie napisał w jakiej dawce. W aptece dali mi 5000, teraz boję że być może była to za mała dawka...

:)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska1813 wrote:
    Ja również dziękuję za odpowiedź. Dodam tylko, że w trakcie monitoringu miałam 2 pęcherzyki 25 min. Lekarz przepisał pregnyl ale niestety nie napisał w jakiej dawce. W aptece dali mi 5000, teraz boję że być może była to za mała dawka...
    Pregnyl jest własnie w takiej dawce, wiec skoro napisał 1 opakowanie to dali Ci dobrze w aptece :) wieksza dawka to juz 10 000 j i to sa dwa pudełka :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros :) wrote:
    Kamila1980 dziękuję za odpowiedź, w takim razie dostałam za małą dawkę leku na pęknięcie pęcherzyka
    generalnie postepowanie gina było lux, cos sie tylko zadziało ze nie pekł pecherzyk. Ale ovitrelle nie podaje sie dwóch sztuk... podaje sie max 2 pregnyle

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros, Gośka ja dostałam kiedys pregnyl 5000j i też mi nie pękł tylko się wchłonoł ( na szczeście nie robia mi si torbiele) niestety czasami coś pojdzie nie tak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 07:54

oar83e3k7nkpecth.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj 11dpo było to plamienie dwa razy na papierze i potem nic, dziś też już nic... może to jednak było zagnieżdżenie? Myślicie, że w takim razie mogę dziś po południu skoczyć na betę?

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jeszcze za wcześnie, odczekają tydzień.

ovufriend.pl

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja już jestem 12 dni po owulacji więc chyba beta powinna już wykazać. bardziej się zastanawiam czy jeśli wczoraj było zagnieżdżenie to czy dziś pokaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:11

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacna cud idz jutro

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ